Şimdi Ara

LG 49SJ800V kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
31
Favori
92.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    2 ay sonra düğünüm var. 49" ve panel hızı 100hz bir tv almak istiyorum. Aklımda samsung 49mu8000 vardı,fakat 50 hz panel hızı olduğunu öğrenince vazgeçtim. LG UH770 modellere ise banding ve clouding şikayetleri sebebiyle sıcak bakmıyorum. Bu sebeple tek seçenek 49sj800v kalmış görünüyor. Kullanan varsa, artı ve eksilerini paylaşabilir mi?



  • Bu arkadasin durumu bana cok garip geldi. Arkadasimiz (RNNN) bir magazaya gidiyor ve onceden hazirladigi her turlu video ile cesitli televizyonlari karsilastiriyor ve o an icinde bulundugu duruma ve ihtiyacina gore sj800v yi begeniyor ve aliyor. Ustune gelip ustun oldugu yonleri nasil gozune iyi gorundugunu anlatiyor diger karsilastirilan urunlere gore. Sonra biraz arastirinca neymis rgbw panelmis diye begendigi urunu iptal ediyor. Ardindan geliyor burada ayni televizyonu yerin dibine sokuyor digerlerini ovmeye basliyor. Sitelerden ornekler veriyor falan. Kardes sen bunu gidip begenip almadin mi kendin hem de kac cesit video yu deneyerek? Maalesef bence sen gunumuzde sayilari iyice artan arastirma bagimlisi kendi gordugune degil kim oldugu belli olmayan sitelerin yazdiklarina ve dokumantasyona inanan tuketicilerdensin. Bu durumda olanlar bir urunu begense bile hakkinda olumsuz birsey duyarlarsa begenmemeye baslarlarmis bircok makale var bu konuda. Sakin yanlis anlama sana bir sozum yok sadece icinde bulundugun durumun tespitini yapiyorum... Kim gozune hangisi guzel geliyorsa onu alsin arkadaslar. Kullanacaginiz durumlara gore testlerinizi yapin siyah, kontrast, yenileme hizi, izleme acisi, renk doygunlugu, canliligi vb. hangisi hosunuza giderse onu alin. Hatta mumkunse ozelliklerine bile bakmadan gidin almaya giderken...
    Öncelikle şunu söyleyeyim 'siz'e ben zengin falan değilim yazlarını tütün tarlasında geçiren kışları o parayla okul okumaya çalışan bir öğrenciyim. Gördüğüm kadarıyla yine bir ton şey yazmış'sınız' yine fiyatlar, paneller, rgbw yapısı vs. Demek istediğim şu; benim elimde 4000 lira olsa önce boyutunu belirlerim alacağım ürünün sonra çözünürlüğünü, sonra giderim mağazaya 4000 liraya kadar istediğim iki özellikte tvleri karşılaştırırım. Özelliklerini araştırmam gitmeden önce. İki veya üçünü beğenirsem eğer rica ederim görevliden her türlü video testimi yapar gönlüme yatanı alırım. Ama şunu yapmam: "Tamam beğendim ben bunu çok iyi. Dur bir de beğenmişken internetten özelliklerine bakayım belki cayarım yada daha iyisi vardır(illa ki var). Lan internetteki özellikler neymiş öyle bu para buna verilir mi acaba? Sorular, sorular. Bi üstündeki modele daha iyi özellik koymuşlar 'ben keriz miyim' acaba buna bu parayı veriyorum. Halbuki beğenmiştim ben bunu. Dur bir daha test edeyim...Of ne çirkinmiş bu ya beğendiğim şeyi beğenmez oldum bi anda(!). En iyisi üstüne bi 1000 lira fazla vereyim de 'daha özellikli' modelini alıp 'keriz olmayayım'.". Ayrıca harcanacak bir durum yok burada. Ortalama bir vatandaşın içinde yaşadığı ekonomik sistemin (kapitalizm şu anda) insanı basit bir 'özellik listesi' ile nasıl kendi sunduğu şeyleri beğendirmeye zorlayıp 'üstüne şu kadar daha vereyim de bir üstünü alayım bari' dedirdiğini ve bunu nasıl da başarılı bir şekilde kişinin kendi düşüncesiymiş gibi sunduğunu bilmesi lazım. Çok başarılı bir örnek oldu mesaj'ınız' bu konuda teşekkürler. Arkadaşlar tekrar söylüyorum özellik listeleri, karşılaştırma videoları içinde boğulmayın. Bütçeniz belli, ihtiyacınız belli, zevkiniz, beğendiğiniz ürünler belli. Şu kadar daha vereyim bir üstünü alayım işine bir girerseniz sonu gelmez. Bütçenizi aşmadan,ihtiyacınızı karşılayan en çok beğendiğiniz ürünü alın. Araştırmamak kerizlik değildir bilinçli olmadan alışveriş yapmak kerizliktir. Bu benim düşüncem.
    LG gibi bir markaya dandik demek, üstüne bu markanın bir modelini elindeki test videolarıyla deneyip beğenip de dandik demek... Hocam yaptığınız çok ilginç. Tamam "o paraya etmez" veya "samsung daha iyi kardeşim" veya "yahu o kadar marka oldular hala siyah işini çözemediler" sözlerini anlarım, tercih ve zevk meselesidir de dandik nedir? Yani koskoca LG, sırf siyahı iyi değil diye dandik mi oluyor? Yapmayın Allah aşkına.
    Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. TV tavsiye konusuna da yazmıştım. Gerçekten haklısınız. Hadi tv tavsiyesi konusunda fanboy’luk yapıyor, anlamaya çalışıyorum. Örneğin burada kullanıcı deneyimlerinin sorulduğu konuya girip yazmak nedir gerçekten? Sadece bu konunda değil, alakalı alakasız tüm tv konularında aynı şeyleri yazıyor. Konu içinde tv ile alakalı bir yazı bulana kadar canım çıkıyor. Bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.
    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 116d

    Yürü git bu forumu da karıştıracaksın. Kimse bu saatten sonra sana inanmaz. Bana berbat çamur gibi 50mu7000 aldıran kendisi. Tv den ölü piksel çıkmasa kurtulup 49sj800 alıp keyfini çıkaramayacaktım. Rnnn denen adama sakın inanmayın.
    Diğer konuyu mahfettiği yetmedi şimdi geldi burayı da karıştıracak. Rnnn birader biz Lg 800V tvmizden çok memnunuz. Lütfen git samsung konusunda yaz.
    Uzatmanın anlamı yok, son kez yazıyorum. Benim ihtiyacım x=1 lik ürünse neden x=2 liği alayım? Kritik soru bu. Zaten x=2 yi sattırmak için x=1 o fiyatta. Yani uzun zamandır sizden iyi bir örnek görmedim bu konuda. Nasıl sistemin çarkları içine dahil edilmiş insanlar. Bu kadar olamaz yani. Bir de tavsiye vererek güzel nokta koydunuz bunların üzerine. Merak edenler okuyabilirler: Patlamış Mısır Deneyi (Kapitalizm)
  • bugün vatan bilgisayarda 55sj800 ve 55xe8505 üst üste koymuşlar 55xe8505 daha iyi görüntü sunuyor

    55xe8505 (üstte) - 3 ü arasında en iyisi
    55sj800 (ortada)
    55eg910v (altta) - hareketli görüntüde en kötüsü
    --------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Haziran 2017; 23:13:23 >
  • Tercihiniz ne yonde oldu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valaraukar kullanıcısına yanıt
    Hala beklemedeyim. Şu an 4000₺ civarı Tvler fiyatını haketmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: horrorshow

    Hala beklemedeyim. Şu an 4000₺ civarı Tvler fiyatını haketmiyor.

    sony 49 xe 9005 (fiyat beklentimiz 4000 - 4500 tl ) üst seviye tv

    5 numaraya seni yazayım ürün temmuz ayı içerisinde geliyor

    https://forum.donanimhaber.com/49-sony-49xe9005-urunu-yurt-disi-fiyatiyla-almak-isteyenler-urun-geliyor--126192739
  • 49sj800v kullanan yok mu henüz. Bende merak ediyorum nanocel ile ışık sızması ve dikey gölgelenme problemlerinde iyi yönde bir gelişme var mı acaba? bana da sırf samsung diye 50 hz bir televizyona aynı parayı vermek mantıklı gelmiyor. LG ile alakalı da herhangi bir detaylı inceleme yok şuana kadar. Herkes biri alsın diye mi bekliyor acaba
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Beni yazdın zaten hocam
  • teknosa siteye tv reklam ürünü diye 65uh850v yi 7 bin yazmıs.cok iyi fiyat amam tv reklam ürünü ne demek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okinavci

    49sj800v kullanan yok mu henüz. Bende merak ediyorum nanocel ile ışık sızması ve dikey gölgelenme problemlerinde iyi yönde bir gelişme var mı acaba? bana da sırf samsung diye 50 hz bir televizyona aynı parayı vermek mantıklı gelmiyor. LG ile alakalı da herhangi bir detaylı inceleme yok şuana kadar. Herkes biri alsın diye mi bekliyor acaba

    nono cell göz boyama yine her yerinden ışık sızar yine siyahlar soluk (IPS olduğu için bir türlü siyah kalitesini artıramadılar )

    bu tv nin (LG 49SJ800V) ilk açılış ücreti 6000 tlydi 3000 - 3250 tlyi rahatlıkla görür paranızı kaptırmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Haziran 2017; 19:49:16 >
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Yeni evliyim ve evimizde idare edecek bir televizyonda bulunmadığından çok fazla bekleme lüksüm yok. İzleme mesafem 2,3 m ve çok büyük bir oda değil o yüzden 49" bir tv almak istiyorum. Paramın karşılığını verecek 4000 tl civarı 49" tv şuan sizce hangisidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okinavci

    Yeni evliyim ve evimizde idare edecek bir televizyonda bulunmadığından çok fazla bekleme lüksüm yok. İzleme mesafem 2,3 m ve çok büyük bir oda değil o yüzden 49" bir tv almak istiyorum. Paramın karşılığını verecek 4000 tl civarı 49" tv şuan sizce hangisidir.

    Dandik panelli LG alacağınıza sony temmuz ayı içerisinde gelecek

    Sony 49xe9005
    https://forum.donanimhaber.com/49-sony-49xe9005-urunu-yurt-disi-fiyatiyla-almak-isteyenler-urun-geliyor--126192739
  • up...
  • bugün sipariş verdim salı yada çarşamba elimde olur local dimming ışık sızması maç yayınları vs elimden geldiğince inceleyip buraya eklerim yalnız pro kameram yok iphone ile yapacağım çekimleri iphone da 60fps kayıt varmı onuda bilmiyorum gerçi ama yinede fikir olur gerçi ben almadan önce 2 kez test etmiştim zaten benim gözümde tek eksiği edge led olmasıydı ama mağazada inceleyebildiğim kadarıyla ışık sızması yok maç yayınları gayet başarılı akıcıydı panel 100hz 10bit zaten renkler güzeldi 4k 10bit videolar ile testlerimi yaptım baktım sony xe9005 49 olanının geleceği yok samsungların 49 ları hep 50hz 55mu8000 dede fiyat düşmemiş daha beklemek istemedim
  • horrorshow kullanıcısına yanıt
    hocam bende iki buçuk aydır beklemedeydim neredeyse piyasadaki çoğu modeli inceledim 2018 modelleride bekleyecektim ama sıkıldım artık beklemekten :) siparişi verdim gelince incelemesini yaparım
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    bu çok güzel bir haber oldu benim için. aynı şekilde 49xe9005 durumu sonrası bende boşluğa düştüm ve öncesinde 49mu8000 ile 49sj800v arasında gidip geliyordum. mu8000 o kadar paraya 50hz tv olmasından dolayı içime hiç sinmemişti. sj800v ise acaba klasik lg problemleri devam ediyor mudur sorusuna cevap bulamadığım için korkutuyordu beni. bu yeni nanocell durumu beni çok umutlandırdı, panel yapısı değiştiği için problemlerinde durumu değişmiştir diye umuyorum. Yalnız hocam internette bu model için hiç detaylı inceleme videosu yok. Eğer şöyle güzel bir hazırlık yaparak çok detaylı bir şey hazırlayabilirsen çok tık alacağını düşünüyorum :) benim için karanlıkta ışık sızması olmaması ve maç esnasında dikey çizgilerin oluşmaması almam için yeterli olacak. inşallah seninde içine sinerek kullanacağın bir tv olur. Şuan sabırsızlandım gerçekten video için :)
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    maç yayını testi için samsungun 4k 50fps barca macini indirip onunla test ettim bende bu banding olaylarına falan çok takılırım gözümde iyidir ama gözüme çarpmadı evde daha detaylı bakarım ama kayak basketbol vs oynattım hiçbirinde problem yoktu hatta youtube daki çimlerin olduğu banding test videosundaki performansı beni şaşırttı çok iyiydi samsunglarda falan o akıcılığı bulamadım pürüzsüz oynattı dediğiniz gibi detaylı bi inceleme yapıcam 60fps kayıt olarak ama onuda uzun olursa nete yüklemesi problem olurda onada bi çözüm bulucaz artık ışık sızmasınıda inceledim sağ sol köşelere dikkatlice baktım komple siyah ekranda ve local dimming test videolarunda sızma göremedim ama malum mağazada ne kadar incelenirse o kadar..birde testleri pc ye bağlayıp öyle yapacağım kendi işletim sistemide gerçi çok başarılı androidlere göre akıyor videoları çok daha akıcı oynatıyor ama genede pc kadar iyi oynatamaz diye düşündüm panel yapısı hakkındada arkadaş bişey söyledi aklımda kaldığı kadarıyla bu nanocellde renk geçişleri çok yumuşakmış birde 2017 panellerde ışık sızması vs olmasın diye panelin en son ekranıyla camı arasında boşluk bırakılmış gibi bişey söyledi ama o kısmı tam anlayamadım detaylıca incelemek lazım paneli
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    bu arada hoparlörlerini çok beğendim mağaza baya büyük olmasına rağmen çok dolgun güçlü bi sesi vardı harman kardon yapıyor bu işi :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    hocam gözlerinin keskinliğine güveniyormuşsun zaten evde de problem çıkacağını düşünmüyorum. maçlardaki dikey gölgelenme testini hangi platformu kullanıyorsun bilmiyorum ama direk spor kanallarından birinde anlık gelen bir yayın ile de yaparsan çok sevinirim. Tabi şansa o an herhangi bir kanalda olursa. Bende yaklaşık iki aydır tv alma derdindeyim ödünç bir tv bulduğum için rahatım sadece. Ama söylediklerinden sonra sanırım 49" tv alma belasını yaşayan arkadaşların sorunları çözülecek gibi görünüyor. Firmalar sanki 49" alacaklar kıvransın istiyorlar.
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    spor kanallarında malesef 4k yok ancak digitürk spor kanallarıyla test edebilirim 49 ekranı bence bilerek getirmiyorlar çünkü 49 gelse kimse 55 almaz ya 49 alır ya 65 birde bende 55 alacaktım başta sonradan 1080p tv yayınları 55 ekranda çok sırıtmaya başladı 49 da o kadar sırıtmıyor normalde benim gözümde 40inch tv de bile minumum 2k yayın izlememiz lazım düzgün bi görüntü için ama nerdee :) maçlardaki şeritler içinde direk 2 tane maç yayını ve banding test videosunu kullandım onlarda problem olmayınca genelde problem olmuyor
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Şuan zaten 4k olmadığı için acaba 2k'da durum nasıl olur diye rica etmiştim. benimde 55e çıkacak bütçem yok ayrıca oda çok büyük olmadığından görgüsüzlük yapmış gibi olacaktım sanki :) izleme mesafem 2.3m olacak bu mesafeye de bence 49" çok ideal ( ödünç aldığım tv 40" ve çok küçük durmuyor ). Tabi bunlar hep kişisel zevkler. Sizin izleme mesafesi ne kadar olacak hocam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.