Şimdi Ara

Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.007
Cevap
77
Favori
163.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    Uzun bir bekleyişin ardından sonunda Logitech'in yeni nesil konsollara destek sunduğu G29 ve G920 Driving Force direksiyon setleri artık karşımızda.

    Tasarım açısından G27 ile Driving Force GT'nin birleşimi şeklinde gözüken G29'da kendi açımdan G27'de az sayıda bulunan düğme eksikliği ortadan kaldırılmış durumda.

    G29 ve G920 direksiyon setleri yalnızca direksiyon ve pedal ikilisi ile gelmekte, vites için Driving Force Shifter isimli ayrı bir aksesuar almamız gerekecek.


    Logitech G29/G920 Driving Force

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu


    Çift Motorlu Güç Geri Bildirimi

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu



    Boşluksuz, Sarmal Dişli Takımı

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu



    https://www.logitechg.com/tr-tr/products/driving/g29-driving-force.html

    https://www.logitechg.com/tr-tr/products/g920-driving-force.html



    Logitech Driving Force Shifter

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu


    https://www.logitechg.com/tr-tr/products/driving/driving-force-shifter.html


    G29 Driving Force Teknik Özellikler

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    G920 Driving Force Teknik Özellikler

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    Driving Force Shifter Teknik Özellikler

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 2 Nisan 2021; 11:26:48 >



  • Eski ürünlere destek koymayıp yeni ürünü satın almaya zorlamak bana pek doğru gelmedi. 50-100 dolarlık bir şey olsa neyse ama 1000 liraya yakın para vererek aldığım direksiyonu çöpe atıcam ve 2 tuş eklenip vitesi çıkartılmış haline tekrar para mı vericem, gaz pedalınıda ayrı satsalarmış bu iş iyice soyguna döndü. Direksiyon seti devamlı satın alınacak bir ürün değil. He yep yeni bir teknolojiye sahip çok daha farklı ve üstün bir ürün çıkartırlarsa o zaman olabilir ama aşağı yukarı aynı ürüne hatta daha eksik bir ürüne sadece yazılım destiği için 2. kere para vermeyi düşünmüyorum.
    Bazı konulara açıklık getirme vakti geldi. Logitech yeni çıkaracağı direksiyonu iki modele ayırmış, fakat her iki modelde de ne yeni teknoloji kayışlı sistem nede eski teknoloji klasik dişli sistem kullanmış. Bunların yerine normal dişli sisteme göre daha sessiz çalışan sarmal dişli sistem kullanmayı tercih etmiş. Gerçekçi bir sürüş deneyimi için Force feedback işlemini iki adet motoruyla yerine getirdiği belirtiliyor.


    Logitech G29 / G920 direksiyon kutusunun içi ve sarmal dişli sistemin yapısı












    Logitech yeni çıkaracağı direksiyonu iki modele ayırmış;

    -Logitech G29 modeli - PS3 ve PS4'ü destekliyormuş. Tuş takımı Playstation'a özel

    -Logitech G920 modeli - Xbox One ve PC'yi destekliyormuş. Tuş takımı Xbox'a özel


    Bu iki modelde, direksiyon simidindeki tuş takımı ve desteklediği platformlar dışında geriye kalan her şey bire bir aynı.


    Logitech G29 ve G920 yan yana










    F1 vites dahili olarak geliyor ama harici vites ayrı satılacak. Harici vitesinde nasıl bir şey olduğu ortaya çıktı.


    Logitech G29 / G920 Harici Vites
















    Logitech G29 / G920 direksiyon simidinin deri ve metalden yapılmış dayanıklı bileşen olduğu belirtiliyor. Bugün sanayide döşemeciler en ucuz deriyi 150TL ye kaplıyor. G29 ve G920 de standart olarak geliyor. Aynı zamanda iki direksiyonda 900 derece manevra kabiliyetine sahip.


    Logitech G29 / G920'nin 900 derece destekli deri kaplama ve metal alaşımlı direksiyonu












    Pedallar da ise her hangi bir değişikliğe gidilmemiş, G27 modeli ile bire bir aynı. Belli bir kalitede ve debriyaja sahip.


    Logitech G29 / G920 Pedal seti










    Logitech G29 / G920 Boyut ve Ağırlık ölçüleri

    Direksiyonun boyutu ve ağırlığı:




    Pedalların boyutu ve ağırlığı










    Logitech tarafından yapılmış resmi Türkçe açıklamayı aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. Direksiyon da kullandığı teknolojilere de değinmiş.


    G29 / G920 için HARİCİ VİTES
    http://gaming.logitech.com/tr…/product/driving-force-shifter


    G29 DİREKSİYON SETİ
    http://gaming.logitech.com/tr-tr/product/g29-driving-force…


    G920 DİREKSİYON SETİ
    http://gaming.logitech.com/…/gaming-cont…/g920-driving-force


    Farklı bir kaynak
    http://www.trustedreviews.com/…/new-logitech-g29-ps4-racing…




    Not: Xbox versiyonu PC de çatır çatır çalışacakken, Playstation versiyonunun PC de çalışmayacak olması son derece can sıkıcı, ETS de veya diğer simülatörler de kullanmak isteyen kişiler mağdur olacak.

    Not: G29 modeli madem sadece PS3 ve PS4 de çalışacak, keşke üzerinde Dualshock 4 gibi mikrofon/kulaklık giriş çıkışı ve dahili hoparlörde olsaydı, PS4 kontrolcüsünü açmaya gerek kalmazdı. Arkadaşlarımızla konuşmak için dualshock 4' ü de ayrıca açmamız gerekecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Logiteh G29 madem PS4'e tam uyumlu PC de çalışmayacak diyorlar, o halde hakkını verselermiş. Üzerinde neden headset giriş çıkışı yok diye sorarlar adama, neden dahili hoparlör yok diye sorarlar adama. Playstation exclusive demeyi biliyorlar.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Gameking1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilberhoca

    vitessiz 1000 TLnin altında olma ihtimali sizce yüzde kaç?

    %0

    Zaten 399 USD yazıyor resmi sitesinde o da zaten vergisiz 1064 tl yapıyor şu anda. Yani imkansız

    Alıntıları Göster
    Vitessiz 1500 TL

    Vitesle 1900 TL

    Yanında da yağlı kazık hediyesi ile

    Üst edit: Yorumu beğenirseniz, konuda öne çıkar ve Google'dan gelen arkadaşlara rehber olur.


    Merhaba dostum @mind of a madman,


    Cihazı 18 Nisan 2023'te satın aldım ve bu sorunu çözebilmek için adeta kafayı yedim. Logitech G29 direksiyon dönmüyor, zor dönüyor, force feedback çalışmıyor gibi sorun yaşayanlar buraya dikkat kesilsinler.


    Bir sürü eski sürüm GHUB kurdum. Farklı sürümlerde Logitech Gaming Software da denedim. Dosya kalıntılarını silmekten, sürekli regedit temizlemeye kadar bir ton şey denedim. Hatta dün gece Windows 10'a dönüş yapmayı deneyecektim ki Reddit'te bu konuya denk geldim: G29 turns on centring spring when I alt tab out of game (ACC) - any help here? I’ve tried reinstalling GHub and deleting its folders too but not worked. : LogitechG (reddit.com) ve nihayet problemi çözüme kavuşturdum. Direksiyonu iade etmeyi bile düşünmüştüm.


    Sorunun kesin çözümü yukarıdaki arkadaşın da değindiği gibi, "GameInput Service" hizmetini kapatmaktan geçiyor. Ben şu anda GHUB'ın kendi sitesindeki en güncel sürümünü kullanıyorum (sürüm: 2023.3.396302) ve Logitech Gaming Software kurulu değil. İşletim sistemi Windows 11 ve kullandığım cihaz G29. Yay merkezleme gücü ve Force Feedback (FFB) özellikleri sorunsuz bir şekilde çalışıyor.


    Sorun yaşamadan denediğim oyunlar: Asetto Corsa Competizione, Asetto Corsa, Forza Horizon 5 ve Euro Truck Simulator 2.


    Tam çözüm (adımları Windows 11'e göre anlatıyorum, Windows 10'da da hemen hemen aynıdır) : Arama kısmına "Hizmetler" yazın ve tıklayın > Listeden "GameInput Service" hizmetini bulun ve durdurmakla kalmayıp, şu adımları takip edin: Üzerine çift tık > Başlangıç türü (Devre dışı) > Uygula.


    Bu sayede GHUB'ta ayarladığınız "Yay merkezleme gücü" ayarı, ekranın herhangi bir yerine tıkladığınızda veya alt tab yaptığınızda ya da PC'yi yeniden başlattığınızda bozulmayacak. Bazı oyunların kendi iç ayarları olduğundan dolayı farklı bir direksiyon hissiyatıyla karşılaşsanız bile, tekrardan GHUB'tan ayar çektiğinizde bir sorun yaşamayacaksınız.


    Not: "GameInput Service" hizmeti, oyun kontrolcülerini ve aksesuarlarını düzgün kullanabilmemizi sağlıyor ama açıkçası bendeki gamepad Xbox Wireless Controller Gen9 ve hem kablo ile hem de bluetooth dongle ile denedim ve hiçbir sorun/fonksiyon kaybı yaşamadım. Yine de bu not aklınızın bir ucunda bulunsun ve gamepad ile vakit geçirmek istediğinizde olur da bir sorun yaşarsanız, yukarıdaki adımları tekrardan takip ederek bu hizmeti aktif hâle getirebilirsiniz. Direksiyona geçeceğiniz zaman yeniden devre dışı bırakırsınız.


    Not 2: Direksiyon setini her ihtimale karşın USB 2.0 portuna takın. Diğer portlarda sorun çıkarma ihtimali olabiliyor. Logitech'in resmî tavsiyesidir.


    Sonuç olarak, bu yöntemi bozabilmek için çok uğraştım. Direksiyon setinin adaptörünü fişten çektim, USB'yi çıkardım, PC'yi kapa-aç yaptım, yeniden başlattım, farklı farklı oyunlara girdim ama çok tutarlı çalıştı ve hiçbir sorun çıkarmadı.


    Not 3: Yukarıda da belirttiğim üzere, bazı oyunların kendi iç ayarları var ve direksiyon size sert gibi gelirse paniklemeyin. İçeriden ayar çekebiliyorsunuz.


    Sorunu yaşayan diğer arkadaşları da etiketleyeyim. @NiTRocy, @fearlestorm, @serci07 Ayrıca bu konuyu ziyaret edecek diğer arkadaşlar da okumayı unutmasınlar.


    İyi sürüşler dilerim. :)

    alanın aklından şüphe duyarım bu sete o para verilmez. bu tarz ekonomik durumlarda en güzel yöntem sabredip satın alma yapmamaktır. dar boğazlı sistem kullanmama rağmen inatla cpu almıyorum maddi anlamda sıkıntımda yok çünkü bu fiyatların saçma olduğunun farkındayım, herkese de tavsiye ederim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    quote:

    Orijinalden alıntı: focusstw

    Bende dişli sesinin çok abartıldığını düşünüyorum. Odamda rahatça oynayabiliyorum, yan odadan falan bir ses duyulmuyor...

    g29da öyle bir sorun yok zaten

    Alıntıları Göster
    G29- G920 sessiz, dişli sesi abartılıyor falan diyenleri şaşkınlıkla okuyorum. Bunu yazanlardan 1-2 kişi hariç hiçbiri Fanatec yada Thrustmaster'a bırakın sahip olmayı dokunmamışlar bile. Yoksa bu yorumlarının başka açıklaması olamaz.
    G920'ye sadece 2 hafta dayanabildim. Dişli sesi son ses oyun oynarken pek umrumda olmasa da direksiyonu çevirirken dişlinin hissiyatı beni bezdirdi.
    Gece yan odada eşim uyurken kullanamadım resmen direksiyonu.
    1 haftadır Thrustmaster TX leather edition kullanıyorum. Amazondan siparişi verdim TH8A shifter ile birlikte 11 günde teslim aldım. Project CARS en kuvvetli FFB alınan oyunlardan biri şuanda buna rağmen ses konusunda en ufak şikayetim yok. Forza serisinde hiç olmaz.
    Dün gece kulağımda kulaklıkla 2 saat kadar oynadım, bu sırada eşim aynı odada arkamdakı koltukta uyuyordu. G920 de yan odadan rahatsız olup gelmesiyle kıyaslarsak fark anlaşılır diye düşünüyorum.
    Fanatik yorumlar yanıltıcı oluyor, demo yapma şansı olan yapmadan almasın.
  • Geçen demiştim, keşke G29 çıksa diye. Logitech nasıl duymmuş :)

    Fiyat olarak G27'den çok pahalı olamması lazım.
  • 1300'lere varır artık fiyatı
  • Sabirsizlikla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu sonunda Logitech Momo'yu emekli etme vakti geldi.
  • G27'yi satma vakti gelmiş bulunuyor. Fiyatı kabarık olur bu aletin. Vitesi bekliyoruz 12 ileri olsa iyi olur. ETS fanları için beklenen destek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain__ -- 24 Mayıs 2015; 15:38:18 >
  • G27 var şuan ama, onu satıp bunu almak ne kadar mantıklı olur bilmiyorum. Fiyatı da zaten 1400-1500tl olur herhalde...
  • bence fiat yazmayalım birde çok abartmayın fiatı bence 850-900-tl den çıkması gerek
    ikinci eller g27 çöplüğüne dönecek zaten dönmüşde
  • Baya şık yapmışlar. Bu sefer g27 de ki hatayı yapmamışlar.(Tuş takımı) Dfgt ye benzer tuşlar yerleştirilmiş. İster tır ister yarış arabası moduna girecek cinsden. Gerçekden hoş görünüyor.
  • Dfgt ile karışım güzel olmuş. Orta üst bölümdeki yatay alanda yine bir ışıklandırma var sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: randomZ

    Dfgt ile karışım güzel olmuş. Orta üst bölümdeki yatay alanda yine bir ışıklandırma var sanki.

    Kutu üzerindeki fotoğrafa bakıldığında dediğiniz gibi ışıklandırma mevcut.
    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bari diğerlerinin fiyatı düşse de alabilsek..

    borsa gibi anasını satim 2010 yılında 150 liraya satılan direksiyon bugün 500 lira
  • Konu fake...
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Uğur fosmu çıktı konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba hangi oyunlarda desteklenecek..
  • Sadece PS3 destekliyomuş bi de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Mayıs 2015; 16:07:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Sadece PS3 destekliyomuş bi de

    Ps2 de olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Sadece PS3 destekliyomuş bi de

    Ürünün kutusunda PlayStation 3 ve PlayStation 4 yazmakta ancak şu an için PC ile ilgili bir açıklama bulunmamakta. Eğer sadece Sony konsollarında çalışıp PC'de çalışmazsa asıl olay o zaman olur.

    Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu
  • pc ye çıkartmamalarını düşünemiyorum.. bildiğin aptallık olur...
  • PC'de çalışacağınıı yazmaya gerek duymamışlardır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.