Şimdi Ara

*** LG G6 EKRAN SORUNLARI ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 Ayını dolduran TR Garantili LG G6 modeli cihazlarda ekran ve ekran ile ilgili benim gibi sorunlar yaşayan varsa paylaşmalarını ve Türkiye LG + Türkiye LG Yetkili Servisleri bu konuda neler yaptı neler yaşattılar, çözüm yoluna gidildimi paylaşılırsa sevinirim. Knedi adıma ben ekran ile ilgili yaşadığım tüm sorunları foto ve video olarak belgeleyip kayıtladım, yetkili servisede bu sorunlar ile ilgili gönderip bir sonuç alamadan cihazım geri teslim edildi.

    Sorun çok az cihaz ile ilgilimi nadirmi görülüyor en azından alacak olanlarada yardımcı olur diye düşünüyorum. LG G6 ana konuda paylaşılınca anti patik ve hakaretli tepkiler aldığımdan bazı kullanıcılardan başlık açma yolunu tercih ettim.*** LG G6 EKRAN SORUNLARI ****** LG G6 EKRAN SORUNLARI ***



  • Gecmis olsun hocam sizde lg g4 ile baslatan meshur hayalet ekran veya ekran yanmasi sorunu var buyrun link

    https://www.lgdestek.net/lg-g4-ghost-screen-ekran-sorunu-nedir-22908/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byaahmet kullanıcısına yanıt
    evet 2 yıl önce lg g4 ümde o sorunları ve anakart sorunu yaşadım-yetkii servisle tüketici hakem heyetlşik oldum 3 ayda parayı değil ancak yeni cihazı alabilmiştim.
  • Haklısın hocam ana konuda paylaşım değil tutuculuk var neyse ben anlatayım sana. Aralığın 9unda verdim servise ben ghost screen yüzünden ankara servisine. Servis ilk önce değişim verdi sonradan main temini yapamadıkları için vede değişimdeki sürecin onlar da uzun olduğunu bildiklerinden ücret iadesi veya değişim seçeneği verdiler. Telefon bana hediye gelmişti bu yüzden faturadaki isime ücret iadesi yapılabiliyormuş hep karşı tarafı kırmamak hemde aldım verdim işi olmasın diye ücret iadesi yolunu hiç istemedim. Değişim ise ocak geldi gelen partide verilecekler arasında yoksunuz dediler falan 20 iş günü çoktan dolmuştu fakat hala çözülemiyordu. 40 iş günü oldu cihaz hala yok gelen listesinde ben hala yokum. Çağrı merkeziyle kavgalar istekler şikayetler ricalar her dilde konuşup yine çözüm alamadım. Anladım ki lg nin üst taraflarına ulaşmamış bile bunlar. Bende sesimi duyurmak için iki hafta uğraştım mailleşmeler vs yine çözüm vermedi. Sonunda 2 gün önce cihazı rica minnet gönderttirebildik ankara servisine. Cihazı aldım cihaz siyahtı beyaz göndermişlerdi ama artık cihazı aldığıma şükredercesine itiraz falan etmeden soluğu sahibindende buldum. Şükür dün de bi alıcıyla anlaşıp tüm uğraşlarımı noktaladım. Ucuza gitti biraz ama değdi bence. Yine lg modeli almak isterim modelle ilgili sıkıntı olabilir kişisel sorundur kronik sorundur farketmez normal birşey elektronik sonuçta. Markanın ürünlerine karşı bir şey değişmedi bende fakat servis ve müşteri ilişkileri yüzünden tercih etmeyeceğimi düşünüyorum. Değiştirirlerse bu yapıyı huawei gibi servis anlayışına geçebilirlerse o gün ürünlerini ilk alacak yine ben olurum. G6 mı da çıktıktan 1 hafta sonra elime almıştım. Hediye gelmeseydi o hafta ben kendim alacaktım çünkü g3 ümde ekran kararması ve kamera açılmama hatası başlamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otostopçu

    Haklısın hocam ana konuda paylaşım değil tutuculuk var neyse ben anlatayım sana. Aralığın 9unda verdim servise ben ghost screen yüzünden ankara servisine. Servis ilk önce değişim verdi sonradan main temini yapamadıkları için vede değişimdeki sürecin onlar da uzun olduğunu bildiklerinden ücret iadesi veya değişim seçeneği verdiler. Telefon bana hediye gelmişti bu yüzden faturadaki isime ücret iadesi yapılabiliyormuş hep karşı tarafı kırmamak hemde aldım verdim işi olmasın diye ücret iadesi yolunu hiç istemedim. Değişim ise ocak geldi gelen partide verilecekler arasında yoksunuz dediler falan 20 iş günü çoktan dolmuştu fakat hala çözülemiyordu. 40 iş günü oldu cihaz hala yok gelen listesinde ben hala yokum. Çağrı merkeziyle kavgalar istekler şikayetler ricalar her dilde konuşup yine çözüm alamadım. Anladım ki lg nin üst taraflarına ulaşmamış bile bunlar. Bende sesimi duyurmak için iki hafta uğraştım mailleşmeler vs yine çözüm vermedi. Sonunda 2 gün önce cihazı rica minnet gönderttirebildik ankara servisine. Cihazı aldım cihaz siyahtı beyaz göndermişlerdi ama artık cihazı aldığıma şükredercesine itiraz falan etmeden soluğu sahibindende buldum. Şükür dün de bi alıcıyla anlaşıp tüm uğraşlarımı noktaladım. Ucuza gitti biraz ama değdi bence. Yine lg modeli almak isterim modelle ilgili sıkıntı olabilir kişisel sorundur kronik sorundur farketmez normal birşey elektronik sonuçta. Markanın ürünlerine karşı bir şey değişmedi bende fakat servis ve müşteri ilişkileri yüzünden tercih etmeyeceğimi düşünüyorum. Değiştirirlerse bu yapıyı huawei gibi servis anlayışına geçebilirlerse o gün ürünlerini ilk alacak yine ben olurum. G6 mı da çıktıktan 1 hafta sonra elime almıştım. Hediye gelmeseydi o hafta ben kendim alacaktım çünkü g3 ümde ekran kararması ve kamera açılmama hatası başlamıştı.

    Benim tecrübelerimde ilginç LG ya paralel aynı dönemde LG yüzünden samsung note serisi yedek tel almıştom telekom bayyiiden. 5 6 günsonra ekranın ve dokunmatiğin sprunlu olduğunu farkettim. Bırakın yetkili servisi bayii değiştirdi 0 kuuyla....aynı cihaz şebeke sorınundan daha sonraki aylarda yine serviste değişti ve en sonında smasunların nerdeyse tümğnde iebeke sorunu olduğundan para iadesi yapıldı.....bu arada sony dede böyle bir prpbşemde para iadesi oldu ama ne hikmetse lg ilginç bir firmadır benim lg g4 cihazım serviste kayıp dahi oldu merkez serviste....sizin yaşadığınız mailleşme ve telefonlaşma hele 190 dan fazla yetkili seevisi aramam bunun nerdeyse %99 nın yetkili servisin içinde yönlendirilip sürekli telin otomatik kapatılması cabaaıydı. Sonra 2 defa lg g5 aldım ama faturaları adıma değildi ve ilginçtir ilki ghostscreen ve yeniden bailatma probleminden gitti analart ekran değişip geldi dert sılıntı yaşatılmadım o teşelom değil vodafone faturalıydı. Ama Şg G4 de sinir krizi geçirsim lg serviste kutum parçalanmış hiç kullanmadığım aksesuar ve şarj cihazı falan dökümanşar hep eskiltip gönderilmişti. LG G6 da bir metkez servis birde birçok kişinin memnun olduğu istanbuldaki diğer yetkili servise kargo ile göbdermiştim ki aynı sorunları yaşatan başkalarısa gönsermiş bu şekilde değişim bekleyip para iadesi almışlardı benimse tek beklentim tamir edilmeden değişimdi fakat baba 2 hafta sonra cihaz olduğu gibi geri geldi hatta olduğu gibi demiyeyimde sanki pizza gutda elle pizzayı yerken telimle takılmış sonrada kargolamış gibi bir duuem en az 4 kiiinin ayrı parmak izi vesairesini görebiliyodum.



    Burdaki amaç firmayı veya markayı karalamak değil yaşanılanı artı sorunları paylaşmak benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *** LG G6 EKRAN SORUNLARI ****** LG G6 EKRAN SORUNLARI ***
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byaahmet

    Gecmis olsun hocam sizde lg g4 ile baslatan meshur hayalet ekran veya ekran yanmasi sorunu var buyrun link

    https://www.lgdestek.net/lg-g4-ghost-screen-ekran-sorunu-nedir-22908/

    27 inç büyüklüğündeki IPS ekranında 5K çözünürük sunan ve böylece Apple kullanıcılarının vazgeçilmezi haline gelen Retina ekran kalitesini, devasa bir boyut ile buluşturan LG Ultrafine 5K, kullanıcıların yoğun ilgisine maruz kaldı.

    Ancak Ultrafine 5K’nın kullanıcılara teslim edilmeye başlaması ile birlikte, LG’nin oldukça büyük bir hata yaptığı ortaya çıktı.

    LG, hatayı gidermek için teslimatları durdurdu!
    LG UltraFine 5K’yı satan alan kullanıcılar, monitörün bir kablosuz modeme iki metreden daha fazla yaklaştığında kullanılamaz hale geldiğini bildirmeye başlamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perperek


    quote:

    Orijinalden alıntı: byaahmet

    Gecmis olsun hocam sizde lg g4 ile baslatan meshur hayalet ekran veya ekran yanmasi sorunu var buyrun link

    https://www.lgdestek.net/lg-g4-ghost-screen-ekran-sorunu-nedir-22908/

    27 inç büyüklüğündeki IPS ekranında 5K çözünürük sunan ve böylece Apple kullanıcılarının vazgeçilmezi haline gelen Retina ekran kalitesini, devasa bir boyut ile buluşturan LG Ultrafine 5K, kullanıcıların yoğun ilgisine maruz kaldı.

    Ancak Ultrafine 5K’nın kullanıcılara teslim edilmeye başlaması ile birlikte, LG’nin oldukça büyük bir hata yaptığı ortaya çıktı.

    LG, hatayı gidermek için teslimatları durdurdu!
    LG UltraFine 5K’yı satan alan kullanıcılar, monitörün bir kablosuz modeme iki metreden daha fazla yaklaştığında kullanılamaz hale geldiğini bildirmeye başlamıştı.

    yani LG fırması sorun ile basrolde degil mi...evet..Lg uzak durun
  • konu çok yerinde olmuş G6 nın gerek tasarımı gerekse arayüzü çok hoşuma gitmesine karşın bu ekran sorunları yüzünden cesaret edemiyorum
  • Bu ekran sorunları kronik bir düzeyde mi peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rudeboytr

    Bu ekran sorunları kronik bir düzeyde mi peki?
    G ve V serisini bugünkü modele kadar aldım G7 den vazgeçtim çünkü garantiden ekranı değişen G5-G6 da 6 aydan sonra yine o ekranlar çıktı.....LG ağzıyla kuş değil ne bileyim uçak tutsa bu saatten sonra zor gibi.
  • Bu olay benim laptobun ips ekranındada oluyor , bazı ipslerde olabiliyor ama kalıcı değil. Bir süre sonra kayboluyor. Kafaya takıkacak bir durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 15 Ağustos 2018; 10:27:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun LG G6 Hangi seri hangi yıl alınma acaba bende lg tüm serisini kullandım ve kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.