Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 24 Eylül 2019; 23:56:19 >



  • Hocam merhabalar ,ben bu sene yapılan KPSS ortaöğretime girdim ve 96 küsurlu bir puan elde ettim derecem de 37.Ankarada Eczacılık öğrencisiyim ,merkezi atamaların başlamasını bekliyorum lakin kafamda birkaç soru işareti var yardımcı olursanız sevinirim ;

    1.Okulla birlikte sizce yürütebilir miyim ,malum devam zorunluluğu var çoğu ders için ,sizin böyle bir sıkıntınız oldu mu oldu ise nasıl hallettiniz ?

    2.Nasıl bir memurluk yaptınız ?Hangi tür memurluk yazsam benim için daha iyi ve uygun olur ?

    3.Bu durum hayatınızı nasıl etkiledi ?sosyo-ekonomik olarak ?

    Şimdiden teşekkür ediyorum ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mryasinbuca M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yapabileceğim meslekler memur,hastabakıcı,hizmetli,zabıt katibi,şoför,itfaiye eri,bekçi gibi kadrolar.

    1- Okulla birlikte yürütmeniz birinci öğretimseniz ancak şöyle mümkün;

    Vardiyalı çalışan yerlerde çalışmanız lazım. Örneğin zabıta olursunuz akşam gece çalışırsınız gündüz derse gidersiniz. Hastabakıcı olursunuz bir haftasonu bir haftaiçi iki gün nöbet tutar 40 saati doldurursunuz ki birçok lise mezunu hemşire böyle örgün lisans okumaktadır. Bunun dışında atanacağız kurum önemli geniş birimli yerlere atandığınızda bir şekilde vardiyalı bir yer bulursunuz örneğin belediyeler, su kanalizasyon idareleri gibi. Ancak gider 8-5 çalışan bir devlet kurumuna atanırsanız maalesef kimse sizi idare edemez.

    2- İlk soruda bahsettim aslında geçici olarak düşünüyorsanız hem maaş yönünden hem vardiyalı çalışma yönünden zabıtalık avantaj olabilir. Bunun dışında eczacılık okuyormuşsunuz özel düşünmüyorsan kamu hastanelerine atanırsan unvan değişikliği sınavı ile direk devlette eczacı olarakta devam edebilirsin.

    3- Ekonomik olarak tabiki çok iyi oluyor ancak sosyal hayata büyük darbe vurduğu aşikar. Gülü seven dikenine katlanır diyoruz ona da.




  • Unvan değişikliği sınavını kazanırsam eğer denemeyi düşünüyorum zaten hocam ,

    peki zabıta olmak için ek gereksinimler var mı ?Boy en az 1.75 olmalı diyor doğru mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mryasinbuca M kullanıcısına yanıt
    Standart bir durum yok bazı belediyeler boy şartı hiç istemiyor, bazıları 1,67 istiyor, bazısı 1,70 istiyor. Değişen durumlar alımdan alıma kurumdan kuruma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki geniş birimli yer olup olmadığını ve de vardiya usulü çalışıldığı tercihler sırasında belli oluyor mu ? Bir de sizce bekçilik nasıldı ,deneyimlerinizi söyler misiniz ?Tavsiye eder misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mryasinbuca M kullanıcısına yanıt
    Pek tabiki kurumu araştırmanız lazım. Alınacak personellerin istihdamı konusunda, vardiya konusunda kurumdan telefonla ya da bizzat giderek bilgi alabilirsiniz. Bunun yanında benim kadrom bekçiydi ancak ben sebze meyve hali giriş çıkış kapısında çalıştım.
  • 90 küsür bir puan aldım ve teknik lise elektrik mezunuyum. Şu an çevre mühendisliği dördüncü sınıftayım. İlk atama ya da ikinci atamada kadroya bağlı olarak muhtemel atanırım diye düşünüyorum. Atandığımda gideceğim kurum bana okul konusunda kolaylık gösterir mi? 2018/2'de atanırsam eğer iki dönem 2019/1'de atanırsam da 1 dönemim kalmış olacak. Sizce nasıl olur?
  • Ezio Auditoré kullanıcısına yanıt
    Kurumun kolaylık gösterir mi durumu çok göreceli birşey. Kurum içinde bırakın birim içinde bile değişiyor bunlar. Bir müdür daha babacan yaklaşıp kolaylık sağlarken diğeri kuralcı olabiliyor. Atanma güvenlik soruşturması vs. derken zaten 3-4 aylık süre geçiyor atanmanız durumunda sizde karşı tarafa iyi niyet gösterirseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Bunun yanında çevre mühendisi istihdam eden ve düzenli ünvan değişikliği sınavı açan bir kurumu tercih etmen yararına olur.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Çevre mühendisi istihdam eden bir kurum istiyorum elbette ama açılacak kadrolar çok önemli. Aynı zamanda tayin imkanı da mühim konu. Anlatılanlardan anladığım kadarıyla DHMİ gibi kurumlarda ünvan değişikliği de tayin de çok zor. Ama en çok kadroyu da burası açıyor. Kafalar epey karışık durumda.
  • Ezio Auditoré kullanıcısına yanıt
    Tayin imkanı ilk etapta hemen hiçbir kurumda yok, eğitim sebebiyle yani. Kitlerde, dhmide tayin işi ilerisi içinde zor hatta çok sağlam referans olmadan imkansız gibi. Bunun yanında dhmi normal maaşlarda dolgundur. Başka bir konuda da yazdım okurken çalışmak için zabıtalık ideal her sene ulusal çapta ünvan değişikliği sınavıda açılır aynı belediyede mühendis kadrosuna da geçebilirsin.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Eğitim durumu hariç ilk 5 sene tayin düşünmüyorum ben. Ama belli bir süre sonunda tayin imkanımın olması önemli kriter. Ünvan değişikliği de önemli elbette ama senede bir olması gibi bir arzum yok. Zaten diplomam elimde olacağı için tüm lisans olanaklarından faydalanmaya devam edeceğim. Memur olduktan 15 sene sonra bile açsalar pek kaybım olacağını sanmam, ünvan gibi ya da ünvanın getireceği maaş gibi bir derdim yok. Evlilik derdi olsa pekâlâ bunu dert ederdim ama o arzum da yok. Benim için en önemlisi okulu bitirmem konusunda zorluk çıkmaması. Diğerleri halledilebilir şeyler. Hallolmasa da zorda bırakmayacak şeyler.

    Önemli olan bu dönem nasıl kadroların açılacağı. Öyle ki bu yazdıklarım bile hayal kalabilir. O yüzden dua etmekten başka çare yok şu an için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 5 Aralık 2018; 22:58:44 >




  • Ezio Auditoré kullanıcısına yanıt
    Şu an için önemli olmadığını düşünebilirsin ancak ilerde çok çok önem kazanacak bunlar.Lise mezunu olarak atandın lisans diploması verdin derece kademe harici bir faydası yok. Maaş farkı bir mühendisle aranda bin liradan fazla fark olacak. Emin ol şimdi atansam yeter diyeceğin maaş hiçbir zaman yetmeyecek. Diğer taraftan mühendis mezunu olup aynı işi yapıp yanındaki masadaki adamdan 1100-1200 lira daha az kazanacaksın. Buda iş barışı ve huzur açısından kurumlarda ve kişisel sorun olacaktır.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerinizi başıma gelebileceğini biliyorum. Ama emin olun bunları şu an için hiç düşünmüyorum. Şu an tek derdim atanmak, kendimi işime adamak, okulumu bitirmek ve geleceğimi planlamak. Yaşanmışlıklar bazı arzuları törpülüyor bildiğiniz üzere. Bu yüzden de geriye kalan ne varsa elbet hallolacaktır. ^^
  • Merhaba,

    Lise kpssden vhki olarak atandim. Otomotiv Mühendisliği son sinif öğrencisiyim. Okul bittiğinde mühendisliğe gecmem için tekrar mi kpss ye girmem gerekiyor yoksa ünvan değişikliği sinavi yeterli mi? Otomotivden devlete alım var mı?

    Ayrica uzman yardimciligi hakkinda bilgi verirmisiniz ? Senede 1 kez mi aciliyor sinavlar, yükselmek zor mu?

    Bayağı soru sormuşum farketmeden Kafam gercekten karışık, nasil bir yol izleyeceğim hakkinda sizden yardim almak isterim.

    Teşekkürler.@edgar1899



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendfor -- 6 Aralık 2018; 0:57:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legendfor kullanıcısına yanıt
    1- Kurumun eğer ünvan değişikliği için genel sınav açıyorsa yani kadro sadece mühendis olarak açılıyorsa girip kazanırsan ünvanı alabilirsin. Ancak branş bazında yapıyorlarsa sınavı örneğin makina müh. inşaat müh. gibi o zaman otomotiv müh. diye kadro açılmazsa sınava dahi giremezsin.

    2- Bende otomotiv mühendisiyim:) Devlete alım var ancak çok kısıtlı tabiki, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzman yardımcısı ve mühendis olarak, Türk Patent Uzman yardımcısı olarak son bir kaç senede alım gerçekleştirdi.

    3- Uzman yardımcılığı için KPSS puanı ile başvurup mülakat listesine giriyorsunuz, mülakat sonucu kazanırsanız uzman yardımcısı olarak başlıyorsunuz. 3 sene içerisinde uzmanlık tezi yazmanız, yeterlilik sınavını kazanmanız ve ydsden 70 puan almanız gerekiyor. Bunları başarıyla tamamlarsanız 3. yılın sonunda uzman olabiliyorsunuz. Alım sınavlarının belli bir düzeni ya da takvimi yok kurum insiyatifinde senede 2 kez de alabilir, 5 sene almayabilir de.




  • Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Bakalim süreç neyi göstericek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi geceler. Meslek lisesi makina cnc mevzunuyum.

    Universite bankacilik is sagligi yada makina dusunuyordum lakin kararim degisti.

    Lise mevzunu olarak kpss giricem kamuya girmek icin hic yoktan kac puan almam gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up şuan üniversite sınavına tekrar hazırlanıyorum
    Hedefim istanbul hukuk
    Aynı zamanda 2020 kpssye de giricem
    Lise mezunu olarak ne gibi işler icra edebilirim
    İstanbul hukukta zaten devam zorunluluğu da yok kafam rahat olur
    Bilgili olan yeşillendirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.