Şimdi Ara

LPG de silkeleme -Benzinde olmuyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
2
Favori
81.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evet hocam bunu da önerdiler. hatta ben benzinde yarım depo kullanıp sonra ayara gittim ama olmadı. fakat son paragraftaki önerinizi deneyeceğim. dediğiniz gibi oluyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 5 Eylül 2018; 16:34:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    O zaman akla yakıt karışım problemi geliyor. Bir gün önceden lpg de iken stop ettiğimiz motor aynı yakıt karışım oranıyla sabah soğuk motorda benzin ile ateşlenmeye çalışıldığınan bir süre yani karışım miktarı oturana kadar adeta sapıtıyor, gaza basınca boğulur gibi gaz yemiyor, doğru mu?



    Bunun sebebi benzin ile lpg nin yakıt haritalarının birbirinden fazlaca sapmaya uğramasıdır. Tek çözümü uzun bir müddet mesela bir depo boyunca aracı sadece benzinle kullanıp beynin optimum verimli bir yakıt haritasını oluşturmasına firsat verip ardından hemen hassas bir lpg ayarına girmektir.



    Eğer sebebin bu olup olmadığını netleştirmek istiyorsanız gün sonunda aracınızı stop etmeden önce elle benzine geçirin ve bir süre benzinde çalışmasını bekleyip stop edin. Ertesi sabah ilk çalıştırmada düzelmeler hissederseniz o zaman sebebi bahsettigim noktada arayın.
    Merhaba tekrar. hocam dediğinizi denedim. haftasonu şehir dışından döndüm. son 80 km benzinde devam ettim. sabah çalıştırıp hareket ettiğimde silkeleme olmadı. işyerinde bıraktım, akşam çıkışta hareket ettiğimde yine olmadı. dediğiniz gibi yakıt haritasından kaynaklı olabilir. fakat akşama lpg alıp gece lpgde bırakınca sabah yine yaptı.
    Aslında bu durumu lpg montajımı yapan kişi söylemişti. 100 km kullan daha sonra ayara gel dedi ve yeni ayar yaptı fakat sorun devam ediyor. sanırım benim ayarı başka yere yaptırmam gerek.




  • merhabalar aracımda yolda seyir halinde giderken ne zaman olduğunu bilmiyorum ama en belirgini çok zorlayınca, yokuşlarda birde 110 120li hızlarda yapıyor gibi geliyor


    LPG ile giderken birden araç hafifçe silkeleniyor, benzine geçiyor. Bazen bir dakika kadar sonra tekrar LPG ışıkları yanıyor. Sonra tekrar benzine geçiyor. Düğmeye kendim basmazsam bazen benzinde devam ediyor, hatta takılı kalıyor. Düğmesine bassam bile lpgye geçmiyor .

    Durup tekrar çalıştırınca sorun ortadan kalkıyor.

    Sebebi ne olabilir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEZzZER_TR -- 31 Ekim 2018; 18:16:35 >
  • SEZzZER_TR kullanıcısına yanıt
    Lpg montaj kablolarında, bilhassa lpg enjektör kablolarında kısa devre, temassızlık vs. olup olmadığını kontrol edin.



    Regülatör basıncı düşük, diyaframı arızalı veya filtre tıkalı da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    teşekkürler benimde araştırdığım kadarıyla ilk başta bunlara bakılacak gibi kayseride bildiğim iyi bir usta var bir ona gösterelim bakalım ne çıkacak.
  • Merhaba

    Aynı problem benim aracımda vardı.Benzin pompası yanmasın diye arka koltuğun altına benzin pompasına bir kablo ile röle bağlamıştık.Buradaki kablonun kısa devre yapması sonucu benzine geçtiğini bulduk.

    Bu kısa devreyi bulana kadar beyin dahil öndeki tüm gaz parçalarını tek tek denemiştim.

    En son arka depoya giden tüm kabloları iptal ettim ve arka depo tarafından hatanın olduğunu anladığım anda zaman rölesi aklıma geldi.

    Aracında elektriksel olarak kısa devreleri gözden geçirmeni tavsiye ederim.

    Araçta akünün oralarda gazın sigortası yandı ise %99 kısa devre vardır.
  • Benim araçtada son zamanlarda yapmaya başladı.
    ilk çalıştırdığında bişey yok fakat bazen 5-10 bazen 2-3 KM sonra silkeliyor bayağı ve hemen benzine geçiyorum düzeliyor. Bunun için sadece lpg ayarı yaptırmak yetiyormu? Yoksa başka bir sorun olabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.