Şimdi Ara

Lg 55eg9a7v oled tv kullanicilari ve yorumlari (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
7
Favori
17.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 aydır bu televizyonu araştırıyordum. 20 gün önce Metro Grossmarkette 4.449.00 TL'ye fiyatını görünce düşünmeden aldı. televizyonun bütün özellikleri gayet güzel özellikle film izlemek ayrı bir zevk. Benim sormak istediğim bu telefona cep telefonundan görüntü aktarımı yapabiliyormuyuz...
  • sert72 S kullanıcısına yanıt
    home tuşuna bastıktan sonra sağdaki 3 noktadan menüyü genişletin sonra ordan ekran paylaşımına girebilirsiniz
  • Şuan teknosada 4.899 tl bu fiyata alınır mı acaba?yoksa değmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknmzyn H kullanıcısına yanıt
    4500 TL altı seviyelerde almaya bakın, fiyatları iyi takip edin daha da düşecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv yi almaya aldım da, teledünya conax modül çalışmıyor. Servis çalışmadığını söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servisin sözüne göre lg ve samsunglar birkaç yıldır teledünya conaxı desteklemiyormuş. Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim. nette ülke değiştirin yazmışlar, denedim olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teknosadan bu televizyondan alarak aranıza katıldım.yarın kurulum yapılacak .nelere dikkat etmeliyim?teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknmzyn H kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullanın

    Ölü pixel ve banding test için indiriniz

    Koyu gri fotolarda banding var mı iyi kontrol edin
  • Merhabalar.tvyi bugün servis gelip kurulumunu yaptı. şimdilik bir sorun görünmüyor.ancak şunu sormak istiyorum tvye hd Digitürk kutu bağlı ve resim modu ayarlarında gelişmiş kontrol aktif değil?sebebi ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wr4tch -- 26 Aralık 2017; 1:51:35 >
  • tv yi kullanan arkadaşlar en ideal görüntü ayarlarını paylaşabilirmisiniz?
  • Yok mu cevap verecek birileri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Sayfa da kullandığım ayarları paylaştım, deneyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaştığınız ayarlar benim tv de yok?mesela uzman kontrolü sekmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim modu penceresi seçeneklerinde en altta görmeniz lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm renk modlarında bende geliyor bu seçenek, önce resim modunuzu sinema yapıp alta doğru inin bakalım ne olacak? Yada kişisel ayarlara expert1 expert2 ye getirip kontrol edin

    Lg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sinema modu yapınca çıktı teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wntln

    ben de 2 haftadır kullanıyorum, mediamarkt indirimi ile 3950 TL'ye aldım, başlık açmanın zamanı geldi diyerek girdim foruma ama 6 saat geç kalmışım, siz açmışsınız

    diğer oled ve tv tavsiye başlıklarında birkaç şey yazdım ama burada derli toplu dursun yorumlarım;

    Yıl 2017 olmuş, niye 1080p tv alınır!
    quote:

    Az çok fotoğraf çeken bilir, Fotoğraf makinelerinin çözünürlüğü arttıkça fotoğrafın kalitesi artmaz! Çekilen fotoğrafın çözünürlüğü arttıkça, doğru orantılı olarak büyük boyutlarda net baskı imkanı sunar yada fotoğrafın belli bir alanından daha net crop yapabilme konusunda söz sahibidir. Fotoğrafın göze hitap eden renklerinin keskinliğinin üzerinde söz sahibi olan body'nin işlemcisi, teknolojisi, görüntüyü oluşturan sensörün büyüklüğü ve merceğin malzemesidir. O yüzden hala 16 mpixel'lik makineler, 24 mpixel'lik makinelerin 4 katı fiyatıyla satılabilmektedir.
    -------------
    Fotoğrafta kağıt üzerindeki çıktıyı, TV'deki görüntü çıktısı gibi düşünün. Büyüklüğü 55" e kadar olan tvleri eğer 1-1,5 metreden izlemiyorsanız 4K olayı, göz ardı edilebilir bir özellik. Başka bir deyişle 55" büyüklük, 4k'yı gerektirecek alt sınır, 1080p için de üst sınır diyebilirim.(bkz google: izleme mesf.- izleme açısı-tv büyüklüğü)
    55" tv de eğer görüntü kaynağınızın kalitesi gerçekten iyiyse(sıkıştırılma oranı az ise, uydu alıcınız kaliteliyse..) ve tv'yi en az 2,5-3 metreden izliyorsanız 4k ile FHD görüntü arasındaki kaliteyi ayırt etmek için gözlük takmanız gerekir.
    4k çözünürlüğün tadını-farkını, ancak ve ancak 65" ve üzeri tv boyutlarında almaya başlarsınız, FHD ise bu boyutlarda gerçekten çekilmez olur, görüntüdeki karelenmeleri net bir şekilde fark edersiniz( 5 metre ve altı mesafelerde fark edersiniz, yine burada da tv izleme uzaklığı devreye giriyor)
    --------
    Ayrıca , bu başlıkta olduğunuza göre, OLED FHD ile LED 4K arasında kalmışsınız demektir. Tercihiniz fhd olursa paranızı çöpe değil, geleceğin görüntü teknolojisi OLED'e yatırmış,tv'de sinema keyfinizi katlamış ve fhd kaynaklarda daha net görüntü elde etmiş oluyorsunuz. (LCD bitti-LED'de bitecek, OLED yerini alacak)



    quote:

    Tamam olmuşken 4k çözünürlük olsun da o 4k tvyi alınca hakkını vermeniz lazım. Mesela 4k içeriklere benim evdeki 8megabit internetle ulaşmam tam bir işkence! Ham 4k görüntülü 2 saatlik film 60-70 GB boyuta sahip ve yeni çıkan filmler dahil birçoğunun ya 4k sürümü yok yada çoğu fake 4k dediğimiz 1080p'den dönüştürülmüş. halbuki 3-4 senedir 4k tvler piyasada var! ama trt'den başka kanallarda 4k artışı olmadı. tv kanallarımız hakkını verse 1080p gayet net yeterli ama onlar bile 720p hd yayında kaldı. Net pürüzsüz fhd yayın kalitesini, tv kanallarında ancak dizileri, klipleri izlerken hissediyorsunuz. bir haber kanalını açtığınızda sadece yazılar hd kalitede, muhabirin kameramanın çektiği, yada canlı bağlantılardaki videolar hala çamur} Tv kanallarının deli dünya yatırım yaptıkları fhd kameraları çöpe atıp A'dan z'ye herkesin eline 4k kamera vermeleri yada canlı yayınlarda 4k görüntüyü bize ulaştıracak altyapıyı oluşturmaları yakın zamanda da olacak gibi görünmüyor.
    teknolojiyle yakından ilgili meslek sahibi biri olarak görüşüm, 4k sisteme tabiki geçilecek ama bu öyle 1-2 senede olamayacak, 1-2 sene sonra Led 4klar'ın yerini, benzer fiyatlarda Oled 4k tv'ler almaya başlayacak.(2017 itibariyle 15000tl gibi rakamlardan 7000Tl lere düştü bile). Tahminim 3-4 sene sonra raflardan led tv'ler tamamen kalkacak ve Sağımız solumuz her yanımız 4k olana kadar en az 5 yıl gerekir diye düşünüyorum.(Ekim 2017)


    EDİT:
    -------------------------------------
    3 aylık kullanım sonunda izlenimlerim;

    *100hz panel-10 bit renk derinliği ile ps4 performansı inanılmaz iyi. 3 saat aralıksız oyunda takılma atlama titreme vs yok
    *Işıkları kapatıp sinema izlemeyi seviyorsanız daha iyi görüntü kalitesini hiçbir led tv de bulamazsınız. Siyah sahnelerde tv resmen odada kayboluyor.
    *renkler için ileri düzey ayarlara imkan veriyor tv. ben aşağıdaki ayarlarda kullanıyorum, en ideal gözüme hoş gelen ayarlar bu oldu. kendi renk ayarlarını pek beğenmedim.
    *Tv açıkken önde ne bir logo yazı ne de ışık var. sadece görüntüyle baş başa kalıyorsunuz. bu çok iyi bir ayrıntı. sadece tv kapandığında alttaki kırmızı ledi yanıyor.
    *2017 model tv ama fiyattan kısmak üzere webos 2.0 sürümü kullanılması saçma olmuş, işletim sistemi bazen anlık donmalar yapıyor ama bu 1-2 sn'lik bir olay, kumandanın imleci ile menülere ulaşmak büyük rahatlık, tr dil destekli sesli komut ile {özellikle youtube uygulamasında} arama yapmak inanılmaz kolaylık, stabilite-akışkanlık tizen'den bir tık geride, verimlilik,kulanım kolaylığı tizen ve android işletim sistemlerinin çok önünde.
    *puhu tv, bein sport gayet sorunsuz reklamsız kurulup çalışıyor. uygulama tarafında tv gayet yeterli içerik sunuyor.
    *8mbit internetim ile Netflix mükemmel kalitede ve renklerde donmasız çok iyi performans sergiliyor.
    *Logo yapışma ihtimali var, mağazalarda teşhir ürünlerde yapışmış halini gördüm. Ancak 3 ay sonunda anladım ki ev kullanıcısı için imkansız gibi. Sabit görüntüde(flaştan film durdurma, uygulamalarda görüntüyü durdurma, görüntü kaynakları kapalı iken) ekran koruyucu sürekli devreye giriyor.
    *TV'de HDR yok-sıkıntı yok; Siyahlarda verdiği detay hdr yi aratmıyor.
    *Tv'nin sehpası plastik ve çok güven vermedi bana, duvara yada tv ünitesine montaj daha güvenli hale getirecektir.
    *kendi uydu alıcı performansını denemedim, uydunet ile kullanıyorum.

    Kimler almalı...
    +4k takıntısı olmayan, tv kumandasının yanında fare-klavye, android box vs bi sürü alet edevat istemeyen, kanallarda maç-dizi-klip herşeyi izleyen herkesi memnun eder bu tv, sinema ve ps4 için alanları ise mest eder.

    Kimler almamalı...
    Berberler . Logo yanığı ihtimalinden ötürü, işyerine böyle bir tv alıp sabahtan akşama kadar sürekli CNN, NTV döndürenler almasın. Haber bantları, tv logoları kalıcı olacaktır.

    Logo yanığı ihtimali için tavsiye: Uydu alıcınız ve tv'nizin stand by sürelerini minimum'a çekiniz. Tv başında kumanda eldeyken zaten problem yok, tv açık ve siz başında değilken olası kanal donmaları olursa yanık ihtimalini sıfır'a indirmiş olursunuz.

    Lg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlari
    Lg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlariLg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlariLg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlariLg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlariLg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlari

    Aşağıda da eski televizyonum, Samsung 40d8000 ile karşılaştırma fotolarını ekledim. her iki tv 'nin görüntüleri dinamik moda alındı ve aynı kaynak dosyadan çalışken;
    Lg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlari
    Lg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlariLg 55eg9a7v  oled tv kullanicilari ve yorumlari

    hocam bu cihazın 2.0 webos'u 3.5 e yükseltilemiyor mu ?
  • morgece M kullanıcısına yanıt
    Webos 2,2 ye güncelledi tv kendini, 3,x sürümlere güncelleme almaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.