Şimdi Ara

KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR?


    ''Aşağıda örnek olarak verilen sorular müşterilerimizden bize gelen sorular olup standart oluşturmak amacıyla 100.000 adet solucana göre cevaplanmıştır.''

    Solucan gübresi üretimi için uygun ortam nedir?

    *Solucan gübresi üretimi için ilk yapmanız gereken unsur kapalı bir ortam oluşturmanız gerekmektedir. Solucanlar ışığa karşı duyarlıdır ve karanlık ortamda daha rahat hareket eder, beslenirler. Bunun için başlangıç olarak 20-30 m2'lik depo kömürlük olabilir. Eğer kapalı bir alanınız yok ise sanayi çadırı diye tabir edilen izolasyonlu çadırlardan faydalanabilirsiniz.
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ


    Solucan gübresi üretiminde solucanların yaşam alanı için hangi metodu uygulamalıyız?


    *Solucanların yaşam alanı olarak bir çok metod uygulanır. En maliyetsiz yöntem yerde mezar şeklinde yapılan yöntemdir.Fakat yerde yapmanız durumunda yere beton atmalısınız. Soğuk havalarda beton soğuyacağından sıcaklık ve nem unsurlarında sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    Bir başka yöntem OSB kasalardır. Bununda maliyeti düşüktür. 2.4m uzunluğunda 1m eninde kasaları biz müşterilerimize tavsiye etmekteyiz ortalama maliyeti 250-300 TL'dir. Solucanlar, ahşap nemli kalacağından rahat bir yaşam alanına kavuşmuş olurlar. Nem-sıcaklık unsurunu kolay yakalayabilirsiniz.
    Diğer bir yöntem ise IBC tanklarda yapılan üretimdir. IBC dediğimiz su tanklarından da faydalanılabilir fakat pek önermemekteyiz. Solucanlar derilerinden nefes alırlar.Kullanacağınız tank plastik olduğundan hem kimyasal kalıntılar olabilir hem de gübreyi suladıkça alt tabaka cıvık olur.Bu solucanların hoşuna giden bir ortam değildir.
    Bir diğer yöntem olan Sürekli Akış Sistemi maliyetli bir sistem olduğundan başlangıç maliyetleriniz açısından başlangıç olarak önermiyoruz. Kazandığınız para ile bunu yaptırabilirsiniz.Hem cebinizden para çıkmamış olur, hemde solucan üretiminde o süre zarfında tecrübeleşeceğinizden daha farklı metodlar türetebilirsiniz.

    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ

    Solucan üretiminde solucanlara besin olarak ne vermeliyim?

    *Solucanları asit içermeyen her çürümüş atığınızlar besleyebilirsiniz. Fakat bu işi hobi değilde ticari olarak yapacağınızı varsayarak soruları cevapladığımızdan temel besin önerimiz yanmış veya yıkanmış büyükbaş hayvan gübresidir. En az 3-4 ay bekletilmiş ve bol yıkanmış büyükbaş hayvan gübresi olmalıdır. Sebebi içinde büyükbaş hayvanın bırakmış olduğu sıvı dışkısının arınması akabinde amonyağın arındırılması ve gazının çıkmasıdır. Bunun yanında çay kahve posası muz kabuğu elmas posası gibi asit içermeyen çürümüş atıklarıda gübreye karıştırarak solucanlara ziyafet çektirebilirsiniz.Büyükbaş hayvan gübresi bulamam diye üzülmeyin herhangi bir köylüden bedavaya bile bulabilirsiniz. Kimi çiftliklerde seperatörden geçmiş gübrenin tonunu 50-60 TL'ye veriyorlar. Bu size 2-3 ay yetecektir.
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ

    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ

    Aldığım solucanların Kalifornya Solucanı olduğunu nasıl anlarım?

    *Solucanların nasıl Kalifornya Solucanı olup olmadığını anlamanız için solucanın görmeniz yeterli. Üst kısmı kırmızı olup solucanda spiral şeklinde halkalar bulunur. Alt kısmı ve kuyruk kısmı sarımsı renktedir. Ayrıca has olup olmadığını hızlı yemesinden ve hızlı çoğalmasından anlayabilirsiniz.
    KIRMIZI KALİFORNYA SOLUCANI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ


    Solucan gübresini nasıl - kime satarım?

    * İşte kilit sorumuzda bu.Pazarlama işi tamamen sizin elinizde. Türkiye'nin tarım arazilerinin %1'i bu üründen faydalanıyor. Yani 210.000 kilometre kare tarım arazisi size sunulan pazardır. İnternetten tanıtımı bröşürü ve kendi üretiminizi iyi tanıtırsanız, bulunduğunuz yere bile yetişemez duruma gelirsiniz. Bir başka ayrıntı ise satış alanınızı sadece tarım arazisi olarak düşünmeyin. Gübre kokusuz olduğundan bir çok fide,peyzaj firması tarafından tercih edilebilir, evde bitki-çiçek yetiştiren kişilerin ilgi odağı
    olabilirsiniz.
    ''Resimlerin bir kısmı üretim aşamalarının aklınızda oluşmasına yardımcı olmak amacıyla internetten koyulmuştur''

    Aklınıza takılan soruları buradan cevaplayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmarasol -- 20 Kasım 2016; 17:6:59 >







  • Merhabalar ben bandırmada ikamet etmekte memurum. Bandırma da bu işi yapmak istersem sizlerin üreticilere yönelik olarak bir eğitim yada seminerimiz var mıdır malum ilk defa başlayacağım için bazı tereddütleri var bu tereddütleri hakkında yardımcı olabilir misiniz. Sonuçta eğitim şart bence yüz yüze eğitim olmasa da internet yada telefon ile yardımcı olabilir misiniz?
  • Bu konuda yüzlerce sayfa beklerken tek bir yorumla karşılaşmak beni oldukça şaşırttı. Asıl Konu farklı bir yerde mi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tom_bombadil kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bursa bölge bayiliğimizde Kenan Beyden birebir bilgi alabilir aklınızda fikir oluşması amacıyla yerini ziyaret edebilirsiniz. Detaylar için internet sitemizi ziyaret edebilir,firmamızın çalışma sistemi hakkında bilgi almak için bizlere ulaiabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kopernikolatesla

    Bu konuda yüzlerce sayfa beklerken tek bir yorumla karşılaşmak beni oldukça şaşırttı. Asıl Konu farklı bir yerde mi acaba?

    Aynen katılıyorum kardeşim bende şaşırdım neden ilgi görmüyor açıkcası çok istiyorum fakat bulunduğum yer ve kapalı yerimin olmaması gibi dezavantajlarım var en kısa zamanda başlamak istiyorum bende bakalım nasip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden herkes solucan üretip satmak istiyor? Madem gübresi bu kadar değerli neden sadece gübre üretimine odaklanılmıyor? Yoksa çünkü çiftçi bunu almıyor mu?
    Almıyorsa neden almıyor? Sanki bu iş saadet zinciri türevi bir işe benziyor gibi..
  • maliyeti ne kadar hacı 10 bin solucan ile başlasak diğer aletlerle
  • Misinaya takmak için solucan arardık toprağın altında, şimdi üretimini yapıp satışı yapılıyor. 80ler ve 90lar harbi iyiymiş ya.



    (tarım konusunda hiç bir bilgim yok)
    Konunun başında solucan gübresini neden tercih edilmeli onun cevabı da olsaydı. Mesela
    1-Bu gübreleri kullanıp yetiştirdiğimiz sebzeler organik mi?
    2-Bu gübreleri kullanırsak tarım ilacı vs kullanmamıza gerek kalacak mı?
    3-Bu gübrelerin sebzenin yetişmesine ne gibi katkıları (bu gübre ile daha az su, daha az güneş ışığı, daha kısa süre, daha çok ekin vsvs) var?

    Belki satışlar hızlanırdı, böylece heryerde solucan gübresi sattı zengin oldu haberleri yerine tarım ihracatımız % x arttı haberleri duyardık.
  • Balık tutmak için canlı yem olarak kullanılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bizde Denizli'de yaklaşık 1,5 yıldır bu işi yapıyoruz. Girmeden öncede 1 yıldır takip ediyordum. Arada gübre alıp denemesini falan yapmıştım. İyice emin olduktan sonra bu işe büyük çaplı başladım.

    Arkadaşlar öncelikle bu işe ilgi duyuyorsanız 1. altın kuralınız ben bu işi hakkıyla yaparım diye yola çıkın, pazarınızı yani bir nevi fizibilitenizi iyi yapın. Çok yapan var diye endişe etmeyin. İyisi olmaya çalışın. Hem ülkemiz için daha faydalı olacaktır bu durum.Kesinlikle çok fazla giren dahi olsa Türkiye'nin ihtiyacı hayal ettiğinizden çok daha fazlası.

    Ayrıca Solucan işi solucan üretip solucan satmak olmamalı, önceliğiniz gübre olmalı.
    Gübre konusunda şükürler olsun hep tanıtımlarımız olumlu sonuçlandı. Sizde tanıtın,işinizi severek ve kaliteli yapmaya çalışın.
    Bunlar benim nacizane önerilerimdi.

    İsteyenler diledikleri soruları sorabilir özelden yada mail adresimden (eykaonline@hotmail.com) elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Tüm Türkiye'ye küçük- büyük çaplı tesis yada başlangıç paketi kurulumunda yardımcı oluyoruz. Akademisyenler ve mühendislerden oluşan ekibimizle Ülkemiz adına iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Tabi karşılığında da kazanıyoruz. Kazandırıyoruz.

    Açık olmak gerekirse kısacası işi hakkıyla yaptıktan sonra %99.9 zengin olacaksınız :)




  • Solucan gübresi ve üretimi hakkında bilimsel verilere dayalı olarak hazırladığımız soru&cevap kısmını sitemizden inceleyebilirsiniz.
    https://www.ekogubre.com.tr/sikca-sorulan-sorular/
  • Arkadaşlar solucan gübresi üretim işi aynı bitkoin gibidir eğer bugün es geçer sonra yaparım derseniz kazancınız azalır ancak bugün özellikle de bu işi profesyonel manada yapan ırkını tanıyan gübrsinin analizi olan ve gerçekten güvenilir insanlarla çalışırsanız gerçekten çok paralar kazanabilirsiniz.Unutmayın bu işi para için yapan ve sadece amacı birazdaha ucuza solucan satarak para kazanma derdinde olan insanlar oldukça fazladır.Biz ise hem bu işe hemde irtibatta olduğumuz pazarlara güvenerekten sizlere garanti veriyoruz.Yani sen solucanı al başının çaresine bak demiyoruz ciddi manada hertürlü profesyonel bilgi ve tecrübe aktarıyoruz aynı zamanda 1 milyon solucanınız olana kadar tüm gübrlere alım garantisi veriyoruz.Katar ve mısır pazarında uygun araçlar olması sebebiyle hem daha fazla rakama alıyoruz hemde bizim gübremiz yetersiz olduğundan 1 sene içinde beraber çalıştığımız arkadaşlarla koperatif kurup daha sağlam bir ilerleyiş yapmayı planlıyoruz.Hertürlü bilgi ve irtibat için tel:05419035913 arabacihukuk@gmail.com




  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben bu işi yapıyorum fakat solucanla kendim uğraşmadan yapıyorum. Size biraz bunu nasıl yaptığımdan bahsedeyim isterseniz. Uzun zamanlar yatırım yapmak için sektör araştırması yapmış bulunmaktayım. Mantar, sulu tarım, solucan gübresi vs. birçok alanda incelemelerde bulundum. Devlet desteğinin olduğu alanlara da baktım ve bana en yeni, önü açık yatırım alanı solucan gübresi gibi geldi. Fakat bunun için belli bir alan, tesis kurulumu, mama hazırlanması ve üretimin uzun vadede başlamasını göze alamadım. Bu alanda çalışan firmaları araştırırken tam anlamıyla elimi sürmeden bu sektöre girebileceğim bir firma buldum.

    Sonunda yatırımımı organik gübre üretimi üzerine gerçekleştirdim. Şimdi sizlere biraz bu konudan bahsetmek istiyorum. Kırmızı Kaliforniya Solucanlarının büyükbaş hayvan gübrelerinden elde edilen kompostu yiyerek üretmiş oldukları tamamen organik bir gübredir. Bu gübreye Dünya çapında ihtiyaç vardır ve organik tarım için organik gübre kullanımı zorunludur. Ülkemizde de bu alanda devlet tarafından destekler mevcuttur.

    Ben solucan beslemiyor veya solucan gübresi üretmiyorum. Sadece bu alanda yatırım yapıyorum. Bunu da Tubalife aracılığıyla yapıyorum. Şirketten solucan paketi alıyoruz ve şirketin kâr ortağı olmuş oluyoruz. Şirket aylık olarak kâr oranını açıklıyor ve bunu sistemde bulunan solucan sayısına bölüyor. Bizlerde solucan sayımıza göre kâr alıyoruz. Şuan için en düşük paket 95₺(100 solucan) ile sisteme dahil olabiliyorsunuz. Unutmadan şunu da söylemeliyim ki, aldığınız solucanlar 3 yıl boyunca her 3 ayda bir 2 katına çıkıyor ve buna bağlı olarak da kazancınız artmış oluyor.

    Kârlı bir yatırım. Eğer sizler de bu tarz bir yatırım düşünürseniz, buradan bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz üye olmak içinde buradan sisteme giriş yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için instagram kanalım olan @tubalife_solucan_bankasi kanalını da ziyaret edebilirsiniz.

    Bu konuda her türlü bilgi ve birikime sahip olduğumu belirtir, sorularınızın cevapsız kalmayacağını garanti ederim.

    Herkese bol kazançlar.




  • çocukluk arkadaşım babasından aldığı destekle bu işe başladı ilk 1 sene kazancın olmaz karnın doyar dedi daha sonralarda kazanırsın dedi. şuanda yavaştan kazanmaya başladı. kafama çok yattı bu iş 4 aydır bunu düşünüyorum. bu işte arkadaşıma yardım amaçlı haftasonları çalışıyorum.bende babadan hiçbir desteğim yok. bunun desteğini veren yerler var mı ?
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    Merhaba @mhmmd.ozkan,

    Bu iş ve her türlü iş için destek her zaman birşeyler yapıldıktan sonra yapılır, önce işe başlamanız gerekir fakat benim bahsetmiş olduğum Tubalife şirketi bu konuda size yardımcı olabilir. Şuan sizin gücünüz bu işe başlamak için 500.000 veya 1.000.000 solucan almaya yetmiyor olabilir fakat, Tubalife şirketinden 1.000 + 100 solucan, yerinde bakım hizmeti ile birlikte alırsanız, 36 ay sonra 4.505.600 solucanınız olmuş olur. Bu solucanları aldığınız güncen itibaren aylık olarak da kâr payını almış olursunuz. Solucanlarınızı almak istediğinizde ise yarısı bakım masrafı olarak şirkete kalır ve size 2.252.800 solucan kalmış olur. 3 yıl sonra bu işe gayet güzel solucan sayısı ile başlayabilirsiniz. Dilerseniz de yerinde bakım hizmetinden aldığınız kâr payını almaya deva medebilir, elinizi sürmeden aylık kazanç elde edebilirsiniz. Bu tamamen size kalmıştır. Solucanlarınızı almadığınız veya satışa çıkarmadığınız durumda, kâr payınızı 36 ay sonunda 4.505.600 solucan sayısına göre alacaksınız. Solucanlar 3 ayda bir 2 kat artım göstermektedir.

    01-03 ay 1100 adet solucan
    04-06 ay 2200 adet solucan
    07-09 ay 4400 adet solucan
    10-12 ay 8800 adet solucan

    şeklinde artım gösterirler. Bu tabloya göre de aylık kâr payınız, bulunduğunuz ay içerisindeki solucan sayınıza göre verilmektedir. 36 ay sonunda sadece solucan artımı durur. Aylık kazanç devam eder. Solucanlarınızı almak için 36 ay beklemek zorunda da değilsiniz. İstediğiniz zaman yarısını şirkete bırakarak solucanlarınızı alabilirsiniz.

    Detaylı bilgi isterseniz, bana dm atabilir, ücretsiz üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Üye olduktan sonra numaram sistem üzerinde gözükmektedir, her türlü sorunuzu sorabilir, aklınızdaki soru işaretlerinden kurtulmanızı sağlayabilirsiniz.

    Yatırımı istediğiniz zaman, istediğiniz kadar yapabilirsiniz.

    Elinize imkan geçtikçe de, yeni solucan paketlerimizden alabilirsiniz. Her paket kendi başlangıç süresine sahip olacaktır ve paketler şeklinde kazançlarınız size yansıtılacaktır.




  • rifatterzi53 R kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim rıfat bey fakat solucanbank tarzı sistemlere para kaptıramam üstelik solucanın adet fiyatı 7 kuruşken 13 katını veremem :) iyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmd.ozkan

    teşekkür ederim rıfat bey fakat solucanbank tarzı sistemlere para kaptıramam üstelik solucanın adet fiyatı 7 kuruşken 13 katını veremem :) iyi günler
    Hocam iyi günler bende bu işe başlamak istiyorum yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axiuşak53 kullanıcısına yanıt
    her konuda bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    yatırımınız varmı :D ve belki görmüşsünüzdür solucan besle para kazan mobil uygulama var direk aklıma o geldi onla bilginiz varmı ? direk onu görünce çiftlik bank geliyor aklıma :ÇD
  • axiuşak53 kullanıcısına yanıt
    bu işi reel olarak yapmayacaksan hiç bulaşma solbank wormbank solucanbank gibi şeylere bulaşma üstteki yorumlarımı okursan 15 kuruşluk solucan için 1 lira talep ediyorlar hiç böle bi boq un altına yatmaya gerek yok. bedava peynir sadece fare kapanında olur ' ahmet şerif izgören '
    kapalı depo tarzı yerin varsa tarım çiftçi çevren varsa başlamanda bir sıkıntı yok maddi olarak da çok zorlayacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.