Şimdi Ara

LG G4 UsU Unlock ( Bootloader Kilidi Açma )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
11
Favori
23.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aşağıda anlatacağım işlemlerin tamamı sizin sorumluluğunuzdadır. Kilidi kıran xda da @SteadFasterX'tir. Dolayısıyla burada sadece ve sadece H815 modeli için bir nevi xda konusunun çevirisini/detaylı halini anlatacağım. Ek olarak kilit açma işlemi sırasında ve sonrasında yaşadığım tecrübelerimi aktaracağım.

    İşlem son derece uzun ve meşakkatli üstüne üstlük riskli. Bu işlerden anlamayan arkadaşların, root veya rom kurmaya ihtiyacı olmayıp sadece heyecan arayanların uzak durmasını tavsiye ederim. Hiçbir SORUMLULUK kabul etmiyorum.
    Bu işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzda.


    İngilizcesi yeterli arkadaşların bu linktenhttps://forum.xda-developers.com/g4/general/unlock-unlock-lg-g4-device-usu-t3760451 Xda daki orjinal konuya bakmaları daha iyi olur.

    NOT: Kilit açma işlemi şuan F500, H819, US991 modelleri dışında hepsinde çalışıyor. Ancak ben kendi cihazım olan H815TR'de deneyimlediğim için anlatım sadece H815 ve türevi modeller içindir. Bu anlatımda linklerini paylaşacağım dosyalar ile diğer modellerin kilit açma işlemini tamamlayamazsınız. Cihazınız brick olur.

    *Brick : Telefonun ingilizce anlamı ile bir nevi tuğla olması, kullanılamaz hale gelmesi.

    Aşağıdaki anlatımdan dolayı veya kilit açma işlemi yüzünden telefonunuz brick olursa, Sd kartınız veya herhangi bir donanımınız bozulursa, hatırlatıcınız bozulur da kız arkadaşınızın doğum gününü unutursanız bundan ve bunlar dışında kalan hiçbir şeyden sorumlu değilim.

    Daha önce de söylediğim gibi sadece xda konusunu Türkçeye çevirip biraz daha detaylı anlatacağım.


    UYARILAR!!! 1-) Bu işlemden sonra SALT ( [S]teadfasterX [A]ll-in-one [L]G [T]ool ) versiyon 4.0 gelmeden önce ( şu an 3.13 versiyonunda) KDZ ve TOT Flashlayamazsınız. *Salt : Kilit açmamızda işimizi görecek olan LGUP programının gelişmiş versiyonu.

    2-) LGUP ile herhangi bir stock romu flashlamaya kalkarsanız cihazınız brick olur.( Dolayısıyla kilit açtıktan sonra LGUP u silseniz iyi olur)

    3-) Yükleyeceğiniz rom bootloader stack içeriyorsa yükleyemezsiniz.. Romun içinde aboot isimli bir dosya varsa yüklemiyoruz. %100 brick olur.

    4-) Bu işlemden sonra yükleyeceğimiz romların hemen ardından Modem ve Baseband flashlamamız gerekiyor. Bunlardan birini yüklemezseniz bootloop olabilir, lg logosunda kalabilir veya abuk subuk bir mavi ekran görebilirsiniz.

    5-) Fastbootta "fastboot flash" komutu çalışıyor. "Fastboot boot" komutunu denemeyin çalışmaz.

    6-) Kilit açtıktan sonra geri dönüş YOK! Telefonunuz %100000 garanti dışı kalacak. Geri dönmenin tek yolu anakartı değişmek. O yüzden bu işe girişmeden önce oturun ve gerçekten kilit açmaya ihtiyacınız var mı bir düşünün :)

    7-) Tekrar hatırlatmakta fayda var kilit açtıktan sonra KDZ ve TOT flashlamıyoruz.


    8-) Telefon her açıldığında Lg logosu ilk gözüktüğünde sol üst tarafta "Secure boot error" diye başlayan bir uyarı olacak. Bu uyarıyı silmenin yolu yok.


    9-) Unlock işleminden sonra KDZ ve TOT KURAMADIĞIMIZ için mecburen xda daki zip halindeki romları kurmak zorundayız. Bu yüzden VoLTE çalışmayacak.





    :::ÖN HAZIRLIK:::



    Öncelikle telefonunuzun ARB ( Anti Rollback Version ) değerini kontrol ediyoruz. Arama kısmında *#546368#*815# tuşluyoruz. Basitçe *#LGMENU#*815#. SVC Menu ye tıklıyoruz andından Version Info ya tıklıyoruz. Aşağılarda Anti Rollback Version yazıyor. Bu değerin 2 veya 2 den küçük bir değer olması gerekiyor. Eğer 2 den yüksekse maalesef sizi burada uğurluyoruz.


    ARB versiyonu 2 veya 2 den küçük ise telefonunuzda marshmallow 6.0 veya lollipop yüklü olması gerekiyor. Nougat kullanıyorsanız bu iki sistemden birine dönmeniz gerekir. Marshmallowda V20o sürümüne dönün.


    En az 16GB lık bir flash bellek gerekiyor. FWUL isimli bir linux sistemini flasha atıp bilgisayarı flash bellekten başlatacağız. Bu şekilde driver falan kurma derdi yok. FWUL sisteminin 2 versiyonu var. Persistent ve Forgetful. Persistent kurarsanız FWUL kullanırken yaptığınız ayarlar vesaire tekrar flash bellekten çalıştırdığınızda kalır tekrar yapmanıza gerek kalmaz. Forgetful kurarsanız FWUL u kapattığınız anda yaptığınız bütün ayarlar ve dosyalar gider. Persistent tavsiye ediliyor.

    FWUL u usbye yazdırmak için rufus kullanabilirsiniz. BURADAN resimli olarak nasıl yapacağınıza bakabilirsiniz.

    FWUL kullanıcı adı - android // şifre - linux


    Sırasıyla indirilecek dosyalar->>

    FWUL persistent -https://androidfilehost.com/?w=files&flid=214529 (Flash belleğinizin boyutuna göre seçin)

    FWUL forgetful -https://androidfilehost.com/?w=files&flid=214532


    Kilit açma işleminin ana dosyası - H815_UsU_Unlock.zip


    Baseband dosyamız - H815_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip


    N Modem - G4_29a_N_modem_UsU.zip


    TWRP ( Team Win Recovery Project ) -http://droid.binbash.it:8008/TWRP/N/ ( Versiyon 103 ve üstünü yükleyin ) ( Linki kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın. Direk tıklarsanız link açılmıyor )


    *İsteğe bağlı root atmak isteyenler için Magisk -> Magisk Installer

    Son olarak hoşunuza giden bir romu indirin FAKAT içinde aboot dosyası olmasın :)


    :::Kilit Açma İşlemi:::




    Bu adımlar esnasında burada yazılmayan herhangi bir durum olduysa LÜTFEN kafanıza göre hareket etmeyin, paniklemeyin. Telefonun bilgisayardan bağlantısını koparmayın, kapatmayın, kısaca ellemeyin. Buraya sorunu yazın yardımcı olmaya çalışalım yada ingilizceniz yeterli ise direkt olarak FWUL içinden IRC kanalından SteadFasterX e yazabilir veya xda konusuna yazabilirsiniz.

    Telefonunuzun dahili hafızasındaki "Download" klasörüne H815_UsU_Unlock.zip dosyasının içindekileri atın (laf_UsU.img/aboot_UsU.img/rawres_UsU.img) . Burası önemli sadece ve sadece dahili hafızadaki "Download" klasörüne atmanız gerek. H815_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip dosyasını da içindekileri çıkarmadan direkt olarak başka bir yere atın.

    NOT: FWUL içinden harddiskinize ulaşabiliyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaları harddiskinizden FWUL'un masaüstüne veya LG klasörüne atmanızı tavsiye ederim. Eğer harddiskinize ulaşamıyorsanız indirilmesi gereken dosyaları FWUL'un içinde firefox var ordan indirebilirsiniz.


    Bilgisayarınızı flash bellekteki FWUL dan başlatın. Kullanıcı adı ve şifre: android/linux

    SALT programı ile ilgili güncelleme uyarısına mutlaka güncelle deyin.
    Uyarı gelmez ise SALT a çift tıklayın uyarı gelecektir güncelleyin.
    Telefon bağlı değil diyecek skip deyin.
    SALT programını ve telefonunuzu kapatın başlıyoruz. ( Telefonunuzdan hafıza kartını çıkarmanızı tavsiye ederim )

    NOT!: Önemli adımlara geçiyoruz o yüzden adımları dikkatlice takip edin ve tamamını okumadan uygulamaya geçmeyin.


    1-) Telefonu download moda alın (Ses artırma tuşuna basılı tutarak usb kablosu ile bilgisayara bağlayın download mod görünene kadar elinizi ses artırma tuşundan çekmeyin)


    2-) SALT programını başlatın backup kısmından önce basic backup sonrada Full backup alın. Burası önemli. Olurda sorun çıkarsa ve backup almamışsanız işiniz çok zor. Full backup'ın boyutu büyük o yüzden persistent modda alan yetersiz uyarısı alıyorsanız daha büyük bir flash bellek kullanmanız gerekiyor.


    3-) Backup aldıktan sonra SALT içinde "GPT Compatibility" kısmından telefonumuzun ana modeline bakıyoruz. H815 dışında birşey yazıyor ise devam etmiyoruz!



    4-) Zurnanın zırt dediği yere geldik şimdi Advanced Menuye tıklıyoruz. Ordan da "Unlock G4 UsU" ya tıklıyoruz. Sonra tekrar Unlock a tıklıyoruz ve bize ne şekilde unlock yapacağımızı soruyor. Dahili hafızadaki "Download" klasörüne 3 dosya atmıştık (laf_UsU.img/aboot_UsU.img/rawres_UsU.img) dosyaları. İlgili seçeneği seçip devam diyoruz ve adımları takip ediyoruz.



    ÖNEMLİ NOT: Eğer bu adımda hata alırsanız telefonun kablosunu çekmeyin, kapatmayın, yeniden başlatmayın ellemeyin. Şimdiye kadar görünen 2 hata ihtimali var. Birincisi benim başıma gelen laf_UsU.img dosyası başarıyla flashlandı ancak kalan iki dosya flashlanamadı. Yani dosyaların bir kısmının aktarımı başarılı kalanları başarısız olduysa Bu durumda panik yok yönergeleri izliyoruz. Azcık ingilizceniz olsa yeter bu noktada. Sizi Fastboota atıyor ve aktarımı başarısız olan dosyaları manuel olarak seçmenizi istiyor. Sıra sıra istediği dosyaları seçin o aktarıcak. Sonrasında sizi yönlendirip tekrar download modu açtırıcak, olur da yönlerdirdiği şekilde download mod açılmıyor ise bende olduğu gibi :) Panik yok önce pili çıkarıyoruz sonra kablonun bilgisayar tarafındaki ucu çıkarıyoruz telefon o zaman kapanıyor. 3-5 sn bekleyin. Pili takın ve "Ses artırma" tuşuna basılı tutarak bilgisayar tarafından söktüğünüz kabloyu takın ve download mod gelene kadar elinizi ses artırma tuşundan çekmeyin. Download mod geldikten sonra SALT size işlemin başarıyla sonuçlandığını söyleyecek. Söylemiyorsa veya bütün bu anlattıklarımdan farklı bir hatayla karşılaşıyorsanız hatayı aldığınız gibi telefona dokunmuyorsunuz ve yardım istiyorsunuz arkadaşlar şakası yok brick olur.



    5-) Eğer Unlock işlemi başarılı geçtiyse telefonun pilini ve sonrasında kablonun bilgisayar tarafındaki ucunu çıkarıyoruz. Pili takıyoruz. 2-3 saniye bekleyip "Ses kısma" tuşuna basılı tutarak kabloyu bilgisayara geri takıyoruz ve fastboot ekranını görene kadar elimizi ses kısma tuşundan çekmiyoruz.
    Fastboot ekranı geldiğinde terminalden (windowsun cmdsi sayılır) şu komutu giriyoruz "fastboot flash recovery twrpdosyasınınadı.img" twrp dosyasının tam yolunu yazmanız gerekiyor. Yani şunun gibi olacak "fastboot flash recovery /home/android/twrp-3.2.1-PREVIEW-103_g4_N.img"



    6-) TWRP yi flashladıktan sonra usb kablosunun yine bilgisayar tarafındaki ucunu çekiyoruz. Pili çıkarıyoruz. 3 saniye bekleyip pili tekrar takıp "Ses kısma ve Power tuşuna" aynı anda twrp ekranı gelene kadar basılı tutuyoruz.



    7-) Evet TWRP açıldığında "Swipe to Allow Modifications" diyor çubuğu sağa kaydırıp kabul ediyoruz. Telefona önceden attığımız H815_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip dosyasını flashlıyoruz ve sonrasında Reboot menüsünden "reboot recovery" diyoruz. TWRP tekrar açılacak açıldığında bilgisayara bağlayıp telefonunuzun modelini bilgisayar doğru görüyor mu kontrol edin. Doğru ise (H815 ve H815TR gibi) sıkıntı yok. Reboot system e tıklayıp telefonunuzu kullanabilirsiniz.

    Hayırlı olsun artık telefonunuz unlocked

    Telefon her açıldığında Lg logosu ilk gözüktüğünde sol üst tarafta "Secure boot error" diye başlayan bir uyarı olacak. Bu uyarıyı silmenin yolu yok. Fakat bir sıkıntı da oluşturmuyor takmayın ( Garanti dışında :)) )



    :::ROM KURULUMU:::



    Arkadaşlar rom kurulumu romdan roma değişiyor. Bu konuda dikkatli olmak lazım. Türlü türlü sıkıntı çıkabilir. Öncelikle TEKRAR VE TEKRAR STOCK ROM FLASHLAMIYORUZ. İlla benim gibi stock kullanmak isteyenler vardır.

    Stock kullanmak istiyorsak arkadaşlar birincisi bizim operatörler için VoLTE destekleyen rom yok. VoLTE yi unutun. İkinci durum stock romlar kdz veya tot şeklinde kurduklarımız kadar stabil ancak root atarsak şöyle bir sıkıntı beliriyor; Telefonu her yeniden başlattığınızda veya kapatıp açtığınızda ilk 35-40 saniye simi algılamıyor. Ancak sonrasında şebekeyle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Rootlamak için Supersu kullandığıda şebeke gelmek bilmedi. Bende Magisk kullanıyorum bir sıkıntıyla karşılaşmadım.



    ÖNEMLİ NOT: Bazı romları kurduktan sonra N modem ve baseband bazılarında ise sadece baseband flashlamamız lazım. Bunu twrpden ÇIKMADAN yapmamız gerekiyor. O yüzden adımları dikkatlice takip edin ve tamamını okumadan uygulamaya geçmeyin.



    Semi-STOCK ROM Kurulumu



    ARB versiyonumuzu daha önce kontrol etmiştik.

    Linkleri kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın. Direk tıklarsanız link açılmıyor

    ARB versiyonu 0 olan arkadaşlar burdan H815-ONLY_ARB-0_v29a_FULL-STOCK-ROM_UsU.zip dosyasını indirin->http://droid.binbash.it:8008/stock/LG/h815/29a/


    ARB versiyonu 0 olmayanlar burdan G4_ARB-any_v29a_FULL-STOCK-ROM_UsU.zip dosyasını indirin ->http://droid.binbash.it:8008/stock/LG/G4/

    İndirmeyi yaptıktan sonra custom rom kuracakmış gibi hafızaya atıyoruz romu.

    TWRP ye girip wipe system->wipe data->wipe cache->wipe dalvik yapıyoruz.

    Romu kuruyoruz.

    H815_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip dosyasını flashlıyoruz ve REBOOT RECOVERY diyip TWRP ye geri dönüyoruz. (Reboot recovery ye tıklayıp tekrar twrp yi açmazsanız twrp silinir)

    TWRP tekrar açıldıktan sonra reboot system diyip telefonu açabilirsiniz.



    AOSCP - Android Open Source Cypher Project 8.1--7.1 Kurulumu;

    Öncelikle kurmak istediğimiz Oreo 8.1 veya Nougat 7.1 AOSCP romunu burdan indiriyoruz -->> http://droid.binbash.it:8008

    Google apps -->>http://opengapps.org ( size uygun olanı seçin )

    NOT: AOSCP 8.1 Oreo sürümünü tavsiye etmem. Stock romdaki gibi bazen sim algılamama problemi var ancak 35-40 saniye bekleyince geçmiyor, tekrar tekrar reset atmanız gerek. Yetmiyormuş gibi stock romlardan kat be kat yavaş.


    İndirdiğimiz romu, google appsi, N modemi ve basebandı hafızaya atıyoruz.

    Twrpden önce wipe data->wipe cache->wipe dalvik yapıyoruz.


    Sonra romu üstünede google appsi kuruyoruz ve TWRP'DEN ÇIKMADAN G4_29a_N_modem_UsU.zip dosyasını ardından da H815_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip dosyasını flashlıyoruz.

    *İsteğe bağlı root atmak isteyenler magisk flashlayabilirler.

    Reboot system e tıklayıp romun açılmasını bekliyoruz.



    V30 PORT V2.2 KURULUMU

    Twrpden önce wipe system->wipe data->wipe cache->wipe dalvik yapıyoruz.

    V30 romunu kuruyoruz.

    N modem ve baseband flaslıyoruz.

    *İsteğe bağlı magisk flashlıyoruz.


    Boş vakit buldukça denediğim modları da (Viper4android, xposed vs.) anlatacağım.

    Konu biraz özensiz oldu ancak boş vaktim sınırlı, yine vakit buldukça adam ederim buraları.




    Son olarak

    Teşekkürler ( Thanks to ) ;

    @SteadFasterX -> Original Xda Thread

    @networkkid - Kendisi de unlock işlemi için yardımcı olmuştu sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 11 Aralık 2019; 17:44:57 >



  • Eline saglik hocam en kisa zamanda deneyecegim
  • Güzel anlatmışsın, ben tam anlamadan bodozlama dalmışım mezvuya Allah'tan şansım iyi gitmiş sıkıntı olmadı
  • Paylaşım için teşekkürler. Sormak istediğim tek konu ciddi anlamda iyi bir ekran süresi veren rom mevcutmudur ?
  • @HeRo11 Rica ederim tecrübelerinizi bekleriz :)

    @JessicaCornish Sağolun hocam benimde biraz öyle olmuştu.

    @olgacxx Hocam AOSCP 8.1 normal. AOSCP 7.1 i denemedim. V30 romu stock romdan bi %20 daha iyidir diye düşünüyorum. Mobil veri sabahtan akşama kadar ancak 3.30 saat ekran alabilirken şuan 4.30 saat alabiliyorum. Performanstan bir kayıpta gözüme çarpmadı. Ek olarak V30 romundan çok çok memnunum denemenizi tavsiye ederim.
  • Ellerine sağlık hocam. Hafta sonu deneyecem kısmetse. Tek takıldığım nokta önemli not kısmı. Dediğin hatalar olursa dosyaları bilgisayardan mı seçecez yoksa telefondan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK -- 27 Mart 2018; 12:37:5 >
  • MiNiK kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan hocam. Size windowstaki gibi bir arayüz getiricek ordan laf aboot rawres hangisi yüklenemediyse seçeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makify

    Bilgisayardan hocam. Size windowstaki gibi bir arayüz getiricek ordan laf aboot rawres hangisi yüklenemediyse seçeceksiniz.

    hocam aklıma takılan bir konu daha var. bu işlemler sonrası telefon kendi yazılımından açılacak değil mi? illa hemen rom yüklemem gerekli mi? yükleyeceğim romu işlemlere başlamadan önce telefona atsam hepsini bir anda yapsam olur mu?
  • MiNiK kullanıcısına yanıt
    İlla hemen yüklemeniz gerekmiyor. Marshmallow veya lollipop yüklü olması lazım cihazınızda. Ama sağlıklı olması açısından marshmallowda v20o sürümünü yüklemenizi tavsiye ederim. Herşey tamamlandıktan sonra v20o ile devam edebilirsiniz ancak birdaha kdz veya tot flashlayamayacağınızı hatırlatırım. O yüzden sadece bu işleme başlarken yüklü olan sistem ile devam edebilirsiniz yoksa custom rom veya zip olarak paylaşılan stock sistemleri yüklemeniz gerek. En başta atmanıza gerek yok. Zaten işlem bittikten sonra son adım cihaz twrpdeyken bilgisayara takıp cihaz doğru görünüyor mu diye bakmak. Twrp de cihazı taktığınızda kopyalayabilirsiniz. Twrpdeyken telefon hafızasını ve sd kartı bilgisayarda görebiliyorsunuz.
  • Hocam Merhaba. burada anlatilanlari aynen yaptim islem sonuna kadar herhangi bir hata vermedi fakat telefonum 815 tr bahsettiginiz yerde telefonu 815 olarak gordu pc de ve telefon acildiktan sonra `malesef.com.android.phone islemi durduruldu hatasi aliyorum ve sebeke gelmiyor ve bu hata surekli surekli geliyor telefona ne yapmam gerekiyor yardimci olabilecek birisi var midir
  • Khronoss K kullanıcısına yanıt
    Hocam konunun sonunda anlattığım şekilde nougat romlarımdan birini yükleyin.
  • ben kurulum yaparken ``twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img`` dosyasini kurmustum bundan olabilir yani //

    AOSCP - Android Open Source Cypher Project 8.1--7.1 Kurulumu bu baslik altintakilari uygulacagim sanirim dogru mudur
  • yoksa en bastan anlatilanlari tekrar yapip bootloader kismi haric `twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img` bunun yerine twrp-3.2.1-PREVIEW-109_g4_N.img bunu mu yukleyeyeim islemi nasil yapacagim tam olarak karisik geldi biraz
  • Hocam ben islemleri yaparken TWRp olarak `twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img` yi kurmustum simdi TWRP MM kurulu iken Nougat a gecis islemlerini tam olarak nasil yapmam gerekli yardimci olursan cok sevinirim
  • Hocam V30 PORT V2.2 KURULUMU konuda anlatilanlari uyguladim ve sorun cozuldu.Anlatimin ve yardimlarin icin tesekkur ederim.
  • Khronoss K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Ama bir dahaki sefere dikkat edin. Ben konuda twrp-3.2.1-PREVIEW-109_g4_N.img bu dosyanın linkini verdim siz yanlış dosyayı (twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img) yüklemişsiniz. Bu telefon pek fazla hata kabul etmiyor şanslısınız :)
  • Valla sorma hocam,bir an telefon Brick olacak diye korkmadım değil ,twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img kurma sebebim telefonda MM 6.0 kurulu idi bir de XDA da bi yerde de görmustum twrp yi MM kurulum yapmıs android MM kullanan birisi o sebeple herhalde budur diye onu indirip kurdum.Neyse ki ucuz yırttık.Bu işlemleri yapacak arkadaşlar en azından benim gibi düşünüp bu hatayı yapmazlar artık :)
  • Hocam Tekrar merhaba , dün cok gec farkettıgım bır sorun ıle karsı karsıyayım.DUn soyledıgım gıbı TWRP olarak" twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img " kurdum ve arkasından V30 PORT V2.2 rom u ındırıp bu baslık altındakı kurulumu uygulamamıstım telefonun hattı geri gelmişti fakat sımdı Hücresel veri kullanamıyorum WİFİ da sıkıntı yok ama Hücresel veri gelmıyor bir turlu bırde normal mesaj da gonderemıyorum telefondan.Simdi bunun kısa bir cozumu var mıdır ?
  • Hocam Tekrar merhaba , dün cok gec farkettıgım bır sorun ıle karsı karsıyayım.DUn soyledıgım gıbı TWRP olarak" twrp-3.2.1-PREVIEW-106_g4_MM.img " kurdum ve arkasından V30 PORT V2.2 rom u ındırıp bu baslık altındakı kurulumu uygulamamıstım telefonun hattı geri gelmişti fakat sımdı Hücresel veri kullanamıyorum WİFİ da sıkıntı yok ama Hücresel veri gelmıyor bir turlu bırde normal mesaj da gonderemıyorum telefondan.Simdi bunun kısa bir cozumu var mıdır ?
  • Hocam bu sorunuda cozdum sanırım. Modem ve baseband ı tekrar flashladım Hucresel verı kısmına girip sebeke kısmını manuel olarak kendım ayarladım cunku baska bırsey ısaretliydi.Bu sorunu yasayabılecek arkadaslara tavsıyem bunları yaptıktan sonra Hucresel verı ve MSG ayarlarınızın şebeke durumlarını kontrol edınız.Cunku el ıle ayarlama yapmanız gerekebılır.

    Makify'e yukarıdaki anlatımından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.Karşılastığım sorunları sürekli yukarıdaki anlatıma göre tekrar yapmamla sorunumu çözmüş oldum.Umarım artık başka sorunlar yaşamam :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.