Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.916
Cevap
77
Favori
666.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)


(En Son Oy Tarihi: 11.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • fransayı boykot ettikya bir aralar ona istinaden lassa öneririm.
    quote:

    Orjinalden alıntı: muhendis.bey

    lassa snoways 2 ile michelin alpin arasında kararsız kaldım. aslında forumda hiç bahsedilmemiş ama jant problemini nasıl çözüyorsunuz? lastikleri jantsız alırsam çıkarıp takarken yanaklar zarar görebilirmiş bide rot balansa girmesi gerikiyormuş aracın. jantlı alırsakta bide ekstra jant parası vericez... ne yapıcağımı şaşırdım bende...
  • jant konusu ne olcak???
  • FİYATLARA ÇOK DİKKAT

    internette bir lastik sitesinden pirelli snowcontrol 185 60 14 lastiklerimi aldım. bugün kargo bana ulaştı. bir pirelli bayisine gidip taktırdım. aynı lastikler orada da olduğu için fiyatlarını sordum.

    liste fiyati 170 ytl
    nakit ödersem 145 YTL

    ben aynı lastikleri internetten 100 ytl ye aldım ki buna kargo ve kdv dahil. Ayrıca ürünler direk olarak pirelli den bana kargo ile geldi. yani firmadan depodan falan çıkmadı...

    aradaki farklar 4 lastik için ciddi rakam tutuyor aman çok dikkat edin internet sitelerinde de araştırın bence öyle alın. sonuç olarak internet siteleride kredi kartına taksit yapıyor.
  • arkadaslar kıs lastigi icin cok fazla bütce ayıramıyacagım . sizce assagıdakilerden hangisini önerirsiniz .

    195/ 60 / 15

    kumho zen XW ---- 120*5 taksit

    hankook w 440 -----120*5 taksit

    toyo vario V2 ------120*5 taksit

    yada bunlardan farklı daha ucuz ve iyi marka önewren varmı . yardımcı olursanız sevinirim ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 6 Kasım 2006; 23:18:18 >
  • Nokian çivili lastiklerin ses ve yol tutuşu olayını çözmüş:

    Kış Lastiği mi? Çivili Kış Lastiği mi?

    Anlaşılacağı üzere her ikiside aslında KIŞ LASTİĞİ. Kış Lastikleri birçok Kış koşullarında hizmet verecektir; ancak aşırı buzlanmanın olduğu zemin koşullarında, kış lastikleri de yetersiz kalabileceklerdir.

    Çivili lastiklerin aslında iki farklı hali vardır. Çivi delikli üretilmiş kış lastiklerine, özel bir çakma aparatıyla sonradan bildiğimiz sıradan çivi çakılarak meydan getirilen çivili lastik; diğeri de Orjinal Fabrikasyon üretilmiş çivili lastikler. Orjinal üretim çivili lastik teknolojisi ve patenti dünyada sadece NOKIAN LASTİKLERİ'nde bulunmaktadır. NOKIAN haricinde ki diğer tüm çivili lastikler, çivili delikli üretilmiş kış lastikleri olup çivileri sonradan çakılmak suretiyle meydana gelmişlerdir.

    Çivili Lastikler in en başarılı oldukları zemin, buzlu zeminlerdir. Bu lastikler üzerlerinde barındırdıkları çiviler sayesinde buza saplanıp parçalayarak tutunma kabiliyetlerini arttırırlar. Ancak çivili lastiklerin normal kış lastiklerine göre en büyük sorunları, normal asfalt zemine geçildiğinde ses yapmaları, sürat esnasında lastiğin % 100 yere temas edememesi nedeniyle arac gezinmesi ve frenaj esnasında aracın kaymasıdır. Tabi bu gezinme ve kayma esnasında çakılmış olan çivilerin kopmaları da ayrı bir sorundur.

    Ama...

    NOKIAN LASTİKLERİ'nin geliştirmiş olduğu teknoloji ve sistem sayesinde yukarıda bahsettiğimiz sorunlar % 90 gibi büyük bir oranlar neredeyse yok denecek duruma gelmiştir. NOKIAN'ın çivili lastiklerinin çivileri dahi yukarıda bahsettiğimiz sıradan çivilerden farklı olup, tamamen fabrikasyon robotlar tarafından programlı olarak optik teknolojisi ile yine NOKIAN'ın bu teknoloji için ayrı olarak geliştirdiği özel Kış Lastiklerine monte edilir.

    Çiviler, çift katmanlı köşegen açılı, çivinin altında bulunan 2 katmandan en alttakinde bulunan özel bir solüsyon, solüsyonun üzerinde bulunan özel bir kauçuk bileşenine sahip yastık vazifesi gören bir sistemle birlikte üretilir. En altta bulunan bu özel solüsyon, lastiğin sıcaklığı +2 derece ve altına düşmeye başladığında donma reaksiyonu göstererek hemen üzerinde bulunan özel bileşimli kauçuk yastığı sertleştirerek en üstte bulunan çivi bloğuna dışa doğru olmak üzere bir baskı uygular.

    Bu baskı sonucu çiviler, karlı, buzlu ve kaygan zeminlerde meydana gelen ısı değişimine duyarlılık gösterip dışarıda kalarak tutunmayı en iyi şekilde sağlarlar, asfalt gibi sert zeminlerde ısı, yuvarlanmanın verdiği sürtünme kuvvetiyle daha yüksek olduğundan çiviler aracında ağırlığı yardımıyla bu seferde içeride kalarak gezinme, ses, çivilerin formasyonundan, yerleşimden dolayı kopma ve frenajda kaydırma problemleri neredeyse tamamen yok olmaktadır.


    Çakma çivili bir lastikte % 80 e yakın bir oranda araç çivilerin üzerinde giderken, NOKIAN'ın bu teknoljik çivili kış lastikleri ile araç % 80 gibi bir oranda LASTİKLERİN üzerinde seyretmektedir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: francoli
    Avrupada artık kullanılmadığını,çok ses yaptığını,yola da zarar verdiğini duydum.Fiyat çok fark etmez.
    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago
    Beyler peki çivili lastik konusunda ne düşünüyorsunuz? Kış lastiğinden daha pahalıyamı gelir aynı fiyatamı patlar? çiviler ne kadar gürültü yapar?





  •  KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)


    NEXEN

     KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

    http://www.konlas.com.tr/v2/urun.php?id=1

    205/55/R16 tekini 110 ytl ye bırakacaklar nasıl
    fikri olan varmı???




  • 16 JANT
    205/55 R 16 91H EUROWIN 187,00YTL
    205/55 R 16 91H WINGUARD 187,00YTL



    Ölçü: 420-600 mm
    Ağırlık: 7000-10000 gr
    Menşei: Kore
    Garanti: 12 ay

    H sınıfı (210 km/s üzeri) yüksek güçteki otomobiller için üretilmiş kış lastiği. Silisli lastik tırtıkları ile 4 mevsim yüksek hızda denge sağlar. Özellikle buzlu yol şartlarında frenlemeyi ve kontrol hakimiyetini güçlendirir.



    NEXEN,ÇİN'DE FABRİKA TEMELİNİ ATTI ( MAYIS.14.2006)
    NEXEN Şirketi Çin'de kuracağı fabrikanın temelini 12 Mayısta attı..Fabrika 2008 yılı başlarında devreye girecek ve yıllık kapasitesi 5 milyon adet olacak..
  • Ben kış lastiği almayı düşünüyorum ama kafama takılan bir soru var.
    Kış lastiklerini orjinal jantlara taktırmanın bir sakıncası var mı? Her yaz ve kış lastik tak çıkar janta veya lastiklere bir zarar gelir mi?
  • takan cihaza bağlı ama yinede cant ucundan ufak sıyırmalar oluyor
  • geçen sene sivasta brigestone lm25 kullandım.çokta memnundum.herkese tavsiye ederim
  • benimde gordugum nette ucuz bayide cok pahali ama netten nereden guvenilir fiyat alip alisveris yapabilrim siz nereden aldiniz alttaki linkten mi yazarsaniz sevinmirim

    benim gectigimiz yillarda broadwayimdde kullandigim fulda kristaller vardi ve cok memnundum ama artik uretilmiyormus sanirim

    quote:

    Orjinalden alıntı: cmy

    FİYATLARA ÇOK DİKKAT

    internette bir lastik sitesinden pirelli snowcontrol 185 60 14 lastiklerimi aldım. bugün kargo bana ulaştı. bir pirelli bayisine gidip taktırdım. aynı lastikler orada da olduğu için fiyatlarını sordum.

    liste fiyati 170 ytl
    nakit ödersem 145 YTL

    ben aynı lastikleri internetten 100 ytl ye aldım ki buna kargo ve kdv dahil. Ayrıca ürünler direk olarak pirelli den bana kargo ile geldi. yani firmadan depodan falan çıkmadı...

    aradaki farklar 4 lastik için ciddi rakam tutuyor aman çok dikkat edin internet sitelerinde de araştırın bence öyle alın. sonuç olarak internet siteleride kredi kartına taksit yapıyor.




  • beyler piralli P2500 EURO nasıl lastiktir bilginiz var mı? bu arada lastiğin üzerinde M+S şeklinde bir ibare var bu ne anlama geliyor?
  • memmory,

    195/65 R15 için Bridgestone Blizzak LM 25 modeli en iyisi görünüyor. Bağımsız ADAC testlerinde de böyle. Ama bir de çivi takılabilen IceCruiser var. Ona da bir bak derim.

    Selamlar.
  • CİVİC 75

    İce Cruiser'ı peşin mi aldın bu fiyata ve nerden aldığınıo öğrenebilir miyiz? Memnun musun? Çivi taktırdın mı?
  • T ve H arasındaki tek fark hız sınırı mı? Başka bir fark olabilir mi? Yol sesi gibi?

    teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    beyler piralli P2500 EURO nasıl lastiktir bilginiz var mı? bu arada lastiğin üzerinde M+S şeklinde bir ibare var bu ne anlama geliyor?



    M (Mud)= Çamur ve balçıkta da gideceğini gösterir.
    S (Snow)= Kar üstünde gideceğini gösterir. Yani kar lastiği
  • fulda kristall montero 2 ve kristall supremo çok iyi lastikler..monteroyu zaten kullanıyorum fevkalade..


     KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)


     KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 8 Kasım 2006; 17:21:53 >
  • kış lastiği kullanımı yakıt tüketimini ne kadar artırır??
  • fulda kristal ice 175/65/14 100ytl
    goodyear ultragrip7 (UG7) 175/65/14 120 ytl
    fiyat aldim nasildir arkadaslar?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.