Şimdi Ara

Macbook A1181 format yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçenlerde takas yoluyla elime Macbook A1181 MODEL geldi sahibi Windows 10 kurmuş ama be buna eski yazılım neyse onu kurmak istiyorum ilk defa Macbook oldu elimde dolayısıyla format vs nasıl oluyor hiç bilgim yok sizden ricam nasıl bir yol izleyecem Windows 10 nasıl kaldircam bios girmek için ne yapmam lazım Windows'da f2 F10 basınca geçiyordu ama Macbook anlamadım şimdiden hepinize teşekkürler...



  • bilgisayar açılırken command + r ye basılı tut, internet destekli olarak recovery edersin.
  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    2012 altı desteklemiyor dediğininizi..

    A1181 büyük ihtimal 2006 veya 2007 model beyaz kasa...snow leopart 10.6 DVD si bulup ya Süper drive den kuaracaksınız. yada lion yazdırılmış bir usb bellek le formatlayacaksınız..Osx Lion üstünü desteklemez..Wifi ile falanda kuramazsınız..ayrıca dediğim işletim sistemleri ücretli..Appstoreda yok malesef.

    ona win 10 kuramazsınız anca başka bir windows bilgisayarda kurulmuş win 10 Hdd sini A1181 e takarsanız açar ondada sürücülerini özellikle VGA sürücüsünü yüklemez windows standart sürücü kullanırsınız.


    A1181 en yüksek LİON 10.7.5 destekler..onunüstü yani bir el capitan kuramazsınız.


    yani torrent sitelerinden birinden osx lion dmg si bulup onu başka bir mac bilgisayarda yada windows pc de sanal osx kurarak usb belleğe yazdırmalısınız..yada snow leopart dvd si bulup süper driveden başka zor.
  • Söylediğin makine 2008 early olması lazım.Mac OS 10.6.8 Snow leopard apple dan satın al yada bir şekilde bul.Flash diskin birini kurulum diski olarak yaz ve kurulumu yap.Bununla ilgili youtube da birsürü video var.Tabiiki çoğu ingilizce.Eğer benim mac im çökerse bende hem kurulum yapmış hemde Türkçe bir kaynak olarak video çekeceğim.Ama çökmüyor nalet
  • Merhaba Aynı sorun bende de var. Snow leopard kurmadan Lion'u USB Boot ile kurabilir miyim? Bilgisayarım 2008 öncesi buna daha yüksek işletim sistemleri kuramam galiba bataryaya da zarar verebilirmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt cmd r tuşlarıyla internet recoverye girilir ordan önce butun disk partlari silinir sonra osx yuklenir zaten mac tüm gerekeni kendisi yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun
    2008 yılında bir elma macbook A1181 var. Aslen daha sonra "kar leopar" için güncellenen mac os x sistemi "leopar" ile geldi. Yeni bir elma koruyucusu yazılımı kurduğumda, tüm HD'yi biçimlendirmemi sağlayan bir mac disk bölümleme yazılımı kurduğumda, yeni bir os leopar kurmak istedim. Biçimlendirme çalıştı (tifu).

    Her şey silinmiş durumda, ancak dizüstü bilgisayar orjinaly tarafından yüklenen kurulum cd'lerinden önyükleme yapmıyor. CD'nin kendisi yazılıdır: "bir donanım testini çalıştırmak için önyüklemede c tuşuna basın" ve "cd'den önyükleme yapmak için d tuşuna basın". Her iki işlev artık çalışmıyor. Macbook, ekranın ortasında yanıp sönen bir klasör gösterdiği için hala sağlamdır (donanım açısından).
    https://inro.in/lucky-patcher/ https://inro.in/9apps/ https://inro.in/vidmate/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 16 Ekim 2018; 23:26:11 >
  • Arkadaşlar A1181 e usb yardımıyla High sierra vss üst yazılım kursak ne olur.

    Bir usb dmg dosyası hazırlayıp high sierra yüklenemez mi?

    Veya yüklense ne olur? (Makina yanarmı? Pil patlarmı?) A1181 zarar görür mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sdallioglu kullanıcısına yanıt
    Sanırım yükleyemezsin, bende de bir A1181 var en son Lion'a kadar yüklenebiliyor. Laptopunun tam modelini linkteki sayfadan bulabilirsin. Laptop özelliklerinde hangi sürüm ile geldiğini ve yüklenebileceği en son sürümü yazıyor.
    https://everymac.com/systems/apple/macbook/index-macbook.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 6 Kasım 2018; 12:14:24 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler!!!!
    Fakat soruyu şöyle sorayım A1181 de ben High Sierra gördüm 4GB ram + SSD + T7200 işlemci.
    Ama sonrasında ne oluyor sormadım.
    Yükleme sırasında USB dmg dosyasını görür sanırım.
    Saygılar
  • sdallioglu kullanıcısına yanıt
    Daha önceleri, laptopumun desteklediği MacOS 10.7.5 Lion sürümünden sonraki tüm MacOS sürümlerini yüklemeye çalıştım olmadı, ama yazılım satın alınınca yüklenebiliyormu bilmiyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.