Şimdi Ara

KodlaSam Projesi ile Samsun’da öğretmenlere robotik ve kodlama eğitimleri verilmeye başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Samsun Öğretmen Akademi’nin “KodlaSam Projesi” kapsamında tasarım, robotik ve kodlama eğitimleri veriliyor.


     


    Gelecek kodlamada


     


    Çelikel Eğitim Vakfı iş birliğiyle düzenlenen projeye 36 öğretmen katılıyor. Robotik Eğitici Eğitimleri bu ay başladı ve Mayıs sonuna kadar toplam 16 gün boyunca verilmiş olacak.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Öğretmenler elde ettikleri tecrübeyi daha sonra öğrencilere de aktaracaklar. İldeki 17 ilçenin tamamında birer Robotik & Kodlama Atölyesi açılacak. Bu atölyelerde öğrencilere 3D Tasarım (Mekanik Tasarım), Algoritma, Blok Tabanlı Kodlama, Metin Tabanlı Kodlama ve Robotik eğitimleri verilecek. 5, 6, 7,8’inci sınıf öğrencileri ile orta öğretim 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri bu eğitimlerden yararlanabilecekler.


     


    Kodlama dersi bu yıl 5 ve 6’ncı sınıflarda zorunlu hale getirildi. 7 ve 8’inci sınıflarda ise seçmeli olarak veriliyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise lise düzeyinde de kodlama dersi verilmesi planlanıyor.


     







  • Güzel proje her ilde olması gerekiyor

  • Memur kafasının kodlama öğretebileceğinden şüpheliyim. Ama kim bilir belki öğrencilerin ilgisini çeker de bu bakımdan faydalı bir iş olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok gec kalindi yillar once baslanmisti.

  • Beyin yanmış arkadaşlar , Samsun'u Samsung diye okuyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.