Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.581
Cevap
62
Favori
397.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullananlar memnun gibiler. Anahtar japon stili. Normal klasik, merkesi kumandası anahtardan bağımsız, ayrı bir ünite. Swift'in 4X4 modelinin yakıtı gayet uygun. 4X4 model doğaldır ki diğerine göre fazla yakıyor. Ama o sınıfta hiçbir araçta olmayan özelliği sunuyor. O paralara alınabilecek en dolu, donanımlı araçlar olarak görüyorum Siwift'leri. Ha dizel'i yoktur, Sedan'ı yoktur o kişiyegöre değişen bir beğeni. 25.000 YTL ye japon hb araç yok gibi. Avrupa araçlardada o fiyata o özellikler yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: autoshow

    Kullananlar memnun gibiler. Anahtar japon stili. Normal klasik, merkesi kumandası anahtardan bağımsız, ayrı bir ünite. Swift'in 4X4 modelinin yakıtı gayet uygun. 4X4 model doğaldır ki diğerine göre fazla yakıyor. Ama o sınıfta hiçbir araçta olmayan özelliği sunuyor. O paralara alınabilecek en dolu, donanımlı araçlar olarak görüyorum Siwift'leri. Ha dizel'i yoktur, Sedan'ı yoktur o kişiyegöre değişen bir beğeni. 25.000 YTL ye japon hb araç yok gibi. Avrupa araçlardada o fiyata o özellikler yok.



    anahtara entegre uzaktan kumandalı merkezi kilir var. anahtarın boyu bence uzun ama hafif. kilit açma düğmesine birkez basınca sadece şöför kapısını açıyor. hoş bir detay ikinci kez basınca diğer kapıları açaıyor. kilitelemde tek tuş yedek anahtarda da anahtara entegre merkezi kilit mevcut.( iki anahtarda aynı:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 6 Mayıs 2008; 16:23:04 >




  • slmlar ben yeni 4x4 aldım süper bir alet sıfır olmasından dolayı il 5 bin km'reye kadar sanırım biraz fazla yakıyormus konyadan istanbula geldim 120 yi geçmedim 250 ytl yaktı belkide normaldir arac aslıında, entrasan bir alet normalde clio standartlarında ama onlardan yukse millet yanına gelince kafasını yukariya kaldirip bakıyor :))) benim aracın resimlerin ekleyeyim konya bayisi arkadasımız oldugu için 4x4 leri daha belirgin ve insanların fark edebilmesi için bir kaç aksesuar ekledi :))) bakalım begenecekmisiniz daha aldıgım ilk gun :)))

     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetman -- 9 Mayıs 2008; 20:50:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jetman

    slmlar ben yeni 4x4 aldım süper bir alet sıfır olmasından dolayı il 5 bin km'reye kadar sanırım biraz fazla yakıyormus konyadan istanbula geldim 120 yi geçmedim 250 ytl yaktı belkide normaldir arac aslıında, entrasan bir alet normalde clio standartlarında ama onlardan yukse millet yanına gelince kafasını yukariya kaldirip bakıyor :))) benim aracın resimlerin ekleyeyim konya bayisi arkadasımız oldugu için 4x4 leri daha belirgin ve insanların fark edebilmesi için bir kaç aksesuar ekledi :))) bakalım begenecekmisiniz daha aldıgım ilk gun :)))

     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>



    Valla kardeş benim almayı düşündüğüm araçların arasında swift. 700 km mesafede 250 ytl yaktıysa (istersen 180 le git) ben o arabayı almaktan vazgeçtim. Ben aslında note colt filan bakıyorum. Swifti tipi güzel ve colt tarzında (hem güçlü motor 92 hp, düşük ağırlık 970 kg, düşük tüketim ve ferah iç mekan, donanımına göre uygun fiyat) zannetmiştim ama eğer öyleyse (gerçi ben 4x2 düşünüyorum 4x4 ün arkadan alt düzeni çok kötü görünüyor) eledim ben onu...




  • hayırlı uğurlu olsun. aksesuarlar yakışmış. çok keyifli bir alet. bizdeki 1. yaşını doldurmak üzere yanlız üzücü bir haber. yakıt tüketimi hala çok yüksek bence. yol bilgisayarı şehir içinde kullanıldığında 9,2lt/100km gibi bir değer gösteriyordu dün. yani tüketimi 8,5-9,2 arası geziniyor. yük ve klima durumlarına göre




    quote:

    Orjinalden alıntı: jetman

    slmlar ben yeni 4x4 aldım süper bir alet sıfır olmasından dolayı il 5 bin km'reye kadar sanırım biraz fazla yakıyormus konyadan istanbula geldim 120 yi geçmedim 250 ytl yaktı belkide normaldir arac aslıında, entrasan bir alet normalde clio standartlarında ama onlardan yukse millet yanına gelince kafasını yukariya kaldirip bakıyor :))) benim aracın resimlerin ekleyeyim konya bayisi arkadasımız oldugu için 4x4 leri daha belirgin ve insanların fark edebilmesi için bir kaç aksesuar ekledi :))) bakalım begenecekmisiniz daha aldıgım ilk gun :)))

     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>





  • evet tüketim biraz fazla sanırım ama 2 cekerler 200 ytl civarında yakıyormus sanırım ama ben araçdan cok memnunum içi cok geniş ve ferah tavanıda yüksek :)))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jetman

    evet tüketim biraz fazla sanırım ama 2 cekerler 200 ytl civarında yakıyormus sanırım ama ben araçdan cok memnunum içi cok geniş ve ferah tavanıda yüksek :)))


    Ya aslında 4x2 ile 4x4 arasında niye fark var ki... Bu araç patinaja düştüğünde 4 çeker kullanıyor, onun dışında sürekli 2 çeker yani diğeriyle aynı. E neden fark oluyor anlamadım.
  • 9.5 lt bu boyutlardaki araç için çok fazla.Coltla 6 lt nin ustune cıktım mı ulan trafik diye söylenmeye başlıyorum.
    Tip olarak ise çok güzel swift ler oldukça başarılı.
    Anlamadığım bu arabarla tv de en az yakıt yakma yarışması yapılmıyomuydu?
  • 4x2 swift sahipleri. Yakıt tüketimlerinizi yazar mısınız ortalama???
  • slm arkadaş lar bende de 2007 yıl sonu yani 2008 1.5 otomatik olan swift var ben şuan araç lan 12000 küsür km yaptım uzun yola çıkabildigim den bol bol test etme şansına sahip oldum otomatik olmasına karşın ben yakıt olarak memnunu 100km uzun yolda 6 litre şehir içi ise 7.5 8lt yakıt tüketimi gösteriyo araç küçük sınıf araç olmasına karşın için gayet geniş beni en memnun eden tarafı gerisi de de zaten gayet başarılı yakında resimde ekliyecegim şuan xenon far takacagım ufak da bi modifeye işim var ondan sonra görüşmek üzere ............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalii61 -- 21 Mayıs 2008; 3:12:29 >
  • EVEEET GRAND VITARA DDIS KULLANICILARI;

    ARACINIZIN DİZEL MOTORUNUN KAYNAĞINI MERAK EDİYORMUSUNUZ...

    RENAULT'DAN ALINMA, LAGUNA II 'DE KULLANILAN 1,9 DCI 130 hp OLARAK GEÇEN MOTOR.

    AYNEN ALIP KULLANMIŞLAR, RENAULT DCI MOTORLARI OLDUKÇA TEKNOLOJİK...

    http://www.renault.com/renault_com/en/main/50_INOVATION_ET_TECHNOLOGIE/65_Moteurs_et_boites_de_vitesses/index.aspx

    BU NEDENLE YAKIT TÜKETİMİ OLDUKÇA DÜŞÜK.....
  • evet Grand VİTARANIN dizel versiyonun motorunun renault mühendisleri ile birlikte yapıldığını duymuştum
  • arkadaşlar merhaba sizlere bir sorun olacak

    istanbulda araba buldum suzuki vitara bu araçlar nasıldır parçaları ve bakımları pahalımıdır motor çabuk yıpranırmı ve bildiğiniz başka seyleride yazarsanız sevinirim araç bu linktehttp://www.araba.com/1264876.html
  • suzuki swiftlerin bi eski kasa olan 1999-2002 yıllarına ait kasanın artı ve eksilerini yazabilir misiniz? Öğrenci adama çok koyar mı( gerçi lpg'li almayı düşünüyorum)? genellikle bu kasanın otomatik vitesleri çok bulunuyo manuel bulamazsam temizinden otomaitk bulursam otomatik vitesi nasıldır iyi midir kötümüdür çok sorun çıkartır mı sorunsuz kullanabilir miyim bi honda kadar güvence verebiliyor mu motorları?...
  • quote:

    Ben 2000 model sedan kullanıyorum. Manuel vites, Klimasız. Ben çok memnunum.

    + ları,

    * Yakıt Az. Benzinli bir araç için gerçekten az diyebilirim.
    * Kullanım masrafı az. Küçük hacim motor (1.3 lt) MTV düşük, Kasko ucuz, Parçalar - en azından periyodik değişenler - ucuz, lastik ebatları ufak, 70 - 80 YTL ye kaliteli 1 adet lastik alabilirsiniz.
    * Dıştan küçük durmasına rağmen aracın içi ve bagajı yeterli genişlikte.
    * Periyodik bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakması zor bir araç.
    * Aracın çekişi 68 bg fazlasını ifade ediyor. (Eğer ki devirli kullanırsanız)


    - leri,

    * Küçük lastik ebatından dolayı yol tutus ve frenleme zayıf,
    * malzeme ve işçilik kalitesi çok iyi değil. ( Kabin içindeki)
    * 2000 li yıllarda olması gereken abs ve en azınan sürücü airbağ'i gibi donanımlar mevcut değil.

    Benim naçizhane tavsiyem klimalı modeller tercih ediniz. Otomatik modeller 3 ileri vitesli olduğu için fazla yakıt tüketmektedirler, yakıt tüketimi sizin için önemli ise otomatik vitesli versiyonlardan uzak durmakta fayda var. 8 - 10 bin ytl ye alınabilecek en iyi araç olduğunu düünüyorum. Yerli şahin, bradway'e o paraları veresiye kadar bence swift alınır.


    denmiş ne kadar doğrudur (yazının burda durması daha iyi olur) kullananlar varsa söylerse daha iyi olur.




  • UFUK_83 kardeşim suzukilerin motorları cok sağlamdır kaputu eskise motor yine tıkır tıkır çalısır. iyi arabalar
  • Arkadaşlar bizde bu aralar bir araç almayı düşünüyoruz 27-28 bin ytl bütçem var suzuki swiftler çıktı karşıma 1.5 olanı hoşuma gitti kullanan arkadaşlar detaylı fotolarını koyarlarsa sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asedat

    merhabalar bende aranıza yeni katıldım 12 mart itibari ile grand vitara 1,9 diesel kullanıcısıyım açıkçası arabayı yeni tanıyorum ama sorularınız varsa memnuniyetle yardımcı olurum. Resimdeki benim aracım şimdilik gayet memnunum .

     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


    performansı nasıl arabanın 0-100e kaç saniyede çıkıyo hiç denedinizmi.motorun sesi içeriye çok geliyomu veya yol sesi?şimdiden cvp için teşekkürler.




  • 0-100 REKORU KIRABİLECEK BİR ARAÇ DEĞİL...
    AMA BİR 1500+ kg SAHİP OLAN DİZEL ARAÇ İÇİN "HER BİR BEYGİRİN" İŞE YARADIĞINI, ÖZELLİKLE 2 VİTESTEN SONRA KOLTUĞA YAPIŞTIRDIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM...
    ARAZİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN, 130 hp AZ GELDİYSE "ARA DİŞLİYİ" BİR TUŞ İLE DEĞİŞTİRİP GÜCÜ TAM 2X ÇIKARABİLİRSİNİZ; BU DURUMDA BİLE VİTESLERİDE NORMAL KULLANARAK HEM DE.... VEDE SÜREKLİ 4 X 4, DİFERANSİYEL KİLİDİ VAR; YILLARIN SUZUKİ-OFFROAD DENEYİMİ...
    ASIL ARTISI İSE YAKIT TÜKETİMİNDE, FORD CONNECT 90 ps DEN AZ YAKIYOR... DAHA NE İSTEYEYİM....FRANSIZLAR(RENAULT) BU İŞTE İYİ....

    MOTOR SESİ, KİA GRUBUNDAN AZ ALIYOR, RAV-4'DEN ÇOK ALIYOR; AMA KULAK TIRMALAYICI DEĞİL GÜCÜ HİSSETTİREN TÜRDEN BİR SES...
    EN ÖNEMLİSİ FİYATINI SON KURUŞUNA KADAR HAK EDİYOR...
    TEK VE EN ÖNEMLİ EKSİSİ VİTESİ --> YA 6 VİTES DÜZ OLSAYDI; YADA 5 OTOMATİK...
    ARAÇ 7-8 VİTESİ DAHİ RAHAT KALDIRIR, 5. VİTESTE YÜKSEK DEVİRLERE ÇIKMANIN HİÇ GEREĞİ YOK OYSAKİ...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

    0-100 REKORU KIRABİLECEK BİR ARAÇ DEĞİL...
    AMA BİR 1500+ kg SAHİP OLAN DİZEL ARAÇ İÇİN "HER BİR BEYGİRİN" İŞE YARADIĞINI, ÖZELLİKLE 2 VİTESTEN SONRA KOLTUĞA YAPIŞTIRDIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM...
    ARAZİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN, 130 hp AZ GELDİYSE "ARA DİŞLİYİ" BİR TUŞ İLE DEĞİŞTİRİP GÜCÜ TAM 2X ÇIKARABİLİRSİNİZ; BU DURUMDA BİLE VİTESLERİDE NORMAL KULLANARAK HEM DE.... VEDE SÜREKLİ 4 X 4, DİFERANSİYEL KİLİDİ VAR; YILLARIN SUZUKİ-OFFROAD DENEYİMİ...
    ASIL ARTISI İSE YAKIT TÜKETİMİNDE, FORD CONNECT 90 ps DEN AZ YAKIYOR... DAHA NE İSTEYEYİM....FRANSIZLAR(RENAULT) BU İŞTE İYİ....

    MOTOR SESİ, KİA GRUBUNDAN AZ ALIYOR, RAV-4'DEN ÇOK ALIYOR; AMA KULAK TIRMALAYICI DEĞİL GÜCÜ HİSSETTİREN TÜRDEN BİR SES...
    EN ÖNEMLİSİ FİYATINI SON KURUŞUNA KADAR HAK EDİYOR...
    TEK VE EN ÖNEMLİ EKSİSİ VİTESİ --> YA 6 VİTES DÜZ OLSAYDI; YADA 5 OTOMATİK...
    ARAÇ 7-8 VİTESİ DAHİ RAHAT KALDIRIR, 5. VİTESTE YÜKSEK DEVİRLERE ÇIKMANIN HİÇ GEREĞİ YOK OYSAKİ...



    Evet arkadasın dediği gibi 100 km rekoru kırcak bir araba deil ama 130 bg lik motor cok iyi bir performans sunuyor artı diğer özelliği arac herzman 4x4 diğer rakipleri ise istege bağlı 4x4... arazide rakiplerinin hepsinden üstün tatlı-sert süspansiyonu sayesinde cok iyi yol tutusa sahip

    Bu aracı alcam diyosanız güzel arac öneririm...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.