Şimdi Ara

Kimsenin bilmediği F/P kralı bluetooth kulaklık 'QCY T1 Pro incelemesi' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
17.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağ ve sol kulaklık bir türlü birbirine bağlanmıyor. Telefona bağlayabiliyorum ama sadece tek bir kulaklıktan ses geliyor. Bunun kolay bir şekilde yapılabilen bir yöntemi var mı? Yada böyle bilindik bir arızası mevcut mu?

    Cihaz BT 5.0 olan model.
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Alt modelini aldım



    T1C



    Kutudan aynı anda çıkartıp sağa bağlanınca ikisi de aynı anda çalışıyor



    Birax deneme yanılmayla aç kapa aç kapa vb kombünasyonları deneyip cihazı çözebilirsiniz

    T1c yi içinden çıkan kağıt ve deneme yanılmayla çözdüm gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Ben de kulaklığı sizin incelemenizden sonra satın almaya karar verdim ve satın aldım.

    Ses kalitesi meselesi oldukça değişken, bu nedenle ses kalitesi hakkında yapılan olumlu ya da olumsuz eleştirileri çok dikkate almıyorum genel olarak. Ama ben ses kalitesinden memnun kaldım, açık konuşmam gerekirse ses kalitesi beklentimin üzerindeydi.

    Mikrofon konusu ise bence biraz karışık ve bu konuda eleştirilmeyi hak ediyorsunuz. Değişken faktörler konusunda haklısınız ama benzer değişken faktörler ses kalitesi için de geçerliyken bütün incelemeyi ses kalitesine ayırmışsınız. Ses kalitesinde kaynak cihazın S9+ ile Astell Kern olması arasında da fark olacaktır ama haklı ya da haksız, ses kalitesini övdünüz. Ses kalitesini değerlendirirken mikrofon hususundaki değişkenleri bir "mazeret" olarak kabul etmediniz. Ses kalitesine etki eden faktörleri değerlendirme dışı bırakıp ses kalitesini incelerken bir anda mikrofon kalitesine etki eden faktörleri hatırlayıp bu faktörleri bahane gösterip mikrofon kalitesini inceleme dışı tutmak en nazik ifadeyle "tutarsızlık" olarak ifade edilebilir.

    İncelemenin eksik kısmını ben tamamlayayım. Mikrofonun "iş görür" seviyesinde olduğu yorumunuz kısmen doğru ama eksik bilgi içeriyor. Mikrofon "kapalı alanda" iş görür seviyede, doğru. Ama açık alanda mikrofon "işe yaramaz" seviyesinde. Açık alanda mikrofon dışarıdan o kadar çok ses alıyor ki karşıdaki benim sesimi asla alamıyor. Bu duruma incelemede değinmemek büyük hata. Bu mikrofon özelliğine sahip bir kulaklık ve sonuçta 2 temel işlevi var: Biri bir şeyler dinlemek, diğeri telefonda konuşmak. Siz incelemenin neredeyse tamamını cihazın tek bir işlevine ayırmışsınız. Cihazın diğer işlevini neredeyse hiç değerlendirmemişsiniz. Bu noktada 2 seçenek var.

    1. Mikrofonun açık alan performansını değerlendirmeyi unuttunuz: Bu seçenek benim için fazlasıyla naif. Yakın arkadaşım olsanız bu iddiaya "yersen" diye cevap vermek zorunda kalırım.

    2. Mikrofonun açık alan performansını bilerek değerlendirmediniz: Bu seçeceği doğru kabul edersem bundan sonra sizin yaptığınız incelemelerde değinilmeyen noktalar benim kafamda soru işareti olarak kalmayacak. Değerlendirmediğiniz noktalarda ürünün "yetersiz" performans verdiğini anlayacağım.

    Sonuç olarak yaptığınız inceleme "bence" ses kalitesi bakımından doğru, mikrofon bakımından eksik. Eksikliğin nedeni bir hata mı yoksa bilinçli bir tercih mi bunun cevabını ancak siz verebilirsiniz zira ben bu konuda bir yorum yapamam.

    Ben yukarıdaki arkadaş gibi "Param çöpe gitti" demiyorum. Düşük beklentiyle uygun fiyatlı bir kulaklık aldım, beklentilerimi kısmen karşıladı. Bu nedenle incelemeniz için size "kısmen" teşekkür ediyorum.

    Peki ben bu inceleme sonunda ne öğrendim? Sizin incelemelerinizi nasıl izlemem ve değerlendirmem gerektiğini gayet iyi öğrendim.

    İyi çalışmalar.




  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Hocam basslar ve spor hakkında ne dersiniz? kulaklığı takıp 100 kere zıplayabilir misiniz acaba? Spor yapan birine tavsiye ederseniz alayım diyorumç
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bass performansı için bir şey diyemem, o kadar meraklısı değilim çünkü müzik işinin. Ama günlük kullandım EarPods ayarında, belki birazcık daha temiz ses verdiğini söyleyebilirim.

    Spor için ise doğru yastık ve askılarla ayarlama yapılırsa uygun olabilir ama ben kulak içi kulaklığı günlük hayatımda kullandığım için çok izole olmasını sevmiyorum. Dışarıdan gelen sesleri duyabilmek benim için daha önemli. Bir de bence çok konforlu bir kulaklık gibi gelmedi bana. Mesela bugün 15 dakikalık bir telefon görüşmesi sonrası rahatsız oldum ve kulaklığı çıkardım, görüşmeye telefonu ahize olarak kullanarak devam ettim.

    Sonuç olarak bu 200 TL'lik bir kulaklık ve bence etiketinin hakkını neredeyse sonuna kadar veriyor. Ben çok konforlu bulmadım, bir de gürültülü ortamda mikrofon tamamen işlevsiz kalıyor. Zaten bu iki sorun da çözülünce fiyat bu seviyede kalmayacaktır.




  • Arkadaşlar qcy t1 pro aldım. İkisi aynı anda ses vermediği için aldığım yere gönderdim. Onlarda servise göndermişler. Servis sonucunu beklemek zorundamıyım? İade alamaz mıyım sonuçlanmadan hala beklemedeyim.
  • Yarı fiyatına qyc qs1 aldım daha iyi b5 falan da var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 18 Ocak 2019; 19:3:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kalitesi olarak Meizu EP52 mi daha iyidir yoksa QCY T1 Pro mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. qcy t1 pro modeli geçen hafta elime geçti. 1 haftadir kullaniyordum hicbir problem yoktu fakat bugun kulaklikta müzik dinlerken birdenbire sağ taraftan sanki sarji bitiyormus gibi bi uyari sesi geldi ve ses kesildi. baktığımda şarji vardi. actim kulakliklar birbiri ile eşlesmiyor. ya sadece sağ calisiyor yada sadece sol ikisi birbirine eşlenmiyor. ne yaptiysam duzeltemedim
    bunu duzeltmenin bir yolu varmıdır acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qs1 (t1c) satın almıştım genellikle YouTube videolarını 2x izliyorum. Ciddi anlamda senk. problemi var. Anker markalı Bluetooth kulaklıkta hiç bir problem yaşamıyordum. Youtube üzerinde bir arkadaş sağ kulaklığı 0.5 saniye önce açıp eşleyince gecikme problemi olmuyor demiş defalarca denedim ama çözülmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklık incelemesinde hangi konulara değinilmesi gerektiğine ilişkin referans olabilecek bir inceleme geldi.

    İzlemenizi öneririm.

    https://teknoseyir.com/meizu-a20-hoparlor-ve-pop-kulaklik-incelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 4 Şubat 2019; 23:49:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Kulaklık incelemesinde hangi konulara değinilmesi gerektiğine ilişkin referans olabilecek bir inceleme geldi.

    İzlemenizi öneririm.

    https://teknoseyir.com/meizu-a20-hoparlor-ve-pop-kulaklik-incelemesi
    Merhabalar,

    Murat Gamsız, sektörde saygı duyduğum, söylediklerine, deneyimlerine ehemmiyet gösterebileceğimiz sayılı insanlardan biridir, Umut kardeşimizi de belki ben ilk defa gördüm, siz daha önceden tanıyorsunuzdur, o konuda bir şey diyemeyeceğim.

    Lakin kulaklık incelemesi dahilinde şunları da eklemek mecburiyetinde hissediyorum kendimi, özellikle de 22 dakika 56 saniyelik videonun tamamını izlemiş biri olarak;

    1 - Malzeme kalitesi tarafı yorumlanmamış, ağırlığı, konforu; bu konular irdelenmemiş ki bence aşırı önemli konular.
    2 - Frekans aralığı, hassasiyeti, akıllı asistan destekleyip desteklemediği, Android veyahut iOS desteği, bu konulardan bahsedilmemiş, bunlar da çok çok önemli konular.
    3 - Senkron meselesi mesela, video izlerken senkron kayıyor mu? Bunun cevabını bulamadım.
    4 - Hangi kalitede, ne tür parçalar dinlendiği, hangi müzik türlerinde verim alınabileceği yani genel olarak ses profili, detay geçilmemiş.

    Polemik, dostum, ben şahsen bu detaylar hakkında bilgi, yorum göremezsem, sıkı bir müzik sever olarak o kulaklığı almam, alamam.

    Bu yüzden ben bu detayları, tüm kulaklık incelemelerimde, her daim irdeliyorum, detaylandırıyorum. Kendime bir kulaklık alacakmışım gibi yaptığım tüm araştırmalar, gözlemler, deneyimler dahilinde elde ettiklerimi sizlere aktarıyorum.

    Senin hoşuna giden, bilgi, deneyim, gözlem alıyorum, referans alabiliyorum dediğin videolar o şekildeyse ne ala, tercihlerine saygı duyarım ama kıyas yaparken neyle neyi kıyas ettiğini de biraz daha iyi tart derim.




  • oguzhanaltuner O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    kullanma kılavuzunda da anlatıldığı üzere dokunmatiklere 20 saniye kadar basılı tutup resetleyin, sonra kulaklıkları açıp dokunmatik yüzeylere 1 saniye basılı tutun, birbirleriyle tekrar eşlensinler.
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Öncelikle "dostum" hitabı hoş değil. Ben 2 mesajımda da size "siz" diye hitap ederken, tanımadığınız ve yaşı sizden muhtemelen sizden büyük birine "sen" ve "dostum" şeklinde hitap edemezsiniz. Diğer taraftan gerçekten dost değiliz. Öncelikle bu hatanızı düzeltmenizi rica ediyorum.

    Ben ne sizi, ne Murat Gamsız'ı, ne de Umut Koçak'ı tanımıyorum. O nedenle bu noktada da söyleyebileceğim bir şey yok.

    Gelelim mikrofon meselesine. Mikrofon konusuna neden değinmediğinizi sordum ancak bu konuda bir cevap alamadım.

    Mikrofonlu bir kulaklığın mikrofonun performansına hiç değinmeme gerekçeleriniz geçerli değil. Samsung S9'la müzik deneyimine bu kadar detaylı değinirken, telefonun değişmesi durumunda ses kalitesi de değişebilecek olmasına karşın bu durumu tamamen gözardı ederken mikrofon performansına "telefon ve operatör değişkenleri" gerekçesiyle değinmemek tamamen tutarsızlık. Bu konuda hala bir açıklama yapmadınız.

    Yukarıda saydığınız ve Teknoseyir incelemesinde değinilmediğini söylediğiniz 4 maddeye kısmen değinilmiş. Ama kulaklığın temel iki özelliğinden biri olan mikrofona gayet net değinilmiş. Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi ses kalitesini kaynak cihazın Astell Kern ya da benzer bir cihaz olması durumunda değişebilecek olmasına karşın övmek (kulaklığın ses kalitesi zaten iyi, bu nedenle övmenizde sorun yok) ama gerçekten sorunlu olan mikrofon performansına hiç değinmemek tutarsızlık.

    Bir de şöyle bir sorun var. Sizin değinmediğiniz mikrofon performansı kulaklığın en zayıf noktası. Teknoseyir'de değinilmeyen konuların bir kısmı (frekans aralığı, hassasiyeti, akıllı asistan destekleyip desteklemediği, Android veyahut iOS desteği gibi) katalog okunması suretiyle öğrenilebilecek bilgiler, bir kısmı (malzeme kalitesi tarafı yorumlanmamış, ağırlığı) cihazın dükkanda elde incelenmesi sonucu rahatlıkla öğrenilebilecek şeyler, bir kısmı da (konfor) fazlasıyla subjektif konular. Ben QCY'yi konforlu bulmadım mesela, konforlu bulanlara lafım yok. Kalite hissine ancak vasat diyebilirim ama buna da laf etmiyorum zira bu da oldukça kişisel bir değişken. Diğer taraftan mikrofon performansı bu değişkenlerden tamamen farklı. Mikrofon performansını öğrenmenin iki yolu var.

    1. Cihazı satın almak
    2. Cihazı inceleyen birinden duymak

    Sorum hala geçerli zira cevaplanmadı: Mikrofon performansına neden değinmediniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 5 Şubat 2019; 1:11:1 >




  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Hitap konusuna hiç girmeyeceğim, madem bir konu üzerine görüş alışverişi yapıyoruz, samimiyet oluşsun istemiştim, ne kadar gerekli olduğunu siz açıkladınız zaten.

    "Üzerlerinde telefon görüşmelerinde de iş görebilecek kalitede mikrofonları da var,"

    Bakın, burayı atlıyorsunuz, eğer mikrofon konusunu ima ettiğiniz üzere (yanlışsam düzeltin) es geçmek isteseydim "mikrofonu var" deyip geçebilirdim. Lakin ben özellikle "iş görebilecek kalitede" olduğunu belirttim, yani beklentileri beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Yaptığım testlerde de bu şekildeydi, deneyimimi kısa ve öz bir şekilde belirttim; en kısa şekilde görüş bildirdiğim konu mikrofon konusu mu, evet. Diğer arkadaşlara da verdiğim yanıtları görmüşsünüz, aynı şeyleri düşünüyorum yine.

    Mikrofon konusunda es geçtiğiniz çok önemli, gördüğüm kadarıyla sizi yanıltan bir konu da mikrofon meselesinin telefonla değil, telefon da bir faktör ama daha çok kullandığınız hat ve şebeke gücüne göre değişkenlik göstermesi. Bluetooth standartları itibarıyla kullandığınız telefon veyahut kaynak herhangi bir cihaz ses kalitesi anlamında büyük farklar göstermeyecektir lakin kullandığınız hat, orada mesele sesin şebeke üzerinden aktarılması konusuyla çok daha alakalı olduğu için büyük farklılık gösterecektir şeklinde vurguladım, lütfen dikkatli okuyalım.

    Şimdi eğri oturalım, düz konuşalım, siz bir müzik sever olsanız, veyahut müzik severliği geçtim, bu sonuçta bir kulaklık, en büyük deneyim ihtiyacı, öğrenmek isteyeceğiniz şeyler sürücüler ve ses kalitesi konusunda; sürücülerin ses kalitesi konusunda detaylı deneyim ve görüş almak isteseniz, hangi incelemeyi daha doyurucu bulurdunuz? Bahsettiğim konulara değinilmemiş bile, karar almayı sağlayacak bir detay geçilmemiş, diğer yandan da benim bahsetmediğim bir alan, konu kalmamış ama "referans alınması gerektiği" konusunda görüş bildiriyorsunuz. Apayrı incelemeleri birbiriyle kıyas ediyorsunuz, lütfen notlarınızı alın bir şeyleri karşılaştırırken.

    Bakın, kulaklığın konforunu ağırlığına göre belirleyemezsiniz, kağıt üstü veriler pratikte deneyimlenmediği sürece kağıt üstünde kalır. Şimdi ben kulaklığın 1 gram olduğunu kağıt üstü veriden öğrenirim ama bu bana ne kadar rahat olduğunu, kulağı ağrıtıp ağrıtmadığını, kulaktan çok çıkıntı yapıp yapmadığını, bunları anlatır mı? Android destekli denir, Android telefonlarda kulaklık kopmalar yaşar, iOS cihazlarda yaşamaz misal veriyorum, bunlar deneyip de bazı ürünlerde yaşadığım şeyler.

    Kulakiçi bir kulaklığı bir mağazada kullanıp, deneyip yerine koyamazsınız, hijyen açısından uygun değil bu dediğiniz şey, kafa üstü ve kulak üstü kulaklıklardan bahsettiniz sanıyorum ki ben onlarda bile titizim, tavsiye ettiğiniz şey misal veriyorum benim gibi bir kullanıcı için uygun değil.




  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Kendi videonun daha iyi olduğu konusunda ikna çabasına neden girdin hiç anlamadım. Bu yorumun komple sakat bence, bunları eklemek mecburiyetinde hissediyorum kendimi.

  • psychicsaw kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu bir ikna çabası değil; "referans alınması gereken videonun" neden öyle olup olmadığı konusunda görüş bildiriyoruz, siz neden bunun bir ikna çabası olduğunu düşündünüz?

    Üstelik "Senin hoşuna giden, bilgi, deneyim, gözlem alıyorum, referans alabiliyorum dediğin videolar o şekildeyse ne ala, tercihlerine saygı duyarım..." şeklinde bir ifadede bulunmama rağmen neden öyle olduğunu düşündünüz?

    Ürünleri kıyas ettiğimiz gibi incelemeleri de kıyas edebiliriz, görüş bildirebiliriz, gayet doğal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Teknoseyir videosunun eksikliklerini söylemene gerek yok bence. Ben veya başkaları zaten kıyaslar, bunu sen yapınca eğreti duruyor.

    "Üstelik" ile başladığın cümle sadece bu eleştiriyi susturmak için.

    Ayrıca söz konusu kulaklık incelemeleri olunca, bu işi çok daha ayrıntılı yapan siteler mevcut. Yani senin eksik yaptığın şeyler de olabilir. Bu detaylı bir inceleme değil.

    Tartışmaya gerek yok biraz da izleyiciye kulak vermeli.

    Bunlar haricinde incelemen güzel olmuş. Eskiden eleştirmiştim casper incelemelerini, fakat son zamanlarda takip ediyorum.
  • Bu kulaklık iphonelerde çalışıyor mu ona göre alacağım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.