Şimdi Ara

Loft Yatak Yapımı İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://jbbkloanseva.com/loft-bed-plans-queen/loft-beds-epic-diy-queen-loft-bed-plans-floor-plans-design/

    Merhabalar, linkteki gibi altı boş Queen boy bir ranza yapmayı düşünüyorum. Öğrenci evinde olacağı için fazla estetik kaygılarım olamıyor ne yazık ki. Köyde biten inşaatlardan istediğim sağlam 5x10 keresteleri kullanmak niyetindeyim. Daha önce bu ölçekte ve taşıma kapasitesinin önemli olduğu bir proje yapmadım, şehir planlama öğrencisiyim zaten. Doğal olarak aklımı kurcalayan sorular var tabi;

    1. 5x10 kereste bacaklar için yeterli olur mu, daha kalın kereste veya iki tanesini yapıştırarak kullanmam mı gerekir? Ya da "L" şeklinde mi birleştirirsem daha dayanıklı olur?
    2. Bacakların ayrılmaması ve devrilmemesi için aralara yatay kiriş (mesleki jargonda başka adı varsa bilmiyorum) çakmam yeterli mi, çapraz olmasa da sağlam olur mu?
    3. Yatağı koyacağım zemini nasıl yapmalıyım, çerçeve içine 2 tane daha 5x10 çakıp üzerine sunta koysam kaç kiloya kadar taşır?
    4. Aşağıda hazırladığım basit bir model var ama mukavemeti konusunda hiç fikrim yok. Turuncuların hepsi 5x10, yeşil olan kısım ince sunta yada benzeri sert geniş bir yüzey. Duvarlara yaslanmış yüzeylerde ortadan kiriş geçirdim ama ne kadar işlevsel bilemiyorum. Tek kalan bacağın bağlantısının olmaması sorun yaratır mı? Zemin seviyesinden geçirdiğim kirişlere ihtiyaç var mı? Yatağın altındaki kalasların dik veya yatay durması önemli mi?
    5. Son olarak alet edevat yok ne yazık ki. Komşularda da maksimum matkap ve normal testere bulabilirim belki. Eklem yerlerini bu yüzden kompleks yapamam ama yeterli olmazsa gönye falan çakabilirim. Bu durumda nasıl vida kullanmam gerekiyor, normal vida yeterli olur mu?

    Odada ikili yatak olduğu için başka eşya için yer kalmıyor. En azından çalışabileceğim bir yere ihtiyacım var. Bu tarz mobilyalar da oldukça pahalı. Fırsatım varken denemek istedim yapmayı, yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim.

    Loft Yatak Yapımı İçin Yardım



  • Aynen resimde olduğu gibi 5x10 ağaç kullanırsanız, ve yine tek parça ağaç taşımada yeterli olur, hatta yerinden oynatmadığınız sürece 10 kişide çıksa 5x10 ağaç her türlü taşır, tabi doğru uygulama yaparsanız.
    Öncelikle (tavsiye) ağaçları bir marangozhanede sildirirseniz yeni almış gibi tertemiz olur ve hatta birde işiniz bittikten sonra vernik yada boya uygularsanız yatağınızı daha çok seversiniz. Marangoz onları silmek için para almaz alsa bile en çok 30-40 ₺ alır, fazla isterse dövün adamı, 10 dakikalık iş çünkü makinadan çekiyor bitiyor, bu arada ağaçlar birkaç mm incelemiş oluyor bilginize.
    Montaj için vida zor atarsınız. Atabilmek için öncesinde vida atacağınız yere vida kalınlığına uygun delme ucu ile derlerseniz kolaylık sağlayacaktır. El becerinize güveniyorsanız çivide kullanabilirsiniz.
    Şimdi en önemli nokta, bunu sakın atlamayın, mobilyacı malzemelerinin satıldığı bir yerden mobilya toplama silikonu alın ve birleştirdiğiniz tüm yerlere vida atmadan önce bunu mutlaka sürün, nohut büyüklüğünde 4 adet sürmeniz yeterli olur. Birkaç saat sonra yatağınızda yatabilirsiniz. Yatağı söküp taşırım derseniz silikonu sürmeyin çünkü bir daha ayıramazsın ağaçları birbirinden.
    Kolay gelsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

    Model iyi gözüküyor. Sadece bazı noktaları cevaplayayım. Ana ayakları eğer yükseklik fazla ise ya çift 5-10 yada 10-10 kullanın. Birde 5-10 kerestelerin hepsi düz olmaz özellikle yağmur yediyse. Bu nedenle işe başlamadan elinizde yeterli düz 5-10 var mı kontrol ediniz.
    Bir diğer çok önemli nokta sizde sormuşsunuz. 5-10 ları dik olarak yani kısa kenarı alta gelecek şekilde yatak altına döşeyin çok daha iyi taşır.
    Çaprazlar hakkında ise, ayaklara kirişleri düzgün montaj yaparsanız (yani birleşim sağlam olursa) gerek kalmaz. Yaparken de yatayda hareket ettirmeye çalışın eğer sistem rijit ise yani gevşek davranmıyorsa gerek yoktur.
    Ayaklara da mutlaka yatayları atın modeliniz güzel duruyor.
    Sunta kalın olacaksa 50cm aralıkla 5-10 atabilirsiniz. Biraz dayanıksız bir malzeme diyorsanız 20-30 cm e kadar kiriş aralığını düşürmenizde fayda var.

    Birleşim konusunda tam bir şey söyleyemeyeceğim. Biraz araştırma yapmak lazım. Detay çizimleri internette mevcuttur kesin. Mimarlar bu tür ahşap elemanların birleşim detaylarını çizerler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.