Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.601
Cevap
66
Favori
315.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlıkta Logitechin yeni modeli Z906 yı test edip bilgilerimi paylaşacağım. Ben bu ürünü Western
    Digital Live Media Player ve Vu+ Ultimo HD uydu alıcısı (radyo ve çeşitli müzik kanalları)ile optik kablolar ile test ettim. Ürün tek bir kişi tarafından kolaylıkla taşınabilir.
    Logitech kutuyu küçülterek taşımayı kolaylaştırmış. Ürünün kutusunu ilk açtığınızda çok özenle paketlenmiş olduğunu görüyorsunuz.
    Bu tür ürünlerde malesef kablo fazlalılığı yine bu üründe var. Z5500'ün subwoofer boyutlarına göre Z906'nın subwooferi küçük boyut
    larda gözümüze çarpıyor. Uzunluk 28 cm, genişlik 29 cm ve yükseklik 32 cm olarak tasarlanmış.2 adet optik
    giriş sub'un arkasına yerleştirilmiş. Aynı anda 6 farklı cihaz bağlanabiliyor. Uydular z5500'e göre daha sağlam gibi geldi bana.Decoder dediğimiz parça ise
    bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Çok basit bir şekilde yapılmış. Sadece digital ekran yok, logitech heralde yazıların silinmesi, led ışığın sönmesinden dolayı
    bu değişikliğe gitmiş.

    Film olarak İnception, Pearl Harbor, Avatar, Salt gibi hareketli aksiyon-macera filmlerinin blu-ray lerini açtım western digital live ile. Filmlerdeki patlama, uçak,
    kurşun sesi gibi ögeler muhteşemdi. Resmen evinizde bir sinema salonu yaratıyorsunuz. Burada uyduların doğru konumlanması ve sizin oturma durumunuz çok önemli.

    Müziklerde ise arabeskten rock'a, poptan, türk sanat müziğine her tür dinledim. dinlediğiniz parçanın kpbs oranı ne kadar yüksekse o kadar ayrıntı ve kaliteyi
    hissediyorsunuz. Metallicanın bir blu-ray konserini izledim, sanki kendimi konser verilen alanda hissettim. Tiz oranı biraz artırılsa idi bu ürün çok daha iyi olurdu.

    Ürün ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim arkadaşlar.

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue mc -- 15 Şubat 2013; 18:22:47 >







  • Ben Logitech'in her büyük ürününü kullandım. Z2300, 5500, 906 vs.

    Aralarında aklımda tek kalan Z2300 onun sebebide bass konusunda aralarında en iyisi olması.

    İyi bir uydu olmadan kullanılmıyor tabii.

    Tartışma meselesine gelirsek Edifier, Creative, Microlab'ın ortaya koyduğu ürünler Logitech'i perişan eder. Z906'ya verilecek paraya giderim 2. el temiz Polk Audio TL1600 alırım.

    Mesela Edifier demişken S350DB acayip bir cihaz. Uğultu makinesi Logitechler ile kıyas bile edilmez.

    Bu arada Z5500'ün ne kadar kötü ses verdiğini şu videodan görebilirsiniz. Birde canlı duyulsa kahreder insanı. Z906 parasına hem videoda ki JBL hemde BX2 toplanır.

    https://youtu.be/dXk3I8LxOz8

    Arkadaşlar,

    2014 yılından beri Z906 kullanıcısıyım, üründen çok memnunum.

    Yaşadığım bazı deneyimleri, ufak tefek sorunları ve püf noktalarını cihazı yeni almış ya da alacak arkadaşlara ve tüm kullanıcılara anlatmak istiyorum;


    Z906' ımı 15 m2 salonumda, kendi çapımda kurduğum projeksiyonlu sinema salonu sistemimde kullanıyorum.

    İlk kurulumumda; bazı tavsiyeler üzerine bas hoparlörü direk tahta parke sert zemin üzerine koymuştum, yıllarca böyle kullandım, baslar gerçekten çok güçlü idi. Fakat bas volümü 4 veya 5. seviye, ses volümü 4. seviye olmasına rağmen, bas seslerin olduğu sahnelerde kulağa hoş gelen kuvvetli bas seslerin yanında, sebebini anlayamadığım işitme duyumu rahatsız edici gereksiz titreşimler meydana geliyordu. 

    Bas hoparlörün yerini değiştirdim, ayarlarla oynadım, ne yaptımsa sorun düzelmedi.


    Yaşadığım diğer sorun;

    Bir gün ses volümünü 6. seviyeye getirip duvarları titreten aksiyon filmi seyrederken üst katta ki komşum kapıma gelip sesten rahatsız olduğunu, duvarların titrediğini söyledi.

    Komşum haklıydı. Ama ses volümünü düşürmek de tüm zevki alıp götürüyordu.


    Bir gün aklıma şöyle bir fikir geldi;

    Bas hoparlörün gereksiz titreşimlerini emecek bir kumaş veya halı üzerine koysam yukarıda anlattığım sorunlara çare olur mu diye ve şunu yaptım;

    Evde yumuşak ve kalın bir kumaş vardı, onu dört kat yapıp bas hoparlörün altına koydum.


    Evet arkadaşlar inanmayacaksınız ama, ve sonuç başarı.

    Son 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum, şu anda bas hoparlörün altında 4 katlı bir kalın kumaş var, rahatsız edici gereksiz bas titreşimler kumaş tarafından emildiği için artık sorun olmuyor, duvarlar titremediği için üst katta ki komşum da artık şikayete gelmiyor, bu yaptığım eylem istediğim yumuşak, derin ve kuvvetli basları almama kesinlikle engel olmadı.

    Aksiyon filmi seyrederken Z906 ayarlarım şöyle; Bas ayarı 5 veya 6. volüm, ses volümü ise filmin kaydına göre bazen 4, bazen 5, bazen de 6. seviye.


    Tabii ki ses volümünü 7-10 arası seviyeye getirirsem duvarların titremesini hiçbir şey engelleyemez, komşunun yine rahatsız olacağı büyük ihtimal.

    Ama şunu kesin olarak söyleyebilirim; bas volümü 5 de, ses volümü 6 da artık üst kat komşum şikayete gelmiyor, kendisinden de teyit aldım.


    Bilmeyen arkadaşlar için;

    Bas, ön, merkez ve arkada ki hoparlörün ses seviyeleri sırayla kumanda daki "level" ve "ses arttır-eksilt" düğmelerinden ayarlanıyor, level' a her bastığınızda hangi hoparlör grubu ayarını yapacağınız yönetim panelin de şekillerle gösteriliyor. 

    Diyelim ki siz BAS volümü: 5, arka 2 hoparlörün volümünü: 7 yaptınız, kumandadan ses seviyesi 1 arttırdığınız da tüm hoparlörlerin ses seviyesi sizin ayarladığınız noktadan itibaren artar, yani bas volümü 6, arka hoparlörler 8 olur. 


    Diğer önemli nokta;

    5.1 ön, arka, bas ses volüm ayarlarını yalnızca 5.1 ses kayıtlı bir film oynarken yapabiliyoruz, filmi durdurayım ayar yapayım olmuyor.


    "En iyi hoparlör yerleşimi nasıl olur ?" araştırmalarımdan sonra,

    Hoparlör yerleşimim şu şekilde;

    Bas hoparlör ön-sağ da yer seviyesinde, yan duvardan 50 cm uzakta.


    Ön sol ve sağ hoparlörlerin yerden yüksekliği oturma konumuma göre kulak seviyesinde, (80 cm) aralarında 3 metre mesafe var, duvara monteli.

    Ses uzmanları; ön sol ve sağ hoparlörlerin yüksekliğinin oturma konumuna göre kulak seviyesinde, aralarında ki mesafenin ise en az 2 metre olmasını tavsiye ediyorlar, daha genişletebilirsiniz ama daraltmayın. Benim kendi görüşüm, her ikisini de denedim 3 metrenin 2 metreden daha iyi olduğuna kanaat getirdim, Film sahnesinde soldan sağa gitmekte olan bir nesnenin etkisini daha iyi hissediyorum. Merkez hoparlör ise ikisinin ortasına,.


    Merkez hoparlörün ön sol ve sağ hoparlörle yükseklik olarak aynı seviyede olması tavsiye ediliyor.

    Benim Ön Merkez hoparlörüm; mecburiyetten yerden 50 cm yukarıda, ön 2 hoparlörün ortasında, rafta.


    Arka 2 hoparlörüm duvara monteli, oturma konumuma göre arkada kalıyor, yerden yükseklik 170 cm, hoparlör aşağıya eğik arka-ortada ki izleyicilere bakıyor.

    Salonum 5x3 metre ölçülerinde küçük oda olduğu için arka hoparlörler için böyle bir yerleşim benim için en iyisi.

    Eğer salonum yeterince büyük olsaydı arka hoparlörleri oturma konumuna göre kulak hizasına koymak en doğrusuydu.  


    Diğer ipucu;

    Uzmanların tavsiyesi; hoparlörlerinizi çok duvara yanaştırmak kulağa hoş gelmeyen BOM etkisi yaratır, eğer benim gibi duvara monte etmek zorunda kalırsanız hoparlörlerin yönünü en ortada ki izleyiciye bakacak şekilde çevirin, bu etkiden kurtulursunuz.


    Son söz:

    Arkadaşlar;

    Gördüğünüz gibi evin durumundan dolayı uzmanların tavsiyesine tam olarak uyamasam da, %80 oranında uyduğumu düşünüyorum, buna rağmen Z906 dan gerçekten harika sesler alıyorum.

    Gerek aksiyon, gerekse de müzikal filmler de derin baslar ve diğer sesler çok çok iyi.

    Hele son seyrettiğim "Last Night in Soho" müzikal filmin Dolby digital 5.1 versiyonunda, Z906 tüm yeteneklerini ortaya döküyor, harika müzikler.


    Benim anlattıklarım mutlaka en doğrusudur demek değildir, ben sadece deneyimlerimi n sonucunda memnuniyetimi anlattım. Herkesin evinin şekli eşyaları farklı olduğu için ses tınısı da farklı olacaktır.

    Yine de anlattıklarımın faydası olacağını düşünüyorum.

    ses kartının artısı çok bariz özellikle uydu hoparlörlerin mid ve tiz kalitesini çok arttırıyor harici ses kartı z906 için kesinlikle şart yoksa hiçbir performans alamazsınız creative ses kartı optik bağlantı ve iyi bir ayar ile z906'dan memnun kalmamanız mümkün değil ses kartı cihazı adeta şahlandırıyor diyebilirim(yıllardır birçok farklı avr stereo amfi ve farklı hoparlör kombinasyonları ile hifi sistem kullancısı olarak belirtmek isterim ki z906'yı kullanmayı bilmeyip kötüleyenlere kulak asmayın kullanmayı bilirseniz fiyatına göre müzik/oyun/film her alanda sizi fazlasıyla tatmin edebilecek olan bir cihazdır)
  • sistemin hayırlı olsun, güle güle kullan...

    (keşke z5500 alsaydın)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Krizalit_

    sistemin hayırlı olsun, güle güle kullan...

    (keşke z5500 alsaydın)
    Hayırlı olsun İzlenimlerini merakla bekliyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LionTech16

    Hayırlı olsun İzlenimlerini merakla bekliyoruz...

    Alıntıları Göster
    hayırlı olsun testleri bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHBSC55

    hayırlı olsun testleri bekliyoruz

    Alıntıları Göster
    hayırlı olsun hocam da nerden ne kadara aldın ,*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cano93

    hayırlı olsun hocam da nerden ne kadara aldın ,*

    Alıntıları Göster
    MediaMarkt'tan 999 TL ye aldım Cano93
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue mc

    MediaMarkt'tan 999 TL ye aldım Cano93


    çok pahalı ya :S 800 lere filan insin bende almayı düşünüyorum çünkü bu fiyata sony in 1000 watlık ses sistemi var + dts HD filanda destekliyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHBSC55

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue mc

    MediaMarkt'tan 999 TL ye aldım Cano93


    çok pahalı ya :S 800 lere filan insin bende almayı düşünüyorum çünkü bu fiyata sony in 1000 watlık ses sistemi var + dts HD filanda destekliyo

    Alıntıları Göster
    Ordaki Yatık Olan Decoder Oluyo Dimi Yoksa Bizim Z-5500 İle Kullanğımız Farklı Bişimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia

    Ordaki Yatık Olan Decoder Oluyo Dimi Yoksa Bizim Z-5500 İle Kullanğımız Farklı Bişimi

    Alıntıları Göster
    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar

    Alıntıları Göster
    hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.testleride bekliyoruz.yabancı kaynaklarda z5500 den daha kötü bir ses karakteristiği var deniliyor.bakalım siz ne diceksiniz. bu arada bakıyorumda sizde TOUR DE FRANCE izliyorsunuz :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestromax

    hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.testleride bekliyoruz.yabancı kaynaklarda z5500 den daha kötü bir ses karakteristiği var deniliyor.bakalım siz ne diceksiniz. bu arada bakıyorumda sizde TOUR DE FRANCE izliyorsunuz :D

    Alıntıları Göster
    bu ses sistemiyle battlefield bad company 2 ne oynanır abi ya dolby digital ses destekliyo oyun süper sesler, o bomba sesleri filan harika olur die düşünüyorum :) deneme fırsatınız olursa denemenizi tavsiye ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz


    Camdan Attım Video Eklicem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia

    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz


    Camdan Attım Video Eklicem

    Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun arkadaşım bende yeni Z-5500 Aldım :) belki ilerde değiştirirm ama şimdilik işimi görüyor bu arada Metallica'nın Blue-Ray nerden indirebilirim o konuda yardımını bekliyorum :) torrent felan olursa iyi olur yada istişare edelim bi torrent yaparsn ben senden çekerim :D:D:D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz


    Az birşey kaliteyi sorun yapmayan arkadaşlar için Z906 ve Z623'e 10-15 DB fark atan Z2300 ve Z5500 en ideal seçim. :) Bizim için minicik kalite çok önemlidir diyorsanız bilemem ama kalite o kadar önemli olsa bile bu aleti alan arkadaş buna para sayana kadar giriş seviyesi bir Hi-Fi sistem yapardı kendini sağdan soldan toplama. :) Yine yazıyorum gümbür gümbür müzik dinleyen arkadaşlar 14 dB daha fazla ses veren Z2300'ü alacaktır Z623 yerine.Fakat zaten o kadar ses istemeyen ses yerine kalite isteyen arkadaşlar Z623 alacaktır.Ama bu Z906'nın hiçbir mantığı yok bence. :D




  • fiyatı pahalı geldi ama güzel bir cihaza bensiyor bose kadar olmasada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falkenbach54


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz


    Az birşey kaliteyi sorun yapmayan arkadaşlar için Z906 ve Z623'e 10-15 DB fark atan Z2300 ve Z5500 en ideal seçim. :) Bizim için minicik kalite çok önemlidir diyorsanız bilemem ama kalite o kadar önemli olsa bile bu aleti alan arkadaş buna para sayana kadar giriş seviyesi bir Hi-Fi sistem yapardı kendini sağdan soldan toplama. :) Yine yazıyorum gümbür gümbür müzik dinleyen arkadaşlar 14 dB daha fazla ses veren Z2300'ü alacaktır Z623 yerine.Fakat zaten o kadar ses istemeyen ses yerine kalite isteyen arkadaşlar Z623 alacaktır.Ama bu Z906'nın hiçbir mantığı yok bence. :D


    ne guzel bır yorum kutluyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia

    quote:

    Orijinalden alıntı: Falkenbach54


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pesidelphia


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    şu z5500 ler cidden sesten anlamıyor konuşup duruyorlar


    Sesten Anlamasak Z5500 Almayın Sağdan Devam Koçum


    z5500 dekide sesmi ya soldan soldan zzz


    Az birşey kaliteyi sorun yapmayan arkadaşlar için Z906 ve Z623'e 10-15 DB fark atan Z2300 ve Z5500 en ideal seçim. :) Bizim için minicik kalite çok önemlidir diyorsanız bilemem ama kalite o kadar önemli olsa bile bu aleti alan arkadaş buna para sayana kadar giriş seviyesi bir Hi-Fi sistem yapardı kendini sağdan soldan toplama. :) Yine yazıyorum gümbür gümbür müzik dinleyen arkadaşlar 14 dB daha fazla ses veren Z2300'ü alacaktır Z623 yerine.Fakat zaten o kadar ses istemeyen ses yerine kalite isteyen arkadaşlar Z623 alacaktır.Ama bu Z906'nın hiçbir mantığı yok bence. :D


    ne guzel bır yorum kutluyorum

    Alıntıları Göster
    Az bir şey kalitemi z5500 sade haliyle kuru tangırtı yahu kağnı gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    Az bir şey kalitemi z5500 sade haliyle kuru tangırtı yahu kağnı gibi


    işmisin siparişmi :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.