Şimdi Ara

Mac Almak İsteyenler İçin İhtiyaç Belirleme ve Soru-Cevap (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
9.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kodlama üzerine bir geliştiriciyseniz Mac mini ve iyi bir monitörle hem daha üst donanım hemde daha karlı bir alışveriş yapmış olursunuz.Fakat müşterilerinizin yanına gittiğiniz için MacBook Pro lazım size.
    Ayrıca Linux kurmak istersenizde intel işlemcili tüm sistemlere rahatlıkla kurabilirsiniz.Python ve terminale daha hakim olursunuz Linux la.Fakat tabii ki en stabili kendi sistemi yani MacOs.Unix tabanına en yakın olduğundan Linux a benzerliği en yakın Açık kaynak kodsuz sistem bu.Linux denedim Mac de.En stabili kendi sistemi.

    Yani:

    Makinayı dışarı çıkarmanız gerektiğinden MacBook kaçınılmaz.Ağır grafik çalışmıyorsanız MacBook da işinizi görür.Daha hızlı sistem için MacBook Pro önerim olur tabii ki.Son sürümü olmasa da önceki yada daha önceki sürümü fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • Merhaba
    2013 i7 8gb ram macbook pro alma arefesindeyim. Photoshop ağırlıklı olarak çalışacağım. İlk defa mac kullanacam , hiç bilgim yok bu cihazlar hakkında. Bu ürün bu işlem için yeterli gelir mi ? Güncelleme alacak mı ? Alırsa telefonlardaki gibi yavaşlama söz konusu oluyor mu ? Siz ne dersiniz bu konuda ? Almalı mıyım ?
  • Bu yaz satın aldığım imac'i mi satmak istiyorum, aldigımda ki fiyat ile şuan satılan fiyatı çok daha yüksek oldu . Sebepleri ise alışamamam, ihtiyaç sahibi olan, ya da onerileri bulunan arkadaşlari bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ağırlıklı olarak photoshop kullanılacak. Çok büyük dosyalar çalışıldığı için iyi bir şey lazım. 10-15.000 TL arası 27" bir imac önerisine acil ihtiyacımız var. Sıfır alacağız. Link de verirseniz mutlu olurum.
  • umutsen U kullanıcısına yanıt
    ibrahimkayip kullanıcısına yanıt
    @ibrahimkayip
    Cevap vermeyecekseniz soru sormayın diye yazın, biz de beklenti içine girmeyelim.

    Tam ibrahimkayip olmuş.
  • umutsen U kullanıcısına yanıt
    Neye cevap arıyorsunuz ki siz?Zaten kafanızda ne alacağınızı belirlemişsiniz.Neyi soruyorsunuz anlamadım?Ben mac satmıyorum.Önerilerde bulunuyorum.Alacağınız mac'e karar vermişsiniz madem 27" iMac dediğinize göre,bi zahmet piyasa araştırması yapıverin.En uygun fiyatlı 27" iMac'i de kendinize buluverin.
  • Merhaba, bir süredir araştırdığım ve almak istediğim imac modeli 8.899 TL'ye kadar düştü. Sizce fiyatın daha da düşmesi için biraz daha beklemeli miyim? Yoksa hemen almalı mıyım?https://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/apple-imac-215-mne02tua-qc-i5-r4k-34ghz8gb1tbfd4gb-r-560-P198124327?cid=700501&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snlknr -- 27 Aralık 2018; 11:25:23 >
  • snlknr S kullanıcısına yanıt
    Fiyatı iyi düşmüş.Piyasa baktığımda daha uygunu yok sanırım.Ben olsam alırdım.Tabi yarın daha düşere bişey diyemem.4 ay sonda bişey alamıcaz ekonomiden dolayı zaten.Dolar 7 lirayı görecek tekrar diyorlar.Tabi net değil.Bilemeyiz.Bunlar sadece tahmin.Kısaca dediğim gibi,ben olsam alırım.
  • mac mini iyidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimkayip

    Merhaba.Geç cevap için kusura bakmayın.İş yoğunluğu nedeniyle foruma uzun zamandır bakamadım.

    Size önerim Bütçenizin yettiği en donanımlı MacBook Pro.Mümkünse 15" değilse 13"

    Çünkü:

    Dışarı çıkarkende kullanacaksınız.Size portable birşey lazım
    Ben 2015 Mac mini kullanıyorum CS:GO performansı çok iyi.Euro Truck 1 zaten var 2yi de çalıştırıyor.fakat size önerdiğim cihaz 2 daha rahat çalıştırır.
    Video render yaparkende sorun yaşamazsınız.Uzun ömürlü dayanıklı makinedir.

    Gecikme için tekrar kusura bakmayın.Sürekli bilgisayar başında olamıyorum bu yüzden gelen istekleri kaçırabiliyorum zaman zaman.
    Tavsiyenize uyup 13 inç olanı aldım ve inanılmaz memnunum bu kadar seri çalışan bir makine görmedim her işimi görüyor teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Grafik Tasarım amacıyla kullanmak istiyorum. Stabil bir şekilde kasma takılma problemleri olmadan rahatca kullanmak istiyorum.

    2-) Arkadaşımın laptobu 1 2 kez kurcaladım

    3-) Freelance grafikerlik yaptığım için şuanlık evimde olacak. İlerde ofis açacak olursam ofise götürürüm orda durur.

    4-) Sunumlarımı dijital olarak yapmayı seviyorum. O yüzden ipad kullanıyorum yeterli oluyor.

    5-) Oyuncu değilim ama nadirde olsa oyun oynarım. Ama oyun bilgisayar için asla bi kriter değildir benim için

    6-) Adobe programları kullanıyorum. AI PS IN AE

    7-) Bu zaten sorular arasında en sıkıntılı olanı. En yüksek 9000TL diyebilirim. Gönül ister 12 13 bine çıkmak ama mümkün değil.

    Önceliğim 27” ama 21” de işimi görecektir

    Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler.
    @ibrahimkayip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekaonee -- 18 Ocak 2019; 12:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekaonee kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Mac sizin için heyecan verici görünüyor.Kullanmaya başladığınızda baya keyif alacağınız,virüssüz,mavi ekransız bir hayata geçeceğinizden de eminsiniz.Falcı gibi oldu :)

    Seçiminiz belli ki iMac üzerine.9000 tl bu iş için yeterli olacak gibi.Son sürüm alamasanız da önceki sürümleri alabilirsiniz.Fakat şunu söyleyebilirim ki,MacMini ve istediğiniz büyüklükte ekranla çalışmak elinizde.Kalanıyla da ses sistemi de alabilirsiniz.Müziksiz bu iş olmuyor :) Mac mini için alacağınız ekran ile,iMac ekranı arasında çoook büyük bir fark göremeyeceksiniz.Hatta nerdeyse hiç.Havası var sadece.Görüntü aynı görüntü.İlla ki kalite farkı olacaktır fakat kullanmaya başlayınca keşke deme olasılığınız yüksek.Her iki seçeneği de deneme fırsatım olduğundan iyi ki MacMini ve Dev ekranım var diyorum.Ekranın arkasına kutudan çıkan Apple logosunu yapıştırınca tastamam oluyor :)
    Bilgisayar servis hizmeti verdiğimden,iMac e müdahale ile MacMini ye müdahale arasında fark var.SSD takmak istediğinizde iMac biraz riskli.Dakat MacMini daha masrafsız.Tek detay,sipariş ederken Ram olayını yüksek seçim.Ram ler anakarta entegre olduğundan,daha sonradan yükseltemezsiniz.Adobe programlarını kendi MacMinimde sorunsuz,sıkıntısız kullanmaktayım.Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum bildirimleriyle ilgili sorun yaşıyorum.Geç cevap yazmamın sebebi iş yoğunluğundan foruma giriş yapamıyor olmam.Eğer sorunuz varsa lütfen sorunuzu buradan sorduktan sonra özel mesaj ile bilgilendirin.Buradan sormanız konusunda ısrarcı olmamın sebebi,belki de aynı soruyu sormak isteyen biri vardır,cevap bulur.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba umarım hala bakıyorsunuzdur soruya.
    1- bilgisayar mühendisliği okuyacağım(hazırlığım şu an) tabletten ve telefondan memnun olduğum için ve itiraf etmek gerekirse çok da güzel makineler olduğu için macbook almak istiyorum
    2- hiç kullanmadım.
    3- öğrenci olduğum için her zaman sırtımda taşıyacağım(hafif olması da beni cezbeden özelliklerinden biri)
    4-
    5- oyun pek oynamıyorum artık. Oyunlarla pek aram olduğunu söyleyemem ama eskiden sims ve life is strange oynardım. Belki onları geri indiririm.
    6- en çok kullandığım program şu an yok aktif olarak bilgisayar kullanmadığım için. Ama 4 yıl yazılımla uğraşacağım
    7- bütçe 11-12 bin
    Biraz apple fangirl olduğumu da kabul ediyorum aklımda macbook pro almak var. Çok ağır işler yapmayacağım ama en azından 4-5 yıl sorunsuz kullanabileceğim güzel bir bilgisayarım olsun istiyorum. Maddi olarak sıkıntı olmasa da yine de pahalı olduğu için insan acaba diyor, gerçekten değer mi. Bir arkadaşım yazılımla uğraşıyor o çok memnun macbook pro touchbarsız base modelinden benim de aklımda en çok o var. Siz önerir misiniz? Ve air hakkında ne düşünürsünüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soundofhappines S kullanıcısına yanıt
    Size tertemiz bir MacBook Pro yolu görünüyor.
    Taşıma olayı olduğundan ve grafikle uğraşmayacağınızdan 13" gayet yeterli olacaktır.Maddi sıkıntı yoksa madem air yada düz Macbook lara bakmayın.Direkt Macbook Pro'ya devam.Şu var ki,en son sürüm makina herzaman daha fazla süre güncelleme almaya devam eder.Düşürüp kırmadığınız sürece evladiyelik taş gibi sağlam ve hızlı makinelerdir.Fiyatları şu an itibariyle aşağıdaki gibi.
    Sadece 256GB SSD için 1500 lira fazladan vermekte saçmalık.Şahsen bu farkı MacBook Pro aksesuarlarına harcardım.Type C girişi USB girişe çeviren aparatlar ve koruyucu aparatlar vs.

    Yine de kullanacağınız yazılımlar açısından yer yeterli olmazsa farklı tabii.Grafik vs uğraşmayacağınızdan fazla yere ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.Programlama için 9Bin800 liralık 13" MacBook Pro sizin için yapılmış gibi.Değerlendirmenizi tavsiye ederim.Fiziksel hasar vermediğiniz sürece uzun yıllar kullanırsınız.

     Mac Almak İsteyenler İçin İhtiyaç Belirleme ve Soru-Cevap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimkayip -- 16 Şubat 2019; 20:5:15 >
  • ibrahimkayip kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ben de böyle düşünmüştüm ama acaba aynı fiyata windows almak daha mı mantıklı olur diye de düşünmüyorum değil lenovo asus vs. Bir de amazonda buldum biraz daha ucuza. Direk amazonun sattığı. Oradan almayı düşünüyorum bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım sizce amazondan elektronik alışverişi yapmadım hiç, siz yaptıysanız memnun kaldınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soundofhappines S kullanıcısına yanıt
    PC'de tabii ki bir seçenek.Bu fiyatlara hatta daha uyguna bulunabilen güzel makinalar var.MSI Gaming serisine bir göz atın derim.Levono düşünüyorsanız Thinkpad serisini öneririm.Amazondan daha önce alışveriş yapmadım bu konuda yardımcı olamayacağım.
  • Her açıdan her şekilde kullanıyorum. Oyun hariç.

    Video düzenleme, film izleme indirme/yükleme, veri okuma/yazma, Vbox kullanıp işletim sistemleri çalıştırıp Lab ortamı oluşturma ve dahası...
  • 1. Değişiklik. Windows ve Linux'tan bıktım. Ayrıca iPhone, iPad ve Apple Watch kullandığımdan uyumlu bir ekosistem olsun istedim.
    2. Hayır
    3. Ev
    4. Hayır
    5. Oyun için konsol kullanıyorum.
    6. Chrome, Virtual Machine kullanma(önemli bir husus, olmazsa olmaz) Youtube, Microsoft Office ve Video Dönüştürme. Blu-ray ve DVD filmlerimi iPhone ve iPad'ıma uygun bir formata çevirip aktarmak istiyorum, harici USB Blu-ray sürücüsü kullandığımdan bunu algılaması da önemli.
    7. 15.000 lira.

    Not: MacBook istiyorum, masaüstüne uzağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultratopkek -- 1 Nisan 2019; 11:49:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, iMac alacağım ama 2 ürün arasında kaldım, yardımlarınızı bekliyorum.

    iMac 2015 27” 5K, Radeon M290x ekran kartı, 1TB fusion drive

    iMac 2017 21” 4K, Irıs pro 6200 veya Radeon 560 ekran kartı , 1TB Harddisk...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.