Şimdi Ara

M8S mini ile Dts - Dolby Digital - Optik kablo çıkmazı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorunum için 3 gündür uğraşıyorum sanki çok basit bir şey yüzünden çile çekiyorum gibi geliyor

    Receiver 5+1 sistemimi kurdum kablolarımı döşedim M8s mini Media Playerim var. Ses için Optik kablo kullanıyorum zaten anfimde hdmı yok. Benim işim Stereo müzik ve DTS - DOLBY Digital orjinal ses almak bu konuda takığım.

    5+1 için tek bilgiğim Kodi, Kodinin 17-18 sürümlerinde ayarlarda dts diye birşey yok ayarları kurcaladığımda media player tıkanıp kalıyor vs,, Tek gerçek 5+1 dts veya Dolby D. ses alabildiğim Kodinin 16.1 Sürümü onunda ayarlarını resim olarak ekliyorum fakat videoyu oynattığımda 5 saniyede bir 1 saniye ses kopuyor bütün tadı kaçıyor ne yaptysam olmadı.

    (Not film indirmedim henüz flaş bellekle dts ve dolby demo videolarını oynatıyorum studiodan çıkma resmi vidyolar kısa kısa)

    Sonuçta bu bir yazılımdır, hiçmi alternatif yok benim kodinin hiçbi özelliğiyle işim yok basit bir yazılım olsa sadece DTS Dolby digital dönderse bu devirde çok mu zor, Kodi için düzeltme eklenti, aynı sorunu yaşayan bir alternatif bulan biri var mı lütfen yardımınıza ihtiyacım var.

    M8S mini ile Dts - Dolby Digital - Optik kablo çıkmazı!

    M8S mini ile Dts - Dolby Digital - Optik kablo çıkmazı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1 -- 4 Eylül 2018; 9:16:41 >



  • Merhaba,

    Ben de nexbox a95x tv kutusu üzerinden kodi 17.6 kullanıyorum. TRUE HD dışındaki dolby ve dts seslerin tamamını surround olarak alabiliyorum.

    Ancak sizin Kodi 16'da bende olan bazı satırları göremedim. Doğrudan geçişe izin ver kısmının altında hangi formatlara izin verileceğini tek tek seçebiliyor olmanız gerekiyordu.

    Kutuyu ailemin yanında bıraktığım için sadece ziyarete gittiğim haftasonları erişebiliyorum ancak netten örnek menü fotoğrafı göstermek istiyorum:

    M8S mini ile Dts - Dolby Digital - Optik kablo çıkmazı!


    kutunuzun işlemci/ram ve android versiyon bilgisini de paylaşabilir misiniz?

    Düzeltme: ikinci görselde dolby ve dts için doğrudan geçişi seçmişsiniz ayarlar doğru gibi. ancak sizin yazılım truehd, ve dts hd-ma sesler için seçenek sunmuyor. acaba takılma yapan dosyalar bu formatları kullanıyor olabilir mi? yoksa standart dolby ve dtslerde de takılma oluyorsa, videolar donma takılma olmadan oynuyorsa sorununuz AVR kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu kutular için dolby/dts sesleri doğrudan geçirmek çok kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b¤cek -- 4 Eylül 2018; 10:11:2 >
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler
    Kutu Amlogic S905 - 2gb rem - Mali 450 özellikli bir kutu çokta kötü değil aslında, aslında kodinin 17 krypton sürümünüde kurdum hatta ordaki ses ayarları boşboştu Dts gitti AC3 işaretleme kaldı sadece niye öyle oldu acaba anlamadım, komple kaldırıp bi 17.6 kurayım deneyim, Ağer AVR kaynaklıysada yeni anfi alırım hatta full fonksiyonel HDMI lı bir tane alıcam bıktım artık, Receverim Philips FR 984 model sanırım 1996 model :) Aslında oynatıyor ve orjinal ses alabiliyorum sadece bu sesi 1 saniye lik kesme olayı var yazılımla çözebileceğimi umuyorum.

    Bir de merak etiğim Koskoca Mediya player dünyasında Kodiden başka bu işi yapabilen yazılım yok mu bu çok sinir bozucu bir durum tek işi adam gibi Dts AC3 çözen atyazı destekli bir yazlım olsa yeterdi bana.
  • Arkadaşlar Dts -Dolby Ac3 5+1 için Android Tv Box ta Kodi haricinde kullanabileceğimiz bir yazılım var mı? Bilgisi olan deneyimleyen var mıdır?
  • emrecan1 kullanıcısına yanıt
    ben kodi dışında mx player ve vlc de kullandım ama kodidedi ayarların kolaylığını onlarda yakalayamadım. bir de tv kutusunu libreelec ile kullanmaya başlayınca mükemmel diyebileceğim bir performans almaya başladım.

    kutunuza uygun libreelec/openelec/coreelec gibi bir versiyon bulursanız sd card üzerinden onu kullanmanızı öneririm.

    bu dediğim yazılımlar kısaca açıklamak gerekirse hafıza kartına kurulu, tvbox driverlarına sahip özel linux versiyonları. hafıza kartından boot ediliyor doğrudan kodi açılıyor ve androidde olmayan driverlara da sahip. bu yüzden kayıpsız formatları falan da destekliyor. arka planda çalışan başka işlemler olmadığı içinde son derece akıcı çalışıyor.
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.