Şimdi Ara

Kombiyi kapatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
49.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tatil için evde olmadığım zaman (10-15 gün) kombiyi kapatmalımıyım ?



  • tatıl donusu olurda fişli ise fişi ters takmanız durumunda cıhazınız elektrık arızası verırse fişi ters takıp tekrar deneyın bazı cıhazlar faz secıyo 10-15 gunluk zamanlarda kapatabılırsınız kısa surelı kapat açlar sıze tasarruf saglamaz kısa surelı ayrılıklarda kapamayın 15 gun uzun bı sure kapatabılırsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejatb

    Tatil için evde olmadığım zaman (10-15 gün) kombiyi kapatmalımıyım ?

    Tatil döneminiz kış aylarında ise ısıtma için 1 gün üzerindeki ayrılımlarda kapatabilirsiniz. Diğer durumlarda cihazı ( min. )veya oda termostatını ( 15 C ) min. konuma getiriniz. Yaz aylarında sadece sıcak su kullanılan dönemlerde kombinizi kapatmanıza gerek yoktur. Kombiler yaz (stand-by ) konumda ( sıcaksu hazır bulunduran cihazlar ve sistemler hariç ) gaz ve elektrik tüketiminde bulunmazlar.

    Dönüşte öncelikli olarak eğer sigortasını kapadıysanız açtıktan sonra gaz vananızı açınız. Gaz vananızı açmadan kombinizi çalıştırırsanız cihazınız arıza durumuna düşeceğinden anlık bir panik yaşayabilirsiniz.
  • Cihaz demirdöküm nitron şu an yaz konumunda çalışıyor giderken cihazı kapatacağım ve sigortasını indirip , gaz vanasını kapatacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejatb -- 11 Temmuz 2012; 13:38:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejatb

    Cihaz demirdöküm nitron şu an yaz konumunda çalışıyor giderken cihazı kapatacağım ve sigortasını indirip , gaz vanasını kapatacağım.

    Kapatabilirsiniz. Kapatma nedeniniz tüketim değil emniyet diye düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim sıralamaya uymanızda fayda var. Eve gelince cihazı devreye almadan gaz vanasını açınız...
  • tatil dönüşü benim kombi ısıtmıyor. elektrik ve gaz kapalı idi. hangi sıra ile açtığımı hatırlamıyorum. ancak muhtemelen elektriği önce açtım!. Kombi çalışıyor gibi ama gaz sayacı da saymıyor. Sence sorun ne olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancatalkaya -- 22 Temmuz 2012; 19:02:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasancatalkaya

    tatil dönüşü benim kombi ısıtmıyor. elektrik ve gaz kapalı idi. hangi sıra ile açtığımı hatırlamıyorum. ancak muhtemelen elektriği önce açtım!. Kombi çalışıyor gibi ama gaz sayacı da saymıyor. Sence sorun ne olabilir.

    Gaz vanalarının açık olduğundan emin olduktan sonra cihaz üzerinde bulunan reset düğmesine 1 kez basınız. Reset düğmesi olmayan cihazlarda açma düğmesini off konumuna getirin ve birkaç saniye bekledikten sonra eski konumuna çevirin. Cihaz arıza kodu veriyor ise cihaz kullanma kılavuzundan problemin yanma olmamasından kaynaklı olduğunu kontrol ediniz. Eski cihazlarda fişi prizden çıkardıysanız cihaz faz seçiyor olabilir. Fişi ters çevirdikten sonra tekrar resetleyiniz.
  • Benim airfel marka yoğuşmalı kombim var. 5-6 gün evimde bulunmayacağım için kombiyi kapatma kararı aldım. Yalnız kapama tuşu olmadığı için kombiye elektrik veren şalteri kapattım. Ama gazı kesmedim ocağa gaz geliyor.

    5-6 gün sonra kapattığım şalteri açtığım zaman cihazda yapmam gerek başka bir işlem var mı? Bu konularda pek bilgi sahibi değilim yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tontilon T kullanıcısına yanıt
    Kombinin elektriğini kapatmayın. Pompa ve üç yollu vana kilitlenmesini engellemek ve donma koruma için kombinin açık olması gereklidir. Kombiler güvenlikli cihazlardır seyahat için kapatmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.