Şimdi Ara

LPG tüp değişiminde yaşanan hadise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün arabadaki LPG tüpünü değişmek için sanayiye gittik. Gaz transferi yapan makine arızalı dediler. Makineden başka yerde de yoktu. Araba iki gün sonra muayaeneye girceği için mecbur yaptırdık.

    Adamlar tüpü söktü, şamandırasını çıkarıp içindeki gazı yeni tüpe çörtt diye döktü, şamandırayı taktı. Tabi 30 liralık kadar gaz uçmuş.

    Böyle bir şey olabilir mi? Tüpün ağzını açınca gazın uçup gitmesi gerekmiyor muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 31 Ağustos 2018; 10:19:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • LPG ne demek? Likid petrol gazı.Yani sıvı petrol gazı. Benzin gibi düşünün. Benzini bidona doldurursunuz ama pompadan çıkan litre ile doldurduğunuz kaptaki litre aynı olmaz. Neden? Çünkü birazı açık havada uçar. LPG de aynı. Depoya sıvı doldurulur. Aracınızdaki LPG regülatörü, LPG yi ısıtarak gaz haline dönüştürür. Silindirlerde gaz halinde yanar. Sıvı sistemlerde ise benzin mantığı ile silindirlere sıvı püskürtülür.
  • normalde lpg transferi yapmak tehlikeli bir olaydır.transfer yapılan pompa ve hortumlar o basınçları kaldırır mı belli değil. en doğrusu tank bitene kadar kullanmak ve tankı öyle değiştirmektir.
  • Arkadaşlar lpg basınç altında sıvı gaza dönüşür.Basınç yoksa gaz haline geçer.Örneğin evde lpg ile çalışan ocağı açık unutsanız odaya havuza dolar gibi yayılarak dolar.Görmek mümkün olmaz.İçine koku katıldığı için hissedersiniz.Bu durumda elektrik anahtarını açarken kıvılcım çıkarsa patlar havaya uçarsınız.

    Yani su doldurur gibi bir kaptan diğerine boşaltılmaz.

    Dediğiniz gibi olsa ev tüplerinde açma-kapama vanasına bile gerek kalmazdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.