Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
193.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10 gün önce Kozlusanın Pelet Sobasını aldım.Bu sobayı almamdaki sebeb hem Dogaya zarar vermeyen bir Yakıt kullanımı hemde verdigi Isı.
    Öncelikle Sobayı almakla İş bitmiyor.Sobaya uygun 80 lik Baca almanız gerekiyor.Orijinal Baca almak isterseniz baya pahalı olacagını bilmelisiniz.Ben Baca işini 100tl gibi bir Fiyata hallettim:).
    Gelelim kurulum aşamasına.Sobayı Pencereye yakın bir yere koydum.80 lik karot ile Mutfaga bitişik Duvarı deldim.Sobanın borularını bitişik Mutfaga verip ordan direkt Hermetik Baca şeklinde dışarıya verdim.Unutmadan söyleyeyim,Bacaları kırmızı silikon ile baglantı yerlerini kapattım.Ben saglam olsun diye 2 kat Kırmızı silikon sürdüm.Kırmızı silikon 300 derece ısıya kadar dayanıklıdır.
    Bacayı işlemi bittikten sonra Sobanın elektrik kablosunu taktım ve 6mm lik Çam odun peletini Sobanın haznesine yükledim.Cihazı çalıştırdım.Cihaz açıldıktan sonra hazırlanıyor ve peleti yakma haznesine yüklüyor.Yükleme yapıldıktan sonra Ateşleme moduna geçiyor.Bu 2-3 dakika sürüyor.Ateşleme yapıldıktan sonra Pelet yanmaya başlıyor.Pelet sobasını ilk kez kullananlar buna Dikkat etmeli.Soba ilk yandıgında içindeki yaglarde ateşe maruz kaldıkları için Penceleri açık bir şekilde yakılmalı.Soba bu yagları attıktan sonra herhangi bir koku meydana gelmiyor(Sadece ilk kullanımda bu duruma Dikkat etmelisiniz).Soba yanmaya başlayınca gerçek Şömine sıcaklıgını hissediyorsunuz.Bedn sobayı kurduktan sonra 25 dereceye ayarladım ve ikinci Fan ayarında çalıştırdım.140 m2 lik Dairemde Pelet Sobasının buldundu oda,yan oda ve
    hol sıcacıktı.Diger büyük salonumuzdaki sıcaklıkta 21 dereceye ulaştı.Yalnız büyük salonu çok kullanmadıgımızda orayı ısıtma gibi bir derdim yok.Sadece Misafir gelince sobanın derecesini yükseltiyorum ve orasıda ısınıyor.Bu sobayı evin merkezi bir yerine koyarsanız heryeri rahatlıkla ısıtabilirsiniz.Bizim Bina yalıtımlı oldugunda çok rahat ısınıyor ve ısıda kolay kolay düşmüyor.Soba bacasının bir kısmının geçtigi Mutfakta ısınıyor.Ben birçok Dogalgaz la ısınan Dairelere gittim ama Pelet sobasının verdigi Sıcaklıgı bıralarda göremedim.Soba gerçekten çok iyi ısıtıyor.Bana göre tek Dezavantajı Türkiye henüz kaliteli yakıtın bulunmamasıdır.Ben yakıtı mbirol sayesinde Trabzonda getirttim.Yakıt iyi yanıyor fakat hergün 1-2 Avuç büyüklügünde kükürt meydana getiriyor.Bunu günde bir Temizlemek gerekiyor.Sobanın verdigi sıcaklıgı düşünürsek bu kül Temizleme İnsanı hiç etkilemiyor çünkü zaten 1-2 dakikada hallolan birşey.Artık evimize gelen her Misafir Sobayı soruyor ve verdigi Sıcaklıgı begeniyor.Misafirlerin birçogu şunu söylüyor."Dogalgazı sonuna kadar açsakta böyle ısınamıyoruz.Dogalgazı azda kullansak 200-300 tl Fatura geliyor."
    Pelet yakıtının 400-500 tl oldugunu düşünürsek ne kadar uygun bir Fiyata ısındıgımızı görebiliriz.Ben 1 ton ile yaklaşık 1.5-2 ay ısınabilecegimi düşünüyorum.1 Torba pelet(20kg) 1,5 gün gün gidiyor.Şahsen ben Dogaya zarar vermeyen ve gerçek ısı veren Peleti herkese Tavsiye ediyorum.Avrupada elektrik ve Dogalgaz Fiyatlarının yüksek olması ve ekonomik krizden dolayı yüzbinlerce İnsan Peletli ısınma sistemine geçiyor.Türkiyede artık Peletli ısınma sistemine geçmeli.Ülkemiz yakıt açısından çok Avantajlı fakat henüz bu Avantajı kullanamıyoruz.

    Kozlusanı tebrik etmek gerekir çünkü çok kaliteli ve güzel bir Soba yapmışlar.Soba 120kg ve kaliteli Malzemeden üretilmiş(Sobayı 2ci kata Taşırken anladım:)) ).Sobada bana göre belki 1-2 ufak eksik var ama Fiyatını diger Sobalara göre kıyaslarsak çok uygun oldugunu görebiliriz.Pelet sobasını almakta çok tereddüt etmiştim fakat Tereddütmerimin yersiz oldugunu gördüm.

    Gelelim Sobanın Maliyetine:
    Kozlusan Pelet sobası 2950 tl
    80 lik 3x1mt baca borusu,2x yarım dirsek,1 tane açık dirsek,1x 60cm boru ve baca şapkası 100tl
    1x kırmızı silikon 15 tl
    Pelet Trabzondan geldigi için nakliye ücreti ile beraber 700tl
    Pelet Fiyatları nakliyede oldugundan fazla gelebilir fakat pelet üretimi yayıldıkça Fiyatlarda düzelme olacaktır.İstanbul oturup Pelet sobası almak isteyenler ile pelet yakıtını beraber almamız yakıtı uyguna getirmemiz anlamına gelecektir.

    Sobayı almamda yardımcı olan,Pelet yakıtını Trabzondan getirten Birol beye(Forumda mbirol olarak bilinir) çok Teşekkür ederim.Ürünün alımından kullanımına kadar bana yardımcı oldu.Sizinle tanıştıgıma çok Memnun oldum Birol bey

     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası







  • pelet sobasının küllüğünde oluşan tortunun sebebi,
    odun peletinde şuan türkiyede ağaçı talaş yapıp üreten tesis yok,
    bizim de ürettiğimiz gibi bıçkı talaşı kullanılıyor,
    bıçkılardan toplama yapıldığından talaşın içerisin kum taneleri,çivi ve
    hızarın metal tozları karışmakta. oluşan tortuya mıknatıs tutarsanız
    mıknatısın tuttuğunu göreceksiniz.
    pelet üretiminde mıknatıs yardımıyla çivi ve benzeri metalleri topluyoruz.
    Kozlusan sobada iş yerimde gün boyu kullanıyorum sıkınta yok,
  • Kullanıcıları da burada bizzat görmek sevindirici.İnşallah yaygınlaşır ülkemizde. Teşekkür bizden ,biraz uzun soluklu oldu pellet temini,ama aşılacak konular ileriye yönelik.Sobanız hayırlı olsun.

    Bu arada Pellet konusunda her geçen gün bir şeyler öğreniyoruz.Son öğrendiğim ise ,ağaçların kabuklarında tuz miktarı çok yüksek oluyormuş. ham madde de bulunan tuz,curuflanma yapabiliyormuş.Malese şu an Türkiye de,ağaç kabuğu girmemiş talaşı nereden bulacaksın ki. Talaşı buldukta birde kabuksuz,zor bence. Şu an talaşın ton fiyatı 175 TL lere ulaşmış durumda.Şu an için temin ettiğimiz pellet Türkiye şartlarında en iyisi.

    İthal pellet getirdi Kozlusan, Türkiye ye maliyeti 800 TL/ton.Kaça satacaksın.Ön ödemeli olarak para toplasan,maliyetine versen kim katılır.Bence şu an en iyisi bu...
  • soğuk kışların sıcak olsun loko
  • Arel teşekkür ederim.

    Şuan istanbulda 12-14 derece arası.Bu sabah sobayı 24 derece iken kapattım.Akşam saat 21:00 gibi evin sıcaklıgı 20 derece.Pencereleride yarı açık bıraktım.Bu kış geçte olsa iyi ısındık Pelet soba sayesinde.Seneye kışın daha iyi pelet yakıtı bulmayı hedefliyorum.İstanbulda pelet sobası kullanan varsa pelet tedarikini ortak yapabiliriz.
    Serkan bey sizin gönderdiginiz pelet örnegini eleyip kullandım.Evde kullandıgım pelete oranla daha az ısıttı ve bacadan dışarıyada çok kül bıraktı.Sizden daha iyi kaliteli Pelet bekliyorum.




  • fiyatına göre performansı kötü geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: why_living

    fiyatına göre performansı kötü geldi.

    Soba çok iyi ısıtıyor.Sobanın ısıtmasından çok memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror37

    merakimdan soruyorum, kalori ve maliyet acisindan dogalgaz sobasina gore kari nedir bu sistemin.dogalgaz sobasinin gaz maliyeti aylik 150 tl civarinda.500-600 tl ye bir kis cikarilir gibi.

    Şöyle söyleyeyim.Dolgaz ile ısınan(daha dogrusu ısınmaya çalışan)tanıdıklarımıza gittigimde üşüyorum.Yüksek dolgalgaz fiyatlarından dolayı birçok Vatandaş Dolgalgaz kullanımını kısmışken ve buna ragmen 150-300tl arası Fatura geliyor.Peletin tonu 400-500tl fakat evdeki tüm kapılar Açık bir şekilde 10 gün 6-7 torba 20kg pelet tükettim.1 ton pelet 50 torba.140 m2 dairemi ısıtıyorum ve Şömine sıcaklıgında ısıtıyorum.Tabi bunun için kullandıgınız Pelet çok kaliteli olmalı.Bugün eve Bayan Misafirler gelmiş.Biz dogalgaz ile bu kadar ısınamıyoruz diyorlar.Soba hakkında birsürü sorular sormuşlar:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: why_living

    fiyatına göre performansı kötü geldi.

    neyin fiyatına göre ne pahalı geldi anlayamadık,daha net açıklayabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror37

    merakimdan soruyorum, kalori ve maliyet acisindan dogalgaz sobasina gore kari nedir bu sistemin.dogalgaz sobasinin gaz maliyeti aylik 150 tl civarinda.500-600 tl ye bir kis cikarilir gibi.

    Buradan karşılaştırabilirsiniz. Fiyatlar 2012 için geçerlidir.

     Kozlusan Pelet Sobası
  • pelet Yakıt, ısının olduğu her noktada kulanımını yaygınlaşmatırma çalışmalarımız devam etmekte....
    LALEM iklimlendirme olarak ısıtma sektöründe değişik uygulamalarımız mevcuttur.
    Yalova bölgesinde 250.000 Kcal/h kapasiteli full modülasyonlu KOZLUSAN pellet kazan montajı gerçekleştirdim.
    otomatik ateşleme sistemi ve oda termostatının uygulana bilirliğinden dolayı müşterimiz KOZLUSAN ı tercih etmiştir.
    sera ortamını sabit ısıta tuta bilecek, ortam temostatı sayesinde üretim kalitesini yükseltecektir.

    Uygulama videosu link;

    http://www.youtube.com/watch?v=MINWHdeeHPg







     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası




  • klimanın rahatlıgını bırakıp pelete geçmenin yanı sıra ... abi o sobanın 3bin liralık nesi var ? nasıl bi teknolojidir 3bin lira olsun. yanma odası kültablası gibi

    bi grafik lcd iki dügme 1 fan bi kaç izolasyon malzemesi... zaten ateş durumu direk kafadan iptal .

    böyle işlerde makina hibe edilmeli karı cüzzi bir miktarda yakıta baglamalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 6 Şubat 2013; 20:36:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: why_living

    klimanın rahatlıgını bırakıp pelete geçmenin yanı sıra ... abi o sobanın 3bin liralık nesi var ? nasıl bi teknolojidir 3bin lira olsun. yanma odası kültablası gibi

    bi grafik lcd iki dügme 1 fan bi kaç izolasyon malzemesi... zaten ateş durumu direk kafadan iptal .

    böyle işlerde makina hibe edilmeli karı cüzzi bir miktarda yakıta baglamalıdır.




    Aynen soba banada çok pahalı geldi.
  • Pelet sobasını yurtdışından uyguna almaya çalıştım fakat Fiyatı orda çok daha yüksekti.Yurtdışınki pelet sobası ile bu Soba arasında fark göremedim ben açıkçası.Ülkemizde satılan Yabancı pelet sobalarının Fiyatı bu sobadan kat kat fazla iken yerli üretimimizi bu kadar eleştirmek yanlış olur.Adamlar o kadar yatırım yapmış,Ar-ge çalışmaları falan derken tabiki karlarınıda koyacaklar.Türkiyede pelet soba satışı az fakat yurtdışına bu Sobadan baya gönderdiklerini biliyorum.Yurtdışındakiler sobayı uyguna aldık diye memnunlarfakat biz pahalı ülkemizde pahalı diyoruz.Klimalara 2-3 bin tl verirken ses çıkarmayız.
  • dün ford connectin baskı balat a ve rulmanını 350 lira cetaşta. bende evde yapıp vereyim 350 liraya
    . işi geyiğe vurmadan ciddi anlamda düşünülürse 3000 tl gerçekten fazla. zaten çinliler devreye girmeden kaymagını yiyebilirsek hesabı gibi geliyor. peleti bile üretir adamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: why_living

    fiyatına göre performansı kötü geldi.

    Arkadaşta vardı çok iyi ısıtıyordu
  • kombi gibi kullanılan modelleri var
    soba bulundugu odayı cok dehset ısıtıyor dıger mekanlarıda peteklerle su yolu ıle ısıtıyor

    yalnız fıyatını ne sız sorun ne ben soyleyım yazsamda ınanmazsınız ve bı ton gunaha gırersınız söve söve

    bayagı bı kalın bı abımız kullanıyor villasında

    5 ton da pelet almıs tonuna 350 tl vermıs naklıye dahıl

    dogalgaza oranla en az %30 daha ucuz dedı

    ama sobasına verılen para ufak bı servet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cc_cihan

    kombi gibi kullanılan modelleri var
    soba bulundugu odayı cok dehset ısıtıyor dıger mekanlarıda peteklerle su yolu ıle ısıtıyor

    yalnız fıyatını ne sız sorun ne ben soyleyım yazsamda ınanmazsınız ve bı ton gunaha gırersınız söve söve

    bayagı bı kalın bı abımız kullanıyor villasında

    5 ton da pelet almıs tonuna 350 tl vermıs naklıye dahıl

    dogalgaza oranla en az %30 daha ucuz dedı

    ama sobasına verılen para ufak bı servet

    350tl 1 ton birde Nakliye dahil mümkün degil.Villasının arka bahçesinde pelet imalatı varsa o başka tabi.Sizin dediginiz kaloriferli pelet sobası 7-8 bin tl.Düzgün bir kombi alayım derseniz oda 4-5 bin tl den başlıyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cc_cihan

    kombi gibi kullanılan modelleri var
    soba bulundugu odayı cok dehset ısıtıyor dıger mekanlarıda peteklerle su yolu ıle ısıtıyor

    yalnız fıyatını ne sız sorun ne ben soyleyım yazsamda ınanmazsınız ve bı ton gunaha gırersınız söve söve

    bayagı bı kalın bı abımız kullanıyor villasında

    5 ton da pelet almıs tonuna 350 tl vermıs naklıye dahıl

    dogalgaza oranla en az %30 daha ucuz dedı

    ama sobasına verılen para ufak bı servet





  • Çok pahalı, yer kaplıyor ve çirkin.

    İzmir'de klima ile ısınıyorum. Tuşa basıyorum açılıyor, tuşa basıyorum kapanıyor. Yan komşu doğalgaz kullanıyor, faturası gelince ağlıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.