Şimdi Ara

Lisanssız Uçak Bakım Teknisyeni

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Ben 4 yıllık sivil havacılık uçak elektrik elektroniği bölümünü bitirdim.Ve geçen ay sonunda THY nin açmış olduğu "Uçak Bakım Teknisyeni" ilanına başvuru yaptım. Geçende mülakata çağırdılar girdik çıktık. Mülakat kötü geçmedi ingilizce bana göre çok kolaydı teknik sorularda da doğrularım da var yanlışlarım da. Şahsen kötü geçtiğini düşünmüyorum ama nedense geçememe ihtimali sonunda ne yapmam gerektiğini düşünmem gerekiyor gibi geliyor.

    Gelmek istediğim konu şu.Şu an da lisansım yok vermem gereken 2 modül kaldı. Eğer bu THY mülakatından geçemezsem ne yapacağıma dair hiç bir fikrim yok. THY haricindeki firmalar lisanslı + 5 yıl tecrübeli teknisyen arıyorlar. Hadi bu 2 kalan modülümüde son baharda verdim hiç bir sıkıntım kalmadı diyelim ama 3 sene tecrübe süresini işe girmeden nasıl dolduracağım.

    Yabancı şirketlerin ilanlarına da bakıyorum onlar yine lisanssız eleman alıyorlar fakat en az 3 yıl uçak üzerinde tecrübe istiyorlar haliyle.

    Şimdi mülakat açıklanmadan bu konuyu neden açtın diyenlerde çıkacaktır...Ama açıklanana kadar kendimi yemektense burada mezun olup hemen işe giremeyen daha sonradan bir şekilde iş ortamına atılmış kişiler varsa tecrübelerini öğrenmek.Belki google da başkaları da bu tarz bir konuyu arattığında bu başlığa denk gelecek.



  • Bu zamanda lisanslı teknisyen olmak pilot olmaktan daha zor halde, tecrübe tamamlamak zorundasınız başka yol gözükmüyor. Zaman ve emek istiyor bu iş, ne mutlu ki 2 modülünüz kalmış ben daha 1 modül vermedim.
  • Kalan 2 modülü versem bile işe başlamadıktan sonra anlamı yok malesef. evde oturarak tecrübe süresi dolmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AviationTechnician

    Kalan 2 modülü versem bile işe başlamadıktan sonra anlamı yok malesef. evde oturarak tecrübe süresi dolmayacak.

    Aynen öyle ama bu ara THY de baya alım olduğunu duyuyoruz umarım sizde kabul alırsınız.
  • Bende uçak bakım uçak elektroniği mesleki ve tekniki anadolu lisesinden mezunum 2 modülden geçtim fakat lisanssız teknisyen arayan her yer tecrübe istiyor iş bulamıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen %95 ihtimalle alınacağınızı düşünüyorum. Sıradan biri değilsiniz; kısa sürede şirkete fayda sağlayacak, lisans sahibi olabilecek birisiniz ve bu nedenle mülakattaki diğer kişilere göre ciddi avantajlısınız. Eğer şanssızsanız; sizden daha iyileri olur kontenjan dolar, ona bir şey diyemem. THY olmazsa cidden çok zor. Bir ara onur ve pegasus ilan açmıştı sanırım, onları beklemekten veya ilerdeki başvuruları tekrar denemekten başka çareniz kalmamış olacak maalesef.
  • Bende anadolu üniversitende okuyorum.Tanışıyormuyuz acaba ? :D 2018 de mezun olucam umarım :D B1 benim :D
  • Sa hocam uçak elektrik elektronik bölümü okuyorum da Kocaeli de bazı bölüm ve meslek hakkında danışmak istediğim bazı şeyler var yardımcı olur musun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Havaii

    Sa hocam uçak elektrik elektronik bölümü okuyorum da Kocaeli de bazı bölüm ve meslek hakkında danışmak istediğim bazı şeyler var yardımcı olur musun
    yardımcı olabiliriz hocam nedir sorularınız
  • Merhaba Hocam ben de lise öğrencisiyim bölümüm gövde motor Antalya'da ikamet ediyorum ve SHGM için vermem gereken 5 modül var bu liseyi seçerken tematik lise olduğu için seçmiştim fakat şu an düşünüyorum acaba iyi mi yaptım kötü mü yaptım diye. Mezun olduktan sonra açıkta kalır iş bulamazsam diye çok korkuyorum B2 seviye ingilizcem var fakat ne yapacağım bir bilgim yok. Sizce mezun olduktan sonra açıkta kalır mıyım yoksa rahat bir şekilde iş bulur muyum kafam çok karışık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tastytops

    Merhaba Hocam ben de lise öğrencisiyim bölümüm gövde motor Antalya'da ikamet ediyorum ve SHGM için vermem gereken 5 modül var bu liseyi seçerken tematik lise olduğu için seçmiştim fakat şu an düşünüyorum acaba iyi mi yaptım kötü mü yaptım diye. Mezun olduktan sonra açıkta kalır iş bulamazsam diye çok korkuyorum B2 seviye ingilizcem var fakat ne yapacağım bir bilgim yok. Sizce mezun olduktan sonra açıkta kalır mıyım yoksa rahat bir şekilde iş bulur muyum kafam çok karışık.
    İngilizcen iyiyse girersin diye düşünüyorum modülleri de vermen önemli şirket içinde de easa sınavları oluyor ve unutma kimse sana girersin diye garanti veremez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.