Şimdi Ara

Kiev'de Ukraynalı Off Road aracını inceledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 9-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Arms and Security fuarına donanimhaber.com olarak katılarak bölge savunma sanayisindeki gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Fuar alanına girişte bizleri karşılayan stantların arasında en dikkat çekeni Ukraynalı THOR isimli şirket tarafından geliştirilen ve yine aynı isimle adlandırılan THOR off road aracıydı. Araç özellikle de görüntüsün dolayı fuarda ziyaretçilerin ilgisini üzerine çekti. Donanimhaber ekibinden ben Samet Yurtsever, firma yetkilileriyle görüşerek araç hakkında bir çok bilgi edindim. Firma yetkilileri aracın öncelikli olarak sivil kullanım için tasarlandığını ancak hafif zırhlı bir şekilde askeri görevlerde de kullanılabileceğini belirttiler.
     
    Kiev'de Ukraynalı Off Road aracını inceledik 
     
    Ukrayna içerisinde gerçekleştirdikleri bir çok testin başarıyla sonuçlandığını belirten firma yetkilileri, Türkiye pazarına
    girmek ve bu kapsamda sivil,askeri satışlar gerçekleştirmek istediklerini belirttiler. Bu konuyla ilgili girişimlerde bulunmayı
    da düşündüklerini tarafıma ilettiler. Araç hakkındaki şahsi düşüncemi en sona bırakarak şimdi dilerseniz aracın teknik özelliklerini inceleyelim.
     
    Kiev'de Ukraynalı Off Road aracını inceledik 
     
    Yaklaşık olarak 3 metre 60 santimetre uzunluğa, 2 buçuk metre genişliğe ve yine 2 buçuk metre yüksekliğe sahip olan THOR'un iki tekeri arasındaki uzaklık 1 metre 93 santimetre, yerden yüksekliği ise 58 santimetre olarak belirtiliyor. 1.5 litre 110 beygir turbo dizel motoru bulunan THOR 6 ileri otomatik şanzımana sahip. 100 litrelik yakıt deposu bulunan araç sağlam zeminde 1 ton, engebeli yollarda ise 600 kilogram ağırlık taşıyabiliyor. Karada saatte 65 kilometre hıza ulaşabilen araç suda 7 kilometre hızla ilerleyebiliyor.
     
    Zorlu arazi şartlarında hareket kabiliyeti bulunan araç, 2-4-6 kişilik şekillerde farklı taşıma kapasiteleriyle donatılabiliyor. Şuan için siyah ve beyaz olarak iki farklı renk seçeneği bulunan araç Ukrayna'daki tesislerde üretiliyor.
     







  • Hobi aracı olarak çok güzel bir eğlence aksiyon aracı olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şehir içi kaç yakar acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım beklenti uyumu hayal kırıklığı.Ama 1.5 l motor ile tr de ehşet satacaktır.

  • tr yeye gelceklerse 1.2 motorunu getirsinler..

  • Tombalak



    (daha uygun kelime bulamadım )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 3 Kasım 2018; 2:32:7 >
  • Ama motoru yerli değil. Pardon ukrayna imiş :)

  • Bunun olayı lastikte sanırım. lastiği de arabadan pahalıdır :) zaten lastik bitti mi at çöpe ne karada ne suda yürür :)

  • SHERP in biraz daha estetik versiyonu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu araç yerine fuardaki en iyi veya en ilginç 5-10 ürün hakkında bir video yapsaydın daha iyi olurdu. bu vakit kaybı ve kendin de belirtmişsin. bir de böyle videoların devamı gelecekse lütfen gimball kullan, ve özçekimsiz videolar yap.

  • Daha iyisi varken neden bunu alalım :)https://www.youtube.com/watch?v=6ALgf2_tIPc

  • Bu görülen tasarım, benim şahsi görüşüme tamamen sivil tasarım. Ancak, edindiğim izlenime göre askeri araç olmaya müsait bir yapıda, fiziki olarak (motor bilgileri olmadığı için buna göre yorum yapacağım). Çünkü aracın tasarımına bakıldığında, uzunluk olarak değişim geçirebilecek şekilde tasarlanmış. Personel taşıyıcı vb amaçlar için aracın uzunluğu üzerinde değişiklik yapılabilir diye düşünüyorum. Ama, dediğim gibi, aracın motor seçeneklerini de görmek lazım.

  • Minide video oynatımı sıkıntılı

    Kiev'de Ukraynalı Off Road aracını inceledik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrilir ya la bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi erdiye kaptirmamissin haberi ??

  • ukrayna polonya türkiye iran birleşmeli. bilim. işgücü. enerji. ordu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    ukrayna polonya türkiye iran birleşmeli. bilim. işgücü. enerji. ordu.
    Maalesef Turkiyenin cikarlari her zaman ab ve amerika eksenli olmustur.Tarih bilen herkes turkiyenin iranla veya rusya ile dost olmayacagini bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu seslendiren arkadaş uzman olmasa da uzman gibi yorum yapıyor. Uzman değilsen boyunu aşacak yorumlarda bulunmasaydın keşke.. Yada videoyu yayınlamadan evvel bir uzman görüşü alsaydınız? Çok mu zor acaba? He sitenin adı bir değere ulaştı ama iş profesyonelliği anlamında yapılan işler o değerden uzak. Sİtenin büyüklüğüne ve bilinirliğine yakışır işler bekliyoruz. Gidin bir askeri uzman istihdam edin demiyorum ama hiç değilse uzman değilim ama uzmanmış gibi yapayım tarzı yorumlar sitenn büyüklüğüne yakışmıyor. Madem savunma sanayi hakkında bu kadar haber yapıyorsunuz danışacak fikir alacak birileri olsun etrafınızda bu konularda.. Nacizhane tavsiyemdir. İyi çalışmalar.
  • Wanpo W kullanıcısına yanıt
    şu anda rusya ile olunmaz ama iran ile olunabilir. tutupta fanatik derecede şii liği yaymaya çalışmazlarsa. yani yabancı birisiyle ortak olmanın yolu ortak noktalarımız var diyip ortak olmayan noktalarda fazla diretmemektir. ruslar ile tek ortak nokta abd ve avrupa düşmanlığı onun dışında ortak nokta yok. iran la ise aynı coğrafyada aynı tencereden yiyoruz. herşey ortak neredeyse.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.