Şimdi Ara

Koç-ODTÜ-Bilkent Bilgisayar Mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
4
Favori
14.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    O halde sabancı-bilkent-itü üçlemesindeyim, eğer diğerleri tutarsa itü biraz geri planda kalabilir. Sabancıda çap meseleleri nasıl ? Ve şehire konumu nasıl, İstanbul'u bilmiyorum, Ankara'yı da bilmiyorum zaten, fazla beton oluşu beni korkutuyor. Yurtdışından microsoft gibi şirketler etkinliklere geliyor mu mesela? Yurtdışına doktora olaylarında Bilkent kadar avantajlı mıdır? Doktorada kabul almak için gerekli şartları Sabancı mı bana sağlayacak ben mi yaratacağım mesela?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Sabancıda çap yan dal çok fazla, mezuniyetini izlerseniz siz de görebilirsiniz, sabancı şehire uzak, tuzlada. Kadıköy e 1 saat sürüyor shuttlelar minibüsler var.

    Linkedinleri inceleyebilirsiniz yurtdışı için ben bakmıştım yazayım Bilkent %20 %21 oranında yurtdışı gönderme oranı. Sabancı %25 %26 şeklinde, siz de bakabilirsiniz.

    Linked In deki koç boğaziçi sabancı bilkent odtü hepsinin yurtdışı oranlarına bakmanızı öneririm, alumni kısmında yazıyor.

    Doktora kabul şartları için okumak istediğiniz bölümdeki hocaların mezun olduğu okullara bakın genel kalite hakkında bilgi sahibi olursunuz, mesela bilkent elektrik elektronik kadrosu sabancıdan daha iyi, kendiniz sitesinden istediğiniz bölümün hocalarının mezun olduğu yerleri kıyaslayın.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Hocam 1-2 tık fazla öğretmen kalitesi istanbul ankara farkını nötrlemez bile. 2 tık kadar da etmez sanırım, ayrıca öğretmenler iyi ise gerisi mesele değildir. Sonuçta Harvard'a kabul alacağımız ne malum değil mi?
    Eem de bilkent baskın olabilir de, ben bilgisayara daha çok yatkınım ve bilkent in istanbulda karşılığı sabancı oluyor anlaşılan, hem de daha fazla yurtdışı oranıyla. Bilgisayar için ne dersiniz? (Bu arada temel seviye yazılımla saatlerce uğraştım, bayağı ilgimi çekiyor. Eem de çekiyor, daha bunun için en az 1 senem var zaten, neyse.) istanbul ankara arasında %70-%30 lyk bi tercih oranım var. Hatta %80 istanbul diyebilirim. Eem'de karar kılarsam Bilkent'i aratır mı bu üniversite bana? Veya bilgisayarda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Üniversite sadece bir araç siz bilkent eem de 8 saat çalışıp yurtdışına gidecekseniz sabancıda 9 saat çalışıp gidersiniz, aradaki farklar uçurum kadar değil ama çok az da değil.

    Ben de ağırlıklı olarak istanbul istiyorum, doğma büyüme buralıyım, istanbulu seviyorum, istanbuldaki ortamı avm leri metroyu Türkiye de başka şehirde bulabileceğimi düşünmüyorum.

    Ben bilgisayar isteseydim koçtan sonra sabancıyı tercih ederdim, Elektrik elektronik isteseydim bilkenti birinci sıraya koyardım, sen kararsız gibi görünüyorsun senin için sabancı daha iyi olur, kararını 3. sınıfta verirsin artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 18:30:0 >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar için Koç'u bu kadar öne koyan birisini ilk defa görüyorum, neden böyle bir sıralama yaptınız? Ayrıca Bilkent'in Rektörü eem mezunu diye Eem'e bu kadar yatırım yapılıyor denmişti, demek bu kadar fark atıcak yatırım yapılmış. Eem'de muhtemelen yöneleceğim alan da nanotech olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Çünkü Koç CS Kadrosu, hocaların mezun olduğu yerler çok iyi , açın kendiniz inceleyin en iyisi, evet bilkent rektörü eem mezunu alanında uzman bir profesör, fark atacak yatırım da doğru, eem binası okulun en yeni binası, bilkent vlog, kampüs turu tarzı videolar izlerseniz görebilirsiniz, bilkentde nanotam var araştırma konusunda gerçekten iyiler, ama bunun için sevmediğiniz, kendinizi ait hissetmediğiniz bir şehirde 5 yıl geçirmenize gerek yok. Sabancıda da ona eşdeğer ancak daha yeni olan Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi var yeni kuruldu, okulun en janjanlı ve gelişmiş binası, meraklısı için link aşşağıda, kendi alanında türkiyede ilk falan diyorlar çok da detaylı araştırmadım, yalan olmasın.
    http://www.cleanroomnews.org/sabanci-universitesi-nanoteknoloji-arastirma-ve-uygulama-merkezi-sunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 19:23:31 >




  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Sabancı Bilgisayar için gerçekten zayıf görünüyor, Boğaziçi'nden pek farkı yok, vakıf üniversitesi avantajları var tabii. Henüz elektrik elektroniği tam olarak araştırmadım, fiziği matematikten daha çok sevdiğim için ve nanotech uzmanlık alanı olduğu için olur diyordum. Koç olsun tabii isterdim her şeye rağmen, Sabancı için heyecanlanmıştım biraz... Odtü'ye de gitmek istemiyorum zaten. Yüksek ihtimal bunlar gelmezse diyelim ki odtü ve itü gelirse itü seçerim diye düşünüyorum. Akademik kadrosu hiç fena değil, Sabancı'ya göre de iyi duruyor ayrıca. Sabancı ve İtü arasında ne düşünüyorsunuz? Baya konuşuluyor, İtü hep geri plana atılan bir üniversite. Neden böyle? İnsanlar neden İtü'yü bunlara göre bildiğiniz yeriyor? Bir de bölüm bölüm yurtdışına lisansüstü öğrenci gönderme olaylarına nereden erişebilirim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Skeull kullanıcısına yanıt
    İtü son zamanlarda yokları oynuyor, güçlü hocaları özeller tarafından bir bir alınıyor, itüyü itü yapan hocaları istanbulun ankaranın dört bir yanına dağıldı.
    Devlet üniversitesi olmasının getirdiği bir geride kalmışlık var, yok değil, exchange anlaşmaları çok az. Türkiyede ya top 3 vardır ya da top 5, 6.yı kimse hatırlamaz bile...
    bölüm bölüm bilmiyorum.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Ya Vakıf üniversiteleri belki öndedir ama Odtü'nün İtü'den üstün olduğunu düşünmüyorum ben, İngilizce eğitime yeni geçilmeseydi şuan çok farklı ve yukarı bir konumda olurdu İtü bence. Ayrıca Sabancı'nın bilgisayar kadrosu beni korkutuyor. Biraz daha önem verilmeli Bilgisayar'a, bu kadar kötü bir bölüm değil yahu :D Mesela Koç Matematik bölümü tuttuğunda Bilgisayar ile çap yapabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Hocam buraya göre ODTÜ'nün eski bir üniversite olduğunu unutmazsak Bilkent önde görünüyor, Koç çok yeni ama gidenler research için kalıyor anlaşılan. Sabancı'nın eğitim kadrosu Özyeğin ve TOBB'dan geride görünüyor mesela. ODTÜ'nün mezun sayısı Bilkent'in 2 katı olmasına rağmen Bilkent'in verileri neredeyse eşit ODTÜ ile, hatta ileride oldukları da var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Direk oran yapın bence oranlar size daha doğru sonuç verir kıyaslamak isterseniz. Yurtdışı konusunda attığım konuya göre en iyisi kesinlikle ve kesinlikle bilkent. Sabancının eğitim kadrosunun herhangi bir bölümde tobb ve özyeğinden kötü olduğunu sanmıyorum, bu olanaksız. Sabancı THE 2019 sıralamasına göre Koçu geçerek Türkiyenin en iyi okulu seçildi.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Evet, işin garip yanı makinada geçmesini anlarım ama eemde fizikte bilkenti geçmesi çok şaşırtıcı, qs de hiç öyle görünmemiş mesela. Subjectlere göre bakıyorum ben, the ranking da sabancı hepsinde birinci lakin diğerlerinde öyle görünmemiş, genelde bilkent ağır basmış. Bu arada Sabancı'nın öğretmenlerinin CV'ine bakıp söylemiştim onu, Özyeğin'deki öğretmenlerin eğitim geçmişi vesaire ortalamaya vurursak sabancı geride duruyor özellikle Bilgisayar için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba... Üniversiteler hakkında geniş bilgi içinhttp://robotercih.com

    Sitemin reklamını yaptıktan sonra ÇAP VE Yandal hakkındaki görüşlerimi ileteyim.

    Şimdi birincisi ÇAP... Bu sene çıkarılan bir kanuna göre daha önce 35-45 kredi ile halledilebilen ÇAP olayı artık o bölüm ne kadar kredi istiyorsa o kadar ile alınabiliyor. Yani 80--100 kredi aralığına çıktı ÇAP olayı. Bu sebeple ÇAP artık güzelliğini yitirdi. O kadar krediyi alacaksın üstüne de kendi bölümün derslerini vereceksin bence saçmalık haline geldi. Birincisi dersten kafayı sıyırırsınız ikincisi iyi de çalışsanız 2 bölümde de kendinizi uzmanlaştıramazsınız. Özet 2 bölüm mezunu olur sürmenaj olur ve 2 bölümün de hiçbirinde uzmanlaşamazsnız. Yüksek notla geçmeniz imkansız hale gelir.

    Bu sebeple ÇAP yerine kendi bölümünüze odaklanmanızı iyice o bölümde uzmanlaşmanızı , okul sonrası yüksek yapmanızı tavsiye ederim. Artık bu şartlarda ÇAP saçma bir düşünce haline geldi. Diğer yandan 2 diploma işe girişte yüksek lisanstan daha fazla prestij sağlamıyor. Yani işyerleri yükseği tercih ediyorlar.

    Yandal ÇAPA göre daha mantıklı ama gene de iyi araştırma yapmalı ,o da orjinal derslerinize etki ediyorsa bunu da yüksek lisansa ertelemek gerekir. Sevgiler başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 16 Kasım 2018; 23:50:33 >




  • Hocam aklınız varsa ÇAP'ı unutun yapabiliyoranız Yüksek yapın. ÇAP'ın iş hayatında bir karşılığı yok ve geçen sene getirilen yeni kurallarla iyice zorlaştı çap yapmak. Buradan ÇAP düşünen kardeşlerime söylüyorum. Bırakın çapı ana dalınıza odaklanın ve o dalı en iyi şekilde öğrenin, o dalda uzmanlaşın. Üstüne yüksek yaptınız mı tadından yenmez. ÇAP kredileri arttırıldı geçen sene o kredileri vereyim derken ana dalınızda uzmanlaşamayacak ve 2 bölümü de doğru dürüst öğrenemeden okuldan ayrılacaksınız. Yapmayın...
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben çap ile çifte mühendislik yapmayı düşünmüyorum zaten. Matematik-fizik ile yapacağım. Programları ve bu işi iyice araştırdım, günde şuan dershane haricinde 4-6 saat sabit çalışıyorum. Oldukça tempolu geçiyor zaten, alışkınım bu işlere. Önceden de liseden çıkıp işe giderdim saat 3 de liseden çıkardım akşam 9 u bulduğu olurdu ve sanayi gibi ağır işlerden bahsediyorum. Ayrıca bölüm derslerine de bakıyorum, elbette zor kesin yaparım demiyorum ama deneyeceğim ve yapabileceğimi düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım sınavlarınız iyi geçmiştir, sınav bittiğine göre upluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınavdan çıktığımda çok iyi falan diyordum hatta 1k bekliyordum ama fenden yaptığım o dikkat hatalarını falan görmelisiniz. Son günlerde sağlığınıza dikkat edin, 1k dan 10k ya düştüm saniyeler içinde, son anda da matematiği sosyalden doğru yere geçirdim, umarım orada çok sorun çıkmaz. Sabancı'ya donmustum bu arada rahatlığı açısından, bu sene ingilizceli bir bölüme gidip eşit ağırlıktan girmeyi düşünüyorum aynı zamanda, hem de ilk 100 bursu için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabancı için sorusu olan sorabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.