Şimdi Ara

Konkordato Acı Tecrübesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
14
Favori
56.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
604 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba ,

    İstanbul'da mühendislik hizmeti veren bir firmanın sahibiyim.Siyasi kimliği olan ve bu sayede 2 ilde belediyelere iş yapan bir müteahhitlik firmasından Haziran 2018'de stadyum projesinin çelik konstrüksiyon işçilik işlerini aldım.Sözleşmemizde ödemeler 90 gün vadeli çekler üzerinden yapılacak şekilde anlaştık.İş veren firma 30 yıllık firma olup bugüne kadar yazılmış çeki yada olumsuz bir durumu yoktu.Findeks puanları da yüksek olunca işi yapmaya karar verdik.

    Seçimlerden sonra özellikle Ağustos ayında dolar kurunun yükselmesi nedeniyle hakediş ödemelerimizde anlaşmış olduğumuz 90 gün vadeli çekleri 120 ve 150 gün vade ile ödeyebileceklerini söylediler , vadenin uzamasından dolayı fark talep ettik ancak herhangi bir fark ödemeyeceklerini söylediler.İşin devam etmesi ve bu aşamada sözleşmenin fesih edilmesinin zor olması , ayrıca ticari ilişkilerin bozulmaması için işimize devam ettik. Alacağımız ödemelerin %70 çek olarak aldık ve çekleri gerek alt taşeronlarımıza gerekse hammadde alımında kullandık ve işimizi %99 tamamladığımız aşamada iş veren firmanın konkordato ilan ettiğini öğrendik.

    Firma 3 ay geçici süre almış olup şirketi şuan mahkemin atamış olduğu komiser yönetiyor.Komiserle görüşme olacağınız yok , firma sahibi borcum borç ödeyeceğim modunda ve devlet korumasına girmiş durumda.Adamlara kimse dokunamıyor.Alınan geçici haciz ve icra koruması ile birlikte gerek bankalara olan borçlarını gerekse özel piyasa olan çeklerini ödemiyor.

    Konkordato ilan edildiği süreçte bizim işimiz devam ettiği için mahkemede şuan için alacaklı olarak görünmüyoruz.Firma piyasaya olan borçlarını 2020 yılında ödemeye başlayacaklarını ve 2024 yılına kadar ödeyeceklerini beyan ediyor.Konkordatodan dolayı alacaklarınıza faiz uygulanması söz konusu olamıyor.Haciz yada icra başlatamıyorsunuz.Şirket hesaplarına bloke koydurma durumunuz mümkün değil.Özetle devlet bu firmaların hayatta kalıp faaliyetlerine devam edebilmeleri için bizim gibi firmalara ya borcu siz ödeyin yada sizler batın diyor.

    Adamların yazdıkları ve ödenmeyecek tüm çekleri benim ödemem gerekiyor.Aksi taktirde haciz ve icralar bana gelecek.Şirket hesaplarına ve şirketin mal varlıklarına el konulacak.Ancak ben bu süreçte iş veren firmaya haciz icra başlatamıyorum , tamamlamış olduğum işten alacaklarını yaklaşık 5 yılda taksitle alacağım.

    Şuan 2 yaşında olan oğlum alacaklarımı alabilirsem 7 yaşında olacak.Yaklaşık 20 gündür konuşmadığım ve çalmadığım kapı kalmadı.İşi yaptığımız devlet kurumu firmadan temlik getir ben alacaklarını ödeyeyim diyor.Şirkete atanan komiser neye göre olduğunu bilmiyorum temlik vermiyor , görüşme olanağınız zaten yok. İşte çalışan 30 işçi ve çekleri verdiğimiz bir çok kişi durumdan mağdur ancak derdinizi anlatacak birini bulmanız mümkün değil.

    Ülkemizde ne yazık ki hukuk diye bir şey kalmamış.İnsanlar çerez gibi çek yazıp iş yapıyorlar.İnsanı değerlerde ise Ahlak çöküntüsü yaşıyoruz.Şartlar size ne yazık ki arkanızda kalan işçi yada alt taşeron firmalara acımadan kaçın altta kalanın canı çıksın yada size ait olmayan borcu ödeyin diyor.

    Alacaklarımızı ne zaman alacağımız belli değil , ödenmeyecek çeklerden dolayı zor bir 2019 yılı bizi bekliyor.Arkamızda ki insanları yüz üstü bırakmadan borç harç , alın teri ile elde ettiğimiz bir çok şeyi satıp piyasa olan borcu ödeyeceğiz. Ticaret yapan tüm arkadaşlarıma özellikle inşaat sektöründe büyük ve orta ölçekli firmalardan uzak durum çeklerini almayın.Borçlardan ve alacaklılardan kurtulmak için 200 bin TL verip konkordato ilan ediyorlar.

    Ben mağdur oldum , derdimi de anlatabileceğim bir kurum ve merci ne yazık ki yok.İş yaparken 2 kere düşünüyorsanız devir 10 kere düşünme ve nakit iş yapma devri.Selamlar







  • İşte bu yüzden, bu zamana kadar hükümete hiç oy vermemiş olan ben, bir sonraki seçimde ibb için AKP'ye oy vereceğim.



    Arkadaşlar, batmanız gerek. İşçilerinizin aç kalması gerek. Çünkü bu millet laftan anlamaz, haksızlıklara karşı sesini çıkarmaz. İnsanların sesini çıkarması için aç kalması gerek; yoksa düzen değişmez.



    Bu yüzden ekonomik krizin daha derin hale gelebilmesi için bundan sonra oyum hükümete. Aç kalmamız gerek.
    sende konkordato ilan et , çok kafa yormayın yani üzülmeyin. sonuçta konkordato siz batmayın diye var. Sende bu adamlar benim paramı 2024 yılına kadar ödeyecek o zaman benim mali durumum çöküyor bende konkordato ilan ediyorum diyceksin. Beyin bedava . Dolar çeki alın abicim kaç yıldır iş yapıyosunuz. Bizim çalıştığımız firma da konkordato ilan etti. Ödenmiş sermayesi 100milyon tl bahsettiğin gibi 1 tane ödenmemiş çeki yok ama adamlar patladı. dedik sana güvenmiyoruz dolar çeki vericeksin bize. Hem kurdan hem vadeden zarar etmemiş olursunuz.
    Büyük firmalar iflas verirse ekonomik sansasyon oluşur ve yabancı yatırımcı kaçar bir anda herkes koruma moduna geçip parasını saklar ve kriz bambaşka bir boyuta taşınır. Böyle bir durumu göstermemek için büyüklerin iflasına müsade etmiyor. Altta batan ufak tefekler çok göze batmaz düşüncesi. Ozaman şunu yap, firmanın borçlu olduğu firmalarıda konkordato kapsamına al kademeli olarak ana sanayi alacaklarını aldın sonra borçlarını kapasın, alacaklılarda kendi borcunu ödesin. Bununda bir sonu yok. Tamamiyle saçmalık içinde yürüyen bir süreç. Allah herkesin yardımcısı olsun.
    Konuyu açan arkadaşla aynı durumda biri olarak kendisine geçmiş olsun demekten başka bişey gelmiyor elimden. Ben de 2016 yılında iflas erteleme isteyen bir firmadan yedim aynı kazığı. Patronları hala land cruiser pradoları ile geziyorlar. Danışmak için bir avukata gittim. Mahkeme masrafları, teminat vs. için 40.000 tl öedememiz gerektiğini söyledi. Neden bu kadar yüksek olduğunu sorduğumda, bu paranın sadece 2500 lirasının kendisinin, kalanının mahkemeye teminat olduğunu söyledi. Teminatıda ben yalan beyanda bulunuyorsam diye alıyorlarmış. :) Zaten giren girdi bir de 40bin girmesin diye mahkemeye bile veremedim. Firma hala borcum borç modunda. 3 senedir fabrikada üretim yok, çalışan yok. Boş binalarda 2 tane elemandan başka duran yok. Çalışmayan fabrikadan ne bekliyor mahkeme. Ya iflas kararını ver ya da erteleme dosyasını iptal et. Anladığım kadarıyla bağlantı yüksek yerden ki 3 senedir mahkeme ertelene ertelene yalama oldu. Aynı fabrikalara 26 milyon Euro teklifle müşteri çıkmıştı iflas ertelemeden önce. Ama satmadılar. Geçtiğimiz ay fabrikalardan bir tanesini banka icra yoluyla satışa çıkardı. 40 milyon TL olarak. Ama ne hikmetse kimse arttırma ihalesine kimse girmedi ve banka 40 milyon tl den başlayan ihaleyi 15 milyon tl ye kendisi aldı. Aldığı fabrikanın sadece arsa bedeli bile bunun iki katı. Peki bu fabrikayı aldı ne yapacak diye düşünmeyin. Kiralandı bile. 3 senedir üretim olmadığı için fabrikada şu an bakım yapılıyor. Kiralayan kim. İflas erteleme isteyen firmanın sahipleri :):) Devlet bunu görmüyor mu? Mutlaka görüyordur ama ses çıkarmıyor. Ben aldığım çekleri ödeyene kadar anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Çekleri ödediğim yetmiyormuş gibi bir de almadğım paranını vergisini, kdv sini vs. ödettin bana. Beni de görme o zaman. Olmaz, neden, çünki sen küçük esnafsın. Konu daha uzar, Velhasıl diyor ki devletim; Büyüksen ödeme kardeşim ben senin yanındayım, zaten ufaktan alıyorum. Ben senin borcunu da silerim, vergini de sıfırlarım, kredi de veririm.
    Sevgili dostum biz ihaleyi alan firmaya iscilik hizmeti verdik.Ihaleyi direk alan firma degiliz alt taseronuz.Sizin bahsettiginiz rakamlari işçilik yaparak kazanmak fizik kurallarina aykiri.



    Söylediklerinizi yapan ; ihaleyi alan ve bizi mağdur eden firma ne yazik ki.Konunun ilk mesajini tekrar okumanizi tavsiye ediyorum.Iscilik yapip milyon dolar kazaniyor olsaydim burada baska magdurlarin olmamasi icin degilde baska yerlerde senin gibi arkadaslara çok çalişman konusunda nasihat veriyor olurdum.
  • Hocam gecmıs olsun malesef ınsanalrın ekmegıyle bılerek oynuyorlar ve ulkeyı bu hale getırıyorlar. Venezuelada olan seylerın aynısı su an turkıyede yapılıyor
  • Tesekkur ederim.Konuyu açma sebebim ne yazik ki konkordato hakkinda bir çok kişi yeterli bilgi birikimine sahip degil.Konu ile görüştüğüm kişilerin arasinda avukatlarinda olmasi düşündürücü.Kamu kuruluşlarinda çalişan arkadaşlarda çok farkli degiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam hukuğun yokluğunu hepimiz hissediyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banane ben mı oy verdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 15 Aralık 2018; 23:22:4 >
  • Boya sektöründe satış temsilcisiyim. Konkordato meselesinin özü şu; devlet bir firmanın batmaması için bütün tedarikçilerinin batmasına göz yumuyor.

    Cumartesi günü firmamızdan yaklaşık 20 bin liralık mal çeken bir firma pazartesi günü konkordato ilan etti. Bunun izahı yok.

    İşi başaramadın mı, batmak üzere misin? Bat kardeşim. Yapacak bir şey yok. Bir konkordatoda bir firma kurtuluyorken 15 tane tedarikçisi batmanın eşiğine geliyorsa batması gereken bir firma batacak.

    Suistimale çok çok açık bir konu. Allah yardımcınız olsun hocam
  • Büyük firmalar iflas verirse ekonomik sansasyon oluşur ve yabancı yatırımcı kaçar bir anda herkes koruma moduna geçip parasını saklar ve kriz bambaşka bir boyuta taşınır. Böyle bir durumu göstermemek için büyüklerin iflasına müsade etmiyor. Altta batan ufak tefekler çok göze batmaz düşüncesi. Ozaman şunu yap, firmanın borçlu olduğu firmalarıda konkordato kapsamına al kademeli olarak ana sanayi alacaklarını aldın sonra borçlarını kapasın, alacaklılarda kendi borcunu ödesin. Bununda bir sonu yok. Tamamiyle saçmalık içinde yürüyen bir süreç. Allah herkesin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu devirde çeksiz vadesiz iş yapıyım dersen iş yapabilirmisin
  • ÇIKARCI BU MİLLET herşeyi hak ediyor iş cebe geldimi ağlar herkes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selamselam34 -- 16 Aralık 2018; 5:7:48 >
  • sende konkordato ilan et , çok kafa yormayın yani üzülmeyin. sonuçta konkordato siz batmayın diye var. Sende bu adamlar benim paramı 2024 yılına kadar ödeyecek o zaman benim mali durumum çöküyor bende konkordato ilan ediyorum diyceksin. Beyin bedava . Dolar çeki alın abicim kaç yıldır iş yapıyosunuz. Bizim çalıştığımız firma da konkordato ilan etti. Ödenmiş sermayesi 100milyon tl bahsettiğin gibi 1 tane ödenmemiş çeki yok ama adamlar patladı. dedik sana güvenmiyoruz dolar çeki vericeksin bize. Hem kurdan hem vadeden zarar etmemiş olursunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İflas erteleme daha uzun sürüyordu fakat konkardoto denen illete ulaşmak daha kolay..

    3+2 ay uzatma
    ve

    1 yıl + 6 ay şeklinde uzatma süreleri mevcut.
    İcra olarak birşey yapılamıyor, tabi siz cirolayıp başkasına verirmişseniz dönüp sizden müteselsil borçlululuk nedeniyle paşa paşa ister.
  • Konkardato suistimale açık bir iş. Birde ordan çek alıp kullanınca ödenmeyince sen ödeyince 2 kere ödemiş gibi oluyorsun. Tahminimce korkadato ilan eden o firmanın sahipleri S500 Long'lar ile nargile çamlıcaya nargile içmeye gitmiştir senin bir gecede saçların beyazlarken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam buna benzer bir olay yaşadı babam ve ortağı bizimkilerde toplamak için uğraşıyor zor gerçekten bu ülkede yaşamak zulüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konkordato ne güzel işmiş böyle.Adam battım diyip kenara çekilsin ve onunla iş yapan firmalar debelensin dursun



    Benim anlamadığım mahkemenin atadığı komiser bu işlerle nasıl ilgilenmez.Onu oraya ayaklarını uzatıp masasında otursun diye değil işlerin başında olsun diye getirmişler.Bir sürü prosedür vardır ona eyvallah ama iş yaptığı firmaları toplayıp bilgilendirmesi,olayın ne durumda olduğunu anlatması gerekmez mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu yüzden, bu zamana kadar hükümete hiç oy vermemiş olan ben, bir sonraki seçimde ibb için AKP'ye oy vereceğim.



    Arkadaşlar, batmanız gerek. İşçilerinizin aç kalması gerek. Çünkü bu millet laftan anlamaz, haksızlıklara karşı sesini çıkarmaz. İnsanların sesini çıkarması için aç kalması gerek; yoksa düzen değişmez.



    Bu yüzden ekonomik krizin daha derin hale gelebilmesi için bundan sonra oyum hükümete. Aç kalmamız gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumun kisa özeti sizin yazdiginiz gibi.Ayni durumu yasiyoruz ne yazik ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi okadar haklisinki ayni durumdayiz biz suan.32 yillik esnafiz boyle bir ortam gormedik.Hicbirsey odenmiyor para pul oldu.mal para etmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sende konkordato ilan etsen olmuyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştan hata etmişsin siyasi taraflarda bezi olan bir şirket ile çalışarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.