Şimdi Ara

Kredi kartı aidatı ödemek zorunda mıyız? | Tüketici Haklı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
5.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülke çakallarla dolmuş ve buna müsade ediliyor.biz tüketiciler paranoyak olacak bunlar yüzünden.biz bunlara kafa yormaktan kafayı kaldıramıyoruzki.Allah aşkına bilgilendirin.türkiye dışında yaşayan arkadaşlar.böyle şeyler bir tek türkiyedemi var.avrupada amerikada uzakdoğuda olaylar nasıl oluyor? lütfen bilgilendirin.duruma göre araştırıp gideceğim artık buralardan

  • iş aidatsız, enpara, world eco, bonus flexi gibi yıllık kart ücreti bulunmayan kartlar var kullanacaksanız en azından bunlardan başvurun. Maaş müşterisi olursanız bazı bankalar standart kartlarından da o ücreti almayabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Enpara kredi kartı aidat veriyor. 2 defa 100 tl yatırdılar.
    Bugüne kadar kullandığım en iyi kredi kartı enpara.com.Tüm faturalarımı komisyonsuz ödeyebiliyorum,ben de 2018 yılında ilk 100 lira aidat ücretimi aldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen. Tam da böyle işliyor Türkiye'de işler. Olan şeyin adı değişiyor, yine aynı şekilde kullanmaya devam ediliyor. Misal AKK kalkacak, kota gelecek kafası. Eskiden de kota vardı ulan zaten. Ama limitsiz paketler de vardı.
  • Redunay kullanıcısına yanıt
    Hayır. Halk şamar oğlanı. Hakkını aramıyor. Arasa da sonuç lehine olmuyor ve bunu görünce pes ediyor. Yoksa devletin yaptıramadığı bir şey yok, her şey kılıfına uyduruluyor ve devlet de asıl yapması gerekeni yapmıyor. Çünkü sallamıyor.
  • recebim59 kullanıcısına yanıt
    Oha. Aidat verme olayı da ne la?
  • Yok ya yapmıyorlar taksit maksit. Eskiden ne güzel 12 taksit olabiliyordu, 6'ya düşürdü devlet. Bir de şöyle bir şey var her yer de 12 yapmıyordu, 6 yapan yer vardı 8 yapan yer vardı. Şu an 3-5 yapan da var yani yine hepsi 6 yapmıyor.
  • Yav "Aidatsız kredi kartı sunmak zorundadır." dediği zaman bitti. Başka bir şey demesine gerek bile yok. Yok sözleşmeyi değiştirebilir falan. Hayır. Yok öyle bir şey. Sonuçta sözleşmesine bağlı değil aidatı, kanuna bağlı. Zaten "Aidatsız kredi kartı sunmak zorundadır." dedikten sonra "Bütün kartlar aidatsız olmak zorundadır." demiş oluyorsun. Bunlar çok teferruatlı şeyler.
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    - Röportajda da söylendiği gibi, "Aidat yazılan ayın ekstresinin son ödeme tarihinden 1 gün sonra bile kartı tekrar kullanırsanız o aidatı kabul etmiş sayılıyorsunuz, geri alamazsınız."

    - Son 6 aydır kullanılmayan kartlardan aidat zaten alınamıyor. Bir sene kullanmamışsınız, kullanmamaya devam ederseniz aidat da yoktur. Aynı durumda benden de kestiler ama itiraz edince "Aaa evet, siz 6 aydan fazladır kartınızı kullanmıyor muşsunuz, haklısınız" deyip hemen iptal etmişlerdi.
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle olsaydı ama değil. "Aidatsız kredi kartı sunmak zorundadır" cümlesi bilerek yazılmış lastikli bir cümle. Yoksa "Bütün kartlar aidatsız olmak zorundadır" yazmak zor olmasaydı gerek.
    Zaten konuşmacı da bankaların aidatlı kart yanında bir de aidatsız kart sunmaları gerektiğini kabul ediyor. İtirazı, Bankaların bu konuda tüketiciye aidatsız kredi kartının taksit ve puan açısından kısıtlı olduğunu anlatmadan direkt aidatlı kart vermeleri.

    Konuşmacı, Sözleşme değişikliğiyle ilgili maddenin bankalar lehine olarak kendileri meclis komisyonundan ayrıldıktan sonra kanuna eklendiğini de anlattı zaten.
    Aslında bu değişiklik AYM'ye götürülse iptal edilebilirdi çünkü tüketicinin pazarlık imkanı ortadan kaldırılmış oldu.
    Götürülüp de red mi alındı ya da hiç mi götürülmedi, o konuda bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemonHand

    Oha. Aidat verme olayı da ne la?
    Enpara kredi kartınızı istenen kritere uygun kullanırdanız (12 aylık dönemin 7 tanesinde ekstrenizde en az 10 liralık 10 tane harcama bulunması) enpara hesabınıza 2 yıl boyunca 100'er lira ödeme yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6502 sayılı Kanun'un m. 31/3 hükmü uyarınca her banka halihazırda aidatsız kredi kartı sunuyor. Ancak bonus, taksit ve sair ilave hizmet sunan kredi kartları ücretli ve ilave hizmet alınan kartlardan kesilen aidatlarda yürürlükteki mevzuat gereği yasal. Herkesin bankaların sunmuş olduğu kampanyalara göre ilave hiçbir hizmet sunmayan aidatsız kartları yahut ilave hizmet sunan aidatlı istediği kartı seçme özgürlüğü var. Konuk ettiğiniz şahıs bir hukukçu olmayıp okuduğu mevzuatı hatalı yorumluyor. Lütfen izleyicilerinizi yanlış bilgilendirmeden bu tür programları muhakak alanında uzman hukukçularla yapınız.

  • Mesut çevik 14.01 zamanındaki beyefendinin cep telefonundaki yansımaya bakar mısın? bu görüntü nasıl oluştu. Hayret verici bir durum

  • uber ?

  • methotrexat M kullanıcısına yanıt
    Haber1 Haber2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 3 Aralık 2018; 19:47:51 >
  • en tepeden "uber muber bitti" dediler o da kalkmadı yoruma ek yapayım dedim. mahkemenin ne dediğinin bi önemi varmı ki?

  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Ya bilerek yazılmış lastikli bir cümle olması bir şeyi değiştirmez. O cümle hiçbir kredi kartından aidat alınamayacağı, aidatsız kartın sunulamayacağını açık bir dille ifade ediyor zaten. Yahu değişen bir şey yok ki aynı kapıya çıkıyor ikisi de. Sözleşme değişikliği falan da tam bir fiyasko. Aidatsız sunmak zorundadır dedin mi bitti kardeşim adamların sözleşmesi ile ilgili değil bu kanun. Hayır, itirazı, bankaların tüketiciye sormadan, danışmadan aidat talep etmeleri ve zaten senden aidat alacakları zaman(sen itiraz etmeye gittiğin zaman) sana sunacak olduklarını baştan sunmayıp sen peşine düştükten sonra sunup seninle pazarlık yapmaları. İyi dinledim ben konuşmayı. Zaten adam kartların sen istemesen de taksit yapmalarından, bundan para kazandıklarından bahsetmiş ama yanılıyor. 6'dan fazla taksit yapan kart yok, eskiden de zaten hep 8-12'ydi.

    Ben öyle bir şey dediğini duymadım. Yani o maddeyi kendisi eklettirmiş ama o gittikten sonra eklenmiş falan gibi bir şey demedi.
    Valla ben anneme dedim itiraz edebiliyoruz diye, bu herhâlde kalıcı bir itirazdır değil mi yoksa yıllık mı? Annem ben itiraz ediyorum almıyorlar dedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: recebim59

    Enpara kredi kartınızı istenen kritere uygun kullanırdanız (12 aylık dönemin 7 tanesinde ekstrenizde en az 10 liralık 10 tane harcama bulunması) enpara hesabınıza 2 yıl boyunca 100'er lira ödeme yapıyorlar.

    Alıntıları Göster
    E bu ayda 100 lira eder. Ve bu bayağı az. Her 100 lira için sana ayda 100 lira olmak kaydıyla 2 sene boyunca her ay 100 lira mı veriyorlar yani? 100 lira harcıyorsun, sonra compensate. Valla iyiymiş. Ee adamların kârı nerede burada 100 liradan aldıkları ekstra faizler mi? Bir de 2 yıl boyunca mı geçerli bu? Anneme enparadan bahsettim, inanma sen öyle şeylere diyor. Diyorum adamlar diyor, yok abi inanmıyor nato mermer nato kafa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ropmanak

    E bu ayda 100 lira eder. Ve bu bayağı az. Her 100 lira için sana ayda 100 lira olmak kaydıyla 2 sene boyunca her ay 100 lira mı veriyorlar yani? 100 lira harcıyorsun, sonra compensate. Valla iyiymiş. Ee adamların kârı nerede burada 100 liradan aldıkları ekstra faizler mi? Bir de 2 yıl boyunca mı geçerli bu? Anneme enparadan bahsettim, inanma sen öyle şeylere diyor. Diyorum adamlar diyor, yok abi inanmıyor nato mermer nato kafa.

    Alıntıları Göster
    Ayda 100 lira ödemiyorlar,diyelim ki 10ar liralık 10 harcamayı ilk 7 ayda yaptın,8.ayda hesabına 100 lirayı yatırıyorlar ve o seneki hakkını almış oluyorsun.İkinci yıl için de aynı şey geçerli.İki yılda 200 lira ödeme yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11 ocak 2018 tarihinde 105 TL kredi kartı aidatı extreme yansıtıldı.bankayı aradım ve bu ücreti kabul etmediğimi söyledim banka bana 12 ay kartı kullanma sözüme karşılık aidatı iade edeceklerini söyledi ve bende kabul ettim.

    yeni çıkan yasa ile artık kart üyelik ücretini bankalar almaya devam ediyor.
    bu sebeple bankamı tekrar aradım ve 11 ocak 2019 tarihinde tekrar kart ücreti ödemek istemediğimi ve kartımın 11 ocak 2019 günü kapatılmasını istedim.

    banka bana aynen şu cevabı verdi:
    7 ocak 2019 da extre kesim tarihiniz de kart ücreti yansıtılmış olacak kartınızın kapatılmasını istiyorsanız 11 ocak tan 7 gün önce başvuru yapmanız gerekiyor.çünkü kartı 7 iş günü içinde kapatma hakkımız var(yasal süreç)

    yani ben ayın 7 sinde müracaat edersem ve ilk 3 iş gününde kartım kapatılırsa taahhüt ettim 12 ay tamamlanmamış olacak ve 105 tl ödemek zorunda kalıcam.

    ama eğer 4-7. iş gününde kartım kaptılırsa 12 aylık taahhüdümü yerine getirmiş olucam ama yeni extre olacağı için bu sefer 120 tl yi beden alacaklarını söylediler.

    yani bu banka şuan kart aidatını ödemeden hiçbir çıkış yolu bırakmıyor.

    ne yapmalıyım bilmiyorum...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.