Şimdi Ara

Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
5
Favori
20.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu geç kalınmış incelemeden dolayı sizden özür dilerim. İnternetsiz bir tatil geçirdim kusuruma bakmayın lütfen.

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Ürün Adı: Lenovo Legion Y720
    Makine Adı: 80VR008GTX
    Ürün Özellikleri:

    • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz - 4 çekirdek - 8 mantıksal işlemci
    • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 - 6 GB - 1920 x 1080 FHD
    • Ram: 16GB RAM - DDR4 - 23
    • HDD: WDC WD10SCPX-24HWST1 - 1TB
    • SSD: NVMe Samsung MZVLW256 - 256 GB
    • Ekran: 15.6" FHD Yansımasız/Mat Ekran IPS Panel


    Üründen biraz bahsedeyim. Ürünü elime ilk aldığımda ağırlığı dikkatimi çekti. 3.2 KG ağırlığındaki ürün gerçekten diğer laptoplara göre çok ağır. Bilgisayar çok özenli bir kutunun içinde geliyor.

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Bilgisayarı açtığımda mat siyah gövdesi çok hoşuma gitti fakat çok fazla parmak izi bıraktığını söylemem gerek. Siyahın ön plana çıkarıldığı bu bilgisayarda kırmızıya da yer verilmiş ve tasarım konusunda çok güzel bir performans sergilemiş Lenovo. Bilgisayarın arkasında bulunan "Y" işareti de ayrı bir hava katmış açıkçası. "Y" işaretinin de gece olduğunda parladığını yani ışıklı olduğunu belirteyim. Bilgisayarın açılış hızına gelecek olursak. Açılış süresi 11 saniye civarındaydı. Reboot süresi de 38 saniyeyi olarak gözlemledim (Bu değer bilgisayardaki uygulamalar ve bilumum faktörler neticesinde değişebilir). Windows 10 Home Single Language olarak geliyor bilgisayar. Updateleri otomatik yükledikten sonra isterseniz Lenovo'nun kendi sitesinden de özel updateleri yükleyebiliyorsunuz.


    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    SSD okuma - yazma hızı;

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Muazzam bir okuma - yazma hızına sahipler.

    Bilgisayar ilk açıldığında benchmark testi yapmak istemiştim ve bunun için bir benchmark yazılımı indirdim. Bu yazılım UAC kontrolü istiyordu. Yani yönetici olarak çalıştırmam gerekiyordu. Programa çift tıkladığımda UAC penceresi açılana kadar donma yaşadım. Ve "Evet - Hayır" ibaresinden birini seçtikten hemen sonra 1 - 2 saniyelik donmalar yaşadım ki hala daha devam etmekte bu sorun. Bunun SSD taraflı bir sorun olduğunu düşünmekteyim. Bu sorunu Monster markalı bir bilgisayar alan arkadaşımda da yaşadık. Bu yüzden Lenovo'yu bu durumdan kesinlikle suçlamıyorum. Eğer "1 - 2 saniye benim için sorun değil" diyorsanız kafaya takılacak bir problem değil.

    Edit: Araştırmalarım sonucu UAC sorununun sadece Lenovo marka bilgisayarlarda olmadığını ve SSD ile hiç bir ilgisinin olmadığını öğrendim. Microsoft'un bu konudan haberdar olduğunu ve en kısa sürede çözeceklerini öğrendim. Yani yeni updateler ile çözülmesini umut ediyorum.

    Bilgisayarın dikkatimi çektiği 2. nokta ise ses performansı oldu. Dolby Atmos ile gelen JBL hoparlörü 2W değerinde çıkış gücüne sahip ve 3W gücünde de Subwoofer ile destekleniyor. Dolby Atmos sesi en iyi şekilde optimize edip en iyi ses performansını size yaşatıyor. Emin olun Battlefield 1 gibi muhteşem seslere sahip bir oyunu sanki gerçekmiş gibi size hissettiriyor. Ama ses kalitesi çok düşük bir video oyun vs. şeyler izler/dinlerseniz ses size cızırtılı geliyor.

    Yine fiziksel konulardan devam edelim. Bilgisayarımızda 3 adet USB 3.0 port bulunmakta. 1 adet HDMI, 1 adet ThunderBolt, 1 adet RJ45 LAN ve 1 adet DisplayPort girişimiz mevcut. Tek girişlik ( yani kulaklık ve mikrofon aynı jack üzerinde olacak şekilde ) jack girişi bulunmaktadır. Eğer hem mikrofon hem de kulaklık jackı ayrı bir headsetiniz varsa ancak internetten usb ses kartı alarak bu bilgisayarda kullanabilirsiniz fakat telefon kulaklıklarında (kulak içi kulaklık) böyle bir durum söz konusu değil.

    ThunderBolt girişimiz 40 Gb/s e kadar okuma hızı sunduğunu belirtiyor fakat deneme fırsatım bulunmadı.

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Termal tasarım konusunda çağ atlamış diyebilirim. Çünkü oyunlarda en hafif donma bile yaşamadım. (Videolarda sadece Watch Dogs 2 donma yaptı. Bunun sebebi video çekmemdir.) Toplam 3 adet bakır boru ve 2 adet fan bulunuyor. Bakır boruların 2 tanesi tek taraflı 1 tanesi de birbirine bağlı olarak çalışıyor. Bu anlamda çok yüksek soğutma performansı sergiliyorlar.

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Gelelim klavyeye... aslında klavye gerçekten çok güzel. Üstünde bulunan yazıların çok hoş tasarımı var. Sade ve güzel. Ergonomik bir klave düzenine sahip. Numpad sağ üst tarafa alınmış durumda ve Numpad de enter tuşu bulunmuyor. 1 tane enter tuşu var sadece o da klasik olduğu yerde. En çok sorulan sorulardan bir tanesi de "Bilgisayar Türkçe klavye mi?" sorusu oldu. Evet, klavye Türkçe. Klavye üzerinde ışıklandırma sistemi mevcut ve bu ışıklar RGB ledden oluşuyorlar. RGB led diyoruz o zaman bunun renginin değişebilmesi gerekiyor. Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarın içerisinde hazır gelen Lenovo Nerve Sense uygulaması yardımımıza yetişiyor. Sınırlı sayıda modu ve renklendirmesi mevcut. Bu bakımdan ışıklandırma sistemini pek beğenmedim.

    Nerve Sense Işık Modları ve Renkleri;
    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme
    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Klavye;
    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    Birazda Nerve Sense Uygulamasından bahsedeyim. Öncelikle bu uygulama ile bilgisayarınızdaki ışıklandırma sistemini, Turbo Fan özelliğini, uygulamalarınızdaki ağ önceliğini (bu durum online oyunlarda ping düşüşüne ciddi katkı sağlıyor), oyunda iken touch pad ve windows tuşunu etkisiz bırakmayı ve ses sistemini ayarlamayı kontrol edebiliyorsunuz. Klavyenin üzerinde bulunan video kaydetme tuşu da bu program sayesinde çalışıyor ve bu sayede çektiğiniz ekran kayıtlarını istediğiniz yere hiç bir ek program olmadan kaydedebiliyorsunuz. ( Max 50 fps ve 1080px çekebiliyor. Bunun bir örneğini FurMark testimde görebilirsiniz. Sol üst köşede "Rec" yazısı mevcut.) Kısacası Nerve Sense bilgisayarınız kontrollerini ellerinize almanıza olanak tanıyor. Şimdide Nerve Sense uygulamasından aldığım bir kaç kareyi paylaşacağım.

    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme
    Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme

    -

    Artık donanım anlamındaki performansına geçelim. Aslında burada fazla birşey söylemeye gerek yok Nvidia GeForce GTX 1060 ve Intel Core I7 7700HQ işlemci kendini ön plana koyuyor. Bana sadece oyun performans videolarını ve FurMark test videosunu koymak kalıyor. İyi seyirler. ( Videolardaki oyunların hepsi Ultra ayarlarda oynanılmıştır.)

    Battlefield 1 - Oynanış Videosu



    Watch Dogs 2 - Oynanış Videosu

    Telif hakkından dolayı videoyu kaldırmak zorunda kaldım. En geç yarına yeni bir Watch Dogs 2 videosu gelir.

    FurMark Testi



    İncelememin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Makalemi okuduğunuz için teşekkür eder iyi forumlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _LegioN_ -- 6 Ocak 2018; 2:2:56 >







  • merakla okuduk üstad. ellerine sağlık. iyi günlerde kullan. ilk indirimde ben de alacağım inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora88 -- 30 Eylül 2017; 22:50:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sizin için bize de İnşallah demek düşer. Hayırlısı ile alırsınız bilgisayarınızı. İyi günler dilerim.
  • öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın bende onu almak istedim ama bütçe izin vermedi legion y520 gtx 1050 ti modeli var ve markayı ilk kez kullanmama rağmen aşırı derecede memnunum uygulamalarıda ayrıa güzel ve kolaylık sağlıyor.takas düşünürseniz :D
  • lbyibo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben de çok memnunum ve gerçekten muazzam bir performans sergiliyor. Hayatımda ilk defa Ultra da bir oyun oynadım diyebilirim size :)
  • Bilgisayarın fazla beğeneni olmadı her halde :( Üzüldüm açıkçası.
  • Monster tulpar 13.1.1 ile bu model arasında kaldım her ikiside aynı fiyat bandında ısınma problemi var mı acaba bu cihazın fazla kullanıcı yorumu yok forumda malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9902120 kullanıcısına yanıt
    Monsterdan uzak durun. Klavye sorunu yoksa legion alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9902120

    Monster tulpar 13.1.1 ile bu model arasında kaldım her ikiside aynı fiyat bandında ısınma problemi var mı acaba bu cihazın fazla kullanıcı yorumu yok forumda malesef

    ürünü ben de aldım. incelemesi yukarda zaten. ısınma sorunu yok. nerve sense uygulamasından fanların daha hızlı çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. monster hiç görmedim, onun için kıyaslamam mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    hocam tam alacaktım ürünü https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-omen-i7-7700hq162tb256g6-gtx-1060-156-inc-fhd-1wq61ea-P208385032 indirimde görünce forumdan hediye çek alarak 5980 tl ye geldi hocam aklımda bu cihaz vardı ama bir anda karar değiştirdim
  • 9902120 kullanıcısına yanıt
    Bana vatanda bir ürün danışmanı HP Omen de çok fazla ısı sorunu olduğunu söylemişti. Tabii ki siz hangi modeli güzel bulduysanız onu almakta haklısınız fakat y720 ile özellik bakımından arasında hiç fark yok. Tek farkı tasarımı ki bence lenovo termal tasarım konusunda şu an gözümde 1 numara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun . İnşallah sıkıntısız kullanırsınız. Bu arada y720 ile ilgili hiç topluluk göremedim. Y520 için var fakat y720 için yok sebebi nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y720 Türkiye'ye resmi giris yapmadigi icin alani yok pek Tr de. N11 GittiGidiyor gibi sitelerde satanlar var, Ebrar gibi sitelerde var ama vatan mediamarkt teknosa gibi fiziki perakende mağazalarında satışı olmadigindan y520ye(sadece lenovo modeli olarak) oranla talebi cok dusuk. İnternetten alisverise de önyargili olanlarin sayısı pek azimsanacak düzeyde degil. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _LegioN_

    Hayırlı olsun . İnşallah sıkıntısız kullanırsınız. Bu arada y720 ile ilgili hiç topluluk göremedim. Y520 için var fakat y720 için yok sebebi nedir acaba?

    teşekkürler :) bu arada da sizin söylemeyi unuttuğunuz bir şeyi de ben ekleyeyeim: ürünün kutusundan bir de usb dvd burner çıkıyor.

    siz isterseniz kullanıcı topluluğu için konuyu başlatın ben takipteyim :)
  • Ürünü hangi mağazadan aldınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gil Mocci

    Y720 Türkiye'ye resmi giris yapmadigi icin alani yok pek Tr de. N11 GittiGidiyor gibi sitelerde satanlar var, Ebrar gibi sitelerde var ama vatan mediamarkt teknosa gibi fiziki perakende mağazalarında satışı olmadigindan y520ye(sadece lenovo modeli olarak) oranla talebi cok dusuk. İnternetten alisverise de önyargili olanlarin sayısı pek azimsanacak düzeyde degil. :)

    Doğru o konuda haklısınız. Fakat y520 yi yurt dışından getirten de var. Demem o ki eğer y520 geliyorsa y720 de getirtilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora88


    quote:

    Orijinalden alıntı: _LegioN_

    Hayırlı olsun . İnşallah sıkıntısız kullanırsınız. Bu arada y720 ile ilgili hiç topluluk göremedim. Y520 için var fakat y720 için yok sebebi nedir acaba?

    teşekkürler :) bu arada da sizin söylemeyi unuttuğunuz bir şeyi de ben ekleyeyeim: ürünün kutusundan bir de usb dvd burner çıkıyor.

    siz isterseniz kullanıcı topluluğu için konuyu başlatın ben takipteyim :)

    Konuya eklemememin sebebi kutuya ayrıntılı girmediğim içindir. Fakat dediğiniz gibi dvd burner ayrı geliyor. Ve bu çok büyük bir artı bizce. Hem yerden tasarruf edilmiş oluyor hem de daha ince bir görünümü oluyor. Topluluk formu için acele etmemek gerektiğini düşünüyorum tabii ki isteyen kişi oluşturur fakat dediğim gibi şu anlık açmamak en güzeli . Sebebi ise nereden baksanız hiç ilgi yok gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _LegioN_ -- 10 Ekim 2017; 21:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alperatmn A kullanıcısına yanıt
    Şahsen bana değişimden geldi bu bilgisayar. Fakat bu ürünü alan kullanıcılar nereden aldılar pek bilgim yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lenovo y720 yi 11.11 de 5500 civarı getirebilirsem almayı düşünüyorum. yabancı forumlar ve kullanıcı incelemeleri araştırmam sonucunda ekran parlaklığının çok düşük olduğunu okudum. ekran ips olduğu için tn paneldeki parlaklık beklenmez zaten. sizce ekranı nasıl? ekran renkli iken (siyah olmasın) bir foto çekip atabilir misiniz?
  • öncelikle incelemen için teşekkürler :) ben bu geceye kadar asus gl702vm modelini almayı çok ciddi şekilde düşünüyordum. elime beklenmedik şekilde bir para geçti ve uzun zamandır yeni laptop istiyorum. bu sebepten biraz da borçlanarak laptop almak için sabırsızlıkla araştırma yapıyorum.http://www.hepsiburada.com/lenovo-y720-15ikb-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1060-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80vr008gtx-p-HBV000008ITJB?magaza=BETA%20PLUS%20TEKNOLOJİ&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CjwKCAjwhOvPBRBxEiwAx2nhLpKV3yl1zsCcdnMOgs9Tqwr_J6goSuAxNo_g3f9i9UWRkKA6N2K0zhoCFeYQAvD_BwE bu linkteki ürün sanıyorum senin incelediğin ürün ki bana çok makul geldi fiyatı, özellikleri vs. fakat merak ettiğim birkaç şey var: cihazın ekranı kaç hz? ses kalitesi kulaklık olmadan da iyi mi? ekranın görüntü kalitesi nasıl? soğutma kullanmadan oynayabileceğim kadar iyi bir soğutma sistemi mi var? ram yükseltme mümkün mü? bir de xbox one kumandasıyla uyumlu imiş bunu hiç test ettin mi? nerve sense türkçe mi ve bunu haricinde bilgisayarın dili türkçe mi? yaşadığın ya da duyduğun herhangi bir kronik sorunu var mı? son olarak garantisi nasıl oluyor? şimdiden tekrar teşekkürler cevapların için :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 3 Kasım 2017; 7:22:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.