Şimdi Ara

Linux'dan anlayan gelebilir mi? (Driver kurma)(Dürüm Hediyeli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar linux da wifi görmüyor bilgisayarın bende adaptör aldım (TP-LINK TL-WN821N) bunun driverını kurmam gerekiyormuş Linux için dosyası var.
    https://www.tp-link.com/tr/download/TL-WN821N.html#Driver

    İndirdim zip geldi bunu Linux'da nasıl kuracağım diyelim masaüstüne attım zip dosyasını terminale ne komutlar girmem lazım driverı yüklemek için. (Hiç internet yok dosyayı usb ile atacağım.)

    Yardımcı olacak arkadaşa benden 10 TL eft öğrenci işi döner+ayran

    Hiç bir şey anlamadım youtube videolarından driver yükleme videosu bulamadım daha doğrusu millet github ile yüklüyor bende zip dosyası var internete giremiyorum.

    Bu arada MANJORA XFCE edition kullanıyorum daha doğrusu internet açarsam kulanacağım.







  • Ubuntu'da (favori Linux sistemimdir) Software & Updates diyalo penceresinde sürücüsü yüklenmemiş cihazları listeleyen bir “Additional Drivers” sekmesi vardır, örneğin Ubuntu kurduğum 2005 Mac mini'nin WiFi ya da Bluetooth (şu anda tam hatırlamıyorum) o sekmede çıkmıştı ve o sekmedeki yönergelerle kurulum yapmıştım. Konuyu Internetten araştırırsan her bir Linux sürümünün bu konuda farklı bir yöntemi var yani MANJORA için ufak bir arama yapıncahttps://www.youtube.com/watch?v=7KgX-LgDwQw 'da Nvidia sürücü kurulumu anlatıyor; Nvidia gibi WiFi de kurulmalı ; biraz yoğun terminal kullanımı gerektiriyor gibi, ama Linux kullanan kişinin zaten her türlü terminal işlemine hazır olması beklenir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Ubuntu'da (favori Linux sistemimdir) Software & Updates diyalo penceresinde sürücüsü yüklenmemiş cihazları listeleyen bir “Additional Drivers” sekmesi vardır, örneğin Ubuntu kurduğum 2005 Mac mini'nin WiFi ya da Bluetooth (şu anda tam hatırlamıyorum) o sekmede çıkmıştı ve o sekmedeki yönergelerle kurulum yapmıştım. Konuyu Internetten araştırırsan her bir Linux sürümünün bu konuda farklı bir yöntemi var yani MANJORA için ufak bir arama yapıncahttps://www.youtube.com/watch?v=7KgX-LgDwQw 'da Nvidia sürücü kurulumu anlatıyor; Nvidia gibi WiFi de kurulmalı ; biraz yoğun terminal kullanımı gerektiriyor gibi, ama Linux kullanan kişinin zaten her türlü terminal işlemine hazır olması beklenir.
    Hocam tamamen performans için kullanacağım diğer laptobumda kurdum otomatik wifi gördü boşta 450 mb ram harcıyor işlemci çalışmıyor bile firefox bütün internet işlerimi görüyor doalyısıyla terminal normal şartlerde ihtiyacım olan bir şey değil hiç bilmiyorum.

    Wifi görmeyen laptop da ise kablolu olarak da bağlantı yapamıyorum driverı internetsiz zip dosyasından yüklemem lazım ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum.




  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Ethernet sürücüsünün sorunsuz çalışması gerekli cunku Ethernet sürücüleri cok değişmeyen ve neredeyse her bilgisyarda aynı olan şey.

    son yıllarda Raspberry Pi hariç Linux kullanmadığım için tam birşey diyemiyorum. Raspberry'ye USB WiFi takıp bir kurulum deneme şansım olursa belki daha cok yardımcı olabilirim...
  • https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=219909



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 30 Aralık 2018; 5:47:22 >
  • Bir sürücü kurman gerektiğini sanmıyorum seçeneklere göz atıyorum.

    Dongle ı bilgisayara bagladıktan sonra aşşağıdaki komutları yazıp çıktısını buraya yapıştırabilirmisin?

    sudo lsmod
    sudo lsusb

    amaç satın aldığın dongleın hangi chipseti kullandığını öğrenmek eğer kutusunun üstünde hangi versiyon olduğu belirtilmişse onu burada paylaşabilirmisin görünene göre 6 farklı versiyonu var kullandığın dongleın v1-v6 olarak farklılık gösteriyor ve hangi versiyona sahip olduğuna emin olmamız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 11:26:55 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=JCPXTbATfvo şu video yardımcı olur sanırım hocam
  • Abi dürüm çekti canım bi gelde halledelim şu işi :)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.