Şimdi Ara

<> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
149
Cevap
8
Favori
125.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir eve taşınmayı planlıyorum yakın zamanda ve bu sırada bir süredir forumlardan okuduğum ve araştırdığım kadarıyla da Visco yataklardan almayı düşünüyordum ancak bugün okuduğum bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Aşağıdaki linkten görebilieceğiniz yazıyı tümüyle türkçeye çevirme zamanım yok ancak kısaca bizim Visco diye adlandırdığımız hafızalı yatakların üretiminde kullanılan bazı materyallerin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına dair bir yazı bu.

    Yazıya göre bu maddelerin bazı kişilerde ciddi alerjiler, astım, çeşitli solunum yolları rahatsızlıkları ve vücudun sinir ve denge sistemi üzerinde negatif etkiye neden olduğuna dair kullanıcı bilgileri var. Genelde kullanımdan bir kaç gün sonra başlayan şikayetlerin ürünlerden salınımla havaya karışan bazı maddelerden kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Bir çok araştırmacının bu ürünlerde bulduğu yüksek oranda arsenik de insan için tehlikeli bir zehir biliyorsunuz.

    Hatta ürünün buluş sahibi olan NASA'nın bile; bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiği belirtilmiş.

    Tıpçı ya da kimyacı olmadığımdan yazıyı konunun uzmanı arkadaşlara havale ediyorum. Gelişmekte olan bir ülkenin bir vatandaşı olarak açıkçası ne bu konuda şöhrete sahip Amerikan ürünlerine ne de bizim üreticilere güveniyorum. Zaten yazıda bununla da ilgili bir kısım var ki bir kısım üretici zararlı madde oranlarını azalttıkları üretimlere geçmiş ancak stokta kalan eski ürünleri, pazarı henüz oluşmuş ülkelere göndermişler.

    http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 19 Temmuz 2008; 12:28:30 >
  • Visko yataklar ve lateks yataklar hakkında verilen bazı YANLIŞ bilgileri düzeltmek isterim.

    - Her ikisi de ısınır ve terletir. Terlemeyi şikayeti kişiye göre değişir. Bazı insanlar sorun yaşamayabilir.
    - Visko elastik sünger ısıyı bünyesinde toplar ve tutar. Malzemenin şekil alma özelliği zaten ısı ile artar yani ısındıkça daha iyi şekil alır.
    - Lateks daha az ısınır ve daha az terletir. Bu konuda forumda daha önce yanlış bilgiler verilmiş, uyarı yapma ihtiyacı hissediyorum.
    - Bu konu bir malzeme mühendisliği konusudur, biraz da kimya mühendisliği ile ilgilidir. Uzmanlardan bilgi almak gerekir. Malzeme mühendisi değilim ama
    mühendislik eğitiminde materials engineering dersleri aldım ve bilimsel referans göstermeden herhangi bir iddia ortaya atmadım şimdiye kadar.



    bu sadece bir infografik...isteyen olursa onlarca makale, tez, uzman görüşü vs. önerebilirim.

    Visko elastic sünger %100 kimyasaldır, petkimya ürünüdür. Ama "sağlığa zararlıdır, aman uzak durun" şeklinde bir ifade kullanmak için yeterli bilimsel veri gerekir.
    Sağlığa etkileri konusunda yapılmış bazı çalışmalar var ama kesin olarak sağlığa zararlı olduğu ve kullanılmaması gerektiği kanaatini kesinleştirecek bilgi HENÜZ YOK.
    Bu nedenle dünya visko sünger kullanmaya devam ediyor. Amerika'da ve Avrupa'da kullanılıyor. Sağlık konusundaki en hassas Avrupa ülkelerinden birisi İsviçre'dir ve
    biz İsviçre'deki müşterilerimiz için visko yatak üretiyoruz. Sağlığa zararlı olduğu isptanlanmış olsaydı ABD kullanır mıydı sizce? Düşünün ABD'de Aspartam kullanımı yasak,
    çünkü bu kimyasal tatlandırıcı beyine zarar veriyor (ispatlanmıştır). ABD sağlık konusunda bu kadar hassas bir ülke. Türkiye'de ise içinde Aspartam olmayan sakız bulamıyorum ben markete gidince

    "Visko sağlığa zararsızdır" şeklinde iddialar ortaya atılırsa onlara da inanmayın. Henüz kesin kanaat oluşturacak kadar nitelikli bilimsel veri YOK.

    Eğer sağlık konusunda çok hassassanız ve tereddüt dahi duymak istemiyorsanız, organik yatak kullanmanız gerekir. Sağlığa zararlı olmadığından emin olabileceğiniz başka bir yatak türü YOKTUR!
    Bana Türkiye'de üretilmiş BİR TANE organik yatak modeli gösterebilir misiniz? Amerika'da var, ama Avrupa'da bile çok yaygın değil, az. Bunun sebepleri çok ve bu konu başlı başına bir tartışma konusu.

    Forumda daha önce verilen yanlış bilgiler konusunda bir uyarı daha yapmak isterim:

    "Yaylı yataklar kanser yapar, yaylı yataklar eşiniz ile kavga etmenize sebep olur, yaylı yatakların kumaşları şöyledir böyledir" gibi KORKUNÇ bilgiler verilmiş!!! Visko yatak firması yaylı yatakları ve lateksi kötüleyecek, lateks yatak firması diğerlerini kötüleyecek ve yaylı yatak firması da "visko sağlığa zararlı" mı diyecek? Hepsini üreten bir firma ne yapsın? En karlı ürünlerini övüp diğer yatak türlerini kötülesin mi? Hayır. Ahlaklı pazarlama böyle olmaz. İnsanlara doğru bilgi vereceksiniz, bilerek tercih edecekler. Her malzemenin kendi avantajları ve dezavantajları var.

    Yaylı yatakların içindeki yayların elektromanyetik radyasyonu topladığı ve yatak yüzeyinden belirli bir yüksekliğe kadar belirli bir manyetik alan oluşturduğu konusunda bazı çalışmalar yapılmıştı (bunu ölçmek aslında çok kolaydır) ve bunların kanser ile ilişkilendirilebileceği (bunu ölçmek çok zordur işte) söylenmişti. İsveçte iki araştırmacı (Örjan Hallberg ve Ollie Johansson) bu konuda bir tez hazırlamıştı. Fakat bu tez iddianın ikinci kısmı (kanser yapma konusu) ile ilgili yeterli veri içermemektedir. Bu tezi destekleyen yeterli sayıda çalışma da YOKTUR.

    "Gerginlik yaratır, eşinizle kavga etmenize sebep olur" gibi iddiaları ise ben okurken utandım...Gerisini siz düşünün.

    Amerika'da en çok kullanılan yataklar yaylı yataklardır. Eğer sağlığa zararı konusunda sağlam bilimsel deliller olsaydı ABD yaylı yatak kullanımına izin verir miydi?

    Avrupa'da en çok yaysız sünger yataklar kullanılır, bunların çoğu visko katmanı içerir. Viskonun sağlığa zararı ispatlanmış olsa böyle olur muydu?

    Burada şahsi kanaatimi belirteyim (bilimsel değildir, subjektif görüşümdür ve sadece beni bağlar). Sağlık için endişeleniyorsam yaylardan veya viskodan çok yatakların içindeki yapıştırıcılardan endişelenirdim. Ortalama 1kg yapıştırıcı var bu madde süblimleşiyor, yani direk katıdan gaz haline geçiyor ve onu soluyorsunuz, ciğerlerinize çekiyorsunuz. Hotmelt bile olsa güvenilirliği sorgulanır. Atıktan yapılmış (kullanılmış çoraplar, tekstil ürünleri vs. vs) keçeden endişelenirdim. Visko elastik sünger yerine pump effect sünger kullanarak bunun visko yatak diye satılmasından ve insanlarından da harıl harıl almasından endişelenirdim. Doğal lateks yatak diye satılan PU sünger yataktan endişelenirdim.
  • bizde yatagi degistirecektik, bu yataklarin ozelliklerini begeniyordum. hatta idaşta kampanya vardi, oradan alalim diye bir tanidik bayiye gittik. bize kesinlikle tavsiye etmedigini, yukarda yazilanlari aktardi. ellerindekileri satmak icin kampanya oldugunu, emrin yukardan geldigini, esasta bunlari ogrendikten sonra satmak istemedigini soyledi.

    bizde almadik. cok onemli ve ciddi bir konu gercektende.
  • Up
    Bu konuyu sıcak tutalım arkadaşlar, gerçek olup olmadığı öğrenmek gerek.
  • Kimse ciddiye almadı anlaşılan....
  • bu konu yakın zamanda patlayacak diye düşünüyorum. amerikan sitelerinde konuyla ilgili bir çok haber buldum daha sonrasında. bu haberler gayet doğru ancak çoğu vakada duyarlı kişilerin bu rahatsızlıkarı çektiği görülmüş. ayrıca bu yataklarının tümünün aslında paketinden çıktıktan sonra en en en en az 2 hafta boyunca tümüyle açıkta kalacak şekilde havalandırılmadan kullanılmaması gerektiği belirtilmiş uzmanlarca. eminim ki hemen hiç bir kullanıcı bunu uygulamadı. üstelik iki kişilik bir yatağın bu şekilde havalandırılması hiç de kolay olmadığından bu haklı bir sıkıntı yaratabilir.

    buradan söylüyorum; ben hiç bir üreticiye bu konuda güvenmiyorum. Hiçbiri doğru maddeleri kullanmıyorlar ve yeterince bekletip paketlemiyorlar. üretici tavsiyelerine dikkatinizi çekmek isterim: ürün plastik ambalajından dolayı, çıkartıldıktan sonra bir kaç gün rahatsız etmeyecek değişik bir koku verebilir. Yahu kardeşim satın aldığımız her şey plastik ambalajlarla geliyor, biz neyi o kadar havalandırıyoruz? buna sıradan yaylı yataklar da dahil. yani konu ambalaj değil ki yatağın hammaddesi. buna rağmen çaktırmadan topu ambalaja atmaya çalışıyorlar.

    bir kaç yıl içinde ciddi sorunlar çıkacak bu konuyla ilgili ve ne yazık ki en büyük sıkıntıyı ürünü başlarda satın alanlar çekecek bence. bu nedenle mümkün olduğunca geç sahip olacağım bu ürüne ve asla yeterince adı duyulmamış bir firmadan ürün tercih etmeyeceğim.

  • Benim için çok geç, zaten 3 yıldır kullanıyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bobita

    Benim için çok geç, zaten 3 yıldır kullanıyorum...

    e hocam yaz işte şikayetin hiç oldu mu?
  • Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim. Aksine ankilozan spondilit hastası olarak ağrılarımı azalttı diyebilirim. Yine de bu ürünün ana satıcısı olan firmaya maille bu konuyu iletip bilgi istedim. Bakalım cevap verecekler mi? Maile cevap vermezlerse telefon edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zecax -- 23 Temmuz 2008; 13:18:23 >
  • bana soylenen yapisindaki maddelerin kansere yol actigi yolunda idi..
  • bunu ogrendigimiz iyi oldu. almayi dusunuyordum, artik daha dikkatli oluruz. sagol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim. Aksine ankilozan spondilit hastası olarak ağrılarımı azalttı diyebilirim. Yine de bu ürünün ana satıcısı olan firmaya maille bu konuyu iletip bilgi istedim. Bakalım cevap verecekler mi? Maile cevap vermezlerse telefon edeceğim.

    Nedir son durum, dönüş yaptılar mı sana?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ^Biotech^

    bana soylenen yapisindaki maddelerin kansere yol actigi yolunda idi..

    Evet yazılarda bu da geçiyor aslında ama artık ne kanser yapmıyor ki bu yapmasın... Bıktım artık bu kanser zıkkımından. Ölüm sebebim %80 kanser olacak gibi geliyor.

    Visco dan çok soğudum
  • Teempur'dan biraz önce telefon ettiler. Yataklarında arsenik bulunmadığını, ancak isteğe bağlı yanmaz, su geçirmez yatak istendiğinde izin verilen sınırlarda arsenik bulunduğunu bunun normal değerlerde her yanmaz, su geçirmez yataklarda olduğunu belirttiler. Normal üretim tempur visco yataklarında yanmaz, su geçirmez özellik olmadığını müşteri talep ederse durumu açıklayıp ürettiklerini söylediler. Ayrıca antialerjik olduğuna, astım yapmadığına dair raporları olduğunu söylediler. Başka konularda da raporları vardı. Tüm raporları okudular, ayrıca adresime kargo ile yollayacaklarını belirttiler.

    Nasa konusunda ise resmi sertifikalı teknoloji mührünü taşıma hakkına sahip olduğunu ve mührün sadece uzay uçuşunda kullanılmış olan ürünlerin bu mührü taşıyabildiğini söylediler.

    Ürünlerinin hastanelerde de kullanıldığını, özel hasta yatakları, hastane yatakları ürettiklerini ve bu konuda raporları olduğunu söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zecax -- 24 Temmuz 2008; 11:21:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xed


    quote:

    Orjinalden alıntı: ^Biotech^

    bana soylenen yapisindaki maddelerin kansere yol actigi yolunda idi..

    Evet yazılarda bu da geçiyor aslında ama artık ne kanser yapmıyor ki bu yapmasın... Bıktım artık bu kanser zıkkımından. Ölüm sebebim %80 kanser olacak gibi geliyor.

    Visco dan çok soğudum


    evet dogru soyluyorsun neye elimiz atsak artik mutlaka kanser tehlikesi var ne kadar korunmaya calisirsan calis mutlaka birseylerde risk oluyor. ama bence gunun en azindan 7 saat gecirdigimiz yataklarda bunun olmamasini tercih ederim. elimizden geleni yapmak lazim sonucta saglik herseyden once geliyor..
  • çok haklısın. o yüzden bu ürünle ilgili biraz daha bekleme düşüncesinedyim. arkadaşın da bahsettiği tempurlar nispeten mantıklı göründü ama fiyatları da uçuyor. ulaşılması imkansız geldi bana.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Teempur'dan biraz önce telefon ettiler. Yataklarında arsenik bulunmadığını, ancak isteğe bağlı yanmaz, su geçirmez yatak istendiğinde izin verilen sınırlarda arsenik bulunduğunu bunun normal değerlerde her yanmaz, su geçirmez yataklarda olduğunu belirttiler. Normal üretim tempur visco yataklarında yanmaz, su geçirmez özellik olmadığını müşteri talep ederse durumu açıklayıp ürettiklerini söylediler. Ayrıca antialerjik olduğuna, astım yapmadığına dair raporları olduğunu söylediler. Başka konularda da raporları vardı. Tüm raporları okudular, ayrıca adresime kargo ile yollayacaklarını belirttiler.

    Nasa konusunda ise resmi sertifikalı teknoloji mührünü taşıma hakkına sahip olduğunu ve mührün sadece uzay uçuşunda kullanılmış olan ürünlerin bu mührü taşıyabildiğini söylediler.

    Ürünlerinin hastanelerde de kullanıldığını, özel hasta yatakları, hastane yatakları ürettiklerini ve bu konuda raporları olduğunu söylediler.


    arsenik hicbir sekilde uretimde kullanilmiyor hele ki vucutla bu kadar temas edecek bir urunde de asla olmamali bence.
  • Arkadaşlar visco yatak içinde zararlı bir madde yoktur. Ama şu bir geçek insanlar nasıl toza alerji olabiliyorlarsa visco yatak malzemesinede alerjisi olabilir, bu demek değildir ki visco yatak alerji yapar. Ben visco yastık kullanıyorum 5 aydır hiç bir eksi yanını göremedim. aksine çok rahat ve var olan bütün boyun ağrılarımı giderdi.
  • yorumları bekliyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bekirhalici

    Arkadaşlar visco yatak içinde zararlı bir madde yoktur. Ama şu bir geçek insanlar nasıl toza alerji olabiliyorlarsa visco yatak malzemesinede alerjisi olabilir, bu demek değildir ki visco yatak alerji yapar. Ben visco yastık kullanıyorum 5 aydır hiç bir eksi yanını göremedim. aksine çok rahat ve var olan bütün boyun ağrılarımı giderdi.


    Arkadaşlar visco yatak içinde zararlı bir madde yoktur.

    sözü bence fazlaca altı boş olmuş. başlığı açmama konu olan haberde böyle demiyor çünkü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ^Biotech^


    quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Teempur'dan biraz önce telefon ettiler. Yataklarında arsenik bulunmadığını, ancak isteğe bağlı yanmaz, su geçirmez yatak istendiğinde izin verilen sınırlarda arsenik bulunduğunu bunun normal değerlerde her yanmaz, su geçirmez yataklarda olduğunu belirttiler. Normal üretim tempur visco yataklarında yanmaz, su geçirmez özellik olmadığını müşteri talep ederse durumu açıklayıp ürettiklerini söylediler. Ayrıca antialerjik olduğuna, astım yapmadığına dair raporları olduğunu söylediler. Başka konularda da raporları vardı. Tüm raporları okudular, ayrıca adresime kargo ile yollayacaklarını belirttiler.

    Nasa konusunda ise resmi sertifikalı teknoloji mührünü taşıma hakkına sahip olduğunu ve mührün sadece uzay uçuşunda kullanılmış olan ürünlerin bu mührü taşıyabildiğini söylediler.

    Ürünlerinin hastanelerde de kullanıldığını, özel hasta yatakları, hastane yatakları ürettiklerini ve bu konuda raporları olduğunu söylediler.


    arsenik hicbir sekilde uretimde kullanilmiyor hele ki vucutla bu kadar temas edecek bir urunde de asla olmamali bence.


    Raporları yolladıklarında detaylı yazıyı yazabilirim. Telefonda verilen bilgi yanmaz malzeme özelliği ( flaret ) için belli bir yüzde oranında ( bu kabul gören sınırmış ) bulunduğu... Oranı rapor gelince yazarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.