Şimdi Ara

<> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
8
Favori
126.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agurkan

    Hasılı eğer kilo ve boyunuz,terleme yönünden yapınız müsaitse kullanabileceğiniz bir yatak ancak benim gibi bir yapınız varsa tavsiye edemeyeceğim gibi uzak durmanızı önereceğim bir ürün.3 yılını doldurmadan yeni bir yatak almak zorunda kaldım ve inanın hem uykum düzeldi hemde gece terlemesinden kurtuldum.

    Uzun zaman önce bu mesajı bırakmışsınız, umarım tekrar görüp cevap yazarsınız.
    Bende yeni bir yatak almak için araştırmalar sürdürüyorum. Evim çatı katında ve ortam bir hayli rutubetli. Eğer bu yataklar rutubetli ortamda özelliğini kaybediyorsa visko yatak almak mantıklı görünmüyor. Fakat illede alayım rahat edeyim diyorum, bunun için nem giderici tabletler var hatta bu nem olayı için makinede var, biraz pahalıydı ama seneler önce görmüştüm Praktikerde. Yaklaşık 10 senedir bu nem olayıyla boğuşuyorum ben. Tekrar yatak olayına dönecek olursak; Bu yatakların rutubetten etkilendiği kesin olmasına kesinde, 1 kapalı hücre 2 açık hücreli olanları var, bunların her ikiside havalanma konusunda aynı özelliklermi sahip? Yani rutubetten arındırılmış bir oda olduğunu farz etsek hangi hücreli olan iyidir?
  • Dostlarım, formu baştan sona okudum ama iş her sayfada daha çok teknik detaya ve karmaşaya gitmiş artık kafam karıştı. Kimi visco sağlığa zararlı derken kimi yaylı yataklar fıtık yapar diyor, satıcının birisi ben bile visco kullanıyorum derken (pazarcıların abi ben bile bunu yiyorum evde demesi gibi) diğeri kanser olur veya kokarsın diyor...Öfff ya çıkacam yarın Ankarada bu tür yerler nerde var Etlik ve Sitelerde, dolaşacağım uzanacağım hangisi rahat gelirse onu alacağım visco veya yaylı farketmez.. Zaten forumda meraklı ziyaretçilerin yerine pazarcılar tuttu tarafsızlıklarını itimat etmiyorum artık.. Keşke kullanıcılarda daha çok fikir paylaşsaydı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agurkan

    Bu başlıkta insanlar soru ve meraklarını dile getirmişler.2005 yılı sonunda (marka yazabilirim ama marka bağımsız sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum) daha rahat uyku düşüncesi ile bir visco yatak aldım.Ben 1.90 ve 90 kg lık biriyim.Ancak yatağı aldıgımız dönemde kimseler bu konularda bilgi felanda vermemişlerdi.2yılı geçen süre içerisinde yatakta oluşan deformasyon gözle görülebilecek seviyede idi.
    Neredeyse tüm kullanıcıların ortak şikayeti olan fazla terletme bendede vardı.Üstelik yapı olarak zaten biraz fazla terleyen biri olarak neredeyse her sabah yataktan sırılsıklam kalkar olmuştum.
    Yatak 1 ay kullanım sonrasında mutlaka şeklini yönünü değştirmeye ve havalandırmak için sabahtan akşama kadar pencereye dayamaya başlamıştım.Yine sonradan öğrendimk bu madde özelliğini ıslandıgında kaybediyormuş.Oysa ben her sabah neredeyse çarşaf ıslanmış olarak kalkıyordum.
    Hasılı eğer kilo ve boyunuz,terleme yönünden yapınız müsaitse kullanabileceğiniz bir yatak ancak benim gibi bir yapınız varsa tavsiye edemeyeceğim gibi uzak durmanızı önereceğim bir ürün.3 yılını doldurmadan yeni bir yatak almak zorunda kaldım ve inanın hem uykum düzeldi hemde gece terlemesinden kurtuldum.
    Benim yaşadıklarımın markaya bağlı oldugunu düşünenler için söyleyeyim markası yatak konusunda oldukça iddalı bir marka idi.Marka belirtmememin sebebi ise birilerinin hemen çıkıp başka markanın adamı yakıştırması yapmaması için.
    Umarım birilerine faydalı olur benim yaşadıklarım.

    Bu durumda marka vermelisin, çünkü ben visco yatakta 4. yılımdayım (boy: 1.80, kilo 90 civarları) ve bu yatakla ilgili ne bir terleme problemi yaşadım, ne de koku,son derece memnunum.
    İşim gereği seyahatlere çıkmam gerekiyor ve otellerde (min. 3 yıldızda kalıyorum) kesinlikle yatak beğenmiyorum.Bu durumda yatağın kalitesi markadan markaya değişkenlik gösteriyor demektir.
    Yalnız şunu da belirteyim, aldığım markanın yatağından son derece memnunum fakat sandıklı bazasını aldığıma bin defa pişman oldum.Kalitesizlikte sınır tanımıyor, bir taraf bozuldu zaten, şu anda sandık olarak kullanılamıyor, üstelik daha bozulmadan gıcırdamaya başlamıştı, düşünsenize yaysız yatak,yaysız somya ve bütün gece gıcır gıcır...
  • marka adı vermezseniz doğru dürüst bilgi sahibi olamayız. Anlaşılan kalitesine ve fiyatına göre de şikayetler olabilir. Direkt marka model adı vermek reklama girmez ürünü tavsiye etmek veya eleştirmek hakkımız. Arkadaşın da belirttiği gibi
    quote:

    Dostlarım, formu baştan sona okudum ama iş her sayfada daha çok teknik detaya ve karmaşaya gitmiş artık kafam karıştı. Kimi visco sağlığa zararlı derken kimi yaylı yataklar fıtık yapar diyor, satıcının birisi ben bile visco kullanıyorum derken (pazarcıların abi ben bile bunu yiyorum evde demesi gibi) diğeri kanser olur veya kokarsın diyor...Öfff ya çıkacam yarın Ankarada bu tür yerler nerde var Etlik ve Sitelerde, dolaşacağım uzanacağım hangisi rahat gelirse onu alacağım visco veya yaylı farketmez.. Zaten forumda meraklı ziyaretçilerin yerine pazarcılar tuttu tarafsızlıklarını itimat etmiyorum artık.. Keşke kullanıcılarda daha çok fikir paylaşsaydı


    kimisi çok iyi diyor, kimisi sağlığa zararlı olduğunu, kimisi de memnun değil. hem yaylı hem de visco yatak araştırması yapıyorum karar veremedim , anlaşılan buradan fayda yok.
  • Ben Yataşda denedim bu yatağı, satıcı çok övdü, aldığımız yatakla arasında fiyat farkı çok olmadığından normal tam ortapedik yatak aldık. Memnunum.
  • Konuyla tam irtibatlı değil fakat bir soru soracağım.
    Tam ortopedik yatak almak istiyorum. Hangi markanın hangi modelini tavsiye edersiniz?
    Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
  • Yataş aldım. Gayet başarılı bir yatak. PC kullanıcısı olduğum halde rahat kalkıyorum sabahları. Yani ekstradan yatağın rahatsızlığından dolayı ek olarak sırt ağrısı çekmiyorum.
  • yesilormancini;
    teşekkür ederim.
    bir sorum daha var.
    yaşadığım semtte idaş yatak satan bir tanıdık var. bu idaşın yatakları nasıldır acaba yataşa göre? şimdiden teşekkürler.
  • tam 6 senedir kullanıyorum, bir sıkıntısını falan görmedim. bel fıtığı sebebiyle almıştım ve çok da memnun kaldım.

    Son 1 senedir ilk hali kadar yumuşak değil sadece, o yüzden yenilemeyi düşünüyorum.
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Ben bu ürünün kullanıcısıyım.

    Ortada sağlıksız olduğuna dair bir iddaa var fakat bu her üründe olacak kadar zararlı. Eğer direk ürünlerin ortopedik zararlarını da katarsak visconlardan daha az zararlı hatta yararlı bile diyebiliriz.

    Açık hücreli ürünler havalandırma özelliklidir. Yani hava akımı olur içerisinde. Bu da terlemenize biraz engel olur. Zaten visco dediğiniz şey bir maddedir. Dİğerleri yan özelliktir. Nedir bu? Bamboo lifleri olabilir vs. Dansite olarak da değişimler gösterir. Bunlar tamamen kullanıcının vücud yapısına ve kendisini nasıl rahat hissedeceğine göre alternatifler olarak çeşitli olarak üretilmiştir.

    Kiloluysanız farklı zayıfsanız farklı dansite önerileri olabilir. Terleme probleminiz varsa extra bir havalandırmalı yatak gerekebilir vs.

    Bu yatakta yatınca sabaha uyuduğumu anlaıyorum. Nasıl yattıysam o şekilde de kalkıyorum. Rahat edemeyen arkadaşlar ise büyük ihtimalle kendi anatomik yapısına uygun bir yatak almamasından dolayı rhat ediyor.

    Bu yatağın yerli 2 yabancı 1 üreticisi var. Yabancı olan TEMPUR, yerli olanlar ise İŞBİR ve VİSKO LOVE firmalarıdır. Diğer markalar ise bu ürünleri üretim yapan firmalardan tedarik ederler. Piyasada ucuz olan yatak Visko Love yataklarıdır. Diğerleri uçuk fiyatlara sahiptir fakat Vİsko Love bile bir yatağı en ucuz iki kişiliğini 800 liradan falan satar.

    Bu ürünlerde deformasyon olmaz. Olursa dediğim gibi anatomik yapınıza uygun olmadığından dolayıdır. TErlersiniz ıslanır bozulur vs. Kendinize uygun yatak alırsanız bu sorunları yaşamazsınız ki Visko Love 20 tonluk preslerde sıkıştırıyor ve rulo haline getiriyor yine de yatak 1 saatte kendisinitoparlayıp kullanılabilir hale getiriyor. Sizin 90 kilo olmanız buna engel teşkil etmez.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortALance -- 17 Şubat 2010; 14:13:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: immortALance

    Bu yatağın yerli 2 yabancı 1 üreticisi var. Yabancı olan TEMPUR, yerli olanlar ise İŞBİR ve VİSKO LOVE firmalarıdır. Diğer markalar ise bu ürünleri üretim yapan firmalardan tedarik ederler. Piyasada ucuz olan yatak Visko Love yataklarıdır. Diğerleri uçuk fiyatlara sahiptir fakat Vİsko Love bile bir yatağı en ucuz iki kişiliğini 800 liradan falan satar.

    Bu ürünlerde deformasyon olmaz. Olursa dediğim gibi anatomik yapınıza uygun olmadığından dolayıdır.
    TErlersiniz ıslanır bozulur vs.

    Selamlar

    Visco yabancıları katmıyorum Yerli Üreten firma 5-10 aralığındadır üretip yatak yapan İşbir, Form (istikbal) , İdaş birde Ural medikal (Visco love) değişiklik yapmadıysa kalıba döküm yapar.

    Bu ürünlerde deformasyon olur. Deformasyon olmaz demek maddenin yapısına uymaz özellikle süngerde. sünger=visco, süngerin hücre duvarları kopar kırılır ve deformasyon oluşur.
    Deformasyondan önce ilk aşamalarda ürünün sertlik değeri zamanla azalır.
    2 aşamada deformasyon olur Deformasyon=kalıcı deformasyon, ürünün kabaca çökmesidir örnek 10cm visco serbest halde 9,5cm geliyor ise %5 kalıcı deformasyona uğramış demektir.
    Visco için sünger için deformasyon olmaz demek yada X firmanınki olmaz demek hayaldir.

    Bu konuda fazla bilgi yazmıyacağım fakat Islanınca, kuruduğu zaman eski özelliklerini kazanır (kimyasallar hariç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    quote:

    Orjinalden alıntı: agurkan

    Bu başlıkta insanlar soru ve meraklarını dile getirmişler.2005 yılı sonunda (marka yazabilirim ama marka bağımsız sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum) daha rahat uyku düşüncesi ile bir visco yatak aldım.Ben 1.90 ve 90 kg lık biriyim.Ancak yatağı aldıgımız dönemde kimseler bu konularda bilgi felanda vermemişlerdi.2yılı geçen süre içerisinde yatakta oluşan deformasyon gözle görülebilecek seviyede idi.
    Neredeyse tüm kullanıcıların ortak şikayeti olan fazla terletme bendede vardı.Üstelik yapı olarak zaten biraz fazla terleyen biri olarak neredeyse her sabah yataktan sırılsıklam kalkar olmuştum.
    Yatak 1 ay kullanım sonrasında mutlaka şeklini yönünü değştirmeye ve havalandırmak için sabahtan akşama kadar pencereye dayamaya başlamıştım.Yine sonradan öğrendimk bu madde özelliğini ıslandıgında kaybediyormuş.Oysa ben her sabah neredeyse çarşaf ıslanmış olarak kalkıyordum.
    Hasılı eğer kilo ve boyunuz,terleme yönünden yapınız müsaitse kullanabileceğiniz bir yatak ancak benim gibi bir yapınız varsa tavsiye edemeyeceğim gibi uzak durmanızı önereceğim bir ürün.3 yılını doldurmadan yeni bir yatak almak zorunda kaldım ve inanın hem uykum düzeldi hemde gece terlemesinden kurtuldum.
    Benim yaşadıklarımın markaya bağlı oldugunu düşünenler için söyleyeyim markası yatak konusunda oldukça iddalı bir marka idi.Marka belirtmememin sebebi ise birilerinin hemen çıkıp başka markanın adamı yakıştırması yapmaması için.
    Umarım birilerine faydalı olur benim yaşadıklarım.

    Bu durumda marka vermelisin, çünkü ben visco yatakta 4. yılımdayım (boy: 1.80, kilo 90 civarları) ve bu yatakla ilgili ne bir terleme problemi yaşadım, ne de koku,son derece memnunum.
    İşim gereği seyahatlere çıkmam gerekiyor ve otellerde (min. 3 yıldızda kalıyorum) kesinlikle yatak beğenmiyorum.Bu durumda yatağın kalitesi markadan markaya değişkenlik gösteriyor demektir.
    Yalnız şunu da belirteyim, aldığım markanın yatağından son derece memnunum fakat sandıklı bazasını aldığıma bin defa pişman oldum.Kalitesizlikte sınır tanımıyor, bir taraf bozuldu zaten, şu anda sandık olarak kullanılamıyor, üstelik daha bozulmadan gıcırdamaya başlamıştı, düşünsenize yaysız yatak,yaysız somya ve bütün gece gıcır gıcır...



    İşbir'den aldığım Visco yatağı 5 yıldır kullanıyorum. 80 kiloyum. Formu hiç bozulmadı. Bazası birkaç ay sonra gıcırdamaya başladı. Bir kutu WD-40 yağlayıcı sprey aldım. Menteşe milleri gibi tüm hareketli parçalara sıktım. O günden beri hiçbir ses duymuyorum. Aynı spreyi aracımın kilitlerinde de kullandım, hiç gıcırtı kalmadı. Herkese tavsiye ederim.

    Visco yatak yatış konforu ve ortopedi yönünden mükemmel. Ancak bence iki dezavantajı var.

    1- Kışın olmasada, yazın muhakkak terletiyor.Bu garanti. Buna çare bulamadım. Aynı maddeden üretilen yastıklar daha da beter terletiyor, hiç kullanamadım öylece duruyorlar.
    2- Petrokimya ürünleri iletken olmadığından, yüzeysel sürtünmeler, büyük oranda elektriklenme oluşturur statik elektrik meydana gelir.
    Vücudun statik elektriğini alamadığı gibi, yüzeysel hareketlerle üzerinde oluşan statik elektriğide üzerine yatan kişiye boşaltır.
    Ben derimki;
    Üreticiler bunu dikkate alarak, yatağın yüzeyinde çeşitli noktalara sabit elektrotlar yerleştirsinler ve bunları topraklama noktası gibi bir nokta oluşturarak tek bir yerde birleştirsinler. Bu noktaya bağlı kablo, toprak yada nötr hattına takılsın. Böylece elektriklenme sorunu halledildiği gibi, yataklar stres alıcı hale gelir ve yeni bir pazar açılmış olur.
    Kiloyla aldıkları PUR hammaddesinden pahalı yataklar yaparak köşeyi döndüklerinden, bunun ar-ge sine harcayacak bütçeleride vardır diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar şikayetlerinizi tek tek okudum ben bu işin satışından sorumlu olduğum için size biraz bilgi vermek istiyorum bazı şikayetlerinizin gerçeklik payı olduğu doğrudur mesela doğal olmadığı için kanser riski taşıdığı koku yaptığı alerjik hastalıkları tetiklediği gibi fakat uzmanlar bu ürünlerde mükemmelliyeti yakalamak adına yeni çalışmalar yaptılar bunlardan biriside benm üretici firmamdır yatağın yüzde yüz doğal olması için malzemesini suyla patlattılar bundan öncekiler petrol ve tinerle patlatıldığı için bu tip sıkıntılar doğurdu ve ayrıca hala bu söz konusu durumu kullanan firmalarda bulunuyor size bu ürünü satan firmalar memnuniyet ve uzun ömür garantisi vermiyorsa asla yanaşmayın benm firmam ürününe güvendiği için 30 gün memnuniyet 10 yılda uzun ömür garantisi vermektedir asla hiç bi sıkıntı yaşnmaz en ufak şikayette iade alınır
    daha detaylı bilgi için orhun-kanpulat@hotmail.com dan bana ulaşabilirsinz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhun kanpulat

    arkadaşlar şikayetlerinizi tek tek okudum ben bu işin satışından sorumlu olduğum için size biraz bilgi vermek istiyorum bazı şikayetlerinizin gerçeklik payı olduğu doğrudur mesela doğal olmadığı için kanser riski taşıdığı koku yaptığı alerjik hastalıkları tetiklediği gibi fakat uzmanlar bu ürünlerde mükemmelliyeti yakalamak adına yeni çalışmalar yaptılar bunlardan biriside benm üretici firmamdır yatağın yüzde yüz doğal olması için malzemesini suyla patlattılar bundan öncekiler petrol ve tinerle patlatıldığı için bu tip sıkıntılar doğurdu ve ayrıca hala bu söz konusu durumu kullanan firmalarda bulunuyor size bu ürünü satan firmalar memnuniyet ve uzun ömür garantisi vermiyorsa asla yanaşmayın benm firmam ürününe güvendiği için 30 gün memnuniyet 10 yılda uzun ömür garantisi vermektedir asla hiç bi sıkıntı yaşnmaz en ufak şikayette iade alınır
    daha detaylı bilgi için orhun-kanpulat@hotmail.com dan bana ulaşabilirsinz


    Hangi firma bu Petrol ve tinerle patlatmayan yada su ile neyi patlatıyorsunuz

    2. si 10 ne garantisi veriliyor. garantinin şartları bellimi? kaldıki poliüretan süngerden bahsediyoruz çelikten değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 21 Haziran 2010; 17:36:15 >
  • visco yatakların zararlarını tartışmaya davet ediyorum herkesi.bilgisi olanlar lütfen paylaşın
  • firmanın adı dionedir
    üzerinde konuştuğumuz yatağın malzemesi viscodur bunu nassa yıllar önce uzaya yolladığı astranotların basınca direnebilmesi için üretmiştir malzemesi tiner ve petrolden oluşmaktadır benm bahsttiğim melzeme su ile oluşmuştur o yüzden diğer yataklardaki sıkıntılar yaşanmaz ayrıca 10 yılda uzun ömür garantisi vardır kalite bakımından ve üretim bakımından bize en yakın firma işbir yataktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhun kanpulat

    firmanın adı dionedir
    üzerinde konuştuğumuz yatağın malzemesi viscodur bunu nassa yıllar önce uzaya yolladığı astranotların basınca direnebilmesi için üretmiştir malzemesi tiner ve petrolden oluşmaktadır benm bahsttiğim melzeme su ile oluşmuştur o yüzden diğer yataklardaki sıkıntılar yaşanmaz ayrıca 10 yılda uzun ömür garantisi vardır kalite bakımından ve üretim bakımından bize en yakın firma işbir yataktır


    kusura bakmayın ama, yanlış bilgi almışsınız yada yanlış biliyorsunuz.

    Dione olarak Visco üretmiyorsunuz ki üretiyor gibi gösterip ürünümüx şöyle böyle demeyin. heralde viscoyu işbirden alıp kılıf takıp satıyorsunuz (viscoyu almanız normal TR de üreten 10 firma yok yüzlerce yatakçı var )

    Poliüretan sünger = Visco Su ile reaksiyona girer ve Türkiyede ki tüm firmalar SU ile yaparlar...

    Satıcılar bıkmadılar yanlış reklamasyondan "NASA için uzaya giden astoronot için yapılmış" pehhh Peki biz uzayda yer çekimi olmayan yerdemi yaşıyoruz.
    10 Yıl garanti verdiğinizde garanti şartları neler % kaç deformasyon olursa değiştiriyorsunuz. Kullanıcı hatası ülkemizde meşhurdur.
    Birde biz 10 yıl garanti verelim 10 yıla kadar 10 yıl garanti olduğunu unuturlar durumu var.

    Ürününüzü yapın kaliteli iyi bir ürün diyin fakat. Türkiye'de En iyisini Biz yapıyoruz derseniz sünger işini bilenler sadece Güler, mesala ben gülüyorum
  • teşekürler aziz kardeş
    bilgimiz olmadığından,söylenen şeylerin hangisi doğru,hangisi yanlış,bilemiyoruz.doğru bilgileri paylaşmaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhas -- 24 Haziran 2010; 21:42:50 >
  • Arkadaşlar başta bu haberi benimle paylaşan arkadaşa ve görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Gerçi haber mutlaka doğru demiyorum ama yapı olarak evhamlı biri olduğum için beni vazgeçirmeye yetti de arttı bile...

    Visco yataklardan kesin olarak vazgeçtim. Hem kiloluyum +90 hem de normalde çok terleyen biriyim. Bir de ailede astım hastası var. Astım yatkınlığım olmasından korkuyorum Allah C.C. korusun. Çok şükür şimdilik bir şey yok ama sentetik şeylerden hep çekinmişimdir.

    Örneğin iç çamaşırı ve çorap ev gömlek alırken %100 pamuklu ürün almaya çalışırım.

    Yataş'tan five-z almayı düşünüyordum. Sanırım onda 4 cm kalınlığından visco var. Madem zararlı olabileceği söyleniyor (gerçi kesin bir bulgu var mı yok mu tama anlamadım ingilizce yazıdan) sadece yaylı olan bir yatak almayı düşünüyorum artık. Bu kalınkıttaki visco zaten istenilen faydayı sağlamayabilir sanki

    Yaylı yatak almayı düşünüyorum ve bel fıtığı başlangıcı var. Ne çok sert ne çok yumuşak ortapedik yatak için marka ve model önerebilir misiniz? Yataş vs olabiliir.
  • mondi silversoft veya teknoform modeli gayet guzel urunler. Bunlari arastirabilirsiniz isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.