Şimdi Ara

<> Visco Yataklar!! Çok Önemli Sağlık Uyarısı !!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
8
Favori
126.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Lateksin çok nadir olarak bazı insanlarda alerjiye yol açtığı doğrudur fakat bu durumun görülme sıklığı çok çok düşüktür. Ben hayatım boyunca lateks yataktan dolayı alerji ile karşılaşan bir kişiye rastlamadım. Fakat yabancı ülkelerde bu tür vakaların çok nadiren gerçekleştiğini okuyorum.

    Lateksin doğal içeriği sebebi ile visko süngerden daha sağlıklı bir malzeme olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Uyku rahatlığı açısından da lateks çoğu yönden visko süngerden üstündür. Visko süngerin lateksten üstün olduğu çok az özellik vardır, basınç dağıtma bunlardan biridir. Visko sünger bu açıdan daha iyidir ama aradaki fark azdır. "Hareket transferi azaltımı (Motion transfer reduction)" açısından da visko sünger biraz daha iyidir. Fakat sonuç olarak lateksin visko süngerden toplamda daha üstün ve daha iyi uyku sunan bir materyal olduğu açıktır, pek de tartışma yoktur zaten bu konuda.

    "Lateks almamaya bakın alerji yapar" derseniz Avrupa'da ve Amerika'da insanlar size gülerler. Çünkü gelişmiş ülkelerde lateks yataklar popülerdir ve tıp doktorları lateksi daha çok tavsiye ederler. Bu iddia Türkiye'de lateks yeteri kadar tanınmadığı için bazı visko sünger imalatçılarının kötü niyetli olarak lateksi yerme ve insanları visko süngere yönlendirme çabasından kaynaklanmaktadır.

    Evet, "Visko sünger sağlığa zararlıdır" demek için yeterli bilimsel dayanak yok henüz. "Visko sünger sağlığa zararlı değildir" demek için de yeterli bilimsel dayanak yok. Her iki iddia da bilimsel temeller olmadan kullanıldığı için mutlak doğru değildir. İnsanlar kendi kanaatlerini edinerek ona göre karar vermek durumundadır. Siz "Visco yatakların çocuklarınız için herhangi bir zararı bulunmaz." demişsiniz. Lütfen bu iddianızı doğrulayan yeterli bilimsel referanslar gösteriniz. Aksi takdirde iddianızın asılsız olduğu düşünülür.

    Türkiye'deki en iyi visko sünger imalatçısı belirttiğiniz firma değildir. Belirttiğiniz firma iyi bir firmadır, fakat "en iyi sünger imalatçısı" demek için dayanağınız nedir? Diğer firmaların süngerleri ile teknik karşılaştırmalar yapılarak bunların ürünlerinin üstün olduğunu gösteren araştırma sonuçları mı var elinizde? Varsa lütfen paylaşın, yoksa iddianızın asılsız olduğu düşünülür. İstikbal ve Yataş da kendi visko süngerini üretiyor. İstikbal'in yatakları için yorum yapmak istemem, fakat hammadde üretimi konusunda İstikbal dünyanın en iyilerindendir.

    "Visco süngerler gerçekten de Nasa tarafından, yüksek G kuvveti altında bel fıtığı olan astronotların derdine derman olma maksadıyla üretilmiştir. Özelliği de, üzerine uygulanan kuvvete aynen karşılık vermesi ve termal denge ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır. Rahat tabir edilmesinin nedeni budur." demişsiniz. Newton'un 3. kanunu gereği tüm cisimler üzerine uygulanan kuvvete aynen karşılık verirler. Bu yüzden bu ifadeniz anlamsız. Visko sünger ilave kimyasallar ile sünme özelliği kazandırılmış bir PU süngerdir. Visko malzemeler üzerlerine bir kuvvet uygulandığında doğrusal sünmeye devam ederler, örneğin bal visko bir malzemedir. Visko süngerin normal PU süngerden farkı da budur. Üzerine yattığınızda sünme devam eder ve şekil alır, bu sayede vücuda uygulanan basıncı azaltır. Viskosite genellikle sıcaklığın doğrudan bir fonksiyonudur, yani visko bir malzeme ısınınca visko özelliği artar. Visko süngerin üzerine yatarak onu ısıtırsınız ve sünme ve dolayısı ile şekil alma özelliği artar. Visko süngerin terletmesinin sebebi de budur. "termal denge ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır." yerine "sıcaklık artışı ile üzerinde bulunan cismin şeklini almasıdır" deseydiniz daha doğru olurdu.

    Visko sünger NASA tarafından yüksek G kuvveti altında bel fıtığı olan astronotların derdine derman olmak için mi üretilmiştir? NASA'nın resmi web sitesinde ne yazıyor bakın: (Forty-Year-Old Foam Springs Back With New Benefits)

    "Temper foam, whose origins date back to 1966 when it was developed to absorb shock and, thus, offer improved protection and comfort in NASA’s airplane seats, has paid its dividends to Earth repeatedly, and in many different ways"

    Uzay araçlarının koltuklarında şokları absorbe etmek, koruma sağlamak ve rahatlığı artırmak için üretilmiştir. Bel fıtığı derdine derman olmaktan bahsedilmiyor. Ayrıca visko sünger bir uyku ürünü olarak üretilmemiştir, uzay aracının kalkışı sırasında koltuklardaki G kuvveti şokunu azaltmak için üretilmiştir.

    Sonuçta visko süngerin sağlığa zararlı olduğu ispatlanmış değildir. Visko sünger bütün dünyada halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Hala tereddütleri olan ve içi rahat etmeyen veya kimyasallardan uzak durma konusunda hassas olan kişiler için de tek çözüm organik yatak (pamuk, viskon, yün, at tüyü, deve tüyü veya %100 doğal lateks gibi malzemeler ile üretilmiş bir yatak) kullanmaktır.

    Ben şimdiye kadar yorumlarımda onlarca bilimsel referans verdim. Özellikle ABD'de ve Avrupa'da yapılan bilimsel araştırmalar ve konu ile ilgili saygın dergilerde yer alan uzman görüşleri...Lütfen siz de bilimsel referans verin. Memnun oluruz.

    Yatak sektöründe ne kadar çok bilinçli yanlış yönlendirmeler var...Bunları gördükçe içim acıyor ve üzülüyorum. Nasıl olsa insanlar bilmiyor diye öyle şeyler iddia ediyor ki firmalar! Yazık...

    Ayrıca bir süredir bu forumu okuyorum ve ben de yazıyorum. İnsanlar ayrı fikirde olsalar bile birbirlerine saygı ile hitap ediyorlar genelde. "Ağzı olan konuşuyor", "Bilip bilmeden konu açmayın" vs. gibi ifadeler kullanmaya gerek yok. Forumlar zaten insanların konuşması ve fikirlerini paylaşması için kullanılır.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikkk -- 19 Temmuz 2014; 20:10:52 >
  • bir sağlık sorunu yoksa ağızı olan insan konuşur zaten.

    hiç bir şekilde konunun uzmanı olmayarak bir makale paylaştım ki belirttiğim gibi bunun doğru ya da yanlış olduğunu kanıtlayacak bir veriye sahip değilim. zamanım yok şu an uzatacak değilim ancak senin yazdıkların da gayet tartışılır (ki bu da forumun doğasında var)

    diğer taraftan foruma ne yazacağımı da ne konu açacağımı da sana soracak ya da senden öğrenecek değilim. onun kuralları forum yönetimince konmuştur. senin aksine etikten de gayet haberdarım. forum kullanımı noktasındaki hatalarını acemiliğine veriyorum ancak üslubuna dikkat et!
  • Visko jel yatakların satışı amerikada 2005den beri yasaktır. Avrupada jelin ihtiva ettiği maddenin toksit ve kansorejen olduğu dereceleriyle kanıtlanmış ve kullanımı yasaktır.
    Normal visko yatakların çocuklar için kullanımı avrupada yasaktır.
    Bilgilenelim bilgilendirelim.

    İngilizcesi olanlar "visco gel carcinogenic" yazarak belgeleriyle inceleme yapabilir.

    Bu gün demokrasinin normal işlediği bir ülkede viskojel ürün satan bir mağazaya açılacak dava bu mağazanın bütünüyle kapanmasına yol açacak kadar tazminat ödemesine sebep olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun isbir comfort yatagim geldi ama uzerinde uyuyamadim.asiri kimyasal olan bi koku mevcut.bu kokukac gun surer.ne kokusu bu acaba.tempur kullanicilari ise bizde koku yok diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wellmatt firmasından diamond 9 cm viskojel modelini istedim. 2 günde geldi.

    Vakumlu poşeti açım. 10 dakija havalandırıp alez i ni serdik.

    Koku yok ve ortopedik yatak tan çok daha konforlu.

    Fıtık hastasıyım ve yatakta 10 dakikada 1 dönerim.

    1 saattir dönme ihtiyacı hissetmedim.

    Yerli ve kaliteli.

    Alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki aya yaklaşık isbirin visco yatağını kullanıyorum (comfort plus ağrılar devam edince bi üst model nature yatak) Her sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum



    Bence Çok rahat olduğu için ve yatağa gömülme olduğu için vücut dönmüyor /dönemiyor ağrılar bu yüzden oluşuyor



    Yeni yatak arayışındayim. Bu sorunu yaşayanlar nasıl bi çözüm buldular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 yilindan beri hem visco yatak hemde berberinde boyun agrilarima derman olsun diye aldigimiz visco ortopedik yastiklari kullanmaya basladiktan sonra farkinda olmadan gogsumde, cene kismimda ve yakin cevresinde zamanla artis gosteren kizariklik ve akabinde kasinti yayilma yoluyla sag yanagima da gecti. siklikla seyahat ettigimden dolayi bu yatak ve yastiklardan farkli olarak eski klasik seyler uzerinde uyuyup dinlendim ve fark ettim ki bu sorunlarim ortadan hizla kalkiyor, gecenlerde banyoda yuzumu yikarken arkadasimin unuttugu sac jeli gozume takildi ve yastikta visco jel oldugunu hatirladim. daha once ayakkabimin icinede jel tabanlik almistim ve 2. gunden itibaren tabanlarim kipkirmizi olmustu bu baglamda yastiktan olabilecegi aklima geldi ki uzun zamandir zaten suphe duyuyor ancak harekete gecemiyodum. yastigi kullanmayi biraktim ve koltukta yatmaya basladim, kac gundur ne gogsumde nede yuzume hic bisey yok ve butun kizarikliklar gecti. tertemiz oldum ama boynum agirmaya basladi tekrar, buraya da zaten ortopedik olan ama visco olmayan yastik ararken ulastim. mekanik arkadasi taktir ettim herkes keske bu konuda bilgili olmasada bilimsel dayanagi olan anlatimlara itibar ederek hareket etse. faydali bir sayfa olmus.
  • bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.