Şimdi Ara

Klavye bios'ta çalışıyor Windows'ta çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Evde ailemin kullandığı 15-bs017nt model bir hp laptop var. Son günlerde başlıktaki gibi klavye-touchpad çalışmıyor. Harici bi fare ile driverları indirdim, bilgisayara format attım ama yine de çalıştıramadım. "Bu aygıt Başlatılamıyor yeterli API kaynağı yok (Kod 10)" diye bir hata gözüküyor aygıt yöneticisinde.

    İnternette biraz araştırdıktan sonra biostan klavye ile ilgili bir ayar bulmaya çalıştım fakat çok az ayar vardı. Advanced settings menüsünü göremedim. En son çare bulamayınca buraya geldim. Yol gösterebilir misiniz? Linux kursam sorun çözülür mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu olabiliyor. Klavye bios ta çalışıyor ama windows da çalışmıyor. Anakart üzerindeki chipset den kaynaklanıyor büyük ihtimal.
  • Sorunumu çözemedim, bir arkadaşımın tavsiyesi ile bilgisayara ubuntu kurmayı deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu w10 asus eeeBook x205ta da yaşadım sıfırlanınca w10 a yükselinve touchpad fare ve klavyeai çalışmamış sıfırladım olmadı bios gğncelledim olmadı, sitesinden w8. 1 32bit chipset sürücüsünü kurdum sorun çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun klavye ve touchpad sürücülerinde ve yazılımında. Ben monster kullanıcısıyım ve güncel sürücüler ne yazık ki yayınlanmıyor. Windows kendi kendine bu sürücüleri yeni sürümler ile birlikte güncelleyebiliyor. Hatta bir keresinde şu meşhur sürücü güncelleme yazılımlarını kullanmayı denemiştim ve yine aynı şey olmuştu.

    En basit çözüm aygıt yöneticisinden eski sürücüye geri dön butonuna basmak. Yani güncel sürücüye değil eski sürücüye ihtiyacınız var.

    Eski sürücüleri hp sayfasından indirip kurabilirsiniz. Kurulum başlamaz ise uyumluluk modunda açmayı denersiniz. yine olmazsa sürücü paketini manuel olarak bir klasöre çıkartarak sürücüyü yine manuel olarak kurarsınız.
  • Ubuntu yükledim sıkıntı vs kalmadı. Son çare olarak düşünürseniz tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus laptopta aynı sorunu yaşıyordum. biostan UEFI BOOT enable yapınca düzeldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.