Şimdi Ara

Kyk hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
7
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar konu belli . Bu konu hakkında aşırı soru işaretleri olduğunu gördüm ben de gidermek istedim . Hem kyk yurtları hem de bursu hakkında bir şeyler yazıcam .

    —> Kyk nın başarı bursu var mı ? Elbette var fakat sadece ilk 100 için . Miktarı da o sene verilen kredi miktarının 3 katı .

    —> Kredi herkese çıkar mı ? Evet kredi herkese çıkar . Ben mesela bu sene alıyorum . Aylık 470 lira yatırıyorlar . 6 sene boyunca almak zorunda değilsiniz sonra iptal edebiliyorsunuz veya ilk başta almayıp sonradan alabiliyorsunuz .

    —> Burs çıkması çok kolay değil . Şehit , gazi ailelerine vs ya da durumu kötü olanlara geliyor . Bazı ne söyleyeceğimi bilemeyeceğim tipler ben kansızlar diyeyim . Bazı kansızlar var üzerlerinde hiçbir şey yok gibi gösterip burs çıkartıyorlar . Sakın ola ki milletin hakkını gasp etmeyin . Ona ciddi ihtiyaç duyup onla okuyacak insanlar var . Araba parası yapmayın yani .

    —> Kyk yurtları nasıl ? Kyk yurtlarında belli bir standardizasyon yok . A ilinde çok lüks bir kyk bulunurken B ilinde yurt demeye bin şahit isteyebilir . Bu yüzden gideceğiniz yerde mutlaka kyk diyerek gitmeyin . Tercih sonucu geldiği zaman araştırın . Kyk dan başka devlet yurdu da olabilir , özel yurtlar veya yarı özeller de olabilir . Aynı zamanda bazı yerlerde kyk çok uzak olabiliyor . Ege tıpta okuyorduk . Bize en yakın erkek kyk 1.5 saat uzaktaydı öyle anlatayım . Bu durumda çıkmak istemeyebilirsiniz .

    —> Kyk fiyatı nedir ? Her yerde farklılık gösterebilir . Fakat ilk ay verirken depozito da verirsiniz ekstra . Mesela bir yerde kyk aylık 200 olsun . Depozitoda da kira bedeli kdardır . İlk ay için ilk ay + depozito olmak üzere 400 verirsiniz .

    —> Odalar kaçar kişilik ? 3-4-5 şeklinde gidiyor . Gene yurttan yurda farklılıklar var . Fakat sanırım yeniler 3 er kişilik falan yapılıyormuş .

    —> Giriş çıkış saati var mı ? Evet var . Sabah 6 akşam 11 gibi saatlerde giriş çıkış yapabiliyorsunuz . Bence baya kötü bu durum . Mesela benim özel yurdumda hafta içi gece 1 , hafta sonu gece 2 idi .

    —> Kyk konforlu mu ? Olabilir de olmayadabilir de . Rahatlığı vs maalesef size bağımlı değil . Hee ne kadar güzel olsa da hiç memnun olmayabilirsiniz . Çünkü bir çoğumuz bu dönemde aileden ayrılıyoruz . Yurtta ise çoğul yaşamaya alışacağız . Sizden çok farklı tipler göreceksiniz . Benim çevremde gördüğüm , kendi yaptığım , oda arkadaşımdan bol bol örnek vereceğim . Tek tek yazacağım .

    Bilgisayar bağımlısı : Bildiğiniz odadaki kişi sayısı fark etmeden küçücük masaya böyle laptop hatta işi abartıp masaüstü kuran tipler var . Adamlar sabaha kdar böyle oynuyor . Hatta arkadaşımın oda arkadaşı valizde taşıyordu masaüstüsünü . Adam sabah 4 te uçaktan inip hemen pc yi kurup oynamaya başlıyormuş . Böyle lolcü falan bir tiple denk geldiniz mi allah sonunuzu hayır etsin .

    Karı-kız-bar-alkol tipleri : Aramızda çok muhafazakar asla kullanmamış tipler olacağı için açıklayım . Bu tipler sizi rahatsız etmez . Sizi başlatmaya çalışmaz veya teşvik etmez . Zaten aklınız yerinizdeyse de olmazsınız . Bunlar genelde geceleri geç saatlerde odaya girer . Sabah ise sizin erken kalkıp derse gitmenize ayar olabilir . Sınav haftaları peşinizde dolanır notlr için vs ...

    İnek tipler : Odanızda bunlardan varsa sıkıntılar baş göstererebilir . Ben 2 kişilikteydim . ( bu arada ege tıptayım ) . Oda arkadaşım bu tiptendi o yüzden yakın deneyimlerimi anlatıcam . Siz eğer odada değilseniz bu tip odayı egale ettiğini düşünür . Hele bir de şehir dışına vs çok çıkıyorsanız ( ben çok çıkıyorum ) işte o zaman oda kendininmiş gibi davranır . Arkadaşım abartsız günde 5-6 saat kasıyordu . Ben odaya mesela duş almak için girdiğimde abi ders çalışıyorhm ne işin var havalarında takılıyordu . Sanki suçlu hissettiriyor size çünkü adam sürekli o 2 metre kare alanda .

    Kütüphane kullanamayan özürlü : Yurdun kütüphanesi vs olabilir veya benzeri bir şey vardır . Orda kasarım diye düşünmeyin . Adamlar kütüphane kavramını anlayamayabiliyor . Sesli sesli ders çalışan davarlar mutlaka sizi bulacaktır .

    Burada maalesef herkesi örnekleyemem ama burdan anlamanız gereken sonuç herkesin farklı tipte olduğudur . Siz belki çevreenizi hep sizin gibi çok çalışmış vs tipler beklerken öyle gelmeyebilir . İnsanların dersle alakası bile olmayabilir . Farklı olduklarını unutmayın . Sene başından itibaren sorunlarınızı kibar bir dille söyleyin . Kafanıza takmanız hiçbir şeyi düzeltmez ve aranızı aşırı derecede bozar . O adam sonuçta bir sene kalacağınız bir insan . Ne konuda olursa olsun rahatsızlığınızı dile getirmekten çekinmeyin .

    Yurt ortamından da korkmayın . Evet alışmak zaman alcak . Bir şeyler farklı . Evdeki prenseslik yok ama insan alışıyor . Bence ekstra bir tadı bile var diyebilirim .

    Aynı zamanda yurda çıkmak arkadaş edinme kolaylığı da sağlar . Hep beraber olursunuz . Fakat yurda gittiğinizde bir yandan sene başından direkt yapmayın da ufak ufak ev işlerini sorup soruşturun . Hangi bölgeden tutuluyor öğrenin ona göre kiralık evler bakın internetten . Fiyata göre düşünün . 1-2-3 kişi çıkabilirsiniz . Yurt çünkü öyle ahım şahım bir mekan değil . Genelde tek kişi çıktığınızds yurttan biraz pahalı ( özel yurdu kastediyorum ) 2 kişilik çıktığınızda iyi bir ucuzluk , 3 kişide ise beleş olur . Evde yaşamak da yurttan daha iyi .

    Ses gürültü olayları için ise ; mesela siz hastasınız erken yatıcaksınız . Büyük ihtimalle kimsenin umrunda olmayacaktır . Yatıp uyumak istediğiniz zaman insanlar aktivitesine devam etmek zorunda . Çünkğ ders çalışanı fakan da olabilir . Bu durumda bir göz bandı ve kulak tıkacı almanız da büyük fayda var . Ben çok faydasını gördüm . Baya yararlı oluyor .

    Ayrıca özel yurtta kaldığımı söyledim . Kyk dan farkı var mı . Biraz var ama temel olarak aynı . Özel yurtta tek ve 2 kişilik kalma seçeneği var ekstra . Yemek olarak bence bizim özel yurt baya kötüydü . Kyk yı bilmem . Her yere göre değişiyor . Ama internet hızımız süpersi . Saniyede 7.5 mb ile indiriyorduk . Giriş çıkış saatimiz daha rahattı . Odada tv vardı digitürk paketli . Maçları seyrederdik . Nitekim bazı şeyler daha iyi seviyedeydi . Bu sene eve çıktım . İstediğiniz soruları sorun ben genel burs ve yurt hayatı hakkında sorularınıza cevap vermeye çalıştım .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Hocam kampüsü olan okullar var kampüslere başvurduk diyelim ,belirli kontenjan var biliyorsunuz, bize çıkmadı diyelim bundan sonra kyk yurduna başvurabiliyor muyuz? Kyk yurduna başvuru tarihleri ile kampüse kabul tarihi arasında fark varsa kyk yurduna giriliyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huseyincanzan47 H kullanıcısına yanıt
    Çıkmadıktan sonra tekrar başvuru var . Sene içinde çıkmasını bekliyorsunuz . Bu genel olarak yurtlarda var . Bir sıranız oluyor . Mesela bizde konuşanlar 4000 üstğ olan boşa beklemesin geç çıkıyormuş ama 2000 e 1 aya falan çıkar diye hesap yapıyordu .

    Aslında tekrar başvuru gibi değil . Bir başvuru var . Orada bir sıran oluyor . Ona göre bakıyorsun diyeyim . Sırayla yurttan birileri gittikçe birileri de giriyor . Sana verilen sıraya göre girip giremeyeceğin belli olur .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • internet hızı nasıl
  • Maalesef iyi değil . Bizim genelde çiğli kyk da kalırdı erkekler . Videolar falan izlerken baya kötü olduğunu söylüyorlardı . Yani internetin iyi çıkması pek olası değil . Yeni , geniş , rahat ve ne kadar az kişilikse iyidir . İnternetin iyi denk gelceğini sanmıyorum . Mesela bizim devlet yurdunda wi fi yok . Sadece ethernet var . Garip işler var bu yurtlarda . İnsan hayret ediyor .

    İnternet hızı iyi olsa da oyun oynatmayabilir . Pingleri sabit olmuyor çok kişi bağlandığı için . Benim özel yurttu net süperdi ama ping değerleri fırlayabiliyordu .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    '' Bilgisayar bağımlısı : Bildiğiniz odadaki kişi sayısı fark etmeden küçücük masaya böyle laptop hatta işi abartıp masaüstü kuran tipler var . Adamlar sabaha kdar böyle oynuyor . Hatta arkadaşımın oda arkadaşı valizde taşıyordu masaüstüsünü . Adam sabah 4 te uçaktan inip hemen pc yi kurup oynamaya başlıyormuş . Böyle lolcü falan bir tiple denk geldiniz mi allah sonunuzu hayır etsin . ''

    Buna dayanarak sormuştum bu soruyu, yazıldığına göre iyi sanmıştım bu kadar bağımlılık derecesi yaratbilmesi için 6 8 arası hız geliyor gibime geldi
  • Kyk yurdu ilk 100’den fazlasına verilebilir bu yıl puan türleri birleştiği için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Versos kullanıcısına yanıt
    İlk 100 dalgasını baya yanlış anlamışsınız . Yurt için herhangi bir başarı aranmıyor . Duruma göre sıralanıyor .

    İlk 100 üstğn başarı bursu var . Daha fazla kişiye de verilmiyor . İlk 100 e veriliyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya açıkçası o adam her nette yapar o işi . Sabaha kadar manyak gibi tık tık oynayanlar da var . Değişik tip bol anlayacağın .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gitmeden önce Kyk yı araştırmak önemli. Benim kaldığım yurt yeni bir yuttu. Her oda 3 kişilik, odalarda mini buzdolabı vardı ve banyo ve tuvaleti her odada ayrıydı. Odalar da genişti. Küçük de olsa bahçemiz vardı ve bahçede basketbol sahası vardı. Misafir olarak gittiğimiz başka bir yurtta ise odalar 4 kişilik, ranza sistemiydi. Odaların ortasında küçük bir masa vardı başka birşey de yoktu ki sığmazdı da. Banyo tuvalet ortaktı. Ama biz 250-300 aradı veriyorduk onlar 150 veriyordu ama aradaki paraya kesinlikle değerdi. İnternetimiz ne iyi ne kötüydü. YouTube den genelde 480p yurt boş olduğu zaman vize sonrası, final sonrası 1080p izlediğimiz de oldu. Bazen de sisteme girmek bile eziyet olabiliyor ama. Oda arkadaşı çok önemli onu unutmayın. Bizim yurtta karşıdaki ile anlaşarak dilekçe vermiştik 3 arkadaş aynı odadaydık keyfimiz yerindeydi. Soracağınız sorular varsa yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi soru soracam bu kyk ya başvurduktan sonra bi şehirde birden fazla kyk varsa okula uzak bi yere çıkabilir mi yoksa direk benim istediğim yurda bizzat mı başvurmam gerekir kafamı kurcalıyor çünkü okul şehir dışında olursa bu bir sıkıntı ona göre tercih yapacam, teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neymar jr 10 N kullanıcısına yanıt
    Valla o başvuru işi sanırım rastgele oluyor . Yurt yurt tercih etmiyorsun galiba . Tam da emin değilim açıkçası kyk da olan biri yorum yapmıştı . Ona özel mesaj at daha net bilgi verir .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neymar jr 10 N kullanıcısına yanıt
    rica ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar ben sene başından beri 1+0 bir apartta tek başıma kalıyorum, kira 650 tl uçuk bir rakam değil. Ama evde uçuk değil, neden diyecek olursanız evde belli başlı şeyler var sadece dolap, yatak, banyo.
    Hareket edecek alan kısıtlı, ocak yok, olsa da koyacak yer yok bu yüzden yemek siparişlerimi dışarıdan vermek zorunda kalıyorum.
    Sözleşme Ekim ayının başına kadar. Yani yazın okul olmamasına rağmen ister kalıp ister kalmayıp kirayı ödemem gerek.
    Ben yazın çalışacağım yani kazandığım paranın bir miktarını buraya ödemek zorundayım. Daha öncesinde 3-4 kişi bir yerde bulunmadım yani bu duruma pek alışık kalmayacağımı söyleyebilirim. Kaldığım yer yalıtımsız yan taraf konuşsa dahi, sesler geliyor.
    Yurda geçmek isteme sebebim ise başlıca çevre edinmek, ve de ödeyeceğim miktarın az olması..
    Şimdi 2. dönem girip yaz a doğru çıkabilirim yani yurttan, böyle de bir avantajımın olduğunu düşünüyorum. Kira ödeme derdi yok.
    Yaz a doğru hem takılıp etmek, etrafı keşfetmek istiyorum. Bu da arkadaş olmayınca pek mümkün görünmüyor, yalnız olunca sıkılıyorum.
    Ne yapmalıyım gençler? Sizce apartta mı kalayım yoksa kyk yurduna mı geçeyim. Özellikle kalan arkadaşların tavsiyesini dinlemek gerçekten iyi olabilir.




  • up 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.