Şimdi Ara

...KLIPSCH club... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
23
Favori
89.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilginç tizlerin geri planda olması ayarları tekrar yap kesin ayardandır çünkü ben daha önce 255 ile klipsch f2 kullandım ve tizler çok net ve temizdi arka plandada değildi..
  • kulaklarım iyice yamahalara alıştı demek,akşam tekrar kalibrasyon yaptım,tizler yamahalara göre biraz daha az,ama midler daha doğal,bir de rb51lerin biraz daha pişmesini beklemek lazım,
    rf-62lerin de siparişini verdim,geriye rc-52 kalıyor.
  • hAYIRLI OLSUN RF-62 LERRR
  • teşekkürler,kocaman kutular gözümde canlanır gibi oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    teşekkürler,kocaman kutular gözümde canlanır gibi oldu

    Yaw hocam,

    Geçen gün bir mağazada dolaşırken Yamaha ns-555 hoparlörleri gördüm. Yanında uzun süredir düşündüğüm diamon 9.6 lar vardı. Tabi ben pek anlamam bu ses işlerinden o yüzden ancak şekline şemaline baktım. Eve gelir gelmez de google'da aratınca senin Yamaha ve 9-6 ları anlattığın yazıların karşıma çıkmıştı. Yanlış anlamadıysam 9-6 lara nazaran bass ve tizlerde daha başarılı bulmuştun. Tam aklıma Yamaha'larda girmişken bugün sattığını söylediğin mesajına rastladım.

    Neyse...şen şimdi bu ikisini de kullanmış bir arkadaş olarak ne yapmamı önerirsin? Ayrıca bu konuda geçen Klipsch rf62 leri sanırım hepsiburada sitesinde görmüştüm, fotoğraflarından bile amiyane tabirle profesyonellik akıyordu. Bakmaya doyamıyor insan...

    Fiyatlarını ve nerede satılır bunlar falan da pek bilmediğim için takılıp kaldım. Öyle deneme yapma vs. benim zamanım vaktim pek müsait değil. Zaten bana ne dinletseler güzel gelir. O yüzden tavsiyeler benim açımdan önem arz ediyor.

    Fiyatı çifti için 1000 TL.yı geçmese iyi olur. Klipsch sanırım bu bütçeyi aşar ama diğerleri yaklaşık bulunabilir mi acaba? Yoksa ikinci el mi takip etmek lazım?




  • arkadaşım ns-555 leri sana istersen front olarak verebilirimm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickelx

    arkadaşım ns-555 leri sana istersen front olarak verebilirimm

    Sen istediğin fiyatı özelden yaz bana. Değerlendireyim...

    Bu arada, İstanbul'dasındır umarım. Semt yakın olursa gelip alma durumu olabilir belki...
  • ne dinletseler güzel gelir.
    ilgimi çekti.
    ne önerirseler güzel de gelebilir mi acep? aman iyi değerlendir dediğine göre. belki alırız. nikel nasıl çomak sokuyom iyi mi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    ne dinletseler güzel gelir.
    ilgimi çekti.
    ne önerirseler güzel de gelebilir mi acep? aman iyi değerlendir dediğine göre. belki alırız. nikel nasıl çomak sokuyom iyi mi.

    Bu ses işlerinde zamanında bir kaç soruma cevap verdiğini hatırlıyorum. Üstelik bilgin, tecrüben yeterli ki diğer arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıyorsun.

    Eğer sen de benim ne demek istediğimi anlamamışsan yandı gülüm helva...

    Yıl 2002 idi sanırım. DVD'ler yaygınlaşmaya başlamış. Bu konularda hiç bir ön araştırma yapmadan gittim bir gün Teknosa'dan Mustek diye adı sanı duyulmamış hepsi bir arada 5.1 sistemi aldım. Bunu sadece fiyatı ucuz diye almıştım. 750 TL...Diğer Sony, Jvc gibi markaların hazır sistemlerine gücüm yetmemişti. Eve gelip kurulumu yapıp ilk denemeden sonra ağzım açık dinlemiştim. Çünkü o zamana kadar PC'ye bağlı 50-60 tl. hoparlörlerden müzik dinlemişim, film seyretmişim.

    Aradan bir kaç sene geçti. Sirkeciden bir esnaftan yine emsallerine göre daha uygun fiyatlı bir tane Yamaha avr ve Sony hoparlör ve sony sub'dan oluşan bir sistem topladım. Bunu ilk çalıştırdığımda o Mustek ile gürültü dinliyormuşum gibi geldi.

    Bu örnekleri çoğaltabilirim, pek çoğumuz da benzer şeyler yaşamıştır.

    Ayrıca ben biraz tv konusunda meraklıyımdır. Bir kaç ayarla bir tv'nin nasıl rezil veya vezir edilebileceğini çok gördüm.

    Yeterli bilgiye sahip olmayan bir müşteriye, satıcı eğer vicdanen de eksikliğe sahipse biraz kablolama ve/veya , sadece kumandadan yapacağı bir kaç ayar değişikliği ile daha kötü bir tv'yi çok daha iyi olan bir tv'Den iyi gösterebilir ve belki daha yüksek fiyata bile satabilir.

    Benim ucuz avr'de bile bir sürü ayar seçeneği var. Benim gibi bir insan çok kolaylıkla daha kötü bir hoparlöri daha iyi diye alabilir. Daha iyiyi kötü sanabilir.

    Benim kastım bunlardı...

    Kendimi ağa düşmüş sazan gibi hissettirdiğin için teşekkürler...




  • ne çomağı zaten yamaha ns.555 fiyat performans ürünü ..bunu herkez biliyor mal güzel..
  • parlak,tizleri kasmadan doya doya veren ,daima canlı bir sesi olan hoparlör istiyorsan yamaha ns serisi al,dans,latin ne tür olursa olsun müzik dinlemesini seviyordum,ancak bazı efektler deniz dalgaları,kurumuş otlara basıp yürüyen birinin ayak sesleri gibi,doğal gelmeyebilir,çünkü tizler midleri bastırıyor,baslar ise yeterli düzeyde.

    klipsche gelince ilk izlenim rb51leri baz alarak,doğal midler,tizler yorucu değil ama biraz daha fazla olabilirdi,yamaha lara alıştım ya belki zamanla tizler tam yerindeymiş diyebilirim,bir de biraz daha pişmeleri lazım,asıl yarın gelecek rf62lerin rb51den farklarını merak ediyorum şu an.
  • HiGHWAYMOUSE biz ne anlatsak boş aslında,mümkünse her iki hoparlörü aynı şartlar altında dinleyip karar vermen en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 12 Ocak 2010; 18:41:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    HiGHWAYMOUSE biz ne anlatsak boş aslında,mümkünse her iki hoparlörü aynı şartlar altında dinleyip karar vermen en iyisi.


    Tamam hocam. Teşekkür ederim. Dediğini uygulamaya çalışacam...
  • merhaba arkadşalar benim elimde jamo c807ler var aslında jamo ile ilgili detaylı bir topic açılsa ne güzel olur.Bilgilenmiş olurduk.Varmıdır bi fikri olan ?
  • valla ben c607 kullandım c807 bi üst serri gözüksede tek baslı c809 serinin top modeli ama ses rengi olarak driver olarak c607 ve c807 aynı segment sadece c807 de driver çapları büyük ama eksik olarakta tek bas drivırı var ama ses rengi olarak güzel kolon ..ama işte banakalırsa tek bas sürücülü driverlar çok tutulmuyor .bi ara c809 alıcaktım sonra vazgeçtim çok iri cüssesi var fiyat performans ürünü c607..c807 dinlemedim ama driver çapı büyük olduğu için c607 ayarında bas verir diye düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lion_koc

    merhaba arkadşalar benim elimde jamo c807ler var aslında jamo ile ilgili detaylı bir topic açılsa ne güzel olur.Bilgilenmiş olurduk.Varmıdır bi fikri olan ?


    dostum asıl detaylar sende ,ben de c407 yorumu bekledim durdum,gerçi c807 c407 den bayağı bir üstün ama jamo ses karakteri hakkında senden biraz yorum duymak güzel olurdu,olurdu diyorum çünkü rota klipsch e çoktan yöneldi.
  • @nickelx ben bas konusunu pek kafama takmıyorum seninde bildiğin üzere zaten yeterli doygunluğu veriyo inan bana...heryeri titretiyo hatta sirkeliyoda diyebilirim.Zaten bas için sağlam bir subwoofer olayı hallediyor.Ben yeterli doygunluğu,zevkini çıkarıyorum bangır bangırda dinliyorum banamısın demiyor.Hani bir audinin içine binersin kalitesi hemen hissettirir onun gibi bişey bu.Ağaç kalitesi,kolonların kalitesi ses kaliteyle birleşiyor.Aslında rakip gibi gösterilen wharfdale filanlar hikaye bana göre.(kızacak bana wharfcılar şimdi) fakat gerçekten çoğu forumdada gözlemliyorum herşey iyi güzel deniyor ama ağaç kalitesi(ki sese çok etkisi vardır),kolonlarının hep birbirinin kopyası gibi durması filan bana sanki (9.5,9.6) durmadan çevirip çevirip aynı malları satıyolarmış izlenimi yarattı.Ama jamo için aynısını diyemeyeceğim.Jamo b&w gibi markalarla kıyaslanıyor heryerde hem fiyatıyla alıcı kesimi belli,hemde sesiyle,kolonlarda kullandığı teknoloji ile bence ayrı bir yere koyulması gerekmekte.1 yıl boyunca jamonun bana verdiği izlenim bu.Tabiiki 1 yıl boyunca defalarca mm,electroworld tarzı yerlerde dinletiler yaptım.Tekrar etmek istiyorum; jamo c605 ve jamo c807 tek başına bas konusunda geride kalmıyor bence çünkü mid aslında yarı bas zaten veriyor.hani bass durumu 1,5/2 şeklinde veriyor da diyebiliriz.

    @feelulive c407yi nerde gördün onu merak ettim şu anda ben sanırım yeni açılan mmde gördüm gibi geldi ama dinlemedim.Yalnız onkyolarla olan uyumunu bende onaylıyorum bir çok kişiden duyduğum kadarıyla jamo +onkyo alınması gerekli diyorum.Ben harman kardon var fakat bir problem yok gayet güzel sesi.Benim biraz araştırmam gerek seni yanıltmamak için c407i görünce bakayım ondan sonra yorumumu yapsam daha iyi olur.Ama jamoların ses karakteristiği şöyle diyebilirim; mesela keman sesi mükemmel.tizler harika; mesela bateri çalınıyor solo olarak; sanki önünüzde çalıyo o kadar güzel bir sesi var.Jamolar geniş yer sevmiyor diyebilirim.Jamo c809 bile salona pek tavsiye etmem çünkü bu modeller aslında tabiri caizse "ortalığı inleten camı duvarı yıkan" modeller değiller.Amaçları sesi olabildğince yeniden üreterek kaliteli bir biçimde dinleyenine yansıtmak.En güzel performansı kare biçimli oturma odamda aldım diyebilirim.Şu anda benim odamda sistem fakat oturma odasında bariz bi farklılık oluyo genel olarak sesde.Demek istediğim şartları sağlarsan jamolardan üstün bi performans alırsın.Mesela dikkatimi çeken bişey; c807ler tam bir stereo ve tam bir sinema front kolonu olduğu.Yani frontları alıp bir güzel anfiyle çok güzel dinletiler yapmanın yanısıra,c803 arka kolonlarını alıp jamo 30cmlik subwoofer ile tamamladığın taktirde -efectlerde- bekleneni kesinlikle verebiliyor.

    Jamolarda hoşuma giden bir çok özellik var mesela jamolar kesinlikle distorsiyona girmiyorlar.Active Empedance özelliği bu işe yarıyor.Mesela HCC özelliği yani hard conical cone özelliğini henüz hiç bir kolonda göremedim.Diğer markalar klasik kolonlar üretiyorlar ve birbirlerinin kopyası gibi.Ayrıca nasıl bose,harman kardon gibi firmalar bu işe senelerini vermişse jamo zaten danimarka markası ve 40.yıllarını kutladılar bu alanda.Ek bir bilgi daha aldım;dünyanın en kaliteli kolonlarında uygulanan ağaçlarını danimarkalılar üretip bu hale getiriyolarmış...

    Elimden geldiğince pc başında olduğum zamanlarda sizin sorularınızı cevaplayabilirim.kolay gelsin




  • bu arada kullanıcı adlarının sağındaki ünlem ve liste işaretleri de ne ola
  • amfiden dynmaic vol ü mediumdan lihgt a ayarladım,rb51 in tizleri kendine geldi,oh be
  • ayarlarda bir yanlışlık olmalı tizler kısık olsa bile belirgin önde olmalı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.