Şimdi Ara

LibreOffice 6.2.7 Final / 6.3.1 Final (05.09.19)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LibreOffice  6.2.7 Final / 6.3.1 Final (05.09.19)
    quote:

    Microsoft Office'in en önemli ücretsiz alternatifi OpenOffice Oracle firmasının yönetimine geçince açık kaynak kod geliştiricilerin desteğini kaybetmişti. Buradan ayrılan geliştiriciler OpenOffice'i geliştirmek yerine LibreOffice ile yollarına devam ediyorlar. Dolayısıyla OpenOffice'i takip eden pek çok kullanıcı bundan böyle yönünü LibreOffice'e doğru kaydırmış görünüyor.

    LibreOffice Microsoft Office yazılımının yakından bilinen ve çok kullanılan Word, Excel, Power Point, Access gibi araçlarına ücretsiz alternatifler sunuyor. En kullanışlı olan yanı Ücretsiz LibreOffice'in Microsoft Office araçlarının formatlarını destekleyerek pek çok dokümanla kolayca çalışma olanağı sunması.


    LibreOffice Araçları:
    Writer: Kapsamlı metin düzenleme editörüyle her tür dokümanı profesyonel şekilde hazırlamak mümkün. Pek çok farklı kullanım için hazır temalar sunan metin editörü, kişiselleştirilmiş temalar hazırlamanıza da olanak sağlar. HTML, PDF, .docx gibi pek çok farklı türde metinler hazırlamak ve düzenlemek mümkündür.

    Calc: Tablolar hazırlamak, hesaplamalar yapmak, formüller ve fonksiyonlar kullanan tüm ofis çalışanlarının önemli bir yardımcısı olan araç verileri kolayca düzenlemenizi sağlıyor. Microsoft Excel dokümanları için desteği bulunan araçla hazırlanan belgeler XLSX veya PDF formatında kaydedilebiliyor.

    Impress: Kapsamlı sunumlar hazırlayabilmeniz için hazır temalar sunan araç, farklı efektlerle sunumu canlandırmanıza yardımcı olur. Animasyonlar, 2D ve 3D clip-art'lar, özel geçiş efektleri ve güçlü çizim araçlarını sunumunuza dahil ederek etkileyici sonuçlar almak mümkün. Microsoft PowerPoint desteği sunan araç ile PowerPoint belgelerini açıp düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Sunumları SWF formatında kaydetmek de mümkün.

    Draw: LibreOffice'in resim editörüyle şemalar, grafikler, diagramlar hazırlamak çok kolaylaşacak. Maksimum 300 cm X 300 cm büyüklüğünü destekleyen araçla hem genel çizimler hem de teknik çizimler yapılabiliyor. Çizimleri 2 ve 3 boyutlu olarak yönlendirmek bu araçla mümkün. Grafiklerinizi ofis belgeleri için yeni uluslararası standart olarak kabul edilen XML formatında kaydederek her platformda çalışma şansına sahip olursunuz. Tüm yaygın kullanılan grafik biçimlerinden (BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF, WMF, vb.) herhangi birinden grafikleri aktarabilirsiniz. Draw'un Flash SWF dosyaları üretebilmesi yeteneğini kullanabilirsiniz.

    Base: Veritabanı yönetimi için kullanılan araç sayesinde tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. MySQL, Adabas D, MS Access ve PostgreSQL gibi çok kullanıcılı veritabanı yazılımlar için desteği bulunan Base, sihirbazları yardımıyla esnek bir yapı sunuyor.

    Math: LibreOffice'in formül editörü Math metin belgelerine, sunumlara, çizimlere sorunsuz şekilde matematik ve bilim formülleri yerleştirilebilir. Formülleriniz OpenDocument formatında (ODF), MathML formatında veya PDF formatında kaydedilebilir.

    İndir: LibreOffice 6.2.7 Final Türkçe Still Versiyon (Önerilen)
    İndir: LibreOffice 6.3.1 Final Türkçe Fresh Versiyon

    Release Plan (Yayın Planı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 5 Eylül 2019; 15:16:30 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhantorhan

    Bundan sonra hangisini kullanacağız?

    OpenOffice mi? LibreOffice mi?

    LibreOffice deneyenler görüş belirtirlerse, ben ve benim gibiler de LibreOffice geçip geçmeme konusunda karar verebilirler..
  • Open Office 3.2 versiyonundan itibaren işi devralan vakıf, yeni projesine LIBRE OFFICE(LO) adını verdi.

    alıntıdır.

    link:http://ozgurilgin.wordpress.com/2010/10/04/open-office-oldumu-yasasin-libre-office/

    open office in devamı niteliğinde, bir farkı yok open office ile libre office in
  • güzel paylaşım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 1 Temmuz 2011; 23:02:50 >
  • Open office ile Libre Office arasında kullanım bakımından herhangi bir fark var mı, tecrübesi olan arkadaşlar yazabilirlerse memnun oluruz..
  • teşekkürler
  • bir excel dosyasına oyun eklemişler microsoft office yüklü pc de oynanıyor ama Libre office yüklü bilgisayarda çalışmıyor. herhangi bir ayar veya eklenti yüklemem gerekiyor bileniniz varmı?
  • LibreOffice 3.5.4.2 için teşekkürler
  • OpenOffice'i seviyordum ben, uzun zamandır neden güncellenmiyor ki? Şimdilik MS Office 2013 kullanıyorum.
  • OpenOffice ilk çıktığında açık kaynaklı bir yazılımdı. Apache Openoffice'ı satın aldıktan sonra OpenOffice geliştiricilerinin bir çoğu birleşip LibreOffice geliştirdi ve LibreOffice ile yollarına açık kaynak olarak devam ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 24 Eylül 2015; 12:54:44 >
  • Libreoffice kullandığım başarılı ofis proğramı öneirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    LibreOffice 4.4.6 Final / 5.0.3 Final / 5.1.0 Beta 2 (07.12.15)

    Kullanılabilir Sürümler 
    LibreOffice aşağıdaki yayımlanmış sürümlerde kullanılabilir:

    4.4.6
    5.0.3


    Ben 4.4.6 kullanıyorum. Bu ikisi arasında ne fark var acaba?
  • MaTRiX M kullanıcısına yanıt
    4 serisi daha eski bir seri ama daha stabil çalışır. 5 serisi ise daha yeni ve yeni özelliklerin eklediği seri daha çok hata barındırır ve daha sık versiyon atlar. Şuan 4 serisini kullanmak daha iyidir. Yeni özellikleri denemek isterseniz 5 serisine geçebilirsiniz.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    5 serisini denedim bir kaç sıkıntı yaşadım dediğiniz gibi 4 serisi daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.
  • Gayet yeterli, fakat güncelleme olayı çok sıkıntılı, kendi kendini güncelleyemiyor, illa son sürümü indirip üzerine kuracaksın.
  • Bende kullanıyorum. Gercekten harika bir program.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsiz, açık kaynak, özgür yazılım olması nedeniyle kullanılmalı, kullandırılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel paylaşım, elinize sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LibreOffice 6.0.6 Final / 6.1.0 Final (09.08.18)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.