Şimdi Ara

Koç-ODTÜ-Bilkent Bilgisayar Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
4
Favori
14.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lebendefrans L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben çift anadalda veya yandalda başta matematik düşünüyordum. Lakin bu eğitimin fazla teorik kalacağını fark ettim. Lisansımı tamamen yazılım üzerine yüksek lisans/doktoramı yapay zeka veri bilimi gibi konular üzerinde yoğunlaşarak geçireceğim.
    Ve bilgisayar mühendisliği eğitimindeki bütün bilgileri şimdiden sömürmeye başladım, konulara bakıyorum ve beni çok zorlayacakmış gibi durmuyor. Özellikle bu yılki çabam karşılaştırıldığında kazandığım disiplinin çoğunu kaybedeceğimi düşünüyorum.
    5-15 yıl gibi teknik bir kariyerden sonra (bu süreçte kendi startup ımı da kurabilirim ama önce bir iki startupta çalışıp iyice demlenmek istiyorum ve araştırma-geliştirmeyi iyice öğrenmek istiyorum bu doğrultuda endüstri çok uygun görünüyor.)kurumsal şirketlerde yazılım işleriyle ilgili yöneticilik basamakları veya kendi şirket-startup ımda teknik olarak rol almayı ve geliştirmeyi-yönetmeyi çok iyi bilmek istememden dolayı bu isteğim var. Tamamen bilinçli bir şekilde, bu yıl hayatımın en zor yılıydı zaten. Ama verdiğim emeklerin karşılığını aldığımı gördüm ve bu beni büyük oranda motive etti zaten.
    Bilkent bana bu fırsatı verse düşünmeden yazarım. Ama bana bu fırsatları veren ODTÜ-Koç-Boğaziçi varmış gördüğüm kadarıyla. Boğaziçi'nde derece bursu bile yok lakin ODTÜ'de güzel burslar olduğunu gördüm. Lakin fiziki niteliklerden yoksun bir okul gibi görünüyor. Özellikle laboratuvar anlamında, boğaziçi de bir devlet okulu olduğu için düşüncelerim bu yönde.
    Deniz kıyısında yaşıyorum ama deniz benim için sadece huzur demek, içine girip yüzmeyi de istemem o kadar da büyük bir ihtiyaç değil. Sadece şehirde elimin altında her şey olmalı bu benim için yeterli.




  • Skeull kullanıcısına yanıt
    tabii ki önceden her şeyi planlamanız araştırmalara başlamanız güzel ama hayatta her şey planlandığı gibi gitmiyor. tabii ki çalışmaya devam.
  • Bu yolda torpil-şans gerektiren tek nokta amerika'da burslu yüksek lisans işi sanırım. Parayı basan gidiyor zaten. Doktorada burs kolay bulunuyormuş ve kolay kabul alınıyormuş(yüksek lisansa göre) lakin 3 yıl piyasa deneyimi kayıbı demek. Akademisyenlik düşünmediğim için mantıksız geliyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Bogazicinde ilk 100 e guzel burslar var siz kac k dasiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Anlaşma derken değişim öğrencisi olarak gitmekten bahsediyorsan "exchange agreements of ... university" falan yazsan çıkar muhtemelen. Referans sorusu için şunu söyleyeyim : Hiç etkili olmayabilir. Ancak çok etkili de olabilir. Bu sadece hocanın doktorasını nereden aldığına değil, akademik çevresine ve akademik saygınlığına ve en çok da nasıl bir referans mektubu yazdığına bağlı.

    Başarılar
  • Düşündüğüm gibi gelmedi hocam boğaziçi de zora girebilir. Puan türleri birleşti sıralamalar geriler diyorlar bir umut yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Belki gelebilir siralamalarin degisme ihtimali var seninki cok mu kritik koc ne durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koç kaçtı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Anadolu bursiyerine basvurmusmuydun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, maddi duruma felan bakılmıyor mu onda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki öğretmenlerin akademik saygınlığını felan nereden öğrenebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://oip.ku.edu.tr/?q=institutional-partners-list

    bu siteden istediğin değişim programını, bölgeyi ve ülkeyi seçerek hangi okullarla anlaşmalı olduğunu görebilirsin koçun. Ayrıca anladığım kadarıyla start-up hayallerin var ve ben sana bu durumda koçun daha uygun olduğunu düşünüyorum çünkü artık çoğu kişinin hedefleri o yönde okulda. Kurumsal kariyer düşünen insan sayısı baya bir azaldı ve bu durum sana kafa dengi insanlar bulmanda yardımcı olabilir. Son olarak da yine aynı konuyla alakalı koç üniversitesi kworks adında bir kuluçka kurdu, internetten biraz daha detaylı araştır ilgini çekebilir.




  • Hocam ODTÜ ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir şeyi sorabilirsiniz, ya da detaylı bilgi almak isterseniz 1-17 Ağustos arasında tercih danışmanlığı programımız var, Ankara'da iseniz ziyaret edebilirsiniz. 10-11 Ağustos'ta tercih fuarımız olacak bölüm stantları açılacak oraya da uğrayabilirsiniz hocalarla görüşmek için.

    Onun dışında il dışındaysanız tercih fuarlarımız var aday öğrenci sayfasından bilgi alabilirsiniz. Telefonla görüşmek isterseniz de tanıtım ofisimizi ararsanız daha detaylı konuşabiliriz :)
  • Hepsi mükemmel üniversiteler cidden hiçbirini eleyemiyorsun... Ülkede eğitime önem verilseydi Amerika'dan önde olurduk bence :) Buradan oraya giden çoğu kişi başarılı bir kariyere sahip oluyor zaten genelde. Çok potansiyel var, bu durum gerçekten üzücü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent'li arkadaş pek yok sanırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada itü bilgisayar hakkınsa ne düşünüyorsunuz? Herkes artık ilk 4 de bile değil diyor. Donanım ağırlıklı vesaire deniyor. Bursları cazip. Son yıllarda atak yaptı deniyor, bu konuda fikiri olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Bilkent Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim dostum, bende zamanında senin gibi forumda danışarak araştırarak tercih yapmıştım. En iyisinin Bilkent olduğunu söylediler, elektrik ve elektronik bölümü ve bilgisayar mühendisliği dalında. Açık konuşmak gerekirse diğer okulların eğitimini bilmediğim için kıyaslama yapamam sana ama okulun olanakları çok iyi. Hocalarımızın geçmişine bilkentin sitesinden ulaşabilirsin. İngilizcen iyi değilse bilkent senin için biraz can alıcı geçebilir ki ilk 1000 e dahi girmiş insanlar hazırlığı geçemeyip atılabiliyorlar. Oxford'un 6.0 istediği IELTS den Bilkent 6.5 istiyor ve kendi yaptıkları hazırlık sınavı ondanda zor. Burslu burssuz ayrımı vs. yok, insanlar birbirine saygılı. Okul sanki Ankara'da gizli bir bölgede, evimden okula giderken kültür şokuna uğruyorum hergün. :) Tercih döneminde başarılar, hayırlısı olsun...




  • Hocam ben endüstriyle çap düşündüğüm için bilkenti tek geçemiyorum ya. Başta matrmatik düşüncem vardı yurtdışında matematikle çap veya yandal doktora-yüksek lisans için biraz işe yarayabiliyormuş da vazgeçtim. Endüstri yapmayı düşünüyorum hedefim doğrultusunda bana daha çok katkı yapar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede gaywt iyi ingilizcem vardı hocalar hep erasmusa çağırırdı mesela. Ama bazı sorunlardan dolayı eğitimden kopmaya başladım o dönem ingilizcem de baya paslandı. Açıkçası pek sorun olacağını düşünmüyorum hazırlığın, üniversiteden alabileceğim her şeyi almayı düşünüyorum zaten. Fark ettiğim birşey de üniversitelerin eğitiminde neredeyse fark olmadığı. Yurtışına gönderme konusunda da en iyi 2 si boğaziçi ve bilkent gibi görünüyor. Lakin boğaziçi esasında bir devlet üniversitesi ama endüstri çap imkanı var. Çok zor seçim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    neresi geldi sizin hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.