Şimdi Ara

LG 49UB850V 4K nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.486
Cevap
51
Favori
264.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar abim evine 50-55" TV alayım dedi bende 4K alsın diye araştırmaya başladım ama çok kullanıcı olmadığından dolayı 4K'lar hakkında pek bilgi yok.

    Sizce 4000TL'ye bu TV'yimi alsın yoksa 3000-3500TL'ye 55" normal Led Tv'mi alsın, önerileriniz nedir?

    http://www.kliksa.com/urun/lg-49ub850v-4k-uhd-dvb-s2t2c-3d-smart-led-tv-2-gozluk/902082358



  • http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm bu sitede performansı eleştiriliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam resmen almayın demiş burada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaRLooT

    Arkadaşlar abim evine 50-55" TV alayım dedi bende 4K alsın diye araştırmaya başladım ama çok kullanıcı olmadığından dolayı 4K'lar hakkında pek bilgi yok.

    Sizce 4000TL'ye bu TV'yimi alsın yoksa 3000-3500TL'ye 55" normal Led Tv'mi alsın, önerileriniz nedir?

    http://www.kliksa.com/urun/lg-49ub850v-4k-uhd-dvb-s2t2c-3d-smart-led-tv-2-gozluk/902082358

    55" full hd tv al
    yanınada digiturk + dsmart modül al

    4k yayın yok zaten
    fullhd ler bile az
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkas

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm bu sitede performansı eleştiriliyor


    Aynı sitede incelemeyi revize etmişler. 12 Ağustos'ta yeni bir firmware çıkmış ve bazı sorunları gidermiş.

    "A new firmware update has fixed several of the aforementioned issues and improved the picture quality on the LG 49UB850V (as described in this follow-up article), prompting us to upgrade our review rating to “Qualified Recommendation”."
  • Bende bu modeli almayı düsünüyorum. Belki yarın siparis verebilirim. Bu cihazı Alan veya kullanan varsa görüs bildirse sevindirici olur.
  • 55 inç almanı öneririm :)
  • Ben bu tv'yi dun aldim.Ilk izlenimlerime gore kaliteli bir televizyon almani tavsiye ederim.Eger bu model Tv ile alakali sorularin varsa ilk izlenimlerine gore cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Sd ve hd yayınların kalitesi nasıl? Webos anlatıldığı gibi hızlı ve kullanışlı mı? Kendi dahili hd uydu alıcısı nasıl? Ölü piksel, bulutlanma vs. çıktı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 19 Eylül 2014; 22:40:38 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Oncelikle teşekkür ederim.Şimdi gelelim sorularınıza

    İlk olarak televizyonumda Teledünya kablolu tv kullanıyorum.Hd ile Sd kanallar arasında ciddi bir fark var mümkünse HD kanalları izlemenizi tavsiye ederim.Özellikle renk konusunda televizyonun hakkını vermek lazım çok güzel bir renk canlılığı var.National Geographic Wild HD izlediğimde bunu farkettim .Ayrıca BBC HD izlediğimde bu renk konusunu desteklediğini gördüm.

    İkinci olarak Web OS konusu.Kullanımı oldukça kolay olduğunu söylemeliyim.Ama bazı yerlerde takıldığınıda gördüm.LG Store ilk girişimde biraz fazla bekletti beni.Ama Web Browser konusunda oldukça hızlı olduğunu söylemeliyim.Bide LG Store konusu var.Daha bu Eylül'de Lg Store açıldığı için içinde fazla bir içerik yok.İlerleyen dönemlerde içeriğin artacağı söyleniyor ne kadar doğru göreceğiz.Ama o Facebook programını kim yaptıysa derhal o şirketten kovulmalı.Çok kullanışsız ve kötü bir program olmuş.Twitter konusunda ise nispeten iyi olduğunu söylemeliyim.3D film mağazasında şuan izleyebileceğiniz adam gibi sadece 2 film var;bunlar Captain America:Winter Soldier ve The Avengers.Ama bunları izlemek için para ödemeniz lazım.Ben 3D'yi denemek için LG Store'dan bedava bir Kore belgesi vardı onun üzerinden denedim.Açıkçası 3D özelliği beni memnun etti.İlaveten Ses konusunda başarılı bir iş çıkardığını söylemeliyim.

    Son olarak Televizyonda şuana kadar herhangi bir ölü piksel veya bulutlanmayla karşılaşmadım.Hd Uydu alıcısınıda beğendiğimi söyleyebilirim.Bir kere deneme şansım oldu ve gayet düzgün çalışıyor.Ama dediğim gibi ben Teledünya kablolu kullandığım için pek kullanmıyorum uyduyu o yüzden bu konuda fazla bir yorum yapamam.

    İlerleyen günlerde daha fazla denedikçe görüşlerimi yazarım.
  • arkadaşlar bende bu tv nin 55 olan modelini almayı düşünüyorum bilgisayarı bu tv ye bağlayıp 4 k veya 1920x1080 oyun oynayan veya deneyen varmı youtube da veya başka sitelerde bunun testini yapana ben rastlayamadım. bilgisi olan varmı
  • 49 inch icin 4k video denedim iyi bir görüntü aldigimi soyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugun siparisini verdim. 1 haftaya kadar elime ulasir. Izlenimlerimi paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 haftalık tecrübeye göre:

    - Renkler oldukça güzel, dwdark'ın yazdığı gibi HD yayınlar oldukça kaliteli, SD yayınlar ise bu boyutda LED TV lerin genelinde ne ise o kalitede, yani seyredilmeyecek kadar kötü değil ama HD yayın seyrettikden hemen sonra seyrederseniz oldukça kötü görünüyorlar. Full HD TV lere göre HD yayınları denildiği/yazıldığı gibi ULTRAHD ye çevirmesinin getirdiği pozitif bir fark sanki.

    - 3D örnek içeriği kendi üzerindeki YouTube üzerinden internetden çekerek seyrettik, üzerimize doğru gelen parçalarda kafamızı eğmeden edemedik. 3D etkisi bayağı iyi, çoğu videonun 3D cinsini kendi tespit etti, tespit edemediği birkaç tane oldu. Gözlükler de oldukça hafif ama 1-2 saat kullanımda ufakdan bir göz yorgunluğu hissediyorsunuz.

    - İnterneti de oldukça hızlı, yalnız kablosuz bağlantıda kopma sorunları yaşadığımızdan kablo ile bağladık.

    - Yaklaşık 3 metre mesafeden seyretmeye 49 " tam uygun geldi gibi, yalnız dış çerçeve olmadığından sanki çerçeveli 40" den bile küçükmüş gibi duruyor, acaba 55 alsak nasıl olur diye de düşündük doğrusu ama yaklaşık 1.000 TL farka değer mi bilmem ...

    - Gelelim negatif yanlara: Webos sanki henüz ham bir işletim sistemi gibi, ana menülerde gezinme iyi ama, iç menülerde saçmaladığı oluyor bazen. En kötü yanı ise program listesi, 50 TL ye satılan uydu alıcılarındaki sistemler bile daha kullanışlı. Ada göre kanal arama yok mesala. Kanal sırası düzenleme yok, yada anlaşılmayacak kadar karışık bulamadık. Turksat 4A ya geçtikden sonra da yeni bir problem başladı, şuan destek hattından yanıt bekliyorum, problem: TV ye her kapatıp açtığımızda kanallar 1 er çoğalıyor, yani meslaa 3 kez kapatmadan sonra 3 tane arka arkaya 1.kanal, 3 tane 2.kanal gibi. Kanalları sıfırlıyorum, ertesi gün yine aynı. Bazen de kanal listesi komple sıfırlanıyor gibi oluyor, farklı isimden farklı kanal çıkıyor, mesala TRT 1 yazıyor ATV yi gösteriyor. Kendi üzerindeki yardım menüsünde "kapanırken otomatik kanal güncelleme" yi kapatın yazıyor ama dediği yerde böyle bir menü yok. TV yi aldıkdan sonra kendisi internetden güncelleme yaptı, şuan son sürüm var Turksat 4A devreye girene kadar böyle bir sorun yoktu, yeni başladı. Bilgisayar üzerinden kanal listesi düzenleme programlarıyla kanal listesi yapıp USB den yüklemeyi denedim, mevcut ücretsiz programlarla olmadı, henüz bu programlar da uyumlu değiller galiba. LG nin bir kendi bir programı var mı bulamadım.

    Negatif yönler ile ilgili bir kez daha hatırlatayım, bunlar bir haftalık tecrübe, belki kullanmayı bilmiyoruz olabilir ama kullanma klavuzu da çok genel yazılmış, detay yok. Internet sitesinde de aynı şekilde..
  • Bu sitede Haziran ayında 49UB850V yi yerden yere vurmuşlar. Ağustosta yazılımı güncellenince bir kez daha incelemişler. İyileştirmeler eksik yönlerini bayağı bir kapatmışhttp://www.hdtvtest.co.uk/news/ub850v-201408123879.htm

    Firmware versiyonu : 04.31.02

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarıma bağlayıp hem Ultra HD bir monitör olarak Hemde PS 4 de oyun oynamak amaçlı Bir TV ararken Fiyatları uygun olan UHD özellikli 3 tv modeli dikkatimi çekti birisi LG 49UB850v 2. olarak Samsung 50 HU6900 ve 3. philips 50PUF6809

    derin bir araştırma yapma şansım olmadı ama edindiğim fikirleri paylaşmak isterim.

    LG 49UB850V: LG dizaynı ile bu üç tv içerisinde bir adım öne çıkmayı başarıyor, gerçekten şık bir tv

    tv nin 1000 hz gibi iddialı bir hareketli görüntü işleme işlemcisine sahip olması kağıt üzerinde etkileyici (rakipleri samsung 200HZ Philips ise 600 Hz değerine sahip ama her biri kendi birimlerini kullandıkları için kıyaslamak zor) tv yi incelemek için mağazaya götürdüğüm UHD videoları görmemiş olması nedeniyle bu konuda tv yi inceleyemedim. Ancak samsung ve lg de oynamakta olan çılgın hırsız çizgifilminin görüntülerinden fark ettiğime göre hareketli sahnelerde LG takılarak, samsung ise takılmadan ama görüntüyü aşırı bulandırarak göstermekte idi . Durağan görüntülerde ise Samsung siyahların detaylı gösterilebilmesi konusunda daha başarılı. filmde ki evin gece dışarıdan görüldüğü sahne de samsung da evin tuğla detayları LG ye kıyasla oldukça iyiydi.

    LG 49UB850V Kağıt üzerinde samsung ile kıyaslandığında pek çok özelliğin kırpılmış olduğu samsung dan epeyce önde ama malesef çok önemli eksiklere de sahip bunlardan en önemlisi 68 ms lik inputlag değeri bu değer; tv yi benim gibi ps4 de oyun oynamak amaçlı kullanaksanız ciddi derecede kötü bir değer. ( en azından ben öyle sanıyorum pratik olarak test edemedim ama tüm kaynaklar 35 ms lerin üzerini oyun için önermiyorlar).

    LG nin bir başka dezavantajı ise TV nin B sınıfı enerji tüketimine sahip olması bu durum oldukça fazla elektrik sarf edilmesine neden oluyor.

    Açıkçası tüm eksilerine rağmen hdtvtest sitesinin inceleme yazısını okuyana dek tv den olumlu anlamda etkilenmiştim ve almayı cidden düşünüyordum ancak sitede (eğer türkçeye yanlış çevirmediysem) "bu güne dek incelediğimiz 4K tvler içerisinde en kötü görüntü kalitesine sahip tv" ibaresini gördüm ve bu bilgi input lag ve de B sınıfı enerji tüketimi eksileri ile birleşince tv den vazgeçtim.


    SAMSUNG 50HU6900: TV tasarım konusunda LG nin gerisinde kalıyor ama yinede iyi bir tasarıma sahip diyebiliriz tabi tv nin 7 cm civarında bir kalınlığa sahip olduğunu gözardı edebilirsek.

    Tv nin CMR 200 HZ lik bir hareketli görüntü işleme işlemcisine sahip olması kağıt üzerinde beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir üst modeli olan HU7500 modelinin 1000 HZ lik işlemcisi olduğunu öğrenince iki model arasındaki farkın uçurum denilebilecek kadar büyük olması hayal kırıklığımı bir kat daha artmasına sebep oldu. ön yargılı davranmamak adına UHD videolar izledim ve endişe etmekte haklı olduğumu anladım. Bir maçın gösterildiği videoda topun atlayarak (hıçkırarak) ilerlemesi 200 HZ lik işlemcinin aciziyetinin kanıtıydı ancak aynı videoyu LG açmadığı için malesef kıyaslayamadım.

    Tv de gözüme çarpan ve beni rahatsız eden bir başka durum ise bu modelde Samsung u bana göre diğer tv ler den üstün kılan, berrak ve keskin görüntü vermesini sağlayan ultra clear panel in kullanılmamış olmasıydı samsung un sitesinde var olduğu iddia edilmesine rağmen yakından görünce bunun yanlış bilgi olduğunu anladım zira ultra clear panel e sahip olan bir tv kapalı iken siyah bir ayna gibi parlak görünür ve tam yansıma yapar mat yada yarı mat değildir. sonradan yaptığım araştırmada bu modelde kullanılan panelin samsung a ayit olmadığını öğrendim ki bu da çok büyük bir eksi puan oldu benim için ayrıca bu panel 50 HZ LGdeki panel ise 100 HZ ve dolayısı ile daha iyi.

    Tv nin usb 3.0 çıkışının bulunmaması UHD video gibi yüksek bant genişliği isteyen videolar için bir eksiklik bence ayrıca HEVC H.265 standardını desteklemiyor olması bu tv yi sadece paneli UHD olan ama diğer pekçok açıdan UHD standartlarını desteklemekte yetersiz kalan kırpılmış bir model kılıyor bu iki özellik de LG de mevcut

    TV nin anlam veremediğim eksikliklerinden biri de 3D özelliğinin bulunmaması.

    TV nin nadir iyi yanlarından biri 31ms lik input lag değeri ve A sınıfı enerji verimliliğine sahip olması bu iki değer de LG den oldukça iyi.

    hdtvtest sitesinin incelemesinde ki sonuç bölümünü okursanız şu mealde bir bölüm var ki beni tv den iyice soğuttu. Bu model eğer fotoğraf sergisi gibi durağan görüntülerin izlenmesi amacıyla kullanılacaksa düşünülebilir ancak hareketli görüntülerde 4K değil 1K kalitesinde dahi görüntü veremiyor. denilmiş.

    philips 50PUF6809: Malesef bu tv yi canlı olarak görüp inceleme şansım henüz olmadı ancak şunları söyleyebilirim ki tasarım olarak LG kadar değil ama samsungdan iyi enazından samsung gidi 7 cm lik bir kalınlığa sahip değil.

    bir diğer artısı ise A+ enerji verimliliğ ki bu değer diğer iki tv den de çok daha iyi.

    ancak philips de bu giriş modeli için adını daha önce duymadığım bir firmanın panelini kullanmakta panel hakkındaki tek bilgim VA bir panel olduğu ve aktif 3d teknolojisi kullandığı
    ancak bu tv yi izleme şansım olmadığı için yorumlarım sadece kağıt üzerinde kaldı.

    SONUÇ OLARAK:

    Philips İ inceleyemediğim için yorum yapmam doğru olmaz ancak diğer iki tv de önemli eksikleri bulunan modeller ve benim isteklerime cevap verebilecekleri konusunda çok ciddi endişelerim var. uzun bir yazı olduğunun farkındayım ancak gördüklerimi eksiksiz olarak anlatmak istedim umarım karar aşamasında olan arkadaşlara faydası olur.
  • deepthink D kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde tek derdim pc yi ve ps4 ü bağlamak 3d önemli oyunlarda yorucu olmamalı tepkime süreleri gölgelenmeler Hz ler bunların hepsi önemli gelin görün ki arkadaşımın evindeki eski bir lcd model de ps4 ü taktığımız zaman muazzam görüntü alıyoruz led tv lerde iyi görüntü almak çok zor.

    Salonumda philips pfl7007 modeli var 800 Hz görüntü kalitesi çok çok iyi gerçekten bu tv varsa 4k ya ihtiyaç duymazsınız ama sadece tv izliyorsanız bu böyle yani eksikleri de var misal youtube uygulaması aşırı yavaş kablosuz da ama tvyo da bir o kadar hızlı bu yüzden tv ye yavaş diyemiyorum bu konuda. Son güncellemelerle baya hızlandırdılar ama hala smart özelliği kullanışsız menü de gezerken tarayıcısı vs ölüm. 3d özelliği de çok iyi görüntü ama aktif bu yüzden yoruyor uzun süre tahammül edemezsiniz.

    Şimdi ben tv arıyorum odam için benim için en önemli şey ps4 saatlerce oturup hiç kalkmam başından sonra pc sürekli bağlı kalacak oyun da oynayacağım filmde izleyeceğim benim bluray takıntım var 40 gb film bile indirdiğim oldu (1080p 40 gb 4k zannetmeyin) yani görüntü kesinlikle önemli 3d de öyle smart özelliği çok da sorun değil. Ve bütün araştırmalarım sonucu karar verdim ki asla mükemmeli bulamazsınız bu yüzden gidip her hangi bir plazma yada lcd alıp odama koyacağım 2. el de olabilir yada 55 inç bir tv alıp salona koyacağım ve philips i alıp odama geçeceğim. yada gerçekten iyi bir tv bulup onu alacağım maksimum 3 bin 3500 lira veririm bir tv ye ama UHD ler için daha çok erken sistem oturmadan alınacak gibi değil işin özü tv almak çok zor iş Allah hepimizin yardımcısı olsun..
  • LG 49UB850V bu tvyi yeni aldım. Tam olarak denemeler yapmasamda iyi yanlarıda var kötü yanlarıda.
    Güç tüketimi Pc ile baglandıgınızda masa üstünde 80 watt enerji tüketimi var. Tv izlerken yada 4k izlerken 123 watt Garantie enerji tüketimi oluyor. Bazen 140 watt Kadar yükseliyor. 4k hevc 265 test videoları indirmistim. Usb. 2.0 stick icine attım. 4k oynatımı çok basarili ve görüntüsüde muazzam. You tube üzerinden 4k downloader ile indirdigim 4k mp4 formatındaki videoları tanımıyor. Pc ile baglanıp crysis3 4k Kadar yükseltim. Görüntü kalitesi çok yüksek ve gecikmesi süresi rahatsiz edici olmasada yinede bazılarını tatmin etmeyebilir. Pc ile baglandıgınızda 1920x1080 üzeri çözünürlüklere geçtiginizde Ekran 4k çözünürlügü geçiyor. Ekranındaki renk canlılıgı muazzam. Pc ile baglandıgınızda Kücük bir yazıyı ne Kadar büyütürseniz büyütün bozulma olmuyor.
    Sd yayın kalitesi kötü ekran büyük oldugu ve 4k olması dezavantaj gibi görünüyor. Full hd yayınlarda sizi yarı yolda bırakmaz. 4k bir ekrana sahip olmasına ragmen full hd yayını bozmadan hatta bazen daha iyi bile gösterdigi oluyor. TRT1 hd kanalındaki dizileri baya güzel gösteriyor. Ses konusundada basarılı diyebilirim. Kumandası gayet kullanıslı ve menülerde takılma yada benzeri sorunlar yok. Youtube servisi çok seri çalısıyor. Miracast ile baglantı kurtugunuzda takılma yada kopma sorunu yasamıyorsunuz. Fotograf makinasi ile çektigim 18 mp. resimleri açtıgımda görüntünün hakkını verdigini gördüm. Renk canlılıgı konusunda sorun yok. Görüntü ayarları için bol seçenek sunulmus. Kendiniz için en Uygun ayarlamaları yapabilirsiniz. Görüntüde takılma falan olmuyor. 4k bir tv olmasına ragmen sanırım suan için bütün 4k tvlerin sorunu olan uydudan gelen 4k yayını açmamasıdır.
  • Hocam ciddi anlamda 3 tv yi de yapabildiğiniz ölçüde yorumlamışsınız bir kere çok teşekkür ederim. Henüz 4k videolarımı mağazalarda TV lerde test etme fırsatı bulamasamda Samsung hu6900 ile yanıldığınız 2 nokta var.

    1. TV nin usb 3.0 çıkışı bulunmuyor demişsiniz. Sanıyorum kastettiğiniz usb 3.0 giriş yani usb disk girişi.
    Hdtvtest (http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu6900-201405233782.htm )
    sitesinden alınan görüntü linki aşağıdadır. Usb 3.0 ı orada görebilirsiniz.

    http://www.hdtvtest.co.uk/image/uhdtv/Samsung-UE55HU6900/connections.jpg

    2. Tv de HEVC desteği yok demişsiniz. Lütfen bunları yazmadan önce manual den bir kez daha teyit ediniz.

    40HU6900 a ait manual ı indirdim ( [ENG]NUDVBEUH-1.108-0616.pdf ) ve oradan bir screenshot linki gönderiyorum.

    http://www.imagebam.com/image/bb2d62356866523


    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 10 Ekim 2014; 20:42:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xanderian

    Hocam ciddi anlamda 3 tv yi de yapabildiğiniz ölçüde yorumlamışsınız bir kere çok teşekkür ederim. Henüz 4k videolarımı mağazalarda TV lerde test etme fırsatı bulamasamda Samsung hu6900 ile yanıldığınız 2 nokta var.

    1. TV nin usb 3.0 çıkışı bulunmuyor demişsiniz. Sanıyorum kastettiğiniz usb 3.0 giriş yani usb disk girişi.
    Hdtvtest (http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu6900-201405233782.htm )
    sitesinden alınan görüntü linki aşağıdadır. Usb 3.0 ı orada görebilirsiniz.

    http://www.hdtvtest.co.uk/image/uhdtv/Samsung-UE55HU6900/connections.jpg

    2. Tv de HEVC desteği yok demişsiniz. Lütfen bunları yazmadan önce manual den bir kez daha teyit ediniz.

    40HU6900 a ait manual ı indirdim ( [ENG]NUDVBEUH-1.108-0616.pdf ) ve oradan bir screenshot linki gönderiyorum.

    http://www.imagebam.com/image/bb2d62356866523


    Teşekkürler




    aynen usb 3.0 var. ben de 1 haftadır kullanıyorum. hd yayınınız yoksa almamanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.