Şimdi Ara

LG G3 (D855) CUSTOM ROM,MOD,BİLGİ PAYLAŞIMLARI !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
10
Favori
15.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhaba lg g3 genel konusunda rom mod paylaşımı yoğunluktan dolayı artık sıkıntılı hale geldi ve gördüğüm kadarıyla custom rom yüklemek ve bilgi edinmek için arkadaşlarımız yoğun çaba gösteriyorlar ve buna bağlı olarak bu başlığı açmam gerekti.Bu başlık altında kullandığımız custom romları ve modları,kernel ayarları vs tecrübelerimizi paylaşmayı uygun gördüm.Daha çok teknik bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması ricamdır.

    İlk olarak ben kullandığım custom romdan başlayayım.Şu anlık N & N SLIM ROM 30c 6.0 kullanmaktayım.Kurulum ve kullanım sonrası tecrübelerimi ,kullandığım modları,kernelleri belirtip ince ayarları sıralayıp belki benim gibi kullandığı telefonu telefon gibi degilde etinden sütünden performanslı bir biçimde kullanmayı isteyen gizli fanatik akıllı telefon kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyorum

    N&N kısaltması novastock ve newtonskate adlı 2 grup ispanyol geliştirici grup ortak çalışması sonucu ortaya cıkan gruptur.Ve bu 2 grupwww.htcmania.com adlı sitede faliyet gösteriyor.Ben sahsım adına ortaya koydukları ürünü sürekli güncelleyip kullanıyorum vede memnunum.Görsellik adına ve mod paylaşımı adına resmen fantazi yapıyorlar.Şu günlerde lg g3 telefonlarımız artık güncelleme desteğini yitirmek üzereler bu grup sayesinde belki birazdaha destekten yararlanabiliriz.


    Konuyu ben başlatmış olabilirim ama devamını arkadaşlarımız getirebilir.Hertür custom rom paylaşımı yapılabilir.Kurcalamaktan kullanmaya fırsat bulamadığımız telefonlarımızı şahsım adına söylüyorum artık en ideal custom romu bulup ince ayarlarla jubile yapmamız gerektiğini ve kullanmaktan zevk alabilir seviyeye gelmek istediğimi açıkça belirtmek istiyorum artık başlayalım bu kadar yazı yeter

    Şimdiden söyleyim deneyimli kullanıcılar denesin yapacağınız hatalardan beni suçlamayın risk sizindir ona göre


    [D855] N&N SLIM ROM V 30C 6.0 MARSHMALLOW

    ufacık bir video belki fikir vermesi acısından ekledim buyrun...

    https://youtu.be/FOKtjdak4n8


    indirme linkleri:

    Öncelikle yazılımı kurmadan önce recovery menüde tüm wipeler yapılması gerekiyor.Yazılım yüklemesi sırasında hata verebilir.Yedeklerinizi alın ve zipli dosyayı harici hafıza kartına atın.Dahili hafiza dahil tüm wipeleri yapın.sistem cache dalvik vs.4 şecenek olması lazım.


    GOOGLE DRİVE

    MEGA

    Buda romdan çıkarılan lg ve google proğramları ayrıca yüklenebilir.

    Çıkarılan proğramlar


    Paket içeriği

    LG back up
    LG Tarayıcı
    Google Chrome
    Komple yazı tipi paketi N & N
    google now
    LG smart notice
    LG klavye
    lg weather

    Yükleme sırası ve yapılması gerekenler:


    zipten kurun ilk kurulum ayarlarınızı yapın isteyen kırpılmış proğramları yani app leri yükleyebilir.

    romda lg klavye yerine google klavye var.hava durumu yok.crome yok bunlar ayrı pakette diğer zipte yüklenebilir.

    [D855]N&N ROM 3.0 (30C ~ 6.0 Marshmallow)

    Bir diğer aynı grubun yaptıgı rom bu rom kırpılmamış modifiye edilmiş custom romdur.aşagıdaki ayarlar bunun içinde gecerlidir.Modlarda kullanılabilir aynı taban romdur.Görünüş aynı videodaki gibi.

    indirmek için ,

    MEGA

    GOOGLE DRİVE


    Not:Her 2 romdaki acılış animasyonunu degiştirmek isteyenler için stok orjinal,LG BOOT ANİMASYON VE SES dosyasını recovery modda flaslayın.



    Gel gelelim kurulumdan sonra ince ayarlara unutmayın şeytan ayrıntıda gizlidir


    -------------kurulum sonrası telefon hakkında kısmından ,yazılım bilgileri, yapım numarasına 3 defa tıklayın geliştirici şeçenekleri aktif olacak oraya girin ve videoda zaten gösterdim ordan animasyonları 0,5x yapın.

    ------------Daha sonra solid kerneli yükleyelim burdan indirebilirsiniz.recovery modda yükledikten sonra wipe cache yapın açılsın telefon.

    ------------Sonra dinamit modu indirelim.oda burda mod dinamit bunun faydası animasyonları hızlandırıyor ve bunun yanında bu romda açılışta sd kart uyarısını kaldırdı yüklendikten sonra yeniden otamatik başlatıyor no panic.

    -----------Şimdi geldik malum lg g3 ler biraz ısı derdi var xda forumda bir geliştirici ayarları yeniden düzenledi ve işe yarıyor.Daha az ısınan bir lg g3 oluyor telefon.yükleme prosedürü şöyle:

    ilk önce root explorer ile system/etc klasörüne gidin orda thermal-engine-8974.conf adında bir dosya var onu bir yere yedekleyin ve silin.Olurda sıkıntı olursa aynı etc klasöründeki dosyayı silip yedektekini atar yeniden başlatıp eski hayatınıza geri dönebilirsiniz Daha sonra recovery moda geçin CTTMod-test-2.zip adlı dosyayı recoveryden flashlayın sonra gelişmiş wipe seceneklerinden önbelleği(cache) silin yeniden başlatın.(eğer solid kerneli yüklemişşeniz otomatik bu dosyayı siler.aramanıza gerek yok recoveryden flashlayın.)

    -----------extradan bir ısı modu daha var.. oda burdaki linkte CTTMod-MM final bunda sadece ısıyı düşüren ayarlar var.hızlı sarj yok.prosedür aynı...etc den silip recoveryden dosyayı flashlamak.


    -----------ayrıca bir eklenti diyelim bu kez telefonun gps yani uyduya cabuk bağlanmasını sağlayan ayar dosyası.ben hem 5.0 da hem 6.0 da kullandım. link burda hızlı gps ayar system/etc klasöründeki aynı isimli yani gps.conf uzantılı dosyanın adını degişin ,yedekleyin yada silin indirdiğiniz dosyayı oraya atın yeniden başlatın telefonu.


    En son videodaki kernel editörden gösterdiğim ayarları yapın yeniden başlatın telefonu.olmadı extra ekran görüntülerini atarız.Daha önce arkadaşımız burda G3 Ü zirvede bırakmak adlı başlıkta ayarları verdi ordanda takip edebilirsiniz ben birkaç ayarı degiştim yinede kontrol edin.

    olurda lazım olur diye bazı proğramları upload ettim işinize yarar ve burda bahsettiğim prolar.Bu linkten indirebilirsiniz.


    V30C UYUMLU MODLAR









    Eğer baştan sonra okuyup uygularsanız vede gercekten sizin işinize yararsa bir teşekkür edin yeter.oda sağ altta bir yerde buton olması lazım.Teşekkürle ruhumuzu okşayın yeterli..Biliyorum millet olarak araştırmaya gücümüz yok tembeliz ve okumuyoruz çoğumuz. bu uzun yazıyı eriniriz okumaya ama biz erinmedik anlattık degilmi ? Anlatım bozukluğu ve bozuk ve devrik cümlelerim vardır idare edin kusura bakmayın.Haydi kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance1979 -- 1 Mayıs 2016; 7:03:44 >



  • nuisance1979 kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık hocam böyle bi konu şarttı.6.0 ı bekliyorum büyük bi ihtimalle tatmin olmam dosyaları zaten indirdim hazırda bekliyor.Sonra görüşlerimi artı eksi yönde belirteceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkcnra09 B kullanıcısına yanıt
    stock romla olmaz modifiye şarttır cok fazla birsey beklemeyin stock romdan vede bence beklemeyede degmez.yeni v30c ler gelse elemanlar güncelliyor zaten.
  • hocam herşeyden önce ellerinize sağlık okadar ugrasıp yazmıssınız ve bıze yardımcı oluyosunuz cok teşekkürler gerçekten dediginiz herşeyi yaptım ama 2 sorunum birde sorum var ilk olarak ısı sorunu ıcın system etc ye gırdım ama dedıgınzız dosyayı goremedım ne yazıkki ama yınede zıpı flashladım bır sorun gozukmuyor şu anlık. ikinci olarak smart notice(orjınal) bi türlü yuklıyemedım ılk systemı kurdugumdada yoktu wıdgetlerde dedıgınız aroma da lg smart notıceyı secmeme ragmen ve kuruldu deyıp reboot yapmasına ragmen açılınca wıdgetlara bakıyorum ve smart notice yok ne yazıkki. bu işlemi 2 3 defa yaptım ama ne yazkki suanda smart notice yok ve cok severek kullandıgım uygulamaydi kendısı acaba bi şekilde yükleme şansım varmıdır mesela tıtanıum backupla falan yedegınıde almamıssım şansa ne dersınız bır yolu yordamı varmıdır
    soruma gelicek olursakta acaba ayarlar kısmını sekmeler halinde yapabilirmiyiz alışmışımda ben göremedim yapmayı şimdi kernel audıtor ile ayarlamaları yapıp sıze yorumlarımı zaman ıcınde aktarıcam hocam çok teşekkürler şu smart notıceyı cozersek cok guzel olucak gerçekten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebb47 -- 26 Mart 2016; 12:39:53 >
  • ebb47 E kullanıcısına yanıt
    solid kernel yükleyince o dosyayı siliyor otamatik orayı atladım demek unutmuşum kusura bakma.uzun yazıyı toparlarken unuttum demekki hazır siliyorken direk flashlasan yeterli oluyor cache yani önbelleği silmen lazım.smart notice ona bakayım ben extra zip flaslamadım ben kullanmıyorum.sekme yok ayarlar kısmında zaten video da zaten var dikkat etmemişşin böyle daha iyi kasılma vs yok sade
  • nuisance1979 kullanıcısına yanıt
    Dikkat etmistim ama bi sansimi deniyeyim dedim cttmodu yukledim ardindan tekrar smart i deneyince reboot atti bende kapadim oyle wipe yaptim ama sorun olmaz sanirsam. Hocam valla smart noticeyi kurabilirsem cok guzel olur internette zip buldum flashlayinca hata veriyo ne yazikki yani hatadan kastım kirmizi yazili seyler geciyo twrpde repo n n den yuklemeyi denedim yok onlardada flashda kirmizi yazilar geciyor ne yazikki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebb47

    Dikkat etmistim ama bi sansimi deniyeyim dedim cttmodu yukledim ardindan tekrar smart i deneyince reboot atti bende kapadim oyle wipe yaptim ama sorun olmaz sanirsam. Hocam valla smart noticeyi kurabilirsem cok guzel olur internette zip buldum flashlayinca hata veriyo ne yazikki yani hatadan kastım kirmizi yazili seyler geciyo twrpde repo n n den yuklemeyi denedim yok onlardada flashda kirmizi yazilar geciyor ne yazikki

    yok her zipi yükleme ben bakıyorum ama ilginc bende de yüklenmedi.benim için önemli birsey degil bataryada cok tüketiyor diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuisance1979

    quote:

    Orijinalden alıntı: ebb47

    Dikkat etmistim ama bi sansimi deniyeyim dedim cttmodu yukledim ardindan tekrar smart i deneyince reboot atti bende kapadim oyle wipe yaptim ama sorun olmaz sanirsam. Hocam valla smart noticeyi kurabilirsem cok guzel olur internette zip buldum flashlayinca hata veriyo ne yazikki yani hatadan kastım kirmizi yazili seyler geciyo twrpde repo n n den yuklemeyi denedim yok onlardada flashda kirmizi yazilar geciyor ne yazikki

    yok her zipi yükleme ben bakıyorum ama ilginc bende de yüklenmedi.benim için önemli birsey degil bataryada cok tüketiyor diyorlar.

    Valla olabilir ama pek zannetmiyorum ben kullanirsada kullansin bidahami gelicez dunyaya tamam ozaman hocam ben sizden yanit bekliyorum suanlik rom gayet akici sizin ayarlariniz yaptim ama cpuda max ve min. Islemciyi ayarlayinca tepki vermiyor nedense yani max 2.5 yapinca geri kendi bildigine atiyor ve 4 cekirdek kullaniyor hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebb47 E kullanıcısına yanıt
    yok ona bakma ani tepki vermez ekrana dokunma birkaç saniye bekle o zaman düşüyor hızı.
  • nuisance1979 kullanıcısına yanıt
    Bakalım ya 1 hafta polonyayı kullanmıştım da beğenmemiştim şimdi 5.0 stocka çevirdim sırf 6.0 denemek için ondan bekliyorum yoksa dosyalar hazır duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında tr rom gelene kadar 6.0 custom romları denemeniz iyi olurdu.beklediginiz zaman ve beklentinizi karsılaması açısından hayal kırıklığı olabilir.tr rom gelene kadar avrupa güncelliyor.ben hicbir zaman tr rom kullanmadım.heleki stok rom.adam akıllı bir custom romdan ayrılamazsınız zaten.istenildigi zaman stok roma geçiş özgürlügü varken beklemek zaman kaybı kanımca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatım için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps icin dosya paylasacam hep elimde bulunan.daha hızlı gps bağlantısı kuruyor.burda g3 ün ısısını düsüren dosya diger kernellerde kullanılabilir ayarlarda ufak tefek degisiklik gerekiyor onlarıda eklerim.ayrıca bu dosya yada ayar daha hızlı sarj saglıyormuş teyitini yapmadım yada dikkat etmedim demek daha doğru olur. farklı alternatif rom paylaşılabilir ben favorimden başladım.fulmic v30c için sanki gecikti yada destek vermekten vazmı gecti ne !!! halen v30b 4.2 duruyor.sırada aynı üreticiden 3.0 var onuda eklerim.biri kırpılmış ufak tefek degistirilmis biri full rom.başlığın canlanması lazım ;-) içinizdeki meraklı ruhu açığa çıkarın bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuisance1979 kullanıcısına yanıt
    Hocam limitless romundayim stock 30c tabanli pek bi degisiklik yok stock tan. N&N rom stocktan daha mi iyi. Bi kiyaslarmisiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalemin3456

    Hocam limitless romundayim stock 30c tabanli pek bi degisiklik yok stock tan. N&N rom stocktan daha mi iyi. Bi kiyaslarmisiniz

    iyi kavramı cok genel bir kavram.hangi acıdan iyi batarya süresi?, hız ve stabilite mi? görsellikmi ? custom romun coğu stoktan daha iyi o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuisance1979

    quote:

    Orijinalden alıntı: kartalemin3456

    Hocam limitless romundayim stock 30c tabanli pek bi degisiklik yok stock tan. N&N rom stocktan daha mi iyi. Bi kiyaslarmisiniz

    iyi kavramı cok genel bir kavram.hangi acıdan iyi batarya süresi?, hız ve stabilite mi? görsellikmi ? custom romun coğu stoktan daha iyi o zaman

    Ekran süresi ,hız ve stabilite açısından ele alalim o zaman hocam 😃

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalemin3456 kullanıcısına yanıt
    kullanıcının günlük deneyimini etkileyen herhangi bir karışıklığa yol actıgını ve kullanıcıyı yarıyolda bıraktıgını görmedim . hem hızlı ve performanslı olacak hem daha iyi batarya süresi kendisiyle çelişiyor gibi çekirdek kısar frekans düşürürsen daha uzun batarya süresi alırsın stok roma göre.ama görsellik ,hız,modlama olanağı sayesinde elbette custom rom.stoktaki gibi birton gereksiz calısan ve romu şişiren uygulama olmaz.aslında deneyim ve tercih meselesi benim için kriterle seninki uyuşmayabilir.Anlatılmaz yaşanması gerekir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuisance1979

    kullanıcının günlük deneyimini etkileyen herhangi bir karışıklığa yol actıgını ve kullanıcıyı yarıyolda bıraktıgını görmedim . hem hızlı ve performanslı olacak hem daha iyi batarya süresi kendisiyle çelişiyor gibi çekirdek kısar frekans düşürürsen daha uzun batarya süresi alırsın stok roma göre.ama görsellik ,hız,modlama olanağı sayesinde elbette custom rom.stoktaki gibi birton gereksiz calısan ve romu şişiren uygulama olmaz.aslında deneyim ve tercih meselesi benim için kriterle seninki uyuşmayabilir.Anlatılmaz yaşanması gerekir

    Hocam g2 de haftada bi custom rom atardim zaten. G3 ün Mm i zaten çok iyi durumda. Sadece custom un ekledigi bi artı var mı onu ogrenmek istedim. Fulmics olsa direk kurcaktim. Ama daha 30c için yapmadı. N&N rom da baya populer galiba. Deneyecegim bakalım. Teşekkürler cevap için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalemin3456 kullanıcısına yanıt
    o zaman aynı kafa yapısına sahibiz demekki ? maymun iştahlı olmakta güzel sürekli rom arayışı aynı ben .güncel romun güncel custom şekli ve lite kırpılmış sekli ama cogu zaten cıkarılan app'ler onlarıda bir yerde toplamışlar.hızlımı hızlı fulmic rom yavaş modifiye ve moda uygun degil.stock performans.yavaş dediysek bu roma göre yavaş kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuisance1979

    o zaman aynı kafa yapısına sahibiz demekki ? maymun iştahlı olmakta güzel sürekli rom arayışı aynı ben .güncel romun güncel custom şekli ve lite kırpılmış sekli ama cogu zaten cıkarılan app'ler onlarıda bir yerde toplamışlar.hızlımı hızlı fulmic rom yavaş modifiye ve moda uygun degil.stock performans.yavaş dediysek bu roma göre yavaş kalıyor.

    Ben bu romun full seklini kirpilmamisini indirmiştim 2 3 gün önce kenarda duruyodu. Lite sürümü kursam yinede cogu app yi yuklicem. O yuzden direk bunu kurim dimi hocam. Gerek yok bidaha indirmeye. Bide bu sim kart sorununu hala cozemediler mi rootluyken sime bisey kaydolmuyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.