Şimdi Ara

LG UH850v Kullanıcı Klübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
46
Favori
82.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG UH850v 2016 serisi TV yi aldıktan sonra servis kısmında ne gibi testlerin yapacağını ve daha sonra tv nin en üst performansı göstermesi için yapılan ayarların paylaşılacağı konu olarak yerini alsın.
    Diğer bölümde yazılanlar konu içinde kayboluyor.

    Öncelikle TV yi aldığınızda eğer internet üzerinden alışveriş yaptıysanız TV yi kargodan teslim alırken kutunun herhangibir yerinde darbeye maruz kalmış biçimde yırtık yada hasar olup olmadığını kontrol edin eğer hasar varsa ve büyükse TV yi kabul etmeyin kargoyu getiren kurye ile bir tutanak tutun geri iade ettirin. TV nin altında sürtünmeden oluşan yırtıklar sorun olmaz.
    Tv yi teslim aldığınızda kutuyu kesinlikle açmayın gelip LG servisi açsın. Eğer Kutuyu açarsanız TV de herhangibi sorun olduğunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    Teknik servis geldiğinde aşşağıda bulunan ölü piksel testini deneyin eğer evde internet yoksa yada teknik servisin elinde olmama ihtimaline karşın siz aşağıdaki videoyu indirip USB ye atın ve tv geldiğinde bu testi muhakkak yaptırın.




    Servis geldi TV yi kurdu TV de herhangibir sıkıntı yok canavar gibi çalışıyor ama görüntü pek içinize sinmedi hemen telaşa kapılmayın ve canınızı sıkmayın çünkü ayarları tam yapılmadı.
    İşte bu konuda en iyi ayarlar ve en iyi görüntü nasıl elde edebiliriz onu bulmaya ve insanlara yardımcı olmaya çalışacağız.

    Öncelikle ilk yapmanız gereken Ayarlardan / TV HAKKINDA bölümüne girip TV nin güncelleştirmesini kontrol ediniz ve internet yardımıyla TV nin yeni güncelleştirmesini yükleyin. TV yeni sürümünü yükledikten sonra Tv yi kapatın ve 1 dakika bekledikten TV yi açın sonra güncelleştirme bölümüne tekrar girerek en son sürüm yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.

    Daha sonra yapmanız gereken herşey sizin göz zevkinize kalmış. Size ben kendi yaptığım birkaç ayarı iletiyim . Herkes beğendiği görüntü ayarlarını aktarırsa TV den daha fazla performans alma şansımız olur .

    TV AYARLARI

    SPOR MODU
    İlk olarak Maç Yani spor modu ile ilgili bilgi vereyim. Maç izlerken TV yi spor moda alın ve sadece Truemotion kısmını pürüzsüz seçeneğine alın. Bu modda başka hiçbir ayarı kurcalamayın çünkü bu TV de en başarılı yanı Futbol maçlarındaki görüntüsüdür. Eğer maç izlemeyi seviyorsanız bu TV ye bayılacaksınız.

    OYUN MODU
    Tıpkı spor modu gibi Oyun modu da TV nin başarılı modlarında . Oyun oynarken yada TV ayarlarınla fazla uğraşamam diyen varsa herhangibir kanalı izlerkende TV yi Oyun moduna alarak başarılı şekilde görüntü kalitesi elde edebilirsiniz.


    LED Yerel Karartma / Yüksek
    Yerel karartmayi kapalı yaparsan ışık sizmalari kaybolur ama ekran daha grimsi olur yerel karartmayi yüksek yaparsan daha siyah goruntu olur ama ışık sizmalari görülebilir . oyuzden o seçeneği degistirip göz zevkinize yani kendinize gore ayarlayabilirsiniz



    Gelelim Trumotion kısmına


    Trumotionu genelde herkes kapatmaktan yana . Bir bakıma haklılar bir bakıma değiller. Haberleri izlerken kapalı olmalı ama film izlerken ben aşşağıdaki ayarları kullanıyorum

    Trumotion'u berrak seçeneğinde kullanıyorum . maç izlerken puruzsuz secenegi

    KANAL LİSTESİ
    http://dosya.co/m05g75xyt0fm/GlobalClone00001.TLL.html

    Yukarıda bulunan dosyayı flash diske atın. Daha sonra flash diski tv ye bağlayın kanalları kopyala kısmına tıklayın . O kısımda USB den TV ye seçeneğini seçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 19 Haziran 2016; 13:54:15 >



  • Arkadaslar Mkvod uygulamasını kurdum ve cok guzel çalışıyor.

    Mkvod uygulamasi seyirtuk benzeri bir uygulamadır hemen hemen ayni diyebiliriz.

    Uygulamanin yuklenmesi oldukca kolaydır tv ye falan kurulmuyor direk flash disk uzerinden işlem görüyor kendi sitesinde tüm aciklamalar yapılmış.

    Uygulamayla ilgili resimleri asagiya ekliyorum.


    Bu mesaja eklenen görseller:













    Zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama bazı yorumlarda bu tv'yi amiyane tabirle gömdüklerini görünce tv'yi aldığım hepsiburada'ya yazdığım 2 aydan fazlaca süren kullanım deneyimlerimi paylaşmak isterim. Kırmızı yazılar burası için ilave ettiğim yazılardır.

    2 aydır kullanıyorum (49''), memnunum. Kararsızlar için bir kaç madde yazmak istiyorum:
    1: Bu tv gerçek bir akıllı tv, tarayıcısı ile internette istediğiniz siteye girebilir, film izler, müzik dinler, surf yaparsınız.Ve tüm bunları ister akıllı kumandası ile isterseniz tv'ye klavye mause bağlayarak keyifle yaparsınız.Birçok smart tv'deki gibi normal tv kumandası ile bunları yapmaya çalışırken tv'den soğumazsınız. Tarayıcının eksi yönü flash player desteği yok bu sebeple flash tabanlı film oynatıcılarından film izleyemezsiniz. Flash desteği veren tv varmı onuda araştırmak lazım, bilmiyorum.
    2: Akıllı telefonu bu tv'ye 1'dk dan az sürede kolayca bağlarsınız. Bağlandıktan sonra telefonda ne görüntü varsa tv'ye yansıtabilirsiniz. Bu sayade flash desteği problemi ortadan kalkar, seyahatlerde çektiğiniz görüntüleri tv'den izler, telefondaki oyunu tv ekranında oynarsınız.Altını çiziyorum bunları keyifle ve sorunsuz yaparsınız.
    3: tv'nin ses sistemi gerçekten kaliteli ayrıca apartmanda ikamet eden birisi için gereğinden fazla ses veriyor. ses olayını ayrı bir keyif unsuru yapmış iyinin iyisini isteyen kişiler hariç mest edecektir.
    4: Görüntü : son zamanlarda çıkan hemen hemen tüm tv'lerde görüntü zaten çok iyi. Bu tv'de de görüntü kalitesi çok iyi. aldığınız yayın kalitesi size ne sunuyorsa kırpmadan yansıtıyor.Şunu belirtmek gerek ki forumlarda gördüğümüz siyah kalitesi sorunu tüm led tv'lerde olduğu gibi bu tv'dede var. Siyah sahnelerde ışıklandırma teknolojisi yüzünden bir burukluk yaratıyor. bunu kabul edemicek arkadaşlar ya oled alacak yada direct led teknolojili led tv bulacaklar ki oda oledin yerini tutarmı bilmiyorum. Bunun dışında 4k sorunsuz, 3d yayında gözlükler diğerlerine göre daha az yoruyor.
    5: tv çok şık, odanız beyaz ağırlıklı ve ünite üzerine kuracaksanız alternatifsiz.
    6:gerekli tüm bağlantı girişleri fazla sayıda var kolay ulaşılır yerde.
    Sonuç olarak siyah sahneler vazgeçilmeziniz değil ve eski usul değil smart ağırlıklı tv kullanıcısı iseniz olay budur.

    Ekleyeceğim şudur arkadaşlar; Evlenmeden öncede tv almak için epeyce araştırmıştım.mayısta evlendim, tv'yi temmuzda aldım. Bu kadar gecikmesinin sebebi forumlara ve yorumculara fazla kulak vermemdi. Sonuçta anladım ki belli bir ücretin üzerindeki her tv görüntü konusunda günlük kullanıcıyı tatmin ediyor. En iyi görüntü sony'de en iyi smart kullanımı lg'de gerisi arkasından geliyor. Ama. Led tv'lerin tamamında siyah sahneler sıkıntı, o kanal değiştirirken ki siyah ekranda oluşan parlamalar ama biraz fazla ama biraz az tüm ledlerde var (zaten bir süre sonra dikkat bile çekmiyor). ben sony xe9005 alacakken vazgeçip bu tv'yi aldım, eminim görüntü olarak bundan daha iyidir ama ben tv'yi sadece sinema izlemek için kullanmıyorum. Sony kullananları dinledğinizde Sony smart özelliği maalesef sadece lg'nin değil belki arçelik beko'nun bile gerisinde. Ek olarak Ben bu tv'deher hafta 4-5 maç seyrediyorum herhangi bir görüntü kayması olmadı. Bu tv belki en iyi tv değil, belki bazı kişilere hatalı ürün denk gelmiştir ama bunun dışında parasının hakkını veren, sağlam, şık ve gerçek anlamda smart özellikleri kullanılan bir tv. Alanlara hayırlı olsun.
    Arkadaşlar 49uh850v ye sahibim ilk günden bugüne görüntü kalitesi düşmüş gibi hissediyorum özellikle uydu yayınlarında çok belirgin. Bütün güncellemeleri yükledim acaba telefonlarda ki gibi eskitme politikası mı? Eski sürüme dönebiliyor muyuz özellikle fabrika çıkış sürümüne bilgisi olan var mı ?
    Edit: Lg ispanya sitesinden eski sürümleri indirebiliyoruz benim gibi düşünenler için bırakayım linkihttps://www.lg.com/es/posventa/soporte-producto/lg-49UH850V
  • Lg uh850v ve hatta uh770v modelleri için ayni konu olabilir çünkü 3d hariç fazla bir fark yok iki model arasında uh770v model kullanicilarida bu konudan destek ve yardim alabilirler. Konu ve televizyonlariniz simdiden hayırlı olsun herkese guzel gunlerde kullanmak nasip olsun.

    Ben tv ayarlari hakkında arka led aydınlatmayi kapali degilde tam tersine en yuksek ayarda kullanıyorum fare imleci etrafindaki isik sizmasi bu ayarda da kayboluyor ve kanal geçişleri sirasindaki siyah ekran tam siyah oluyor. Çok detayli ince ayarlara girmedim ben standart görüntü secenegini kullaniyorum simdilik memnunum farkli bir degisiklik yaparsam burdan paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spor modu harika gercekten. Sabirsizlikla euro 2016 yi bekliyorum. Sampiyonlar ligi finalini yegenimle beraber izledik spor modunda. Dayi bilgisayarda pes oynuyormussun gibi sanki görüntü dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brute35 hocam tvye yapacağımız diğer testlerin videosunu da koyabilmen mümkünmü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Bu tv ye kodi(xbmc)yüklenebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilkaze1 -- 5 Haziran 2016; 10:50:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyla.ilgili bir calisma yapacagim olumlu sonuç alırsam burda paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodi yi sabırsızlıkla bekliyorum. İlginç özelliklerini keşfedenlerden paylaşım yapılırsa çok güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 49UH850V modelini biraz inceledim kafama yattı diyebilirim. Öncelikle sormak istediklerim şunlar;

    1- 49UH850V ile 49UH770V arasındaki tek fark 3D olup olmaması mı?
    2- 49UH850V ürünün ne gibi + ve - yönleri bulunuyor kullanan kişilerin yorum yapabilir mi?
    3- Bu üründe ışık sızması yada başka sorunlar sıklıkla çıkıyor mu? 49UF8507 modeli vardı geçen senenin ürünüydü sanırım. Baya problemliydi yine bu seride aynı sorunları yaşar mıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atimar

    Brute35 hocam tvye yapacağımız diğer testlerin videosunu da koyabilmen mümkünmü

    Hocam 2 video daha ekledim . Bu 3 testi yapmanız yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu banding testinde neye bakmamız gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atimar

    Bu banding testinde neye bakmamız gerekiyor

    Görüntüde dikey yanyana bozukluk zaten varsa goruntuyu izlerken ne demek istediğimi anlarsın.


    Bu arada su ses ekraninda Standart mod ses efektlerini nasıl açıyoruz. Ultra surround kapalı gorunuyor nasıl açık yapicaz Bilen varmı ?


    Edit : kendim sordum kendim cevap vereyim belki lazım olurbirine
    Smart ses modunu kkapalı yapınca manüel olarak surround sseçeneğini acik yapabiliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 5 Haziran 2016; 17:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smart modun acik hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac eklemede ben yapayim belki bilen vardir tvyi yeni almış ve kurcalayanlar için bir kac kısa bilgi

    Ses tanımayı acmak için; ses kapatma tuşuna uzin basıyoruz ve ses tanıma açılmış oluyor. Kapatmak içinde aynı işlemi yapiyoruz

    Ayarlardan veya açtığıniz web tarayıcısı olur baska bir uygulama olur çıkış yapmak için tek tek back tuşuna basmanız gerekmiyor back tuşuna uzun basın açmış olduğunuz uygulamadan birden çıkmış olacaksınız.

    Tüm Ayarlar kısmına girmek için Ayarlar tuşuna uzun basın ve tüm Ayarlar menüsü gelmiş olacaktır.

    Sesli arama yapmak ve sesli kanal degistimek sesli bir çok ayar yapmak için arama tuşuna uzun basın ve ekrandaki yönergeleri takip ederek yapmak istediginizi kumandaya sesli söyleyiniz sesi arttır derseniz tvnin sesi artmış olacak sesi kapat televisyonu kapat ve daha bir cok ozellik kullanabilirsiniz.

    Focus tuşuna uzun basıp live zoom özelliğini açip istediginiz yeri zoomlayabilirsiniz. Ekran yakalayabilir yayını durdurup oynayabilirsiniz.

    Tüm girişler menüsü açmak için 3D tuşunun sağındaki girişler tuşuna uzun basmanız yeterlidir.

    Şimdilik bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    Bu tv de özelliklerine baktığımızda mesela mkv formatındaki filmleri mp4 formatındaki filmleri açmadığı belirtiliyor acaba kullanan arkadaşlar hangi formattaki filmleri acıyor birde unutmadan şimdiden tüm arkadaşların ramazanını kutlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atimar -- 5 Haziran 2016; 20:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamilkaze1 K kullanıcısına yanıt
    Hocam kodi ile ilgili lg webos için suan icin çalışmıyor destek yok.

    Ama interneti biraz arastirinca mkvod adında uygulama oldugunu okudum ve kurmayi düşünüyorum.

    Mkvod kodi gibi olmasada iptv adresleri film izleme portallari yer almaktadır.

    Webos3 ile ilgili konu linkini asagiya ekliyorum kurmak isteyen arkadaşlar linkten faydalanabilir.

    http://www.mkvod.info/mkvod/showthread.php?tid=157

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Mkvod uygulamasını kurdum ve cok guzel çalışıyor.

    Mkvod uygulamasi seyirtuk benzeri bir uygulamadır hemen hemen ayni diyebiliriz.

    Uygulamanin yuklenmesi oldukca kolaydır tv ye falan kurulmuyor direk flash disk uzerinden işlem görüyor kendi sitesinde tüm aciklamalar yapılmış.

    Uygulamayla ilgili resimleri asagiya ekliyorum.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     LG UH850v Kullanıcı Klübü


     LG UH850v Kullanıcı Klübü


     LG UH850v Kullanıcı Klübü

     LG UH850v Kullanıcı Klübü


     LG UH850v Kullanıcı Klübü


     LG UH850v Kullanıcı Klübü


     LG UH850v Kullanıcı Klübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus1 -- 5 Haziran 2016; 22:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodi olsaydı çok iyi olacaktı. Ancak film siteletinden online 1080p seyrediyorum sadece tatmin edici. Kodu nin yerini tutmuyor. Bende yabancı sitelerden araştırma yapıyorum. Bulursam burada paylaşırım. Bu arada teknosadaki satıcı bana daha mkv formatını açmadığını söylemişti. yanılmış. Açmadığı format yok. sadece online sitelerde flash tabanlı filmleri açamıyorum. Bu arada bir güzel detay Spor modunda ayarlarda çim renklerini ayrı ayarlayabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamilkaze1 K kullanıcısına yanıt
    Dostum dizipub gibi siteleri açılıyor tv başta flash desteklenmiyor diyor ama tam ekran yapınca görüntü geliyor ve rahat bir şekilde izlenebiliyor sorun yok. Birde bu MKVOD8 i kurayım mı kolay mıdır? Filmlerin falan görüntü kalitesi nasıldır? Kotadan çok yer mi gibi deli sorular geliyor akla :)
  • Kurulmasi kolay hocam dosyayı indiriyorsun rardan cikariyon. Çıkardığın dosyayi flash diske atiyorsun bu arada flash disk ntfs formatinda bicimlendirilmis olmali televizyona bisey yuklenmiyor hersey flash diskte hal oluyor. Izledigin filmlerin çözünürlüğü ve boyutuna gore kotadan gider tabiki kotali net kullaniyorsaniz tavsiye etmem. Filmleri istedigin çözünürlükte izleme secenegi var 360p 480p 720p gibi secenekler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus1 -- 6 Haziran 2016; 11:18:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus1 kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum sitesinde dns ayarlarını falan değiştirin işte mac adresinizi yazın vs. bir çok detaydan bahsetmiş o nedenle sormak istedim. Bu işlemleri yapmaya gerek var mı yine yoksa dedin gibi dosyayı flash a yüklemek yeterlimi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.