Şimdi Ara

Lütfen pug almayın, aldırmayın.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
76.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu tür neredeyse kendi başına hayatını idame ettiremeyecek kadar güçsüz ve sorunlu bir köpek. Yıllarca yapılan seçmeli üretim, insan müdahalesi sonucu hayvan nefes alamıyor, horluyor, göz sorunları var ve hamilelik bu hayvan için resmen bir işkence. Geçici yuva olarak şuan evime aldığım bir adet hamile pug var, ve sanırım düşük yapacak, hamile değilken bile bu kadar zor nefes alan köpek, hamileyken iyice kötü oluyor. Bilinçli olalım, bu köpek türünü almayalım, almayalım ki üretmesinler, para uğruna, apartman süsü için, insanların cins köpek egoları uğruna işkence çekmesin hayvanlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • husky dogo kangal dışında bi şey almayın aldırmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cinsin kendine özgü zorlukları vardır.... Şuan elinizde hamile olduğunu sandığınız bir köpek var..

    Diyelim ki gerçek hamile

    1-Doğumu yaklaşmış olabilir...
    2-Eşleştirilen erkek köpek boyuna uygun değildir ve yavrular büyük olduğundan zorlanıyor olabilir
    3-Düzenli spor ve bakımı yapılmamıştır...

    Diyelim ki hamile değil ;

    1- Zamanında düzenli spor ve bakımı yapılmamış olabilir
    2- Genetik bir hastalığı olabilir
    3- İyi bakılmamış olabilir...


    Yani demek istediğim Sizin elinize bu ırktan bir tanesi geçti diye hepsi böyle değildir emin olun....
  • beytullahozdemir kullanıcısına yanıt
    3 ayrı pugla haşır neşir oldum bugüne kadar, hepsi böyleydi. Ayrıca veterinerim zaten bunlara katılıyor. Kaldıki nette kısa bir araştırma yaparsanız pugların nefes alıp verme ve göz problemlerinin genel olduğunu görürsünüz.

    bu arada bendeki pug şuan 2 tanesini doğurdu, diğeri varsa onun için ıkınıyor içerde, birini kameraya çektim, ama diğerlerini çekmedim, bakamadım, buraya geldim... erken doğum değil bu arada. günü konusunda tam emin değildi sahibi.
  • Okuduktan sonra hem internetten hem pug sahibi insanlarla konuştum.. Genelde spor ve dengeli beslenme ile sorun halloluyormuş..


    Saat 11 gibi yazmışsınız; eğer sorun devam ediyorsa veterineriniz çağırın yada Siz tecrübeliyseniz müdehale edin... Yavru içeride ters olabilir , büyük olabilir...

    Bazı durumlarda sezeryan bile söz konusudur.. Biliyorsunuz
  • beytullahozdemir kullanıcısına yanıt
    2 tanesini doğurdu. zaten iki tane olduğu söylenmişti (ultrason) ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ama ağrısı sızısı yok. Yalnız bir sorun var; yavrular doğduğundan beri yanlarına gitmedi, emzirmedi. Yavrularda ciyak ciyak bağrıyorlar. Veterinere ulaşmaya çalışıyorum, ulaştığım anda gelicek zaten, bakalım.
  • 3.de geldi biraz önce. anne hala ilgilenmiyor yavrularla. acaba hepsini doğurunca mı bakacak? ilgilenmiyor ama yavrularla ben ilgilenince hemen geliyor yanıma... bu arada yavrular yataklarından çıkmışlar, enselerinden tutup kaldırıp koydum. en doğru taşıma bu sanırım? yatağada barikat yaptım, tekrar çıkmasınlar.
  • Fotoğraf olursa daha iyi olur... Anne ne kadarlık ? Gençse yada ilk doğumu ise olabilir... Bazende anne köpek yavrularını kabul etmez... Dikkat edin öldürmesin.. yatak yerde değil mi ? Yerde olursa iyi olur .... Gece Siz uyurken dikkat edin yavrulara zarar verebilir anne..
  • beytullahozdemir kullanıcısına yanıt
    Anne 3 yaşlarında sanırım. İlk doğumu. Yatak yerde, etrafını barikat yaptım, ama yinede çıkıyorlar bazen. Fazlada ellemek istemiyorum, tekrar koyuyorum. 2 erkek 1 dişi yavru var. Sanırım bu kadar, daha doğurmayacak çünkü ağrısı falan yok gibi gözüküyor. Bu arada anne ve yavrular dışında evde 2 köpek 2 kedi daha var, bunları yavrulara yaklaştırmıyorum ama, köpeklerden biri yaklaşınca, anne hemen yavruların yanına gitti. anne yavruların yanına gitsin, ilgilensin diye, yavruların olduğu odanın kapısını açıp diğer köpeklerin yaklaşmasına izin versem mi? birde yavrular çok soğuklar, o yüzden kalöriferi açtım. Devamlı ağlıyorlar. Resim yerine video attım sesli ama çıkmıyor gözükmüyor. aşağıda.








  • Bende de fransız bulldog var. Pug-terrier-ingiliz bulldog karışımından üretilmiş bir ırk. Doğum sorunu olduğu doğru ama normal doğumda ölüm riski olduğundan (bel bölgeleri dar olduğundan normal doğum çok riskli) bu tür köpek sahipleri zaten sezaryen yaptırır. Doğum problemi bu şekilde atlatılıyor.

    Bahsettiğiniz diğer sorunlar ise çok ta büyütülmemesi gereken şeyler. Horlaması komik bile olabiliyor. Kilo almaya müsait ırklar olduğundan ama fazla yürümeye de müsait olmadıklarından ortasını bulup günde 30 dk veya 1 saat gezdirmekle ve yemeğini düzenli vermekle bu problem de aşılabiliyor. Zaten her köpek günde en az bu kadar egzersiz yapmalı.

    Ayrıca her köpek türünün ve hatta her köpeğin kendine has sorunları oluyor. Köpek beslemeyelim o zaman. Mesela Alman kurtlarının sakatlığa kadar varabilen omurilik sorunları olabiliyor. Onları da beslemeyelim ?

    Diğer köpeğim kırma bir terrier ve kendisi de sağlık sorunları yaşadı. Kırma köpek de mi beslemeyelim?

    Siz sanırım daha önce bu tür bir sorunla karşılaşmadığınız için veya eski sahibi ilgisiz davrandığı için biraz duygusal davranıp aşırı tepki vermişsiniz.

    Annenin yavrularıyla ilgilenmemesi doğum yeni bittiğinden ve yorgun olduğundandır. Siz yavruların yanına gittiğinizde yaklaşması iyiye işaret. Bir süre onları rahatsız etmeyin ki birbirlerine ve kokularına alışsınlar. Ortamda yabancı birinin kokusu olması onların kafasını karıştırabilir ama uzaktan da sürekli gözlem altında tutun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 13 Mart 2015; 19:50:29 >
  • sigma2005 S kullanıcısına yanıt
    Bugün anne karnındaki insan yavrusunun özürlü doğma ihtimali önceden bilinirse kürtaj yapılabiliyor. Tartışmak istemiyorum ama veterinerde benimle aynı fikirde. Diğer dediğiniz türlerde belirli sorunları yaşama ihtimalleri var, puglarda ise solunum sorunu kesin gibi birşey. Ayrıca sanılanın aksine, kırma köpekler daha sağlıklı oluyor. En azından genlerden kaynaklı sakat çocuk doğurma ihtimali, iki safkanın çiftleşmesinden olan hamilelikten çok daha az ihtimalli.
  • 4. yavruda geldi bu arada. zorla emzirdik, yatırdık, memesini biraz çekiştirince süt geliyor, yavruları öyle emzirdik, en sonunda alıştı, kendi emziriyor artık.
  • uzun suredir pug bakıyorum..bugune kadar 2 ayrı pug um oldu sorun yaşamadım...yaklasık 3 aydır evımde pug bakmıyorum ve suan büyük boşluktayım..eger elındn pug olan varsa bakamıyorum verıcem dıyen uyelerımız yada cevresınde tanıyanı varsa memnunıyetle alıp bakabılırım...0537 518 59 59 numaradan ulasabılırsınız..kendıme aıt bahcelı buyuk bır evım var..sıkıntı yasamadım bugune kadar bu tur bır kopekle ben nedense bu cınsı cok sevıyorum...mesajlarınızı beklıyorum....
  • Bende uzun süredir pug sahibi olmak istiyorum. eğer sahiplendirmek isteyen varsa pm atabilir
  • melancoliasago kullanıcısına yanıt
    önceki 2 pug'a ne oldu?
  • Bendeki pugları arkadaşım satıcak. ben para ile hayvan satışına ve cins köpek bakmaya karşı olduğum için, aracılığını bile yapamam. (ayrıca internet üzerinden hayvan satışı forumda olduğu gibi ülkemizde de kanunende yasaktır, umarım yakın zamanda komple cins hayvan satışı yasaklanır) tek yaptığım anne ve yavrulara geçici yuva sağlamak (sahibi evden çıktı diye) ve sahibini anneyi kısırlaştırmak konusunda ikna etmek. Barınaklarda ve hayvanseverlerin ücretsiz sahiplendirmelerinde pug belki çok çok nadir olsada, diğer cinsler ve melezler bulunabiliyor. sanılanın aksine melez köpeklerin sağlıklı olma ihtimali, safkan köpeklere göre daha fazladır.(gen çeşitliliği) böyle bir köpek o hayvanın hayatını kurtarmak açısından çok daha iyi bir seçim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 15 Nisan 2015; 11:55:40 >
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    bende para ile hayvan satışına karşıyım. ne para ile hayvan alırım ne de satarım. elinde pug cinsi köpek olup çeşitli sebeplerle sahiplendirmek isteyen olursa ben seve seve bakabilirim
  • Adam haklı
     Lütfen pug almayın, aldırmayın.
    Pug'ın 200 yıl önceki hali normal bir köpeğe çok daha yakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su_şişesi -- 17 Nisan 2015; 15:17:01 >
  • Mantıksız bir yaklaşım her cinsin belli başlı olumsuz yanları var. Pug lar kesinlikle mükemmel köpekler. Bu mantıkla hiç köpek almasak aynı şey oluyor. . Senin engelli bir çocuğun olsa atar mıydın ? Kusursuzluk beklemek tuhaf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cins köpek üretimine genel olarak karşıyım zaten. Önce sahipsiz köpekler sahiplendirilmeli. Puglar mükemmel köpekler değil. Veterinerler bile problemli olduklarını söylüyor zaten. Benzetme mantıksız. Pug sahipleri, puglarını imha etsin demiyoruz. Üretmeyin, yeni köpek alacaksanız bu cinsi almayın diyoruz. Ayrıca seçmeli üretimle insanların çarpık zevklerine göre köpeklerin sağlıkları oynamak ahlaki olarak doğru değildir. Hayvanseverlerde bilmeden buna alet oluyor, bunun bir parçası oluyor. Barınaklarda önce ırk olarak küçük köpeklere, sonra sokak köpeklerine öncelik tanılmalı, sonra sahipsiz cins köpeklere ve en sonunda, ormanda açlıktan ölen köpek kalmadığında cins köpekler üretilebilir. Ama ne olursa olsun pug her durumda üretilmemeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.