Şimdi Ara

Kredi çekip caydım, puanım düştü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Akbank mobil uygulamasından 30.000 TL direkt kredi çekebileceğim görünüyordu. Ben de müşteri hizmetleri ile görüşüp kredi çekmek istediğimi söyledim. Bana 19.650 TL tutarında kredi verdiler maksimum. Ben de kabul edip çektim; ama yaklaşık iki hafta sonra 30 günlük cayma hakkımı kullanıp bankaya krediyi bir miktar faizi ile geri verdim.

    Şimdi ben cayma hakkımı kullandığım için haneme olumsuz yansıyacak diye düşünmüştüm; ama krediyi geri verdikten birkaç gün sonra kredi kartımı ATM'ye takınca kredi kartı limitimi 9.500 liradan 12.350 liraya çıkarmayı teklif ettiler, ben de kabul ettim. Bununla birlikte mobil uygulamadaki kredi çekme limitim artık 30.000 TL yerine 40.000 TL görünüyor. Şimdi bu cayma hakkımı kullanıp krediyi geri vermem olumlu mu olmuş sizce, bir daha kredi çekmek istersem?

    Findeks risk raporu puanımı istedim; ama günceli gelmedi, puanım hâlâ aynı görünüyordu. Kredi kartı limitim de eski limitindeydi. Yani güncel rapora ulaşamadım.

    Tekrar kredi çekmek istiyorum, limitimi bankadan da öğrenebilirim; ama sorup çekmezsem banka şüpheli görebilir. Bu yüzden önce size danışmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Karışık işler vesselam....



  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Karışık işler vesselam....



    Bakalım hocam, cevap arıyorum hâlâ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draden

    Bakalım hocam, cevap arıyorum hâlâ.

    Alıntıları Göster
    fındex notunuz aylık olarak guncellenıyor olumsuz durum ancak odemelerınızı gecktırırsenız vs etkılıyor caymada etkı olacagını sanmam en ıyısı fındeks paketıne uye olup takıp etmek
  • kredi çekilip düzgün bir şekilde ödenmiş ve kapanmış gözüküyor, kredi kartı ve kredi limitinizi arttırdıklarına göre durum bu, kredi kullandığınız zaman ilk etapta kredi notu düşer, ilk ödemeden sonra normale dönmeye başlar.
  • Kredi kullandırılıp zamanından önce kapatıldığı için banka da olumlu puan görülmüş otomatik olarak limit arttırımına gidilmiş yani sizin için iyi bir durum olmuş. Muhtemelen findex'e üye olunup anlık puan takibi yapılsa 60 Günlük skala da puan düşümü olmaz aksine yükselecektir.
  • 3 yıllık krediyi 2 ayda, 2 yıllık krediyi de 1 yılda kapattıktan sonra benim notum baya düşmüştü 1500'lere kadar. 1500 iyi diyebilirsiniz de hiç düşmemişti daha önce.
    Bankanın vade sözleşmesini bozduğunda düşürüyorlar.
  • Bu ay içerinde 2 defa kredi çekimi yaptım.
    İlki 1500₺ idi ve 6 taksit şeklinde ödeyecektim. Daha sonra bir yerden para gelince krediye ihtiyacım kalmadı ve krediyi ertesi gün kapattım.
    İkincisi bunda 1 hafta sonra idi. Arkadaşım için 2600₺ kredi çektim. Kartını açtırıp nakit avans çekecek ve bana geri ödeyecekti. o yüzden tek taksit ve 15 gün sonra ödenecek şekilde aldım krediyi. krediyi çektikten 3 gün sonra bu krediyide kapattım.
    ertesi gün Findeksden kredi notuma baktığımda notumun 100 puan yükseldiğini gördüm.
    Yani kötü etkilemiyor aksine iyi etkiliyor.
    Not: Banka ilk krediden önce 2500 tlye kadar kredi veriyordu. Şu an 10500 tlye kadar kredi alabiliyormuşum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.