Şimdi Ara

Lazer teknolojisine forum imzası....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İlgili videonun 1:33 , 2:12 , 2:50 dilimlerini inceler misiniz? Lazerin havaya sıkılıp havadan geri yansıtıldığından bahsediliyor tesadüfen şimdi gördüm bu videoyu https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/t%C3%BCrkiye-ilk-milli-lazer-silah%C4%B1n%C4%B1-yap%C4%B1yor.97122/#post-599659 konusundaki cncarastirma olarak gökyüzünden ayna/optikgüçlendirme/yenidennüfusterslemesi yöntemiyle yansıtılmayı ilk olarak yazmış kişiyim.

    Gidin de aselsan'dan teelifimizi alın? Sıkıyo di mi... Forumları küçümseyenlere oturaklı bir kapak olsun. Derhal forum patent sistemi oluşturulmalıdır...!!!







  • İyi düşünmüşsün ama bu sadece senin aklına gelen bir proje olmayabilir.
    Yaklaşık 8-10 yıldır benim de aklımda bu ve buna benzer fikirler vardı.

    Ama ne bir foruma yazdım, ne de gerçekleştirmek için bir girişimim oldu.
    Sadece fikir jimnastiği idi o kadar.

    Tebrikler.
  • Hocam çılgınca bilim yapmak istiyoruz. Kosgeb kredilerinin köfte dükkanları ve hiçbişiden anlamayan sanayiicilere dağıtıldığı zamanımızda...

    froumdan fikir yazıldığında patentlenmesine dair projemiz var. Ne dersiniz??? Yani bir noter takip sistemi ile o fikir hep o kişiye ait olucak. Yani en azından bir müddet içinde o patentleyebilecek ?
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam forum sahipleri ve adminleri kaliteli olsa dediğiniz düşündüğünüz olayların hepsi olur ama forum adminleri ve yöneticileri eskisi gibi kaliteli çalışmıyor bütün forumlar böyle, birkaç yabancı forum hariç
  • Internette milyonlarca forum var. Bunların takibi pek mümkün görülmüyor.
    Ayrıca patentin amacı bir fikir kimin aklına önce geldiyse onu tescillemekten daha ziyade üreticinin emeğini korumak.

    Siz bir patent alsanız da kendi patentinizi kendiniz korumak zorundasınız.
    Bunu ikincil olarak panent vekillikleri yapar ama ana sorumluluk size aittir.

    İnternette birisinin fikir beyan etmesiyle patent hakkının ona verilmesi pek mümkün değil.

    Gerçekten işe yarayacağını düşündüğünüz fikirleriniz varsa buradan kazanç sağlamak için fırsat kollayın. Ancak bir fikirin ticari değere sahip olabilmesi için piyasada çok iyi gözlem yapmalısınız.
  • donanımhaberde kaliteli birçok girişim görmüşsünüzdür. ANcak nedense forumlar girişimde hantal kalıyor...
    Her işin beyin emeği vardır. Bunu yapan o kısmın sahibidir. Patent imalata değil, fikre bağlıdır. Şirketlerin fikirlerinin çalınmaması yaptıkları yatırımların boşa gitmemesi için. Pek tabii bireysel olarak da insanlar bunu kullanıyor ve kullanabilir zaten Patent enstitüsü de bunu mümkün kılıyor.

    Zaten neden bir kişinin hakkı çalınsın ki? Talebimiz sadece enstitüye başvurmadan forum ortamından patenti almak. Gerekli ücretler ödenebilir ve noter için de ayrıca ücret verilebilir. Yakın zamanda patent başvurusu vb 300liraydı.
  • @karafetva tebrik ederim arkadaşım :). Patent konusu biraz karışık her işte geç kaldığımız gibi bunda da gerideyiz bir de çok etraflıca düşünmeli hiç bir açık bırakılmamalıdır.

    Ben de kimin düşündüğü değil kimin bunu gerçekleştirmek için adım attığı-çaba sarf ettiğinin önemli olduğunu düşünüyorum.

    Aynı şekilde aya ayak basılması kitapları da var hatta tiyatro oyunları, sayısız sinema filmleri ama bunu gerçekleştiren ülkeler çok değil ve bellidir.

    Video seyrettikten sonraki eklemelerim;
    Peki hedefi vurmak için ayna/yansıtıcı şart mıdır? Evet dediğinizi duyuyorum oysa elin oğlu ışığı bükmeyi başardı, buna da mı hayır imkansız diyorsunuz?! okulda deney yapmış veya okumuşsunuzdur hatırlayın su dolu bardağa kalem atılınca kalem kırık gibi görünür.

    Zamanın bükülebileceğinin teorisine inanıyorsunuz hatta kabul ediyorsunuz ama ışığın bükülmez oluşuna mı inanyorsunuz hala :).

    Işığı bükmek bir anlamda görünmezlik sağlamak, peki aynı mantıkta ışığa manevra katsak yeni tür balistik dalı, nasıl ;).

    Lazer teknolojisine forum imzası....

    Lazer teknolojisine forum imzası....
    Lazer teknolojisine forum imzası....
    http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/isigi-buken-cip-yapildi
    https://newatlas.com/metamaterials-wide-spectrum-optical-invisibility-cloak-stanford/27813/
    http://discovermagazine.com/2012/jul-aug/06-how-to-makeanything-disappear



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 10 Ocak 2019; 22:12:1 >




  • Katkınız için çooook teşekkürler Sayın Mavi Kaplan.
    Bahsettiğiniz gibi ışığın bükülmesi bizzat aklımda. Basit bir ortam kırılmasıyla ya da daha kombinatif olarak. Sadece kırılma değil kırınım olayı tek çentik-çift çentik kırınımları da dahil edilmelidir konuya. Mesela metallerin ısıtılması ile farklı renklere girdikleri ve ışık yaydıklarını düşünürseniz, belirli bir dalga boyunda ışık yaydırmaya başlattırılan bir metal ani bir lazer atışına muhatap olduğunda belki yansıtacaktır lazeri. Yani düşman uçağı aynı zamanda ayna olarak kullanılabilir. Hani su üstüne mermi belirli bir açıda geldiğinde seker ya? Su üstünde taş sektirilir ya??? Bu mantığın ötesinde, gerçekten ışığa parabolik bir yol seyrettirerek de düşmana vurdurmak mevzudur.

    Diğer taraftan, patent fikrini ustalığa değişmenizi pek manalı bulmadım. Sadece mavi kaplan değil diğerleri de. Çünkü en zoru olan beyin işçiliği, hiç kimsenin yapamadığı kısım zaten. İşçilik hamallık ise herkesi elinin altında??? Facit mekanik hesap makineleri fabrikasında belki birçok işçi çalışır ve sadece işçiler o makinayı yapabilirler. Ama hiçbirşeye bakmadan yapsınlar bakiim o makinayı? Hadi geliştirsinler değiştirsinler??? Ya da akıllı telefon fabrika işçileri hadi bir program yazsın???

    Herşey beyin işçiliği, zeka vb mücadeledir. ELbette ki; ameliye kısmı da sonuçtur girişimdir. Ancak mistik derin ve ilgi çekici kısmı zeka tarafında. Zaten forumdan yapabileceğimiz kısmı hep bu kısmıdır. Çünkü forum sadece yazımsal iletişim sağlıyor. Sesli bir iletişim ağı da kursak forumlardan, sonuçta imalat hep forum dışı kalacaktır...

    Mavi Kaplan gibi eşsiz bir forumcuya her daim hürmetler sunarız, patent vb fikirlerimizi artık hayata geçirmemizde atılımımıza destek bekleriz. Konuşamadığımız şeyler bilimin beklemesine sebep oluyor....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.