Şimdi Ara

Linux dünyasında dev sürpriz: Red Hat satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  


    Linux dünyasında 20 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren ve açık kaynak yapısına rağmen geliştirdiği iş modeli ile milyarlarca dolar gelir elde eden Red Hat satılıyor. IBM ile 20 yıllık ortaklık evliliğe dönüştü.


     


    Dev satın alım


     


    Red Hat uzun yıllardır kurumsal pazarda sunuculara yönelik işletim sistemleri geliştiriyor. İşletim sistemlerini ücretsiz olarak dağıtıyor olsa da dağıtım sonrası teknik servis ve özelleştirilmiş bileşenler üzerinden gelir elde ediyor.


     


    IBM ve Red Hat 20 yıldan fazla bir süredir ortak çalışıyordu. Açık kaynak dünyasına önemli katkılar yapan IBM, Red Hat yazılımlarının gelişmesine ve geniş bir kitleye ulaşmasına da destek sağladı.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei yeni akıllı hoparlörünü tanıttı

    IBM son dönemde bulut bilişim ve sunucu sistemleri segmentinde kayıplar yaşıyordu. Red Hat de başarılı bir ilk yarının ardından Temmuz sonrasında düşüşe geçmişti. Bu satın alma ile birlikte IBM bulut sektörünün bir numarası olmayı ümit ediyor.


     


    IBM satın alma için toplamda 34 milyar dolar ödeyecek. Hem IBM tarihinde hem de Linux tarihinde en büyük satın alma olayı gerçekleşmiş oldu. IBM hisse başı 190$ civarında ödeme yapacak. Bu da Red Hat’in son hisse değerinin yaklaşık yüzde 60 fazlası anlamına geliyor. Red Hat toplamda 20 milyar dolar civarında bir değere sahipti.


     


    IBM ve Red Hat eskiden olduğu gibi ortaklıklarına devam edecek ve açık kaynak yazılımları destekleyecek. Ayrıca Amazon, Microsoft gibi müşterilere de destek sunmaya devam edecek. Bununla birlikte Red Hat ekibi IBM bünyesine katılacak ve ayrı bir birim olarak çalışacak. Yılın en önemli sürprizlerinden birisi olarak gösterilen IBM ve Red Hat birleşmesinin sonuçları merak ediliyor.


     







  • Bulut yazılımlar, blokchain, Artificial intelligence, tam otomasyona geçiş... Gelecek beni çok heyecanlandırıyor. Ancak bu evlilikler tek ele sebep olup rekabet ortamını bozacak ve o beklediğim gelecek ben varken olmayacak diye de korkuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fedora desteği devem edecek mi?

  • redhat ücretsiz değil sadece indirip kurabilirsiniz ama ücretsiz değildir. Ücretli olarak aldığınız redhat güncelleme garantisi ve teknik destek garantisiyle gelir, ücretsiz olan bu garanti dışındadır.

  • ibm in linux olayına girmesi güzel !
    benim ilgilendiğim nokta şu ;
    windows gibi windows update güncelleme desteğinin gelmesi önemli !
    bu saatten sonra drv konusunda ibmlinux paket tanımının ortada olacak olması ayrıca hoşuma gitti ! :)
  • Biz fakiriz zaten, RHEL yerine CentOS kullaniyoruz. Umarim IBM bu konuda bir pislik yapmaz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.