Şimdi Ara

Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli

    Hakkında çok kötü şeyler yazılır ve aşşağılanır. Bilen de bilmeyen de... Osmanlı İmparatorluğunun tazminat olarak birkaç yabancıyı alıp bu silahı yaptırması ile başlıyor serüveni. Yabancı bir model ama silahı eleştirenler Türkiye ye saldırarak konuşuyor maalesef. Pek tabii gözle fark edilir işçilik hataları moralinizi hemen bozar. AMa smith wesson şarjörlülerin yani abd yapımı üst düzey ve hatta Türkiye'ye satılan silahların bile o derece stratejik işçilik hataları aşikar ki... Bazıları sadece bizim hatalarımızı arıyor. Hem de sebepleri kendileri olmalarına rağmen.

    Silah mermi dikmesiyle biliniyor. Mermi rampası denen kısımda işçilik hatası mevzu. Düzeltilebilir. ANcak zamanındaki mermilerde hassasiyet bozuklukları yüzünden bu tabancanın kendisine has küçük yapısı nedeniyle bozuk mermilerde çalışmaması gayet normal. Zamanında her kutuda 5 mermi hatalı üretim yapan mke bunun en baş sebebi.

    9mm olanında enerjik hesabın uygun yapılamadığı ve mermi enerjisinin zayıflığından bahsediliyor. Olabilir. ANcak mermi 9mm olunca hızı 7.65'e yakın da olsa enerjisi daha fazladır. Bu konuda enerjik hesap yapacak arkadaşlar faydalı olucaklar.

    Şarjörlerindeki hatalar da silahın kötü imajını arttırmıştır.

    Silah ergonomik değil. Evet kabza çok kısa. Ama aklı ermezlerin eleştirdiği bir şarjör uzantısı var ki silahı efsaneleştiriyor... O uzantı ile el kavrıyor silahı.

    Bu silahı geliştirmek yerine aynen üretenler yerinde saymasına sebep olmuşlardır. Ancak yeri de gayet iyi aslında. Tetik muhafazasının aşşağıya itilmesi ile anında sökülen mekanizma. Birileri çok zor sökülüyor diyor. Belki en kolay sökülen silahtır. Küçük yapısı emniyetli horoz düşürme, mermi bittiğinde kızak geride kalma özelliği, sağmalı yani horozu kaldırıp vurabilen mekanizma.... Namluda mermi olduğunu gösteren ince pim/göstergeç. Daha ne istersiniz? 500TLye satan bile var...

    1947 yapımı var bunun. T.C. Ordusu Subaylarına Mahsus yazıyor üstünde.

    Silah bir amerikan kaynağında referans gösterilmiştir. Bazıları çıkıp ama o dergi dünyadaki tüm silahları yazıyor diyebilir. Peki Karadenizde zamanında çok olan gayri resmi silah atölyelerinin ve resmi silah atölyelerinin üretimlrini neden yazmıyor? Bu silahta bir orjinallik var ki yazmış.

    Aslında çok özel bir yapısı olan bu silah imalatımızın zaafa uğratılması yüzünden işlenemedi. Çok özel bir yakın savunma ve gizli/fark edilmez bir özellikle geliştirilebilirdi.
    Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli









  • https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/yapilmis-en-iyi-50-silah/48http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=122002.0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 29 Ağustos 2018; 23:8:39 >




  • Selamlar @karafetva, horozsuz tip silah animasyonu bulabilir misin acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

    Selamlar @karafetva, horozsuz tip silah animasyonu bulabilir misin acaba?


    Şu alttaki animasyon yanlış olmalı. Mermi patladığında namlu ve kapak birlikte geri hareket eder, onu resmedememişler. Bir iki tanesi böyle.

    Şu av tüfeği ama horozu var sadece görülmüyor




  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • açıklayıcı bir kalaşnikof anlatımı. Mekanizma yönünden gayet fikir erbabı
  • Konu farklı tarafa gitmeye başlamış.
  • Osmanlı döneminde imal edilen bir silahın ne denli önemli mekanizmalara sahip olduğunu ifade etmiştik. Kapalı kutulaar içinde neler olabileceğini de ele alıyoruz...

  • Şu silaha bzim Kırıkkale 5 çekmez mi?
  • Yanılmıyuorsam bu Makarov kopyası oluyor. Evet ta kendisi rus ordusu polis ve istihbarat güçlerince kullanılmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=9hG3DjmSw4I

  • orjinal kırıkkale tanıtımı
  • 7.65 kullanıcı arkadaşlar sizce bu muhimmat kafatasını delip geçebilir mi ? Gerçekten hafife alınmayacak bir kalibre ama 9mm kadarda güçlü değil arada kalmış bir kalibre sizce etkisi nedir ?

  • bazen üzülüyorum kullanıcısına yanıt

    G3 mermisi ... askerlik yapmadınız henüz anlaşılan.

  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

    Hocam 7.62 değil 65 den bahsediyorum 32 acp g3 mermisi 7.62 dir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    7,65 Kırıkkale tesir mesafesi nedir, ciddi bilen var mı? jandarma ölçümü 600 adım (450 m olduğu belirtildi) mesafede kafatasından ölümcül olabilir mi?

  • HocaMemmet H kullanıcısına yanıt

    50 metreden az diye aklımda. Ama bir polis tutanaklarda 100metre ya da daha fazlasında öldürdüğünü yazdığını söylüyordu. 450 metre uzun namlular için bile uzak...


    Kırıkkalede kısa dokuzlu tabir edilen bir model daha var, 9mmden ufak 7.65mmden büyük mermisi var. Bu daha uzun olabilir. Ama hareketli namlu olmadıklarından atış gücü daha az.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Bunu görünce aklıma istemsizce gelen ... Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli  Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli  


    Kırıkkale Efsanesi 9mm/7.65mm Dip cep gizli Hakan Arslanyoutube
    Senin Adın ALANZİNHO oğlum
    https://www.youtube.com/watch?v=9_BPm-aJTa8
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.