Şimdi Ara

KM' düşürülmüş araç aldım. Yardım ééé

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    2 ay önce sahibinden.com aracılığıyla adanadan dacia stepway araç aldım.
    ilanda aracın 113.00 de olduğu ve sağ sol boyalı olduğu yazıyordu hasar kaydının olmadığı belirtilmişti.Plaka sorgulaması yaptım hasar kaydı yok diye mesaj geldi.
    bende aracı alırken exper yaptırdım ve satıcının belirttiği problemlerin dışında bir arıza görünmediğini söyledi servisteki arkadaş
    bende aracın devrini alıp memlekete doğru yola çıktım.

    2 gün önce plaka çerçevesini metal yapayım dedim.Kaportacı birine götürdüm neyse aracın plakasını değiştirdi. Sordum araç nasıl falan diye
    aracın birkaç parçasına baktı.
    - kaputu çıkma kaputla değiştirilmiş dedi. Bende nasıl olur öyle bir şeyden haberim yok dedim. ve bunun üzerine içime kuşku düştü.
    net'ten yaptığım araştırmalar sonucunda;
    Plaka değişikliğinden dolayı hasar çıkmamış ancak aracın 9 adet 13 bin tutarında hasarı olduğunu ve taksi çıkması ve KM düşürüldüğünü öğrendim.
    önceki muayenede aracın km 549.000 küsürmüş. bana 115.000 olarak satışı yapıldı.araçta çıkma parça olduğu bilgisi verilmedi. ve aracı aldım alalı 1500 tl çeşitli arızalardan dolayı masraf yaptım. kasko+sigorta cabası.

    Bu durumda kişiye dava açsam ne olur yada ne yapmam lazım bu durumla karşılaşan varmı varsa nasıl bir yok izlediler paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.







  • Dava açılamaz. Satış sözleşmenizde "Alıcı, bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini ödeyerek teslim aldığını beyan ve kabul eder" yazıyor ve siz bunu imzalıyorsunuz. Kanunda belge konuşur. Aksi durumda bu bana söylenmedi, şu bana gösterilmedi gibi durumların önü alınamaz.

    Satıcı "ben bu aracı satarken taksi çıkması olduğunu söyledim ve 500 küsür bin km de sattım, kendisi düşürmüş" derse aksini ispat edebilir misiniz? Elbetteki edemezsiniz. Burada tüm sorumluluk alıcıdadır. Ne expertize güveneceksiniz, ne de 5664, e-pttavm gibi yerlerden gelen bilgilere. İkinci el araç alırken kılı kırk yararak hareket etmek durumundasınız.
  • Dava açılır çünkü bahsettiğiniz kusurlar sizin "görüp beğenerek" anlayacağınız şeyler olmadığından gizli ayıba giriyor.
    Bu konuda pek çok yargıtay içtihadi de var ancak süreç uzun olur. Bu konuda tecrübeli bir avukat desteği ile zararınız bir şekilde tanzim edilir. Geçmiş olsun.
  • Bilgilendirmen den dolayı teşekkür ederim. Kaçırdığın bir detay var sanırım. Aracın satışı yapılan sitede aracın km 113000 olarak yazılıydı.Bunu bu şekilde ıspat edebilirim. Bu şekilde satıcı satışını yaptı.

    Ancak avukatın vermiş olduğu bilgiye göre öncelikle Tespit davası açılacakmış sonra bilir kişi araçtaki değer kaybını tespit edecek.sonra kişiye dava açılabiliyormus yanlış ve yalan beyanda bulunma,dolandırıcılığa kadar maddeleri var satıcının dolandırıcılık suçundan hapis cezası ile karşılasacağını bile öne sürdü. Adam sanıp karşındaki kişinin sözüne güvenip bu duruma düşmek...İnsanlık ölmüş....ilk araç almanın vermiş olduğu acemilik işte.Halledecez inş.
  • Çok geçmiş olsun. Başıma gelse ne yapardım bilemiyorum. Ama anlamadığım, beşyüz bini devirmiş taksi çıkması bir arabayı gösterdiğiniz yerler, siz ya da eşiniz dostunuz falan nasıl anlamamış durumu. O kadar mı temiz binmişler yani.
  • Teşekürler :( aradık adam param yok ev aldım diyor. Gidip ağzını burnunu kıracam. sonrada dava açacam. bakalım ne olacak. dıştan bakıldığında kusursuz denilecek kadar iyi.zaten bu km olayı gündeme gelmeseydi araçla ilgili sıkıntım yoktu.Söz konusu km olunca insanın içine kuşku düşüyor.
  • Sözleşmeden dönüp satış bedelinin iadesini veya bedelde indirim yapılmasını talep edebilirsiniz. Noter satış sözleşmesindeki kayıtlar açık ayıplar açısından söz konusudur, sizi ilgilendirmez. Bu konuda kazanılmış onlarca dava vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.