Şimdi Ara

League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
7
Favori
22.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    League of Legends (Kısaca LoL) Riot Games tarafından 2009 yılında çıkmış Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) türü bir oyundur. Son zamanlarda oldukça popüler olan oyunumuz oynanış olarak DotA veya HoN'a benzemekte ancak onlardan farklı olarak birçok oyun içi seçenek ve detay barındırmaktadır.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Öncelikle oyunu oynayabilmeniz için oyunu indirmeli ve üyelik almalısınız.
    Siteye ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.
    Üye olmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.(Referans linki paylasilamaz. GurcellOnline)
    Oyunu indirmek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

    Oyunumuzda Europe ve North America olmak üzere 2 farklı server var. Yakın bir zaman Europe serverıda ikiye ayrıldı ve EU Nordic & East ve EU West servarlarını ortaya çıkardı. Şimdi burada önemli olan nokta üye olurken hangi servarı seçtiğimiz. Eğer North America servarında oynamak istiyorsak üyeliğimizi ona göre alıyoruz. Benim size önerim EU West servarında başlamanız çünkü Türklerin ve forumun büyük bir oranı West servarında oynamakta. Ayrıca Europe serverları arasında oyun içinden gerçek para vererek transfer olabiliyoruz. Ancak Europe servarlarından Amerika serverına geçiş hiçbir yolla mümkün değil. Bu yüzden üyeliğimizi alırken buna çok dikkat etmeliyiz.

    Üye olurken hangi serverda olacağımızı bu şekilde belirliyoruz.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Üyeliğimizi aldığımıza göre oyunumuzu indirmeye başlayabiliriz. Yukarı verdiğim linkten oyunun küçük boyuttaki downloaderını indirebilirsiniz. Bu program yardımıyla oyunumuzu en hızlı şekilde indirebilir, ayrıca istediğimiz zaman yüklemeyi iptal edip daha sonra tekrar kaldığımız yerden devam ettirebiliriz. Oyunun şuanki boyutu 2,85 GB. Ayrıca unutmadan sistem gereksinimlerinide vereyim.

    Minimum System Requirements:
    2 GHz processor
    1 GB RAM (Windows Vista and 7 users will want 2 GB of RAM or more)
    2 GB available hard disk space
    Shader version 2.0 capable video card
    Support for DirectX v9.0c or better
    Windows XP, Windows Vista, or Windows 7. (Note: Mac OS and Linux are not currently supported.)

    Recommended System Requirements
    3 GHz processor
    2 GB of RAM (Windows Vista and 7 users should use 4 GB of RAM or more.)
    6 GB available hard disk space
    GeForce 8800 or equivalent video card (Dedicated GPU with 512MB+ Video Memory(VRAM))
    Support for DirectX v9.0c or better.
    Windows XP with the latest service pack installed, Windows Vista with the latest service pack installed, or Windows 7 (As stated above: Mac OS and Linux are currently not supported.)
    The latest update to .NET Framework from Microsoft


     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Oyunumuzu indirip yükledikten sonra masaüstündeki kısayola tıklarsak karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Sizde muhtamelen PLAY butonu sönük ve tıklanmıyor olacak. Korkmayın oyuna başlamadan önce gerekli patchlerin atılması gerekmekte. Şimdi patchler atılana kadar bekliyoruz, isterseniz oyun hakkındaki son haberleride buradan okuyabilirsiniz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Ayrıca sakallı çıplak adamın altındaki Change Region butonuna tıklayarak servarımızı ve oyun dilimizi ayarlayabiliriz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Patchler atılmış ve PLAY butonunun ışığı yanar durumda ise oyuna giriş yapabiliriz demektir. Şimdi karşınıza hesabımıza giriş yapacağımız bir ekran gelecek. Burada hareketli bir arkaplan(genelde oyundaki son gelişmelere göre değişiyor) ve arkaplanla alakalı olarak çalan bir müzik çıkacak. İsterseniz bunları sol alttaki kutucukları işaretleyerek kapatabilirsiniz. Neyse şifremizi ve kullanıcı adımızı yazıp hesabımıza giriş yapıyoruz.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Giriş yaptıktan sonra oyun boyunca kullancağımız ''Summoner Name''mizi yazıyoruz. Oyun içinden gerçek parayla ismimizi değiştirebiliyoruz, yinede dikkatli yazmakta fayda var.
    İkinci olarak ikonumuzu seçiyoruz. Bunda herhangi birşeye dikkat etmemize gerek yok çünkü istediğimiz zaman rahatlıkla değiştirebiliriz.
    Son olarak size 4 seçenek olan bir soru soruyor. Bu soruyu bu tarz oyunlara karşı bilginize göre cevaplıyorsunuz. Eğer ilk defa bu tarz bir oyun oynuyorsanız Beginner'ı seçmekte fayda var çünkü karşınızada sizin gibi Beginner'ı işaretleyip başlamış olan, yani diğer seçeneklere göre daha amatör olan oyuncular denk gelicek.
    Bunlarıda hallettikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor karşınıza. Şimdi ney neymiş hepsini anlatmaya çalışacağım.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)



     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    En soldaki resim ikonumuz. Üstüne tıklayarak ikonumuzu değiştirebiliriz. Yaklaşık 28 farklı ikon var. Bunlar oyun bittikten sonraki skor ekranında, odalarda ve Friend listte ismimizin yanında gözüküyor.
    Resmin sağında üstte olan şey Summoner Name'mimiz.
    İsmimizin arkasındaki bar bir sonraki levele geçebilmek için gerekli olan exp durumumuzu söylüyor. Ben oyundaki max levelde olduğum için bu şekilde. Dikkat bunlar Summoner Level'imiz. İleride ne işe yaradığını açıklayacağım
    İsmimizin yanındaki
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)
    işareti Riot Point'imiz(Kısaca RP). Gerçek para vererek aldığımız puanlardır. Ne işe yaradığını mağazayı anlatırken açıklayacağım.
    Riot Point'imizin yanındaki
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)
    Influence Point'imiz(Kısaca IP). Bunlar oyun sonunda kazanma/kaybetme durumumuza göre miktarı değişen puanlardır. Bunları ne yaparken kullanacağımızı mağazayı anlatırken açıklayacağım.
    Resmin yanında alt tarafta olan Store. Tıklarsak mağazaya gidiyoruz. Çok güzel bir yerdir. İleride detaylı bir şekilde açıklayacağım.
    Mağazanın yanındaki buton bizi profilimize götürür. Maç geçmişimizi, istatiklerimizi vs.. buradan görüyoruz. İleride detaylı bir şekilde açıklayacağım.
    Profilimizin yanındaki kuş tüyü şeklindeki buton Lore, yani oyunun hikayesi. Ayrıca hikaye sürekli güncelleniyor, yeni olaylar oluyor. Eğer bu tarz şeylere önem veriyorsanız ve yeteri seviyede ingilizceniz varsa girip okumanızı öneririm. Gerçekten oyuna ayrı bir tat katıyor.
    Kuş tüyünün yanındaki soru işareti Help arayüzüne ulaştırıyor sizi. Buradan Masteries, Runes vsvs.. gibi birçok şeyi 1. ağızdan öğrenebilirsiniz. Tabiki İngilizce olarak.
    Son olarak soru işaretinin az sağında dişli çarklar tarzı birşey var. Ona tıklarsanız arayüz hakkında ayarlamaları yapabilirsiniz.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Üstte olan oyunun size önerisi. Genelde bunlar yeni çıkan bir skin veya yeni çıkan bir karakter olur.
    Altta ise indireme giren ürünler arasından rastgele birinin önerisi. Her pazartesi ve cuma farklı şeyler indirime girer(%50 indirim). Ve bir sonraki değişim gününe kadar durur.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Burada Riot'un en son çıkan videoları olur. Genelde spotlight(Tanıtım videosu) yada Summoner Showcase dedikleri üyelerin yolladığı şeylerin paylaşıldığı videolar olur.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Burasıda giriş ekranındaki gibi son haberlerin yayınlandığı bir bölüm.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Buradaki Watch Now butonuna tıklayarak başkalarının oyununu Spectate olarak izleyebilirsiniz. Oyun içinden istediğiniz yere bakabilir her karakterin son durumunu görebilirsiniz. Ancak hiçbirşekilde oyun içindeki chat'e karışamazsınız. Ayrıca oyun size 3 dakika gecikmeli olarak geliyor.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Burası iletişim köşemiz.
    En soldaki adamlar bizim arkadaş listemiz ve kontrol panelimiz. Buradan yeni arkadaşlar ekleyebilir, ekli olan arkadaşlarımızla konuşabilir ve arkadaşlarımız hakkında birçok bilgiye ulaşabiliriz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Ortadaki baloncuk Chat odası kontrol panelimiz. Buradan Chat odalarına girebilir veya kendi Chat odamızı yaratabiliriz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    En sağdaki işaret ise bildirim kutumuz. Bize gelen oyun davetlerini ve arkadaş isteklerini buradan görebilir, kabul veya red edebiliriz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Şimdi sıra geldi asıl olaya
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Play butonuna tıklayarsak aşağıdaki gibi bir yere gidiyoruz. Burada neler varmış bir bakalım.


     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Gördüğünüz üzere solda PvP, Co-op vs .AI, Custom ve Tutorials diye 4 farklı buton var. Hepsine tek tek değineceğim. Öncelikle PvP den başlayalım

    PvP yani Player versus Player seçeneği ismindende anlaşılacağı üzere gerçek oyuncularla maç yaptıran bir sistem. 2 farklı oyun modu vardır. Bunlardan ilki Classic olarak geçen alışkın olduğumuz Towerları(kuleleri) yıkıp karşı tarafın Nexus'unu(ana binasını) patlatma amaçlı, bunları yapmak içinde rakip şampiyon ve minionları(küçük NPC'leri) keserek kendimizi güçlendirmemizi gerektiren bir sistemdir.
    2 farklı haritası vardır. Twisted Treeline haritası 3 versus 3 toplam 6 kişinin oynadığı yaklaşık 20-30 dakika süren küçük bir haritadır. Normal game ve blind pick seçeneği ile oynayabilirsiniz(Blind pick ne birazdan açıklayacağım).
    Summoner's Rift haritası ise asıl olayın yaşandığı, 5 versus 5 toplam 10 kişinin oynadığı yaklaşık 30-45 dakika süren bir harita. Bu haritayı 3 farklı tipte oynayabilirsiniz, bu tipler neyin nesidir hemen açıklıyorum.
    Normal Game - Blind Pick: Herkes istediği şampiyonu oynayabilir. Şampiyon banlama olayı yok, karşıdaki takımın seçtiği şampiyonu göremezsiniz. Dolayısıyla her iki takımdada aynı şampiyonlardan olabilir.
    Normal Game - Draft Pick: Her takımın ilk oyuncusu üçer şampiyon banlar ve bu şampiyonları seçemezsiniz. Karşı takımın ne seçtiğini görebilir ve seçilen şampiyonları seçemezsiniz. Ayrıca takımlar sırayla şampiyon seçer.
    Ranked Game - Draft Pick: Bu oyun tipinin yukardakinden farkı puan sistemi olması. Oyun size bir puan verir(1275) ve siz bu puanı bu oyun tipinde oynarak değiştirirsiniz. Kazanırsanız puaanınız artar, kaybederseniz düşer.
    Ranked Teams - Draft Pick: Bu seçenek sadece takımınız varsa gelebilir. Yukardakiyle aynı olay vardır tek fark takımızla 5 kişi olarak girersiniz ve karşınızada takım olan 5 kişi gelir.

    (Son adım: Solo ve Party olayı) Oyunlara ister tek başınıza istersenizde arkadaş listenizden çağıracağınız dostlarınızla girebilirsiniz. Eğer arkadaşlarınızla girecekseniz Party butonuna tıklamalı ve odaya arkadaşlarını invite etmelisiniz.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)



    2 farklı oyun modu var demiştim. İlki olan Classic modu açıkladım. Sıra geldi Dominion moduna.
    Bu modda The Crystal Scar adında 5 versus 5 toplam 10 kişinin oynadığı tek bir harita var. Blind ve Draft pick olarak ise 2 oyun tipi var(Ne olduklarını yukarıda açıkladım tekrar açıklamama gerek yok). Şimdi buradaki olay classic moddan çok daha farklı. Oyuna 3 level ve yüklü bir miktar para ile başlıyorsunuz. Buradaki tek amaç capture pointleri elinizde tutmak. Yani belirli noktalardaki yerleri takımızın sahip çıkması. 5 farklı nokta var ve 3 veya daha fazla noktayı kaybeden takım puan kaybetmeye başlıyor. Ne kadar çok nokta kaybederseniz o kadar hızlı puanınız azalıyor ve 500 ile başladığınız puanınız 0 a inerse takımızın kristali patlıyor e doğal olarak kaybediyorsunuz. Bu haritada olaylar çok daha hızlı gelişiyor. Classic gamelerden sıkılırsanız arada buraya girmenizi öneririm çok daha farklı bir havası var.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)



    PvP olayını hallettikten sonra(En zoru buydu) sıra geldi diğer seçeneklere açıklamaya. Sırasıyla hepsini yazayım.
    Co-op vs . AI: Yine aynı şekilde classic ve dominion modu var. Classic modda sadece 5v5 haritasında oynayabiliyorsunuz. PvP'den farkı ise bunda oyun tipi yerine oyun zorluğu var. Çünkü bu seçenek ile oynarsanız karşınıza gerçek oyuncular yerine oyunun yönlendirdiği, Bot diye tabir ettiğimiz karakterler geliyor. Yani daha doğrusu oyuna girdiğinizde size normal oyuncu olan 4 kişi geliyor ve siz gerçek oyunculardan oluşan bir takım oluyorsunuz. Karşınıza ise önceden belirlediğiniz zorluğa göre yeteneği olan Botlar geliyor. Olay bu.
    Custom: Burada da kendi odanızı kurabilir yada başkalarının odasına girebilirsiniz. Tek başınıza bir oyuna girebilir karakterinizi test edebilirsiniz. Yada karşıya 2-3 bot atıp onlarla oynayabilirsiniz(Exp veya Ip gelmez oyun sonunda). Yani burada işler biraz daha esnek. Ayrıca all random odalara girip/kurup herkese rasgele karakterlerin geldiği oyunlar oynayabilirsiniz. Hatta tek bir koridorun olduğu tamamen farklı bir haritada fantastik bir oyun deneyimi yaşabilirsiniz. Güzeldir Custom öneririm herkese arada iyi gelir.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Son olarak Tutorials: Aslında bunda açıklanacak birşey yok. Bildiğiniz ilk başlangıç eğitimi. Eğer oyuna yeni başladıysanız kesinlikle bir oynamanızı öneririm. Hem bitirdiğinizde exp ve ip veriyordu sanırım.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Sıra geldi mağazamızı anlatmaya

    Mağaza yada orjinal dilinde söylemek gerekirse Store, Ip veya RP karşılığında çeşitli şeyler alabildiğimiz güzide bir yerdir. Buradan Champion, Rune, Skin ve Boost başta olmak üzere birçok şey alabiliriz. Bunlarıda kısaca açıklayacağım.
    Championlar oyun içinde kullandığımız karakterlerdir. Ip veya Riot point'le alınır. Hepsinin farklı özellik ve yetenekleri vardır. Minimum 450 IP maksimum 6300'dür. Ayrıca oyunun bir güzelliği olarak bize her hafta ücretsiz 10 karakter verilir ancak bir sonraki hafta hepsi gider ve yeni karakterler gelir. Eğer bir karakteri çok beğendiysek ve gitmiş olmasına dayanamıyorsak hemen buraya uğruyoruz. Çünkü buradan almış olduğumuz karakterler hep bizde kalıyor.
    Runelar oyun içi bize ek özellik veren taşlardır. Ip ile alınır. Birazdan açıklayacağım.
    Skinler karakterin farklı görünümleridir. Oyun içinde ve oyun yükleme ekranı sırasındaki görünüm değişir. Bunlar Riot points'le alınır ve görünümden başka ek bir özelliği yoktur. Bir skini alabilmemiz için ait olduğu karakterin bizde olması gerekir.
    Boostlar oyun sonu gelen Ip ve Exp'i artırır. Belirli bir kullanımı vardır ve sadece RP ile alınır.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    O kadar runes dedim masteries dedim spells dedim çok güzel oyuna farklı tat katıyo dedim. Neyin nesiymiş bunlar bir bakalım.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Rune'lar size ek özellikler verir. Masteries ile farkı Rune'ları shoptan IP karşılığı alınmasıdır. Alınan runelar hemen aktif olmaz. Aktif edebilmek için rune sayfasına gidip runalarınızı yerlerine yerleştirmeli ve kaydetmelisiniz.

    Mark, Seal, Glyph ve Quintessence olmak üzere 4 farklı rune çeşidi vardır. Ayrıca Tier 1 - Tier 2 - Tier 3 olmak üzere 3 farklı rune boyutu vardır. Runenin boyutu arttıkça verdiği özellik artar. Yani Tier 3 rune Tier 1 runeye göre daha çok özellik verir.(Tabi özellikleri arttığı gibi fiyatıda artar.) Tier 1 runeleri istediğimiz levelde alabilir. Tier 2 runeler için 10 levelin Tier 3 runeleri almak içinse 20 levelin üstünde olmamız gerekir.(Size önerim 20 levelden önce rune olmayın direk Tier 3 den başlayın.)

    Her rune sadece kendi türündeki yere konulur. Bu yüzden aldığınız runeleri yeriniz olup olmadığına bakıp ona göre almanızı öneririm.(Mark, Seal ve Glyph runelarının her birinin 9 yeri Quintessence runelerinin ise 3 yeri vardır.)

    Oyunun bize verdiği 2 rune sayfası vardır. 2. sayfanın veriliş nedeni farklı karakterlere göre farklı rune dizilimleri yapabilmemizdir.(Yani bi sayfaya AP karakter runeları koyarsınız diğer sayfaya Tank runeları) Bu sayfaları oyuna başlamadan önce karakter seçerken ayarlayabilirsiniz.
    Gereksiz olduğunu düşündüğümüz yada heyecan arayan oyuncular için oyunun bize vermiş olduğu rune combiner diye bir sistem var. Olayı anlatmak gerekirse Sisteme 2 veya 5 rune veriririz ve sistem bize rasgele bir rune verir. Yani örneğin 2 tane 205 Ip lık rune koyarsınız ve şanslıysanız oyun size 2500 Ip lık bir rune verir. Yinede çok kullanmanızı önermem.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Masteries sistemi size oyun içi ek özellikler verir. MMORPG tarzı oyunlardaki Yetenek ağacı sistemine benzer. Her level 1 puan alırsınız ve burada en üstten başlayarak puan verir ve yeni özelliklerler açarsınız. Offense, Defense ve Utility olmak üzere 3 bölüm vardır. Offense bölümünde saldırı ağırlıklı özellikler, Defense bölümünde defans Utility bölümünde ise size yararlı(örneğin daha hızlı level atlamanıza yarayacak olan) özellikler verir. En güzel özellik en aşağıdadır ve onu açabilmek için o bölüme en az 20 puan vermiş olmanız gerekir.


     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Spellerin diğer iki özellikten farkı savaş esnasında size aktif özellik vermesi. Yani savaş esnasından belli bir süreliğine koşma hızınızı artırabilir. Yada ölmek üzereyken kendinize sağlık basabilirsiniz. Spellerimizi oyuna başlamadan hemen önce seçeriz. Yaklaşık 16 farklı spell vardır, biz ise bir oyunca yalnızca önceden seçtiğimiz 2 tanesini kullanabiliriz.
    Şimdi hepsini tek tek anlatalım.

    Barrier: Sizi 4 saniyeliğine 125-550 arası(Karakter levelinize göre değişiyor) bir hasardan koruyan bir kalkan oluşturur. Sadece Custom gamelerde kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekmektedir.

    Exhaust: Üzerinde kullandığınız düşman karakterin 2,5 saniye boyunca koşma hızını %40 düşürür. Ayrıca saldırı hasarını %70, eşya ve yetenek hasarını ise %35 düşürür. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Garrison: Kendi kulenizin dolma hızını ve saldırı hızını 8 saniyeliğine artırır. Düşman kulenin ise saldırı hasarını 8 saniye boyunca %80 oranında düşürür. Sadece Domion'da kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Ghost: 10 saniye boyunca ünite bloğunu ortadan kaldırır ve koşma hızınızı %27 artırır. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Heal: 100-525 arasında bir değerde(Karakter levelinize göre değişiyor) sağlık verir. Etrafınızdaki dost karakterlere ise %50 azaltılmış olarak sağlık verir. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Revive: Ölüyken kullanmanız durumunda anında tekrar doğarsınız. Ayrıca maksimumu sağlığınızı 2 dakikalığına 220-560 oranında artırır(karakter levelinize göre değişiyor). Classic ve Dominion'da kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Smite: Düşman minion veya pete 445-870 arasında(Karakter levelinize göre değişiyor) bir değerde True dmg verir. Classic ve Dominion'da kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Surge: 12 saniyeliğine karakterinizin saldırı hızını %35 Yetenek gücünü ise 10-78 arasında(Karakter levelinize göre değişiyor) bir değerde artırır. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Teleport: İşaretlediğiniz dost minion, turret veya wardın yanına 4 saniye gecikmeli bir şekilde ışınlanırsanız. Sadece Classic oyunlar kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 1 olması gerekir.

    Cleanse: Üzerinizdeki tüm Disable ve debuffleri kaldırır. Ayrıca kullandıktan sonraki 3 saniye boyunca alacağınız debuff ve disableların üzerinizde kalma süresi %65 azalır. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 2 olması gerekir.
    Clarity: 190-700 arasında bir değerde(Karakter levelinize göre değişiyor) mana verir. Etrafınızdaki dost karakterlere ise %50 azaltılmış olarak mana verir. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 6 olması gerekir.

    İgnite: Düşman hedefe kullananız durumunda 5 saniye içinde 70-410 arasında(Karakter levelinize göre değişiyor) bir değerde True dmg alır. Ayrıca bu süre içinde heal efectlerinden %50 az etkilenir. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 7 olması gerekir.

    Promote: Yakınınızdaki Siege Minionun özelliklerini artırır. Classic ve Dominion'da kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 8 olması gerekir.

    Clairvoyance: İşaretlediğiniz alanı ve küçük çaptaki etrafını 4 saniye boyunca gösterir. Classic ve Dominion'da kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 10 olması gerekir.

    Flash: Farenizin olduğu yere(kısa menzilde) ışınlanır. Her oyunda kullanılabilir. Summoner levelinizin en az 12 olması gerekir.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)



    Birazda maçlara başlamadan önceki ekranda neler varmış onlardan bahsedelim.

    Hangi tür oyuna girerseniz girin karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Karışık görünüyor olabilir, gözünüz korkmasın hepsini açıklayacağım.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Ekranın tam ortasındaki suratlar karakterlerimiz oluyor. Oyuna yeni başladıysanız sizde bu kadar kabalalık değillerdir, üzülmeyin zamanla hepsini toplarsınız. Siz elinizdeki 10 karakteri çözmeye çalışın. Hatırlarsanız daha önce bahsetmiştim oyun bize her hafta 10 farklı karakter veriyor diye. İşte o karakterler bu ekranda sol üstünde ünlem olan karakterler. Sizde zaten varsa ve ücretsiz olmuşsa yine ünlem oluyor sol üstünde. Eğer böyle birşeyler karşılaşırsanız telaşlanmayın karakteriniz haftaya gitmiycek, sadece ünlem gidiyor. Neyde dediğim gibi bu karakterlerimiz arasından dilediğimiz bir tanesini seçebiliriz.(Eğer draft pick ise banlanan yada zaten seçilmiş olan karakteri seçemiyoruz. Sol ve sağ alttan banlanan karakterleri görebilirsiniz.)

    Karakterimizi seçtikten sonra sıra geldi ayarlamaları yapmaya. Daha önce açıklamış olduğum masteries, runes ve spells özelliklerimizi buradan ayarlıyoruz.(Aslında runelarımızı daha önceden belirleyip sayfaya yerleştiriyoruz. Burada ise hangi sayfayı seçeceğimize karar veriyoruz.)
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Dediğim gibi rune sayfamızı buradan seçiyoruz. Mouse imlecimizi sayfa isminin üzerinde tutarsak bilgileri görebiliriz. Oyun bize 2 rune sayfası veriyor. Eğer daha fazla rune sayfası isterseniz IP yada RP ile mağazadan alabilirsiniz.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Runelarda tamam olduğuna göre sıra geldi masterieslere. Yukarıda masteriesleri anlatırken tablosunu vermiştim zaten. O tabloya karakterimize ve karakterimizin ihtiyacı olabileceği özelliklere göre puan dağıtımı yapıyoruz. Eğer bu ekranda puan dağıtımı yapıp vakit kaybetmek istemiyorsanız profilinizden masteries bölümüne giderek, bu ekranda anında seçebileceğiniz masteries sayfaları yapabilirsiniz. Oyun bu konuda herhangi bir kısıtlama getirmedi. Yani istediğiniz kadar masteries sayfası hazırlayabilirsiniz.(Resimde arkadaki ekranın değiştiğinin farkındayım, nedenini birazdan açıklayacağım)

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Son özelliğimiz Spells. Bunlara masteries ve runelarımızı ayarladığımız bölümün tam yanında bulabilirsiniz. Choose Both butonuna tıklayarak yukarıdaki gibi bize sunduğu seçenekler arasından dilediğimiz 2 tanesini seçiyoruz.(Tabiki yeterli Summoner leveliniz olması gerekiyor) Arka arkaya 2 kere seçeceksiniz. İlk seçtiğiniz ilk sırada ikinci seçtiğiniz ikinci sırada olucak. Eğer isterseniz Choose Both butonu yerine direk spellin üstüne tıklayıp sadece onu değiştirebilirsiniz.

    Şimdi sıra geldi zaman sayacını açıklamaya.
     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    Tabiki tüm bunları belirli bir zaman içerisinde yapıyoruz. Burada zaman sınırlaması 2 aşamalı. Nasıl 2 aşamalı hemen açıklıyorum.
    İlk aşamada oyun size draft modda iseniz 40, blind modda iseniz 90 saniye veriyor. Karakterimizi sadece bu süre içinde seçiyoruz. Eğer bu süre içinde karakterimizi seçmezsek, oyun elimizdeki karakterler arasında rasgele bir tanesini bize veriyor. Eğer bir karakteri seçmiş ve lock in butonuna basmamışsak isteğimize göre karakteri bu süre içerisinde değiştirebiliyoruz. Hazır bahsi geçmişken nedir bu Lock in butonu onuda söyleyeyim. Lock in butonu karakterinizi kitlemenizi sağlar, eğer karakterinizi seçmiş ve daha fazla beklemek istemiyorsanız Lock in butonuna basıyoruz. Oyundaki tüm oyuncular Lock in butonuna bastığında ise sayaç geri sayımı bitiriyor ve 2. aşamaya geçiyor.

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)

    2. aşamada sayaç bu şekilde görünüyor. 2. aşamada oyun size Draft modda iseniz 30, Blind modda iseniz 10 saniye veriyor. Sadece 2. aşamadayken skin ayarlamasını yapabiliyoruz.(Runes, masteries ve spellleri istediğimiz aşamada ayarlayabiliriz o yüzden onlardan bahsetmedim)
    Buradaki sayım bittiğinde herşey kilitleniyor ve oyun başlıyor.(Daha doğrusu yükleme ekranı geliyor.)

     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Skin konusunda açıklanacak pek birşey yok aslında. Daha önce bahsettiğim gibi oyun içindeki ve yükleme ekranındaki görüntümüz değişiyor sadece. Oyuna hangi skin ile oynayacağımızı buradan seçiyoruz. Eğer skininiz yoksa hepsi locked görünür, üstünde dursanız bile orjinal halinizle oyunu oynarsınız. Skini açabilmeniz için mağazadan RP ile almanız gerekiyor. (Birde oyunun ücretsiz olarak verdiği skinler var. Youtube ve Facebook yoluyla 2 skin veriyordu diye hatırlıyorum. Ufak bir araştırmayla onlar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.)


     League Of Legends Rehberi (Yeni bölüm eklendi)


    Rehberimiz burda sona eriyor. Tamamen el emeğidir. Yorumlarınız doğrultusunda rehberi devam ettirebilir, ayrıntılar ekleyebilirim. İmla hatalarım yada teknik yanlışlıklar yaptıysam belirtmeniz halinde düzelteceğim. Son olarak bu kadar şeyi okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

    NOT: Anlatmamı istediğiniz bir bölüm yada herhangi bir sorunuz varsa bu bölüm altından sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım edeceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Önlerden, emeğine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş
  • Süper ötesi. Hemde taze taze. Eline sağlık.
  • emeğine sağlık
  • Valla bravo, emek harcanmış, ellerine sağlık
  • güncel olması çok iyi
  • Üst konu.
  • kötü

    the bomb has been planted


















    o kadar güzel olmuş ki yani kötü diyesim geldi pampa kıskandım
  • Rehber bahane ipsinin havasını atıyor burda report plz
  • Baştan sona okudum yeni başlayan biri için tamamen eksiksiz ve güncel bir rehber olmuş.Eline koluna sağlık.
  • Tebrik ederim çok iyi olmuş ellerine sağlık
  • Eline sağlık çok güzel olmuş
  • bilmediğim şeyler varmış,teşekkürler devamını bekliyorum
  • emeğine sağlık . harika olmuş .
  • Üst konu olsun bu diğeri tarih öncesi...
    Bu arada çok iyi olmuş yeni birine oyunu anlatabilme açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma geri döndüğün iyi olmuş Böyle işeye ihtiyaç vardı emeğine sağlık
  • Harika olmuş yeni başlayanlar mutlaka bunu okumalı, ben hiç bakmamıştım ilk 4 oyun itemden haberim yoktu, 7 levela kadar bot almamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel olmuş yeni başlayan arkadaşlara oldukça faydalı olucak eğer yeniyseniz okumanızı tavsiye ederim bizim gibi 15levela kadar Allaha emanet takılmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün başlayacaktım. Baştan sona kadar nefessiz okudum. Sağolasın gercekten arkadaşım. Şeyi soracaktım spell'leri de IP veya RP ile mi alıyoruz? Alıntı yaparak cevaplarsan çok makbule geçer.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.