Şimdi Ara

Logitech Arızalı Ürün Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
6.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01.09.2014 tarihinde Teknosa'dan almış olduğum Logitech G103 Gaming klavye 3 ay sonra bazı tuşları basmamaya başlamıştı. Teknosa aracılığıyla ürünün tamir edilmesi için servise gönderdim. ancak servise gönderirken elimde ürünün faturası ve garanti belgesi yoktu. Teknosa mağaza görevlileri sağolsunlar ürünün kendilerinden alındığına dair bir belge (hangi tarihte alındığını, seri numarasını, model no.su v.b bilgilerin yer aldığı bir belge) imzalı olarak ve garanti belgesi fotokoposi imzalı olarak arızalı ürün paketinin içerisinde servise gönderdiler. Ancak servis garanti belgesinin ve faturanın aslı olmadığı için işlem yapmayarak geri gönderdi.

    Bende Logitech Müşteri Hizmetlerini 00 800 448 82 58 62 no.lu telefondan (yalnızca sabit hatlardan arama yapılabiliniyor. cep telefonundan arama yapılamıyor) arayarak durumu kendilerine ilettim. Benden ürünün resmini, servis sevk irsaliyesinin resmini mail atmamı istediler. Bende kendilerine bu istedikleri haricinde Teknosa'dan almış olduğum kağıtları servise gönderiliş kağıdını yani elimde ne varsa hepsinin resmini çekerek mail attım. 19.02.2015 tarihinde akşam saat 17:30 civarında yapmış olduğum bu işlemler sonrasında hemen ertesi gün 20.02.2015 tarihinde saat 11:20'de (24 saat geçmeden) ürün siparişini oluşturduklarını ve onay birimine ilettiklerine dair bir mail geldi. saat 15:25'de Logitech'den ürün değişimin onaylandığı ve kargoya verildiğine dair ikinci bir mail geldi.

    Burada bu olayı bu kadar detaylı yazmamın birinci sebebi benim gibi servis mağdurları varsa izleyecekleri yolun ne olduğunu anlamaları ve ikincisi ve en önemliside bir firmanın görevinin sadece mal satmak değil sattığı malın arkasında nasıl durduğunu göstermekti. Logitech müşteri hizmetlerine başvurumun ardından 24 saat geçmeden sorunu nasıl çözüme kavuşturdukları görmek inanın beni hayrete düşürdü. Ayrıca müşteri hizmetlerinde görüştüğüm iki kişide inanın o kadar yakın ve candan konuşuyorlardi ki adeta karşısında ezilip bükülüyorsunuz. Size sorun çıkartmak için değil sizin sorununuzu çözmek için orada oldukları konuşmalarının her halinden belli oluyordu.

    Bir aralar bir beyaz eşya firmasının reklam filminde '' İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim'' diye bir söz vardı. İşte o sözün hakkını veren firma bence Logitech.
    Bundan sonra Logitech markasından şaşmıyacağım.
    Teşekkürler Logitech.







  • entek E kullanıcısına yanıt
    Bende benzer bi sorun yaşıyorum yukarıdaki numaranın cepten aranan nosu yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    Bende benzer bi sorun yaşıyorum yukarıdaki numaranın cepten aranan nosu yokmu?


    maalesef başka numara yok bende sabit hatlı numaradan yaptım tüm aramaları. ama ihmal etmeyin gerçektende çok ilgili ve alakalılar sorununuzu çözeceklerdir mutlaka.
  • Ev telefonundan aradım bu numarayı ama meşgul çıkıyor sürekli.Cep telefonundan aradığımda da yanlış numara tuşladınız diyor.Bi ulaşamadım adamlara.
  • logitech aldıgınız ürünün hakkını veriyor 2 yıl once kablosuz mouse aldım 1 ay geçmeden bozuldu fatura ile servise yolladım laf etmeden ürünü değiştirdiler
    o günden beri mouse sorunsuz çalısıyor
  • mouse, z506 hoparlör değişimlerini sorunsuz bir şekilde yaptı mouse için skatez gönderdi adamlar satış sonrasında destekleri çok iyi, corsairde aynı şekilde kasa aksesuarlarını bulamadım nasıl temin ederim dedim adamlar daha cevap yazmadan 3 gün sonra aksesuarlar geldi kargo ile, steelseriestende aynı hassasiyeti bekliyorum bakalım 2 haftalık bir taşınma süreçleri varmış bitmesini bekliyorum :D
  • Geçmiş olsun. Şanslıymışsınız. Aynı firmanın tam tersi saçma uygulamalar yaptığını da belirtmek için yazayım dedim.

    Benim de başıma benzer bir durum geldi. Logitech G500 oyun farem arızalandı ve ben de aldığım yere(Vatan Bilg.) götürdüm. İlk problem burada başladı. Garanti süresinin onlara ayrılan kısmı dolmuş kalan süre için Logitech yetkiliymiş! (Anlayamadığım bir uygulama) Bunun üzerine Penta'yla iletişime geçtim. Onlar da ürünü göndermemi istediler ve gönderdim. Yaklaşık bir hafta sonra ürünün arızalı olduğu ve para iadesi alabileceğim söylendi. Bu iyi, fakat ben iade değil değişim istediğimi söyledim.

    - Burada haksız olduğumu ve para iadesini almam gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak üzerinden geçen zaman, indirimli almış olmam ve dolar kuru farkından dolayı alacağım para iadesi ile bırakın aynı fareden almayı benzer özelliklere sahip yakın bir tanesini bile almak mümkün değil. Ayrıca Tüketici Kanunu'na göre 'Para iadesi' ya da 'Değişim' seçme hakkı bana ait.(bkz. madde 56/3) -

    Bunun üzerine Penta ve Vatan Bilgisayar'la ayrı ayrı yaptığım görüşmelerde, aynı ürünün stoklarında olmadığı için değişim yapılamadığını, yardım edemeyeceklerini söylediler. Daha sonra Logitech Müşteri Hizmetleri'ne başvurdum web sitesi üzerinden.(Burada bir parantez açmak istedim. Forumda ve başka kaynaklarda buna benzer durumla karşılaşıp, Logitech'in yurtdışı kaynakları ile e-posta yoluyla iletişime geçerek sorgusuz sualsiz yeni farelerine kavuşanlar var. Fakat ne hikmetse bir-iki yıl öncesine kadar var olan bu iletişim kanalı bir şekilde artık yok! Ne yaptıysam Logitech yurt dışı müşteri hizmetlerine ait bir iletişim kaynağı bulamadım.)

    Bahsedilen telefondan da aradım, görüştüm. Hakkını yememek için konuştuğum temsilcinin kibarlığını söylemeliyim. Sonrasında e-posta trafiğine dönüşen bu görüşmenin de geldiği nokta şu;

    L: -"Ürünün üç farklı açıdan fotoğrafını çekin ve gönderin. Biz de değişim işlemlerini başlatalım."
    B: - Tamam. Seve seve yapardım fakat daha önce de söylediğim gibi ürünü yetkili servise göndermiştim. Dolayısıyla fotoğrafını çekemiyorum.!?
    L: - "Tarafınızdan talep edilen bilgi ve belgeler mevcut olmadan konu adına destek sunamamaktayız.Lütfen en kısa süreç içerisinde ilgili bilgi ve belgeleri temin ediniz ki, sizere sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilelim." (Aynen kopyaladım)

    Hal böyle olunca ben de bir ihtimal diyerek servise mesaj attım, benim faremin fotoğraflarını yollar mısınız diye. Servis beni telefonla aradı ve ürünün iade olarak ayrıldığını. Birçok fare arasına atıldığı için bulunmasının imkansız olduğunu ve fotoğrafının çekilemeyeceğini söylediler. Ben de bunu Logitech Müşteri Hizmetleri'ne ilettim. Servisin bu durumu bildiren e-postasını da ilave ettim. Cevap olarak şunu aldım;

    L: - "Öncelikle bilmenizi isteriz ki Logitech'in Türkiye'de resmi bir tamir merkezi bulunmamaktadır.
    Eğer ürünün Logitech ile garantisi bulunmakta ise ve tamir edilmiş ise garanti koşulları geçersiz olur.
    Logitec'in resmiyet tanımadığı bir firma tarafından ürünün tamir edilmesi durumunda, şirketimiz destek/yardım sunmamaktadır.

    Tarafınızdan talep edilen bilgi ve belgeri sunamadığınızdan dolayı sizlere üzüntüyle belirtiyoruz ki yardımcı olamamaktayız ve konu adına açık olan kaydınız/kayıtlarınız kapatılmıştır. (Aynen kopyaladım)

    Logitech Müşteri Hizmetleri: L
    Ben: B

    Bu noktadan sonra iletişim koptu. Bir daha cevap vermediler bana...

    Hala uğraşmaktayım. Şikayetvar.com'a ilgili şikayetleri yaptım (1, 2, 3). Hala yurtdışı kaynaklara ulaşım yollarını aramaktayım. Telefonla aramayı deneyeceğim. Sonuca ulaşamazsam Tüketici Hakem Heyeti ve Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyorum.

    Konu ile ilgili bilgisi, tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum.




  • MysteriousBoy kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiyede anlayış sıfır ben bütün sorunlarda direkt logitech ile irtibata geçtim logiteche kızamıyorum sebep önceden foto vs istemiyordu. Ancak özellikle turkiyede logitech ürünü olmayan adamlar bile arızalı ürün diyip bir şekilde milletten Seri numarası alıp yeni ürün almışlar. Bundan dolayı adamlar biraz killatiyorlarki haklılar umarım sorununuzu çözerler ki normalde o mouseun yeni modelini vermesi lazım pentanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk Logitech yurtdışı ile irtibata geçmeye çalışıyorum ama herhangi bir e-posta adresi bulamadım. Yurtdışı destek servisini telefonla aradım ama 5 dakika müzik dinledikten sonra kapatmak zorunda kaldım!

    Yanlış hatırlamıyorsam 2013 tarihli bir forum iletisinde Logitech ile iletişime geçtiğini söyleyen bir kişinin yazdıklarını okudum. Bir e-posta üzerinden iletişime geçtiğini ve sorgusuz sualsiz yurtdışından sıfır ürün gönderildiğini söylüyor. Fakat söz konusu e-posta adresi için verilen bağlantı artık çalışmıyor. Sanırım Logitech artık bu şekilde iletişim kurmak istemiyor. Ve sizin bahsettiğiniz gibi kötüye kullanım vakaları yüzünden artık eski kullanıcı memnuniyeti düşüncesine sahip değiller gibi görünüyor.

    Sonuç olarak bu Logitech markası adına üzücü bir durum. Artık eskiden olduğu gibi gözü kapalı LOGITECH markalı ürün ALMAYACAĞIM! Umarım bu mesaj gereken yerlere ulaşır...



    Not: Geçirdiğim rahatsızlık sebebiyle bir süredir hastanede yatmakta olduğumdan mesajım gecikti. Kusura bakmayınız.




  • MysteriousBoy kullanıcısına yanıt
    Aşağıda ki linkten sorunun anlatabilirsin, yazılı olarak hala irtibata geçebiliyorsunuz. Üye olursanızı herhalde iletişim daha kolay olacaktır.

    https://support.logitech.com/en_us/contact-support
  • MysteriousBoy kullanıcısına yanıt
    Logitech Müşteri Hizmetleri 00 800 448 82 58 62 no.lu telefondan (yalnızca sabit hatlardan arama yapılabiliniyor. cep telefonundan arama yapılamıyor) ulaşabilirsiniz. Ben şimdi denendim ve müşteri temsilcisi ile görüştüm. Karşınıza ürün gruplarını sayan bir sesli yanıt sistemi çıkıyor ve ürününüze ait olan gurubun numarasını tuşladığınızda müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz. Numarayı eksiksiz çevirin..
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler. @entek @[darkness13]

    Bahsettiğiniz yolları denemiştim. Son olarak bir kez daha 00800..'lü numarayı aradım ve gelinen nokta şu;
    "Penta Yetkili Servis tarafından ürününüzün 'İade İşlemleri'(bana sorulmadan!) başlatıldığından prosedür gereği size yardımcı olamıyoruz..."
  • MysteriousBoy kullanıcısına yanıt
    öncelikle msj geç cevap verdiğim için özür dilerrim. rahatsızlığım nedeniyle yaklaşık on beş gündür bilgisayardan uzaktım kusura bakmayın. sorununuza gelince sanırım firma haklı, çünkü zaten delta iade işlemini başlatmış anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim mouse da Logitech G500s malesef tam 4 aydır verilmedi. Logitech inde haberi var elimde ne mause var ne bişey Sözde garantiyi yürüten firma Penta
    Ben burda ikisinede nasıl sövmeyim. 4 ay ya huu 4 aydır sürüncemede Penta da logitech de ikiside bir birinden pislik.

    Lanet olsun ikisinede nedeni gayet açık ben almışım mousu 95 tl ye şuan fiyatı 250 tl civarı 95 liranı istersen hemen verecekler.
    95 liramda onların olsun mouse da münasip biyerlerine otursun
  • Geçmiş olsun @entek. Firmanın haklı olduğu konusunda size katılmıyorum. Çünkü bu işlemi bana sormadan yapmaması gerekir. Ben tamir için gönderdim. Eğer tamir edemiyorlarsa bana bunu bildirmeleri gerekir. Bu durumda bana iade seçeneğini sunar. Ben de istersem kabul ederim. İstemezsem de benim ürünümü geri gönderin derim.

    @gonuldagi 'nın yazdığına geliyor olay. 95tl nere 250tl nere. Aradaki farkı karşılamak istemiyorlar ve yokuşa sürüyorlar belli ki...
  • neden ve nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde birden bire çalışmayı bırakan T400'üm için bir haftadır mailleşiyorum henüz müşteri hizmetlerinden bir talep gelmedi fotoğraf ya da herhangi birşey istemediler henüz. bana internetten de bulabileceğim komik şeyleri öneriyorlar pili değiştirin yazılımı tekrar yükleyin vs. sanırım o meşhur logitech müşteri hizmetleri artık o kadar da meşhur olmayı haketmiyor.
  • entek E kullanıcısına yanıt
    logitech son kullanıcı konusunda 10 numara süper ..

    yeterli haklı ol..

    tr servisi hiç iy değil zamanında banada iki gün içimde elimde olucak şekilde klavye mause seti gönderdiler tr servisi hiç ilğilenmedi benimle
  • Uğraşıp didişip aldım sonunda logitech müşteri hizlmeterinden
    Pentadan mousu geri aldım fotolarını çekip logitech e gönderdim 24 saat içinde kargoya verildi.
    29 ekim dolayısıyla 1 gün geç olarak aldım yoksa yurtdışından 24 saatte Türkiye ye girdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonuldagi

    Uğraşıp didişip aldım sonunda logitech müşteri hizlmeterinden
    Pentadan mousu geri aldım fotolarını çekip logitech e gönderdim 24 saat içinde kargoya verildi.
    29 ekim dolayısıyla 1 gün geç olarak aldım yoksa yurtdışından 24 saatte Türkiye ye girdi.



    ürününüzü değiştirebildiğinize sevindim. eğer haklı iseniz ve sonuna kadar giderseniz logitech firmasından hakkınızı alabilirsiniz. inanın logitech firması gibi firmaların sayısı 2 elin on parmağını geçmez.
  • gonuldagi kullanıcısına yanıt
    logitech g930 ağustosun 28 inde 2 yıllık olacak şuan pilden problem yaşıyorum csgo oynarken ilk yarı bitmeden yani 7-8 rounda gelemeden bam diye kapanıyor şarjda olsa bile programı herşeyi yüklü logitechin site üzerindenmi desteğe başvurayım yoksa direk numaradanmı arayayım ? veya desteğe başvurdukdan sonra telefonlamı arayayım ? teşekkürler şimdiden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.