Şimdi Ara

<> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
8
Favori
126.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Visco yatak satan diğer firmalara ( yatsan, işbir, istikbal ) konuyla ilgili mail attım. Bakalım dönecekler mi?

    Sizlerinde bildiği başka markalar varsa sizlerde mail atıp sorabilirsiniz, en azından böyle bir konuya dikkatlerini çekmiş oluruz. Artık telefonla mı, maille mi, sitelerinde mi bu konuya değinirler, raporlarını mı yayınlarlar görürüz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Visco yatak satan diğer firmalara ( yatsan, işbir, istikbal ) konuyla ilgili mail attım. Bakalım dönecekler mi?

    Sizlerinde bildiği başka markalar varsa sizlerde mail atıp sorabilirsiniz, en azından böyle bir konuya dikkatlerini çekmiş oluruz. Artık telefonla mı, maille mi, sitelerinde mi bu konuya değinirler, raporlarını mı yayınlarlar görürüz...


    hangi üretici malı için kanserojen madde var derki? hele bu ülkemizde imkansız.Aynen cep telefonu olayında olduğu gibi adam parayı bastırıp araştırmaları bile engelleyebiliyor. Bunu ancak yurt dışında yapılan araştırmaları okuyarak öğrenebiliriz.
  • Kimse yoğurdum ekşi demez haklısınız. Ama bizde bilinçli tüketici olmazsak işte böyle ürünleri satarlar, araştırmaları engellerler. Linkte verilen yazıda yasal veya belgelere dayanan bir yazı değil. Yinede insanın içine kurt düşüyor, herşey mümkün. Bizlerde ancak araştırarak, sorarak yanıtları alır, ikna oluruz veya olmayız. Araştırmadan, incelemeden inkar etmekte kabul etmekte benim açımdan doğru bir yol değil.

    Kendi adıma visco malzemenin içeriği ile normal ortopedik yatakların malzemelerini karşılaştırırım. Sonuçta artık hiçbir malzeme doğal değil. Fayda zarar ilişkisine bakar ona göre olmadı tekrar ortopedik yatak alırım. En doğalı derseniz yün yatak derim, ama o da günümüzde toz, akar tuttuğundan sağlıklı bulunmuyor. Birde petrol artığı olan ürünler daha revaçta...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zecax -- 25 Temmuz 2008; 17:44:33 >
  • tümüyle aynı fikirdeyim. burada ilgimi çeken nokta aslında hiç bir üreticinin bunlara karşı gelmemesi. tempur belli durumlar eşliğinde zararlı maddeler kullandığını kabul etmiş. ben 1'i 10 kabul ederim çünkü "kimse yoğurdum ekşi diyemez" biraz değiştirip "yoğurdum tam olarak günlük sayılmaz" gibisinden suya sabuna dokunmayan açıklama yapar.

    bir de o yazıyı ben de resmi bir veriye dayanmadığı için %100 kabul edemiyorum ama araştırınca bu tip haberler o kadar çıkıyor ki detayına bakmadım ama resmi veriler çıkartılabilir gibi görünüyor.

    belki de işbir gibi yeni üreticilerimiz çoktan sağlıklı maddelere geçiş yaptılar ama sorarım, hangimiz bir anda güvenebiliriz ya da neye göre güvenebiliriz?
  • Nasa konusunda tereddütümü gidermek için sitelerine girdim.http://www.nasa.gov/externalflash/nasacity/index.htm adresinde nasa home'u seçtiğinizde yatak odasında temper yastık var. spinoff(at)sti.nasa.gov adresine mailde bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiğiniz doğru mu diye mail attım. Ciddiye alıp yanıt verirler mi bilinmez, ama en azından denedim.
  • çok doğru bir seçim bence

    konuyla ilgili aramalar yaparken başımın içi iyice çorbaya döndü. ne derece doğru artık bilemiyorum ama sağlıklı tek hammaddenin kauçuk ağacından elde edilen reçinenin köpüğü gibisinden bilgilere bile ulaştım. bir garip mevzu bu yaf
  • bakalim ne cevap gelecek (eger gelirse)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Zecax

    Nasa konusunda tereddütümü gidermek için sitelerine girdim.http://www.nasa.gov/externalflash/nasacity/index.htm adresinde nasa home'u seçtiğinizde yatak odasında temper yastık var. spinoff(at)sti.nasa.gov adresine mailde bu maddelerin sağlıklı sınırlara indirilememesinden ötürü üründen vazgeçtiğiniz doğru mu diye mail attım. Ciddiye alıp yanıt verirler mi bilinmez, ama en azından denedim.
  • Öncelikle, şu günlerde yatak almak için araştırma yapan birisi olarak bu forumdan oldukça faydalandığımı belirteyim.
    herkese teşekkürler.

    Hastalık meselesine gelince ; bir süre kullandığımız yaylı yataklarımızın içinde ne olup bittiğinden haberimiz var mı acaba?
    Bence milyonlarca davetsiz misafir içlerinde yaşıyor sanki :)
  • birkaç gün içinde visco yatak alacağım.eşimin boyun ve bel fıtığı hastası olması dolayısı ile gittiğimiz her doktor kesinlikle viscoelastic malzemeden yataklarda yatması gerektiğini söyledi.Tempur'un yatakları bilindiği gibi çok ucuk fiyatlı.Ancak doktorların hiçbirisi visco malzeme ile problem olacağını daha doğrusu kanserojen maddeler ihtiva ettiğini söylemedi.Aklımız karışmış durumda.
    @Zecax gönderdiğin maillere geri dönüş oldumu?olduysa lütfen bizlerle paylaşırmısın.
  • ortopedik yatakta yatınca her sabah bel agrısıyla uyanıyorum...
    peki asagıdaki linkteki dogtaş ın yatagı visko mudur_?cok rahat bi yataktı..

    http://www.dogtas.com.tr/yatak/TR/ExclusiveLuxus.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caution

    ortopedik yatakta yatınca her sabah bel agrısıyla uyanıyorum...
    peki asagıdaki linkteki dogtaş ın yatagı visko mudur_?cok rahat bi yataktı..

    http://www.dogtas.com.tr/yatak/TR/ExclusiveLuxus.html


    dogtas yataklarda sensitive serisi yataklar visco olarak gözükmekte
  • ben yaklaşık 3 yıldır bellona visco yatak kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok, yukarıda bir yazıda arsenikten bahsetmiş, malum ankara da ve izmirde zaten millete arsenikli su içiriyorlar bence o kadar arsenikten bişey olmaz, bu arada tüm yataklarda zaten suni sünger kullanılıyor visco da zaten densitesi artırılmış bir çeşit sünger
  • Yataklarda kullanilan maddelerin kanserojen olup olmadigi konusunda endiseleriniz varsa, piyasada tamamen bambu liflerinden yapilmis yataklar vardi onlardan alabilirsiniz. bambuya alerjiniz yoksa sorun olmaz herhalde, fakat fiyatlari biraz ucuktu...
  • kansorojen madde ya çinden gelen ürünlerde . yada anti- flaret(geç tutuşurluk) yada su itici apre kullanıldığı zaman oluşmaktadır. siz bu özellikleri olmayan bi kumaş seçerseniz büyük bi ihtimal kansorojen riskinden kurtulmuş olursunuz.

    diğer küçük yüzdeler ise yatağın yapışkanının su bazlı olmaması malesef 4 kat daha pahalı oldugu icin kimyasal tabanlı yapıstırıcılar kullanılmaktadır.

    visco ya yogunlaştırılmış bir çeşit sünger diyen açıklamaya gelince. bu sünger yogunlaştırılmanın yanı sıra

    ısıya ve basınca duyarlı olarak üretilmektedir. yani ortam ısısı düştükçe visco sertleşmekte. ani bir basınç geldiğinde direnç göstermektedir tıpkı darbe emici gibi. ama siz sıcak gelirseniz visco malzemede yumuşaklık gösterir. az basınç uygularsanız o da size daha az direnir.
  • kesinlikle ciddiye alınması gereken bir konu, sağlık şakaya gelmez, bi kere gittimi bi daha kolay kolay da gelmez...özellikle astım falan bunların kolay kurtuluşu olmayan türden hastalıklar solunum yolları enfeksiyonları falan...çok riskli piyasadan toplatılsın bence....ama kim duyacak benim sesimi....

    quote:

    Orjinalden alıntı: bobita

    Kimse ciddiye almadı anlaşılan....
  • Değerli dostlar,

    Yatakla ilgili araştırma yaparken buraya takıldım, gerçekten çok etkilendim. Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum; bu kadar duyarlı bir tüketici olduğunuz için. Yatakla ilgili naçizhane araştırma tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Sünger, çok genel olarak petrol türevi bir ürün, kimyasal bir olaymış. Petrolün çeşitli işlemlerden geçirilerek biri yanıcı, diğeri söndürücü iki hammadde üretilip, oradan da bir kaç değişik kimyasal ilaveleri ile ortaya çıkan bir çeşit tüketim malzemesiymiş. Meseleye bu çerçeveden bakıldığı zaman vücuda direk teması ile %100 zararlı olduğunu söyleyebiliriz.

    Ama buna karşın çeşitli izolatörler ile bu sorun bertaraf edilebiliyormuş. Mesela %100 pamuklu bir kumaş ile birlikte kullanılan pamuklu veya yünlü dolgu malzemesi, veya bambu liflerinden yapılmış bir kumaş...

    Yakın zamanda ben de kendime bir visco yatak almak için epey bir araştırma yaptım, bu kadar bilgiyi de satıcılardan öğrendim.

    Yataş, İstikbal, Mondi, İdaş, Konfor, İşbir firmalarının sitelerini inceledim, konfor ve mondi hariç diğer firmaların mağazalarına gittim, ürünlere yattım, test ettim, satıcı arkadaşlarla konuştum. Kimisinin fiyatından, kimisinin de verdiği bilgilerden tatmin olmadım.

    Arkadaşlar MONESSA diye bir marka var, adamlar beni gerçekten çok etkilediler. Konusuna inanılmaz hakim, yetenekli çalışanları var. Ben visco yatak almak için gitmiştim, bi de gördüm ki; sünger visco, bonel visco, pocket visco, vs. vs. vs... Bi de bununla da bitmiyormuş, 55 dansite visco, 65 dansite visco, 75 dansite visco.... ve dahası visco süngerin kimyasalları farklı iki tipinden bahsetti ama çok teknik bir ismi olduğu için hatırlamıyorum...

    Netice olarak, monessa 'dan Viscoya göre daha naturel olduğunu iddia ettiği, sentetik oranının daha az olduğu bir lateks yatak iki de lateks yastık aldım. İyi ki de lateks almışım. Dostlar, 35 yaşındayım, bu güne kadar uyuduğumu zannetmişim !!! Bunu gerçekten söylüyorum. 5 saatlik bir uyku yeter oldu benim için. %100 pamuklu kumaş olduğunu iddia ettiği fermuarlı yatak yüzü, Bambu ile pamuk karışık olduğunu söylediği parlak bir kumaştan da yastık kılıfı verdiler.

    200 e 160 ölçüsü için 1450 ytl. para verdim. Bir ay deneme süresi sonunda eğer memnun kalmazsam paramı iade edeceğine dair sözleşme imzaladık. Şimdilik bir sorun gözükmüyor. Umarım yatağın uyku keyfi böyle devam eder.

    Hepinize tekrar teşekkür eder, bu vesile ile ramazan bayramınızı ayrı ayrı tebrik ederim.
  • unutmayalım ki visco latex ten daha üstündür ve neredeyse gelinen son noktadır. dediğiniz gibi pamuk lu yada bambulu kumas gecirince sorun kalmıyorsa cok zararlı bi madde değil demi.

    zaten forumda genel olarak hakim olan konu kumaslardaki apreler üzerine.

    o visco süngerin bahsettiğiniz 2 kimyasalı da TDI ve MDI malzemeleridir.
    ,her ikiside USA da tonlarca kullanılmaktadır.
    ve reaksiyon kısa bir süre sonra bitmekte hiç bir kimyasal kalıntı kalmamaktadır.


    UNUTMAYALIM Kİ HERŞEY DOĞADAN DOĞAL OLARAK ÇIKMAKTADIR.

    ZEHİR, PETROL ,LATEX VB...

    her malzemeyi amacına uygun kullanmak lazımdır.

    latex bolca süner. bu sizi yanıltmasın.
    yatagınızı iyi günlerde kullanınız. ancak visco malzemenin hakkını yemeyiniz :) iyi bayramlar.
  • Selamlar

    İşimle alakalı bir konuyu araştırırken Donanımhaber de bu yazıyı gördüm tabi donanıhaber olması nedeniyle okudum

    Şimdi konumuza gelirsek

    Visco nedir Viscoelastik sünger bir poliüretan süngerdir.
    Poliüretan sünger

    Poliol 100 birim
    T.D.I 67 birim (TDI)

    Malzemeden oluşur bu formül en düşük dansiteli (yoğunluklu) sünger içindir
    Visco sünger için kullanılan Poliol, Kalay cinsi farklıdır metilen kullanılmaz tabi diğer oranlar farklıdır.

    Bu malzemlerin içindeki en tehlikeli hammadde T.D.I dır bu hammadde saf halde iken sağlığa zararlıdır sünger de zararlı etkileri kalmamıştır. EKO-TEX (tekstil ürünlerinde kullanılabileceği direk veya dolaylı vücuda teması sağlık açısından sorun teşkil etmeyen) belgeleri verilmektedir kaldıki bu belge TR de yok yurt dışından alınıyor

    Normal yatak yada visco yataklarda kullanılan sünger için aynı T.D.I kullanılır. normal yataklar ne kadar zararlı ise visco yataklarda o kadar zararlıdır.

    Yatak alacaklara tavsiyem şudur;
    yaylı yatak devri kapanmaktadır fakat türkiyedeki yaylı yatak üreticileri bu geçişi yavaşlatmakta. ve yaysız yataklarda (visco) çok pahalıya satılıyor.

    Visco yataklar genellikle 2 kısımdan oluşur
    1- altta 36 D sert/Yumuşak yada 35D HR (yüksek elastik sünger) CNC kesimli olup şekilli olur. (çoğunlukla)
    2- üstte minumum 65 D visco, 100D kadar çıkmaktadır fakat 100 dansite prestij yada en yüksek dansiteyi biz üretttik mantığı ile çıkmıştır. gereksizdir (65-75 arası uydundur) üstte farklı bir malzeme kullanılamaz mı tabiki 36D SOFT olabilir ama viscoda ki vucüdun yapısını alma özelliği yokdur fakat tercih edilebilir.

    Viscoların genel özelliğide Sıcaklıkla yumuşaması eğer bir viscoyu dolaba yada soğuk bir yere koyduğunuz da sert bir sünger olur
    Kolay su absorbe etmez edince de kolay bırakmaz onun için visco yataklara su temasını engelleyiniz

    Gereklimidir? tartışılır neden yatak üreticileri gereksiz yada gerekli bir şekilde visco yataklara çok fazla para istemektedirler

    yaysız yatak bence çok daha idealdir

    Yatak alırken;

    *Yatak da kaç parça ürün kullanıldığı (genellikle 2 parçadır tamamı hiç visco olmaz)
    *altta hangi ürün min 36D yada min 35HR olmalı üste kaç D visco Bence min 65Dansite
    *alta ve üstte kullanılan süngerlerin kalınklıkları (bu kısım önemlidir 2cm visco kullanıp visco yatak diye satmasınlar)
    Genel kullanımlar 13cm 36D - 7cm Visco // 14cm 36D - 6 cm Viscodur.

    * En önemliside Süngeri kimin ürettiğidir. kimin tarafından üretildiğini sorun
    Türkiyenin En eski firmalarından birinde çalıştığım için firma ismi vermiyeceğim reklam olmasın (firmamız Son ürün yapmadığı için rahatım, sadece sünger üretimi var)

    Sonuç olarak; Visco sağlıga zaralı DEĞİLDİR. normal yataklarda da sünger var kaldı ki etrafımızda ki kalem, PVC, Elektronic alet koltuk ve yatak kılıfları kadar zaralı yada zararsızdır Söylemyi unuttum süngerin tüm hammddeleri sıvıdır bu sıvı karışımlar bir cihaz yardımı ile karıştırılır (ayrıntıya girmeyeyim) sünger oluşur vs. vs.

    Not: sünger de yanlış bilinenler RENK GRİ ise iyidir****
    Kesinlikle alakası yokdur tüm süngerler ilk başda BEYAZdır tabi hammadde bağlı olarak bir kaçı krem rengi olabilir Boyar madde ile renkledirilir.


    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 18 Ekim 2009; 21:29:36 >
  • yanlış hatrlamıyorsam yataş ta görmüştük bu yatağı almaya kalkmak ne kelime fiyatını duyunca kendimizi zor attık dışarı ama rahat bi yatağa benziyordu
  • Bu başlıkta insanlar soru ve meraklarını dile getirmişler.2005 yılı sonunda (marka yazabilirim ama marka bağımsız sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum) daha rahat uyku düşüncesi ile bir visco yatak aldım.Ben 1.90 ve 90 kg lık biriyim.Ancak yatağı aldıgımız dönemde kimseler bu konularda bilgi felanda vermemişlerdi.2yılı geçen süre içerisinde yatakta oluşan deformasyon gözle görülebilecek seviyede idi.
    Neredeyse tüm kullanıcıların ortak şikayeti olan fazla terletme bendede vardı.Üstelik yapı olarak zaten biraz fazla terleyen biri olarak neredeyse her sabah yataktan sırılsıklam kalkar olmuştum.
    Yatak 1 ay kullanım sonrasında mutlaka şeklini yönünü değştirmeye ve havalandırmak için sabahtan akşama kadar pencereye dayamaya başlamıştım.Yine sonradan öğrendimk bu madde özelliğini ıslandıgında kaybediyormuş.Oysa ben her sabah neredeyse çarşaf ıslanmış olarak kalkıyordum.
    Hasılı eğer kilo ve boyunuz,terleme yönünden yapınız müsaitse kullanabileceğiniz bir yatak ancak benim gibi bir yapınız varsa tavsiye edemeyeceğim gibi uzak durmanızı önereceğim bir ürün.3 yılını doldurmadan yeni bir yatak almak zorunda kaldım ve inanın hem uykum düzeldi hemde gece terlemesinden kurtuldum.
    Benim yaşadıklarımın markaya bağlı oldugunu düşünenler için söyleyeyim markası yatak konusunda oldukça iddalı bir marka idi.Marka belirtmememin sebebi ise birilerinin hemen çıkıp başka markanın adamı yakıştırması yapmaması için.
    Umarım birilerine faydalı olur benim yaşadıklarım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.