Şimdi Ara

★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.020
Cevap
82
Favori
543.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimde şu an bir cihaz daha var 1.4 µm. Düşük ışıkta mı şimdi 1.4 ün daha iyi çekmesş gerekiyor veya zoom durumunda mı ? Yanlıs anlamayın karşı gelmek için değil merakımdan ve tekrar karşılaştırmak için soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __nikolaus__

    Elimde şu an bir cihaz daha var 1.4 µm. Düşük ışıkta mı şimdi 1.4 ün daha iyi çekmesş gerekiyor veya zoom durumunda mı ? Yanlıs anlamayın karşı gelmek için değil merakımdan ve tekrar karşılaştırmak için soruyorum.
    Zoomda detay kisminda daha iyi olmasi gerekiyor.

    Tabi 1/4inc 1.4mikron ise daha iyi fotograf cekemez. Incte onemli.

    En azindan 1/2.5inc mikronunda 1.5ve fazlasi iyi bir yazilimla is gorur.

    P20 proda 1/7 inc 1.55mikron var. Dxomarktan o yuzden yuksek sonuc elde etmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu değerlerin hepsi note fe de yani eski note 7 de daha iyi ama normal koşullarda da düşük ışıkdada G7 nin çekimleri daha başarılı. Müsait olunca sokak çekimi yapıp zoom kayıplarına da bakarım.
  • Hocam zaten mükemmel çekiyo demiyorum. Eğer telefon kısmında en iyi çeken telefon p20 pro ise elimin altında arkadaşın p20 prosu ile karşılaştırdım ve bu sonuçları aldım. Tabiki detay kaybı var p20 proya göre fakat öyle abartılı bi fark da yok diyorum deneyimlerime göre söylüyorum başkasının dediklerine göre de değil. Eski telefonum htc u11+ kamera olarak donanım özellikleri bu telefondan daha iyi ama sonuca baktığımda dağlar kadar fark var diyebilirim. Onda da 1.4um f1.7 kamera vardı. Yazılım farkediyomuş demek ki. Ayrıca bu iki değer de lensin ışık almasıyla yani netlikle ilgilidir zoomla falan alakası yok. Misal şu telefon eğer 1.3um falan olsaydı o zaman hakkaten p20 pro ile yarışacak kalitede çekerdi. Umarım net anlatabilmişimdir. Önce bi telefonu deneyimleyin sonra gelip yorumunuzu yapın. Kağıt üstündeki değerlerin deneyimi ifade etmediğini bilmeniz lazım. İphonelar bu şekilde iphone oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenturdiot

    Hocam zaten mükemmel çekiyo demiyorum. Eğer telefon kısmında en iyi çeken telefon p20 pro ise elimin altında arkadaşın p20 prosu ile karşılaştırdım ve bu sonuçları aldım. Tabiki detay kaybı var p20 proya göre fakat öyle abartılı bi fark da yok diyorum deneyimlerime göre söylüyorum başkasının dediklerine göre de değil. Eski telefonum htc u11+ kamera olarak donanım özellikleri bu telefondan daha iyi ama sonuca baktığımda dağlar kadar fark var diyebilirim. Onda da 1.4um f1.7 kamera vardı. Yazılım farkediyomuş demek ki. Ayrıca bu iki değer de lensin ışık almasıyla yani netlikle ilgilidir zoomla falan alakası yok. Misal şu telefon eğer 1.3um falan olsaydı o zaman hakkaten p20 pro ile yarışacak kalitede çekerdi. Umarım net anlatabilmişimdir. Önce bi telefonu deneyimleyin sonra gelip yorumunuzu yapın. Kağıt üstündeki değerlerin deneyimi ifade etmediğini bilmeniz lazım. İphonelar bu şekilde iphone oldu.
    Benim anlatmak istedigim. Kamera olarak daha iyisini koyabilirdi telefona. Sanirim kamera cikintisi yapmamak icin 1/2.5incli sensorlerden koymadi telefonuna.

    Yazilim farkeder ama gidip sen 1/5incli kameraya istedigin yazilimi koy hic birsey elde edemezsin bulanik fotograf cekersin. Ve lg v30un on kamerasi 1/5inc incelemesini izleyin v30 on kamerasina neler demisler.

    Burda lg yazilimla halletmeye calismis isi. Ve başarılı olmuşa benziyor.

    p20 pro kamera yazılımı da sensörün hakkını vermiyor. o sensorü samsung kullanmış olsaydı çok çok daha iyi sonuçlar olabilirdi. tecrübeleri az.


    Telefonuda kotuledigim yok. sadece daha iyi sensör konulabilirdi ama lg yazılımla halletmişe benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 28 Temmuz 2018; 5:49:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MesaJım bulunsun, telefonu takibe alıyorum. Vakit buldukça yorumlara bakayım ona göre kafamda şekillendirmem gerekiyor. G4 sonrasında G6 ya geçsemmi diye çok düşünmüştüm ancak bi versiyon daha çıkmasını bekledim. Şimdilik takip edeyim inceleyim.
  • Telefonun siyah rengini 4335 TL ye aldım. Henüz 4 gündür kullanıyorum genel olarak çok memnunum vakit bulduğumda çok daha ayrıntılı bir kullanım tecrübesi yazacağım. Şimdilik şunu söyleyim Kamera çok çok iyi arkadaşlar Gerek gündüz gerek gece çekimi çok başarılı. Geniş açı lensi de çok ince düşünülmüş
  • mahallenin_delisi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

    Telefonun siyah rengini 4335 TL ye aldım. Henüz 4 gündür kullanıyorum genel olarak çok memnunum vakit bulduğumda çok daha ayrıntılı bir kullanım tecrübesi yazacağım. Şimdilik şunu söyleyim Kamera çok çok iyi arkadaşlar Gerek gündüz gerek gece çekimi çok başarılı. Geniş açı lensi de çok ince düşünülmüş
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende 10 gün kadar önce evkurdan almistim 24 ay vade farksız. Cihaz gerçekten çok güzel su ana kadar en ufak bir acaba yasatmadi bana. Hatta bugün isyerinde bi arkadaşın p20 prosuyla kiyaslama imkanim oldu . G7 den tek artisi düşük ışık kamera performansi biraz da batarya. Ses ve ekran kalitesi olarak lg ezmis arkadaslar bugun deneyimledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @__Nikolaus__
    @canariaa

    Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 1 Ağustos 2018; 11:27:58 >
  • Lg G7 yi yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum telefon almayı düşünen arkadaşlara ışık tutması bakımından burada sadece subjektif kullanıcı deneyimlerimi aktaracağım.

    Telefonu ilk elinize aldığınızdao kalite hissini direk yaşıyorsunuz. Şöyle söyleyim yeğenimde samsung s8 ve p20 vardı bunlarla kıyasladığımızda g7’nin kalite hissi hemen anlaşılıyor. İnceliği, zarifliği, özellikle arka taraftaki kıvrımları, ele oturuşu ve hissiyatı çok başarılı.

    Kamera performansı konusunda öncelikle şunu söyleyim çok ayrıntılı çekimler yapamadım ancak gerek renk doygunluğu, gerek keskinlik, gerek foto açısı on numara. Gündüz çekimlerinde artık her telefon başarılı ama gece çekimleri beni gerçekten çok çok etkiledi. İso yu gerektiği kadar yükseltiyor ve daha sonra kumlanmayı en aza indiriyor böylece fotoğraflar bozulmadan en iyi kalitede veriyor. Yine geniş ekran kamerasına geçtiğinizde enteresan bir şekilde açınız inanılmaz genişlemekte ve çok hoş fotolar çekilmekte. Tabi geniş ekran manzara fotoğraflarında yoğunlukla kullanılmakta gece çekimlerinde ise 1. Kamera kadar başarılı değil zaten gerek de kalmıyor orada 1. Kamera çok iyi işler çıkarıyor. Ön kamera ise 8 mp ve olması gerektiği kadar son derece yeterli hatırlanacağı üzere v30’un en zayıf halkası ön kameraydı ve bende de bir tedirginlik vardı açıkçası malum artık ön kameralar arka kamera kadar çok kullanıyor.

    G7’nin ekranı oled değil arkadaşlar öncelikle belirteyim yani diğer amiral gemisi telefonlarda (Samsung s9, Huawei P20) oled ekran kullanıyor ancak g7 ips ekranla geliyor.ips ekranın pil tüketiminde önemli avantaşları olduğunu yazıyorlar. Ben ekrandan ve parlaklığından çok memnun kaldığımı belirteyim özellikle gündüz kullanımlarında hiçbir sıkıntı yaşamadan rahatlıkla kullanabildim.

    G7, android 8.0 sürümü ile gelmekte bildiğim kadarıyla diğer amiral gemisi telefonlar son sürüm 8.1 ile geliyor. Bu durumun benim kullanımıma herhangi bir olumsuz etkisi yok ama 8,1 ile gelmesini isterdim nolursa olsun kullanıcı amiral gemisi telefondan en fazlasını istiyor.

    G7 de 3000 lik bir batarya kullanılmış. Pil tüketimi beni şaşırttı diyebilirim beklediğimden çok daha iyi bir performans sunuyor ama şunu hemen söyleyim telefon ile çok az oyun oynuyorum ama yoğun telefon görüşmesi yapıyorum 1 günü çok rahat çıkarıyor diyebilirim bu konuda üzeceğini sanmam.

    Gelelim G7’nin diğer rakiplerine fark attığı noktaya. Ses performansı cihazın hoparlörü eğer ahşap bir zemine kyduğunuzda resmen coşuyor mesela pikniğe, denize gittiğinizde telefonu açıp güzel müzikler dinleyebilirsiniz şahsen benim kullanacağım bir özellik değil. Ancak G7 içinde barındırdığı quad dac çip ile (Sabre ES 9218P) harikalar yaratıyor diyebilirim. Bu telefonu tercih etmemin en önemli nedenlerinden birisidir. Şimdi tabi kutusundan çıkan 3-5 liralık kulaklıklarla herhangi bir şey anlayamıyoruz. Şöyle otrtalama bir iem ya da kafa üstü kulaklıklarla duyduklarınıza inanamayacaksınız. Ben Tidal (yüksek çözünürlüklü ses kaynakları çok fazla) ile ve usb audio player pro ile kullanıyorum. Ses rengi çok yumuşak çok hoş mid ve tizler adeta dans ediyor kulaklığınızı bas performansına bağlı olarak saund quality nin dibine vurabilirsiniz. Evimde bulunan 2 adet dac ımı ilana koyduğumu hemen belirteyim. Sadece v30 larda bulunan yüksek empedance ile kullanıldığını gösteren menüleri göremedim bu nedenle yüksek empedance moduna geçip geçmediğini göremiyorum anlaşılan g7 bunu kendisi yapıyor ve kullandığınız kulaklığa göre en uygun empedance yi ayarlıyor.Tabi bu konu ayrı bir dünya çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim konu dağılmasın diye.

    G7 nin performansı dayanıklılığı konularına girmeye gerek görmüyorum g7 açısından bu konular tartışmalı değil sadece şunu belirteyim telefon çok kaygan bu ndenle kılıf şart yoksa ele avuca sığmayan bir tel yapmışlar büyük masraflar açabilir 
    Ayrıca telefon 1 saatte tam şarj olabilmekte şimdilik aklıma gelenler bunlar tekrar belirtiyorum bunlar benim kişisel kullanımım gereği tecrübelerim, sayısal değerleri karşılaştırmaları vs internette zaten bulabiliyoruz.

    Almayı düşünen arkadaşlara hemen gidin alın diyemem ben 8 sene samsung (özellikle note serisi) kullandım herhangi bir markanın fanatiği değilim sadece iphone kullanamam onu biliyorum.  Ayrıca deli gibi telefon değiştiren kafayı bozmuş tiplerle işim olmaz aldığım telefonu en az 2-3 sene kullanırım bu sefer tercihimi Lg den yana yaptım bakalım uzun dönemde nelerle karşılaşacağız herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 1 Ağustos 2018; 11:31:53 >




  • Telefonun fiyatı 4bine düşmüş bile. İnşallah kullanıcı sayısı artar da paylaşım çok olur :) hayırlı olsun telefonu yeni alanlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 3 ay daha sabredip xperia xz den buna geçmeyi planlıyorum... 3500 e düşerse o zamana kadar süper olur... ilk işim çentiği gizleme özelliğini aktif etmek olur ama lcd panelde oled gibi tam siyah olamadığından çentiği gizleyen arkadaşlar çok belli oluyor mu bilgilendirirse sevinirim...
  • FEYM F kullanıcısına yanıt
    Belli oluyo hocam. Parlaklık durumuna göre değişiyo. Ben kapatmıyorum fakat parlaklığı devamlı yüzde 60ta kullanıyorum sürekli ve çentiği kapattığımda çok belli olmasa da ayırt edilebiliyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahallenin_delisi kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun gule gule kullanın..
  • Normal kamera ve geniş açı kamera farkı.

    ★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★


    ★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★




  • android güvenlik güncellemesi tarihi nedir? cihaz,güncelleme veya güncellemeler aldımı?
  • dr_divx D kullanıcısına yanıt
    1 haziran 2018 yeni aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aydır bende kullanıyorum, p20 pro ile arasında çok gittim geldim ancak pişman değilim. Çok telefon değiştiren birisi olarak bu telefon ne kadar süre bende kalır bilmiyorum ama çok başarılı bir telefon olmuş. Kötü yorum yapanlar ya telefonu hiç kullanmadan konuşuyor yada deneyimleme süreleri çok az. Şayet kamera ve süper parlak ekran harika olmuş.
    Ancak şuanda tek sıkıntım biran önce lg'nin yazılım güncellemesi çıkartması çünkü bir kaç sıkıntı var arayüzde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dextare

    Bir aydır bende kullanıyorum, p20 pro ile arasında çok gittim geldim ancak pişman değilim. Çok telefon değiştiren birisi olarak bu telefon ne kadar süre bende kalır bilmiyorum ama çok başarılı bir telefon olmuş. Kötü yorum yapanlar ya telefonu hiç kullanmadan konuşuyor yada deneyimleme süreleri çok az. Şayet kamera ve süper parlak ekran harika olmuş.
    Ancak şuanda tek sıkıntım biran önce lg'nin yazılım güncellemesi çıkartması çünkü bir kaç sıkıntı var arayüzde.
    Ne gibi hocam bende yaklaşık 20 gündür kullaniyorum. Beni cok etkileyen bi durum bulamadım. Telefonla ilgili tek sıkıntım ekrani smart tv me yansitamiyorum .Naptiysam olmadi. Onun dışında cihaz su anki amiral gemiler arasinda nacisane 1 numara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.