Şimdi Ara

Kızılötesi Kumanda Kontrollü Araba Projesi Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=YmCgqkjX6u8&t=141sKızılötesi Kumanda Kontrollü Araba Projesi Yardım ?
    Şu linkde görmüş olduğunuz projeyi yapmaya çalışıyorum fakat bir sorunum var.Linkdeki malzemelerin birebir aynısını bulmaya çalıştım ki yazılımda bir farklılık olmasın fakat kumanda setini farklı almak zorunda kaldım.Herşeyi denildiği gibi bağladım ve enerjiyide arduinonun üstündeki 5V ile sağladım.Sürücü kartının ve arduinonun power ışıkları yanıyo ama hiçbir hareket göremedim.Kumanda setiyle ilgili mi bir hata yaptım yoksa yazılımsal bir hata mı anlayamadım.Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.
    Ekstra olarak ultrasonik sensörü kullanmadım sadece uzaktan kumandayla arabayı kontrol etmek istiyorum.Gözlemlediğim şey kumanda setinin kartına enerjiyi bağladığımda arduinonun ve sürücü kartının power ışıklarının azaldığını gördüm ve kumanda setinin üstündeki alıcı çok fazla ısınıyo.







  • Ya bağlantıyı yanlış yaptın, kısa devre var.
    Yada pillerin zayıf geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kumanda setinizi test edin başka bir arduino üzerinde. Buradaki gibi https://kodlamaegitimi.biz/robotik/arduino/arduino-kizilotesi-kumanda-kullanimi/ hex kodu alıp almadığını kontrol et seri porttan. Eğer alıcı fazla ısınıyorsa bil ki bağlantılarda problem vardır. Ben ilk yaptığımda aynı problemi yaşadım. Sonra yeni bir alıcı edindim ve sorunu çözmüştüm. Muhtemelen alıcınız zarar görmüştür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.