Şimdi Ara

LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
1
Favori
8.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • I will have my 65xe93 at home by the end of the week. I’m sure is a step back in technology but now i have more nits in hdr game mode, smooth gradiation for color banding, less grey banding (on led it’s possible to have dse and banding too), no image retention at all, a correct gamut for games, no exagerated tint. I will return to oled for sure but i’ll wait some years.
  • LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdıLG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı


    Hello From Thailand.
    I got Ez1 about nearly 50 hrs. now I think . I saw blue tint (brighter on the left side of screen sometimes.)
    I am not sure to replace the new one MAYBE it is worse than what I have.
    Some it show up some i could not see it at all..
    this is I really worry .. this is i want to share.
    the grey pattens are not good in the real it is very very good.. sorry with poor picture quality

    someone said I should try to replace it .. on the other hand I will reconsider coz It looks ok. It is ok I try to reset lower brightness and Lumen oled light. it is not really help



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 14 Temmuz 2018; 14:50:34 >




  • LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55



    Kardeşim sen sanırım yazdığın mesajları unutuyorsun. Iki gün önce bu mesaji yazmışsın. Bende o yüzden link varsa, bakalım dedim. Mesela rtings demişsin bu mesajda. Var mı blue tint ile alakalı bir makale rtings'de. Anlamıyorum arkadaş. Ben ne diye malımın esiri olacakmışım ki. Gerçekleri söyleyince, bir cevap bulamayınca hemen yaftalamaya geçiyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    merak eden arkadaşlar bu konuyu açsın baştan sona yorumlarıyla beraber göz gezdirsin
    https://www.avforums.com/threads/2017-oled-yellow-red-tint.2119862/page-10

    sizin her zamanki gibi bu konudada bahaneleriniz olacaktır çünkü siz en iyisine ve en kusursuzuna sahip olmak zorundasınız öyle değilse bile öyle söylemek zorundasınız..

    bu konu hakkında beni artık alıntılamayın parasını verip aldığınız başkasının ürettiği tv yidi kendiniz üretmiş gibi savunmayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 14 Temmuz 2018; 14:55:43 >




  • LG nin kendisi utanmış ama buradaki fan boyları hala utanmadan savunmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda neden israrci oluyorsun? Forumlarda yazilmis cizilmis bu konuda hicbir sey yok, dediginiz gibi olsa her tarafta konulari olurdu. Ki forumda frozensoul rumuzlu arkadasda qledlerle karsilastirdi, ikiside beyaz dedi. Artik uzatmanin manasi yok bu isi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Yellow ve red tint var evet, ama bir panel kusuru. Sen diyorsu. Ki tum tvlerde blue tint var, birak tum tvleri hicbirinde yok. Bu forumda bir durusun var, ama yanlista israr ederek kendini bozuyorsun, sen bilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi blue tint ile alakalı hiçbir yazı veya makale yok.Yine burdaki gibi forumlarda üyelerin yazdıkları, mesajları copy paste yapmışsın.Mesela rtings'de incelemelerinde blue tint ile alakalı hiçbir ibare yok.Ama sen var demiştin. Bize sallıyorsun, şöylesiniz böylesiniz diye ama eminim sen bir sene önce led değilde oled tv alsaydın, bizden daha fazla sahiplenecektin. Neyse benim senle şahsi olarak problemim yok. Sende lütfen şahsileştirme mevzuyu.İyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum.O yüzden burda kalsın, bu tartışma.Daha ileri gitmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 14 Temmuz 2018; 18:2:17 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    konudaki tüm mesajlara bakarsan mavi olanlarda var benim mağazada gördüğümde maviydi gözümle görmemiş olsam bu kadar ısrar etmem zaten ha dersenki bunların hepsi problemli problemsiz olanda hiçbir tonlama yok onuda ancak görünce inanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Benim Tv'de hiç blue tint yok hocam doğrudur, şimdi tüm tv'ler adına konuşamam tabiki bazılarında sorun vardır belki sonuçta nette tüm çekilenler video kamera ile çekilmiş görüntüler bende hiçbir şekilde mavilik yok ama yazdığım gibi ABL devreye girince mavi gibi görünüyor görüntü kamerada, çektiğim videoda tam ekran harici tam beyaz nesnelerde herhangi bir mavilik görebildiniz mi? Ben göremedim. Bilemiyorum yine de önceden yaptigim gibi detaylı incelemeden yargılamıyorum şu an :D
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    anlaşamadığımız nokta bu zaten ben bu tv yi yada herhangi bir tv yi neden sahipleneyim bana ne faydası var ben mi ürettim benmi satıyorum ki sahipleneyim öyle olsa kendim mu9000 kullanırken mu9000 mi xe9005 diye soranlara aylarca sony alın demezdim yada mu9000 kusurlarını söylemezdim ama siz oledle alakalı bişey diyince savunmaya geçiyorsunuz direk anlatmaya çalıştığım bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Valla konudaki o kadar mesajı okuyamam ancak görüyorsunuz ki sarı ve kırmızı için bolca içerik var ama mavide yok. Bir de söyle bir durum var biz blue tint diyoruz ama sizin iddianız blue tint değil, direkt olarak beyazın mavi olması. Çünkü blue tint dediğimiz olay kısım kısım olur ve panel hatasıdır. Sizin dediğiniz gibi oledler beyazı mavi gösteriyor olsa forumlar konularla dolar taşardı. Mağazada gördüğünüzün belki ayarları farklıdır, zira bazı ayarlarda beyazlar maviye kayıyor. Keşke kendiniz bir TV alıp deneseniz de o zaman belki farkı görürsünüz.

    Frozensoul'la siz de konuşuyormuşsunuz adamda 2 qled 2 oled var. O yok diyor, ancak hala ısrar ediyorsunuz:)
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    İşte siz zaten incelemeleriniz sonucu bu fikirlere ulaştınız. Bence kesinlikle güvenilir bir kaynaksınız, zira 1-2 ay önce gerçekten bir oled düşmanıydınız.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    RNNN kullanıcısına yanıt
    Evet kabul ediyorum incelemeden yaptim cogu yorumu detayli karsilastirinca daha makul olarak gorebiliyorum herseyi.

    Aklima su geldi farki anlatmak icin 2 kamera ile cektim ipad ve s9+ sanirim ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Görünen ekran 55b7 bilgisayarımda şu an kullandıgım ekran

    LG'nin OLED TV'sinde oluşan ekran yanığı şirketi utandırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 14 Temmuz 2018; 18:24:59 >




  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Reis, zaten Rnnnin yorum yaptığı mavimsi beyazın dayanağı rtings.com daki 1080p 4k input bölümlerindeki fotolar.led ile b7 oledi yanyana getirince gercekten fark var.

    Örnek olarak şu 3 tane fotoya bi bakın yanyana.



    Nu8000http://i.rtings.com/images/reviews/tv/samsung/nu8000/nu8000-upscaling-4k-large.jpg



    Lg b8

    http://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/b8/b8-upscaling-4k-large.jpg



    Lg B7

    http://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/b7a/b7a-upscaling-4k-large.jpg



    Burada b8 incelemesi yeni yapıldı ve o denilen mavimsi görüntüler azalmış ve kontrast daha yoğun ve biraz karanlık olarak gözüküyor. B7 ve c7 de daha yoğun gözüküyor bu durum.ancak şöyle birşey var.biraz oled ekranına yoğunlaşınca, bi sefer nu8000 biraz kirlimsi ve hafif sarı gri arası bir renkte gözüküyor.Ayrıca arkadaşların dediği gibi çoğu forumdsa ve rtingsde mavimsi ekranla ilgili bir şikayet ve yazı da göremedim.senin attığın fotoda da sorun gözükmüyor.ayrıca bu forumda da yazan eden olmamış.yani bu sorun gibi görülen tamamen boş bir kuruntu.

    Bu arada sana oled konusunda sormuştum cevaplamadın.tv nin pc de 2 k performansı nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Whowerts kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce yazdığım gibi kendi tv'm de herhangi bir sorun görmüyorum, rnnn arkadasimiz belli ki öyle bir panele denk gelmiş ve tecrübesini paylaşmış, her panel aynı olacak diye bir kaide yok zaten. Benim qled 2017 modelim, 2018lerden daha iyi performans veriyordu mesela sonra bozuldu değişimden 2018 q8 geldi rezalet ötesi arkadaslara da gösterdim güldüler benimle birlikte. Biraz şans faktörü de olsa gerek işin içinde. Kullandigim oledin parlaklık düşünce kamerada maviye çalan bir görüntü verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim ancak gerçek gözümle böyle birşey görmüyorum. Panelin materyali farklı olduğundan gerçekten kamera vs (profesyönel olsa bile yön verici olarak kabul etmemek gerek) Kendim yeterince incelemediğim oled tv'leri sadece açtığım kanallardan ve internetteki çekimlerden edindiğim bilgiler ışığında değerlendirdim. Detaylı incelemeyince peh ne özelliği var dedim, çünkü göze ilk görünen ve etki eden şey parlaklık ve renkler, qled bunu gözüme soktuğundan ve panelim de ekstra iyi ciktigindan onun üzerine düşüp Oledi baya bir gömdüm, benim kadar oledi gömen kimse yoktur bu forumda :) Bilgisayar ekranı olarak 4k kullanıyorum, gayet güzel performansı herhangi bir eksi görmedim şu ana kadar, image retention falan da olmadı aşırı parlak kullanmıyorum ekranı. Retention olsa da pek umrumda olmaz. 1080p 120hz muazzam bir hıza sahip neredeyse bilgisayar monitöründe aldığım tepki süresini alıyorum masaüstünde ancak 2k denemedim hiç bu konuda bir yorum yapamayacağım. Oyunlarda 4k @60 ve 1080p @120 arasındaki lag farkı pek göze gelmiyor. Ya da bana öyle geliyor, ancak masaüstünde 120hz muazzam onu söyleyebilirim.




  • SAMSUNG botu DH yazarından tipik karalama yazısı... çöp...

  • LG iyice malzemeden çalmaya başladı. LG in tüplü monitorunu 15 sene kullandık hatasızdı. Lg nin Hd ready LCD sini almıştık oda güzel hala çalışır durumda problemsiz.

    LG ESKİ GÜZEL GÜNLERİN EKMEĞİNİ YİYORDU...

    Ama arkadaşın aldığı lg g4 çöp oldu şimdi oled tv sini alsak onda da sıkıntı çıkacak herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.